"A bukott baloldali kispártok voltak azok, akik megduplázták az államadósságot" – közölte a Fidesz azt követően, hogy az ellenzéki pártok bírálták a legfrissebb államadósság-adatokat hétfőn.

A Fidesz közleményében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – azt írta ezekről a pártokról: kormányzásuk alatt az országot nyakig eladósították, az államadósságot 8300 milliárd forintról 22 ezer milliárd forintra, a GDP 53 százalékáról 85 százalékra emelték, ráadásul mindezt devizában tették. Veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukkal az országot tönkretették és kiszolgáltatták – fogalmaztak.

Emlékeztetettek arra: a Fidesz-kormány 2010 óta törleszti az adósságot, jelenleg az államadósság csökkenő pályán van, függetlenül a második negyedéves adatoktól.

Hozzátették: Magyarország az elmúlt négy évben visszafizette az IMF-hitelt, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát.

Az ország pénzügyileg stabil – írták –, négy éve 3 százalék alatt van a költségvetési hiány, "tavaly kiszabadultunk a baloldal hibái miatt kilenc évig húzódó túlzottdeficit-eljárás alól", a gazdaság tartós növekedési pályára állt és rekordokat dönt a foglalkoztatottság – emlékeztettek.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint az államháztartás adóssága június végén a GDP 85,1 százalékát tette ki.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Még mindig ennél a szövegnél vagytok?? Erőltessétek már meg magatokat valami érdembeli dumával. Na ez a szánalmas és nem egy vicc!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Érdekesek nálunk a statisztikák, vannak jobb és baloldali számok, adatok, de a valóságot soha nem tudjuk meg. Csak érezzük...
Mobil123
Még mindig ennél a szövegnél vagytok?? Erőltessétek már meg magatokat valami érdembeli dumával. Na ez a szánalmas és nem egy vicc!!
nusika
Már a "fideszrádióban" is hallottam a magyarázkodást. Az árfolyam... volt ott minden...Nem kell mellébeszélni, be kell látni, hogy nem megy és kész. Szijjártó és Kosa a nagyokosokvoltakabünősők.(direkt egybe) Az elvett magánnyugdíjpénztári pénzzel csökkentsék az adósságot! Ja, hogy az sincs?? Érdekes! Még mi nics? Mindent elvittek a haverok és nem hozzáértés? Na így már értem...
joopapa
Ti ósdi pitiáner hazug fityesz banda elloptatok az emberektől majdnem (lassan írom hogy megértsétek) 3000 ezer milliárdot manyup lóvét hogy csökkentsétek az állam adósságot! Kivetettetek egy csomó új adót, és az a fránya államadósság meg csak nő! Ne gyertek itt a bukott baloldal dumával, mert ez már nagyon unalmas!
csikknorisz
Miből fizették vissza az IMF-hitelt? (hazudozással kizsarolt magánnyugdíj vagyon) Kik miatt van rekordszinten a foglalkoztatottság? (külföldön dolgozók, közmunkára kényszerített munkanélküliek)
Ilyen apróságokra sosem térnek ki önfényezés közben.
csikknorisz
Meg olyan apróságokra sem, hogy például a Paks II orosz hitel is az államadósságot növeli, csak nem közvetlenül, hanem egy állami cégen keresztül. Ami el van takarva, az meg nincs is, profi szemfényvesztők dolgoznak ezen.
Grafix69
A tolvajok okozták a legtöbb állam adósságot , oldal független , nem jobba vagy baloldal hanem tolvajok akik az állam élén ügyködnek vagy ügyködtek .
Kamcsatka
Ez már csak szánalmas kapálódzás, még mindig az ósdi "emútnyócévezésükkel" jönnek.
Totális csőd és teljes kilátástalanság felé sodorják az országot.Tobzódik a hozzá nem értés, a dilettanizmus, hiénaként marakodnak a köz vagyonán,elüldözik a tőkét, felszámolták a jogbiztonságot, az ország felét nyomorba taszítják,gyerekek tízezrei éheznek a nemlétező magyar futball stadionjainak árnyékában, diktatúrát építenek ki,európa ellenes politikát folytatnak,
És folytatjuk kedves félázsiai barátaim, folytatjuk,... ja, és nézzétek a Mészáros cimborátok földjén hogyan burjánzik a parlagfű, szép példájaként annak, hogy miként fojtja meg a csúti pribék és haramia bandája az országot.
Kamcsatka
@csikknorisz: Ezt azért nem fogják tudni megmagyarázni az uniónak.
Pálinkafőző Rézüst
Jah, a manyupot is a bukott baloldal vette el...És ezért magasabb most az államadósság..
m.cdn.blog.hu/eg/egyenlito/image/2011_04/fidesz_nyugdij_garancia_level_Schmitt_Pal_allamfo_alamfo.jpg
Lopásból, mellépofázásból világelsők!
dzurinda
"és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát."

Azért az államkötvények is hitelt jelentenek ám.
Pálinkafőző Rézüst
@dzurinda: méghozzá 1,5 - 2-szeres kamattal, mint az IMF hitel. Csak ugyebár a kötvénypénzt könnyebb elsíbolni.
nyanya001
Ti meg rátettek még vagy 6 lapáttal !
És a sz@rt kenitek mindenkire csak ti ne legyetek büdösek igaz ?
coni
Kormányváltáskor 19.6E Mrd volt az adósság jelenleg (MNB közlemény) 25,4E Mrd
Hogyan szólíthatjuk a csaknem 6000 Mrd adósság növekedést ha nem hitelnek? Nincsenek hírek a 3000 Mrd (MNYP) nyugdíjról? Hol védik?
almosd
A szátokat kimoshatnátok már végre mert bűzlik a rohadt hazugságtól ,maradjunk a jelennél .
Toby
Nemzeti honfitársaim ! Nemzeti magyarok ! Nemzeti határontúliak !

A honfoglalás idején az államadósságunk 10 bőrrel tömött szekér, 100 ökör és 150 birka volt. A liberális besenyők is hatalmas államadósságot toltak utánunk.
Az évszázadok során - különösen a tatár és török kommunisták uralma alatt - hatalmasra duzzadt az államadósság, már nem szekérszámmal mértük, hanem privatizálni szándékozott végvárakkal és termőfölddel.
Az Osztrák - Magyar Monarchiális Unió idején is csak növekedett, ám 1919-ben a bukott Tanácsköztáraság idején kiugróan magas volt. Az államadóság mértékét először Vitéz Nagybányai Haditengerész és Folyamőrhajós, valamint Lovas - és Gyalogostengerész Horthy Mikulás őfőméltósága, demokratikus választások útján megszerzett hatalma csökkentette s ez mindössze 200.000 inflációs bakába került, melyet az oroszoknak törlesztettünk. Felcsút, Paks, Szíjártó világutazásai, Lézer Jónás vadászatai, Orbán Fővezér lányának lagzija, valamint az " Új bűnüldözési DNS Projekt" továbbá a következő években bevezésre szánt "Muhi puszta" aztán "Csele-patak" valamint a "Mohács I." és a " Mohács II." gazdasági tervek is viszi a pénzt, mint őszi szél a milpengőt 1946-ban.
Sokba kerültek az olyan nemzeti kultúrális kincsek is, mint " Kósa huszár a lovon" aztán "Kósa huszár a ló alatt" és a "Kósa huszár a ló mögött, de jó szorosan" valamint drága volt a Himnusz sorai közé beépíteni a "Nem loptam én életemben..." kezdetű nemzeti magyar nóta szövegét. Sokba kerültek az olyan nemzeti hősök megemlékezései is, mint Vitéz Mészáros Lőrinc helytartó, vagy a nemzet csaló-gányai, mint Bayer Zsolt színművész, Bencsik András pennaforgató és a várost elhagyó Pataky Attila...stb. ám az árja civileknek is juttatni kellett néhány morzsácskát, a békemenet és a szellemi honvédelem is koptatta a lábbeliket, ezeket pótolni kellett. Kerényi történész krónikája sem egy fagyiba került.
Mardjunk a lényegnél.
Hiteles fideszes energetikusok legújabb kutatása szerint, a Barátság kőolajvezetéken...
Toby
..nem felénk, hanem tőlünk folyt az olaj.
Végül: megállapíthatjuk, hogy az indokoltan felemelt miniszterelnökségi létszám, az államtitkárok és helyetteseik jól megnövel létszáma nem befolyásolta az államadósság mértékét.
Ma, egy államtitkár annyit ér, mint régen hat ökör !
Citromka
Sírjak vagy nevessek? Ezek elhiszik, amit hazudnak, vagy tényleg ennyire hülyének néznek bennünket? Már nem elmúttnégyév, elmúttnyócév, hanem elmúttkilencév? A francba, hát mit tettek ezek az elmúttnégyévben? A lopáson, csaláson, hazudozáson, mutyizáson kívül? Ennek a nagyon hülyének nem mondta meg senki, hogy az egymillió munkahely Angliában van??? Foglalkoztatottság? Hol a fenében? A közmunka szektorban? Választások előtt? Magyarország hitel nélkül él? Akkor mi az a GDP 85,1% ? Elvette a nyugdíj pénzünket, a fizetésünk--már akinek van--36%-át lenyúlja, hülye adókat vezet be, a leadózott fizunkból még minimum egyszer adózunk, hát miről beszél ez az agyament skizofrén? Basszus, valaki tegye már a helyére! Jujj, de dühös lettem!!!
palika0001
A fidesz is meg az mszp is tonkretette ezt az orszagot. Persze a fidesz vagy 20x rosszabb de az teny hogy az mszp adta a kezdorugast az orszag szarbarugasahoz
mariaberta
Tetszik, hogy nálunk csak "bukott baloldali kis pártok " vannak. És mi van a jobboldaliakkal?
human
@palika0001: Az mszp-t ahhoz az órabéreshez tudnám hasonlítani, aki munka végén el-el tesz pár paprikát a szatyrába. A fidesz viszont az, aki este visszajön és ládaszám lopja meg a munkáltatóját. Egyiket sem alkalmaznám, de ha nincs más akkor inkább a kisebbik rossz.
kukac50
Ötödik éve a Fidesz van hatalmon és még mindig mindent a baloldali pártokra fognak rá!
Nincsen a Fideszbe egy értelmes gondolkodni tudó politikus?
Január
@Mobil123: Unalmas már ez az elmúlt "nyócévezés", meg bukott baloldalazás
.@kukac50: Dehogy 5 év, hiszen már egyszer regnáltak 4 évig 1998-2002-ig, és utána jön már az 5 év. Tehát már 9. év, és végig ugyanaz a miniszterelnök. Tehát jogos a "kilencévezés. "
töky
Ez olyan selmeczigabikásra sikeredett...
m.macskosz
@mariaberta: Olyan nincs, nem is van, nem is lesz a sifonérban.
esdi
@nusika: Az a baj, hogy nem nekik nincs, hanem nekünk!
esdi
@Horizont: Ja kérem a párttitkár gyerekek komenistáznak, a nép meg tátott szájjal hallgatja!
esdi
@dzurinda: Bele is fogunk fulladni! Nem ők - mi.
esdi
@mariaberta: Hatalom, pénz /rengeteg/ Cserébe összetartás.
Mobil123
@Január: Pedig állítólag diplomás emberek és ennyire futja csak. (igaz valamivel kell etetni a fanokat csak azt nem értem hogy lehetnek azok is ilyen sötét agyúak!! Vagy van az a pénz még mindig???)
dr. prédikátor
meg az anyátoknak az a retkes...!hogy a somogyi rosseb rogyassza rátok az eget!!!Szemét tolvaj banda, élén a cigus fecalicussal!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.