Nyereségük több mint 80 százalékát fizették ki osztalékként a stratégiai megállapodást kötött cégek az elmúlt négy évben. A kormányon belül vita van arról, mi legyen ezekkel a megállapodásokkal. Nem teljesítenek...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Van egy olyan érzésem, hogy ha - a mai munkavállalási lehetőségek mellett is - azt a rengeteg pénzt a kormány és a kormányközeli brancs nem herdálta volna el, a maradékot nem osztották volna szét maguk között, hanem igazságosan osztották volna el a kisvállalkozások, a munkavállalók, a rászorulók között, akkor Magyarország még a mai helyzetben is egy virágzó, gazdag állam lehetne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Csak a csalódás folyton-folyvást. :(
A stratégia partnerek sz.tak rá, hogy Magyarországon forgassák meg a profitjukat,
a 16%-os SzJa nyertesei sem beruháztak, nem is vállalkoztak, nem is létesítettek
munkahelyeket...
Csoda, hogy a kormány a MNB-n keresztül menti, ami menthető?
Hellcat
Na ennyit értek akkor az eddig összetalicskázott megállapodások...gratulálunk ismét.
human
Elolvastam 3 stratégiai megállapodást. Ezek sablonok voltak itt-ott átírva. Nem tartalmaztak olyan vállalást, amit a stratégiai megállapodás előtti időkben a cége ne teljesítettek volna. A cégek aláírták, mert valamiért a kormány ezt igényelte, nekik meg amúgy sem járt plusz költséggel.
Csak parasztvakítás volt. A fidesz szájkaratéja egy ideig le tudja nyűgözni az embert, de a valóság hosszútávon győz ellene.
tivoli
Na igen. A CBA is Svájcban fizeti az osztalékadót, mert ott kevesebbet kell, mint itthon. Pedig az állítólag színtiszta nemzeti vállalkozás.
1magyar
De mi van ha még nem is kötöttek volna stratégiai megállapodást!
esdi
No ezek olyanok, akár a tardonai szőlő. Akár megköttettek, akár nem. Jó kis kommunikációs trükk volt. A profit, a munkabérek, a dolgozók védelme hol maradt?
Cukkini
Ki nem ért a szép szóból, az kibukik a sorból.
Ki nagy hibákat vét el, azt egye meg az étel.
human
@1magyar: Semmi különbség. Egy papírfecni volt az egész.
1magyar
@human: Szerintem is egy néphülyítés, nem ismertetik az országgal,hogy mit jelent ez, akkor mit színészkednek?!
A multik mindig is kivitték a hasznot.
tivoli
A fideszi stratégiai propagandája arról szól, hogy amely üzlet, vállalkozás nemzetivé lesz, annak haszna határon belül marad és a nemzeti vagyont gyarapítja. Nem ám úgy mint a gaz multiké, hogy talicska számra hordják ki a nyereséget az országból.
nemkati
Van egy olyan érzésem, hogy ha - a mai munkavállalási lehetőségek mellett is - azt a rengeteg pénzt a kormány és a kormányközeli brancs nem herdálta volna el, a maradékot nem osztották volna szét maguk között, hanem igazságosan osztották volna el a kisvállalkozások, a munkavállalók, a rászorulók között, akkor Magyarország még a mai helyzetben is egy virágzó, gazdag állam lehetne.
magyarbakancs
Aki másra számított az naiv vagy kicsit butácska.
Nem forgatják vissza a pénzt egy olyan országban ahol az adózás rendje mindig azon függ ,hogy vezér milyen lábbal kel fel.
Mindig változik ha valami nem tetszik a vezírnek.
Vasárnapiiskolás
@Cukkini: Még ezek a kín rímek..nem fájsz magadnak?
silber13
@Vasárnapiiskolás: Ebben a féleszűben dühöng a vágy, hogy elismerjék a zsenialitását, ami nincs még molekuláris szinten sem! Csak tudod, más csapatok rajtunk röhögnek, hogy ilyen zsibbadt agyút megtűrünk itt. Mert most itt próbálkozik, miután majd minden helyről kivágták!
tivoli
@Cukkini: Én készséggel elismerem, hogy Ön Cukkini egy zseni, csodálatos zseni, szívdöglesztő zseni, utánozhatatlan zseni, de kukuljon már meg végre, ha kérhetem szépen az itteniek nevében.
Vasárnapiiskolás
@silber13: Ez legalább nem b@ssza el a forintot mint a másikhülyedugóslala:))
silber13
@tivoli: Úriemberhez méltó a megszólalásod. Sajna én nem vagyok ilyen finom lélek, én csak Katz lelkész szavait idézem ennek a géniusznak: " Maul halten..!" :-)
tivoli
@silber13: Köszi. Lehet, hogy a tiéd nem annyira úri, de legalább klasszikus! :-))
1magyar
Nem jótékonykodni jöttek ide a multik, ezt mindenki tudja.A minimális amit itt hagynak a hideg vízre elég.
A gazdagoktól kéne visszavenni a sok pénzt amit szétloptak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.