Valaki eltüntette az őszödi beszéd kiszivárgását feltáró titkosszolgálati iratok némelyikét, összesen 100 oldal hiányzik.

Szigorúan minősített adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az őszödi beszéd kiszivárgását feltáró egyes titkosszolgálati iratoknak a Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt történt eltüntetése ügyében – írta pénteken a Magyar Nemzet.

A Belügyminisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy a hiányzó dokumentumok ügyében az Alkotmányvédelmi Hivatalnál (AH) folytatott belső vizsgálat után a szervezet főigazgatója június 2-án tett feljelentést államtitoksértés gyanúja miatt.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el, az államtitoknak minősülő eljárásról azonban az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata nem közölt egyéb részleteket. A válaszokból a tényálláson kívül csupán az derült ki, hogy az eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja.

A lap emlékeztetett arra: a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén elhangzottak szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP balatonőszödi frakcióülésén 2006 májusában elmondott beszédének nyilvánosságra kerülését vizsgáló titkosszolgálati műveleti iratok közül az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai nem találtak 22 tételnyi, legalább száz oldalt kitevő dokumentumot.

Mint az ülésen kiderült, az iratoknak a Gyurcsány-kormány idején, 2007 novemberében veszett nyomuk, miután Szilvásy György akkori titokminiszterhez kerültek.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nagy szart tűnt el csak ezt is meg kell lobogtatni a hírekben a választások előtt had emlékezzen rá a sok bugyuta fidesznyik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
human
Egyébként szerintem a Welsz ügy nagyobb durranás, mint az öszödi beszéd. Titokzatosabb is a haláleset. Halál a rendőrautóban. Afrikai méreg. Hamisított útlevelek (Edvin Martonról van eddig csak bizonyíthatóan). Állítólag egy rakat iratot akart átadni aznap. Hol vannak azok az iratok? Vagy azt is Gyurcsány rakta el?
De mi van a NAV botránnyal? Azok az iratok is jól el lettek rakva. Semmi nem történik az ügyben, pedig a feljelenő ellen nyomoznak is. Legalább akkor szegény Horvátot csukják már le, vagy mentsék fel a fádak alól.
Katalina62
Látta valaki Mráz Ágoston Sámuel riportot Kálmán Olgánál? Ez a sunyi fidesz nyalonc rendesen összeugrasztaná az ellenzéket a választások előtt!
bencemacska
2010-ben átszervezték a titkosszolgálatokat. Kit ide, kit oda helyeztek át. Egy részüket a belügyminisztériumba! Pintér elvtárshoz például!
Új titkosszolgálati vezetőket neveztek ki! Ilyenkor átadás - átvételi leltárak készülnek.

Ceterum censeo: Csak az Orbán kormány alatt veszhettek el.
bencemacska
@Katalina62: Annyi pénzért, amennyit ő kap!!! Gondolod, hogy nem jár viszontszolgáltatás???
human
@bencemacska: Márpedig átvételkor kizárt, hogy pont az öszödi beszéddel kapcsolatos dokumentumokat nem nézték volna át lapról lapra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.