A magyar gazdaság olyan szakaszba jutott, amikor nem átmeneti, hanem tartós növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kecskeméten, az Univer Zrt. 3,5 milliárd forintos élelmiszeripari beruházásának átadásán.

A magyar gazdaság az elmúlt fél évben majdnem 4 százalékkal bővült, ami önmagában is szép eredmény, különösen válság idején, de ennél fontosabb a tendencia – hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez egy bátorító üzenet: volt értelme annak a munkának, amit "az elmúlt években elvégeztünk".

Orbán: Magyarország rátalált a helyes útra

Minden rendszer átalakításnak, különösen ha egyszerre alakítunk át politikát, társadalmat és gazdaságot megvan az átállási költsége és megvan az időigénye – fogalmazott.

Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég a 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A képpel csak az a gond, hogy nem a 25.000 voltos nagyfeszültség vezetékét akarják átvágni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
A magyar utakat ismerem... - kátyú kátyú hátán. :)
Yoda69
Ez korulbelul pont akkora lozung mint amit szocializmusban mondtak az elvtarsak,
1/ mar kifele jovunk az alagutbol, vagy mar latszik a feny az alagut vegen. - valasz az a baj hogy mi meg az alagut bejaratat sem talaltuk meg.
2/ a kapitalizmus a szakadek szelen tancol - valasz: a szocialuzmus meg egy lepessel elotte.
Es meg hosszan lehetne sorolni.
Ugy latszik orban is ilyen egy mondatos baromsagokat gyart a hiveknek, meg az 1biteseknek, amit egy szep voros szalagra felirva kifeszitenek minden allami letesitmeny bejarata fole.
Toby
A képpel csak az a gond, hogy nem a 25.000 voltos nagyfeszültség vezetékét akarják átvágni...
prielle
Ami azt illeti, elég sokáig botorkáltak, mire rátaláltak a helyes útra...kérdés, hogy nem a szokásos lózung?
DR Eric CARTMEN
Neki kéne már rátalálnia egy jó kezelő orvosra.
joopapa
Érezteti hatását a keleti nyitás politikája, tolonganak a Kinai, ruszki stb befektetők a vitykánál :-))) Csak ezt a hurrá optimizmust, nehogy pofára esés váltsa fel!
Vasárnapiiskolás
Körbe-körbe az erdőbe...ez a "ez" akkor se találna utat ha vezetnék...:)
Vasárnapiiskolás
@DR Eric CARTMEN: Menthetetlen a szegény pára.:)
Szimba
Orbánék találtak rá a helyes útra saját gazdagságuk növekedése érdekében.
Vasárnapiiskolás
A debil melletti szőke bringát megtekerném ha nincs is aszfalt az úton...:)
troppauerhumer
Nem tudom hol él ez az ember, álomvilágban?
Orbán hazudik mint a vízfolyás
Csaba László: jövőre elérhetjük a 2006-os szintet
2014. szeptember 10., szerda
Ha a forint árfolyama majdnem elérte a történelmi mélypontot, az komoly problémákat jelez - mondta Csaba László egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász arról is szót ejtett, hogy a magyar gazdaságot a 2008-as válság nagyon érzékenyen érintette, s ha ilyen ütemű marad a növekedés, 2015-re a 2006-os szintet érjük el.

A gyenge forint-árfolyam belátható időn belül megnöveli a Magyar Állam és a Magyarországon működő cégek fenntartási költségeit - mondta Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Forintban bocsátunk ki kötvényeket, átlagosan 3-5 százalék hozammal. De ha csak 5 százalékot gyengül a forint egy évben és 5 százalékot még egy évben, majd 5 százalékot még egy évben, akkor az árfolyam elvitte a teljes hozamot és a nullán vagyunk. Egy kockázatos valutába, mint amilyen a forint, nem fognak befektetni, szemben a dollárral, a fonttal vagy éppen az euróval vagy a japán jennel - mutatott rá a közgazdász.

A fizetőeszköz árfolyamát pedig nem mi választjuk - hangsúlyozta Csaba László.

"Ha pedig már majdnem a történelmi mélypontnál vagyunk, akkor itt rendkívüli gondok lehetnek a bizalommal, meg a gazdasággal, tehát azzal, hogy a külföldiek hogyan ítélik meg a magyar gazdasági kilátásokat és a magyar piac jövőjét. Ezen biztos, hogy kellene gondolkodni" - fűzte hozzá az egyetemi tanár.

Az alacsony inflációról a közgazdász aláhúzta, hogy a kormányzat enyhe túllövésben van, mert ha idén tovább csökkennek a lakossági rezsiköltségek és a társaságok rezsijét is csökkentik, az deflációba viheti az országot, a rezsicsökkentés-sorozat pedig kéményseprés után a szemétszállítás és az energiaszolgáltatás terén is kényszerintézkedésekhez vezethet.

Az egyetemi tanár arról is szót ejtett, hogy Magyarország teljesítménye nemzetközi összevetésben nem lenyűgöző.
Csaba László...
troppauerhumer
Csaba László elismerte, hogy a második negyedévben 3,9 százalékos volt a magyar gazdaság növekedése, ám hangsúlyozta, hogy ebben számos egyedi tényező játszott szerepet.

"Minket is leköröztek már az észtek és utolértek a lettek, ami történelmileg soha nem volt így. Ez azt mutatja, hogy nekünk is van egy teljesítményünk, de azért ez a teljesítmény nemzetközi egybevetésben nem annyira lenyűgöző" - fogalmazott.

Persze a magyar gazdaságot igen érzékenyen érintette a 2008-as válság - tette hozzá a közgazdász.

"Nagyon alacsony szintről indulunk, tehát ha ez a növekedési ütem megmaradna az idei évben, az azt jelentené, hogy jövőre, tehát 2015-re a 2006-os szintet érjük el. Erre azt mondanám, hogy ha történelmi távlatba helyezzük, akkor 2006-tól '15-ig egy elvesztegetett évtizedről van szó, ahogy Japánnak vagy más országnak a kapcsán ezt mondani szoktuk, tehát látni kell, hogy ez hosszabb távon nézve még nem olyan nagyon nagy eredmény.

Így Magyarország teljesítménye inkább csak ahhoz képest jó, hogy a többi uniós országé milyen gyenge - húzta alá Csaba László.
verőce21
@Vasárnapiiskolás: (20:00) Az a "szőke bringa" Kecskemét polgármesteri székének várományosa. Matolcsy rokon. Tulajdonképpen miatta történt az egész felhajtás, támogatni ezzel is a kampányát. :)
Vasárnapiiskolás
@verőce21: Hú. Ez rossz pont neki.de csak túlélem a próbautat:) ...mire meg polgármester lesz/soha/...
troppauerhumer
Magyarország GDP növekedése szép és jó mese, mihez képest jobb a két évvel ezelőtti -1.7%-hoz? Mit mutat ez? hogy olyan alacsony a bázis (ahonnan nő), hogy már nem volt hová visszaesni. Magyarán az elmúlt 4 évben össz. csak 1%-kal nőtt, miközben a többiek 6-15%-kal lettek gazdagabbak. Most visszahoztunk rajtuk 0,1%-ot.Akkor ezt azt jelenti, hogy a magyar gazdaság még mindig a 2010-es évek előtti szinten van.
Ám a valóság az,hogy jószerivel az ipari termelés húzta a növekedést, a feldolgozóipar, és azon belül is az autógyártás, és a kapcsolódó beszállítói iparágak kiváló teljesítménye.
Azok az autógyárak pl.: Mercedes amit Gyurcsány ,az Opel amit Bajnai hozott ide.
A multik teljesítménynövekedése jóllehet a statisztikailag a magyar GDP növekedésébe számolható bele, de ezek a cégek a pénzüket nagyrészt nem magyarországi befektetésre fordítják.
Emlékeztetőül:"Azok a"mocskos"multik!Rúgjuk ki őket mert nyúzzák a magyart"Már megint azok húzzák a FideSSes gazdaságot?Az egész FideSS banda ezeket szapulta évekig. Most miért nem mondják, hogy nélkülük nem lenne növekedés?
Nem felejtendő azonban, hogy ebbe a növekedésbe beletartozik az EU adófizetőinek támogatásából (a GDP kb. 3,5 %-a), a külföldön állást vállalók átutalásaiból (a GDP kb. o,5-1 %-a) és a multik felpörgetett teljesítményéből adódó számok is.
Amit a FideSS viszont elfelejt:
Románia is lehagyta Magyarországot:
"Már Románia is lehagyta Magyarországot
Tavalyi eredményéhez képest Magyarország három helyet javítva, a 60. helyet foglalja el a világ országainak versenyképességi rangsorában. Ezzel az eredménnyel a 28 tagú Európai Unió 24. legversenyképesebb tagja, ami nem jelent előrelépést tavalyhoz képest.

Hiába javítottunk versenyképességünkön világszinten, az uniós rangsorban nem tudtunk előrelépni, miközben korábbi versenytársaink is elhúztak – derül ki a a Világgazdasági Fórum valamint a Kopint-Tárki közreműködésével készült legfrissebb Globális Versenyképességi Index felmérésből. "...
Desischado
@Toby: Hú vazze, de igazad van! Azt is átvághatnák! De szép is lenne!
Desischado
Az biztos, hogy Juniver terméket nem veszek többet! Pfujj!
sehonnai
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@Vasárnapiiskolás: (21:09) Lehet, hogy egy "próbaút"-nál nem is vágynál többre, végtelenül egyszerű kis nő - én többször beszéltem vele személyesen is -, pedig ha kitartóbb maradnál, legfeljebb kaphatnál egy bankigazgatói állást. Sanyarú, sz@r élet. :(
bakegya
A selyemzsinórt én máshova tekerném-mert megintcsakkk az ő és a haverjainak a "konzervatívizmusáról" győzött meg-KENHETŐ.
mate03
@prielle: Viktor! Vedd végre tudomásul,hogy a helyes út a nyugati határon túl van!Nálunk csak a kátyús út ,maradt, amiben ki törik az ország kereke!
Meine Ehre heisst Treue
Csak a címre:

Ha ez a helyes út, akkor mi illetve milyen a helytelen???
magyarbakancs
Mi minden korszakban megtaláljuk a helyes utat.
Evvel az a probléma ,hogy vagy a szakadékféle visz vagy a nyakig a szarba.
Mert van sok idióta politikusunk aki ezeket a szlogeneket szó füzérekben variálják.
És vannak olyanok ki ez a dumát minden korszakban be szopják.
Senara
Újszülöttnek minden vicc új ... Orbán: Magyarország rátalált a helyes útra...=.. Előre a Lenini úton ...a nem kívánt név törlendő és behelyesíthető . Mi következik . Éljen és virágozzék a Szovjet Magyar barátság ?
Toby
@Senara: Még azok a szemináriumok hiányoznak, amelyeket hétfőn és pénteken, műszak után tartott a műszakvezető, mintegy 1 kemény órában, különösen a péntekivel kapcsolatban voltak emberölő gondolatok !
Várjuk ki a végét ! Ez is meglesz 2018-ra a kötelező - és retusált - Orbán-képekkel együtt !
libellle
@prielle: Az utat még nagyitóval keresik. Amennyiben az EU nem finansierozna minden megmozdulást 94 %-ban már mindennek vége lenne. Mármint ennek az országnak. A sok hulyeséget amit elmond ez a tényleg örült ember, megtanulta KISZTITKÀRSÀGA idején. Sajnos nem jut eszébe más csak az a hülyéség, ugyanis az agya nem fejlödött tovább!!
nyanya001
Jön a 70 éves nyugdíjkorhatár és a kevesebb nyugdíj !
Többek között ez az orbáni helyes út !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.