Több mint 1,1 milliárd forintot ajánlottak fel az állampolgárok a személyi jövedelemadójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre 2009-ben – de hiába rendelkeztek így több mint 177 ezren, a pénz nagy részét az illetékes miniszter átcsoportosította másra, főként az állami létszámleépítések miatti végkielégítésekre. De vettek belőle terepjárót, számítógépeket és egy csomó irodaszert is. A szakértők szerint elfogadhatatlan, hogy semmibe vették az adózók akaratát, és komolyan felmerül a kormány, valamint az ellenőrző szervek felelőssége.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ezek szerint az adó 1% csak kérés a kormány fele, hogy talán esetleg mire költse a felajánlást. Bezzeg Felcsútra hiánytalanul megérkeztek az akadémiának felajánlott milliárdok. Annak nem talált jobb helyet a kormány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@bundi: Na ja, arrol a tobb mint 2 milliardrol se tudjuk hol landolt. Valszog meszaroslorinc vagyon-gyujtemenyeben.
levi
"Hazudik éjjel hazudik nappal riogat a pénzzel riogat a pappal "
Ezért nem kell itt adózgatni meg ajánlgatni világba a pénzt, szépen el kell csalni ahogy a nagyok teszik.
Yoda69
@levi: A kisebmert elkapjak es veluk fizettetik meg a nagyok sumaksagat, csakugy mint az 1 kulcsos adoval.
levi
@Yoda69: Egyszer a nagyokat is elkapják, és magasabbról nagyobbat esik az ember...nagyon remélem.
Január
„Miért nem tiltakozott a kormányülésen az egészségügyért felelős miniszter? Hogyan hagyhatta ezt szó nélkül a zárszámadáskor az országgyűlés? Hol volt az Állami Számvevőszék, akinek a képviselők figyelmét fel kellett volna hívnia arra, hogy a kormány már megint semmibe vette a parlament költségvetési jogait?” – tette fel a kérdéseket Romhányi Balázs.
Szívesen olvasnám az érintettek reagálását, mert ezek szerint a feladataikat nem végzik maradéktalanul. Talán le kellene mondaniuk, s átadni a helyüket olyanoknak, akik tudnak és akarnak a jogszabályok által meghatározottak szerint dolgozni.

Amúgy pedig ezt az 1%-ot, amit az adóból ilyen-olyan célokra átutalnak az állampolgárok, ezek szerint arra használják amire akarják, amire központilag nem kapnak keretet, ha kell végkielégítésre és egyebekre. Felmerül itt a hűtlenkezelés tényállása is. Nem?
bundi
@Január: valószínűleg volt fontosabb dolguk mint például a civilek vegzálása...mert ugye a vezér rájuk küldte őket...mert ugye ezek nem közpénzek akárcsak a csutistadioné...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.