Kazahsztán hidat jelenthet Magyarországnak a közép-ázsiai térség felé, ahogyan Magyarország is a híd szerepét töltheti be Kazahsztán és Közép-Európa, illetve az EU között – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Kabibulla Dzsakupovval, a kazah parlament elnökével az Országházban.

A házelnök újságíróknak nyilatkozva kiemelte: az utóbbi időben felgyorsult a kapcsolatépítés a két ország között, ennek egyik pillére az új magyar külpolitikai stratégia, a keleti nyitás, a másik pedig Kazahsztán politikai, biztonságpolitikai és gazdasági jelentősége Közép-Ázsiában és a tágabb térségében.

Kabibulla Dzsakupov elmondta: korábban Áder János köztársasági elnökkel találkozott, és arról beszéltek, Magyarország támogatja Kazahsztán törekvését, hogy 2017-2018-ban az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagja lehessen.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Nazarbajevnak 3 lánya van, kár, hogy Orbánnak csak egy fia. Milyen jól meg lehetett volna erősíteni a családi, politikai kapcsolatokat.
Tényleg, a többi magyar főember ki tud állítani még 2 partiképest?
Boszi27
@soljanka: Nincs új a Nap alatt? Bárminemű hasonlóság kizárólag a véletlen műve lehet!
kamazuka
Hidat mindíg a gátak környékén kell keresni!
Fogorvosnál ez a megállapítás nem igaz!
Jankó123
És, "A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk"!
Ahogy az ügyeink alakulnak, hamarosan visszavonulhatunk a hídon Kazahsztánba!
:-)
almosd
Magyar külpolitikai stratégia ! ,milyen stratégia az hogy az összes nyugati partnereinknél diplomáciából megbukunk mert alkalmatlanok vagyunk az igazi kormányzásra. A keleti stratégia meg az hogy megyünk hozzájuk pitizni és kunyerálni ,ez sem igazi politika ,ez egy elfuserált dolog.
coni
Nyugatra minden hidat felégettünk, így csak keletre menekülhetünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.