A tegnapi internetadó elleni tüntetés, pontosabban az azt követő Lendvay utcai események akár fordulópontot is jelenthetnek a magyar politikában. Nem a résztvevők száma és nem a tüntetés témája okán, hanem a tüntetők heterogén összetétele, illetve a kisebb léptékű, ugyanakkor az elmúlt négy évben ismeretlen erőszakos incidensek miatt. Egy kormány számára, amelyik a szabályokban nem, csak az “erőben” hisz, ez számít valóban potens ellenzéki hangnak. A korábbi ellenzéki tüntetések döntő többségét a 2010-ben óriásit bukó előző rezsim meglehetősen terhelt múltú pártjai vagy személyiségei szervezték. Ezeken a megmozdulásokon az elmúlt huszonöt évből unos-untalan ismert “hírességek” mondták el sablonos sirámaikat volt törzsszavazóik számára. Nem meglepő, hogy e körön kívül nem is érdekeltek senkit az ott elhangzottak. A mostani tüntetés azonban más volt.

Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Sajnos én is azt a következtetés vontam le tegnap, hogy az erőszak a sikeres ! A békés tüntetés, a párbeszédre törekvés, nem!
(Pedig gyűlölöm az erőszakot!)
Csizmás Kond
Az erőszak erőszakot szűl.
Amúgy az ilyen folytonos utcai zavargásokkal soha nem mentünk semmire sem ötvenhatban sem azután...de sajnos nem tanulunk semmiből.
Grafix69
Addig nyúzzák a népet még be nem fosatja a nép a kormányt, már annyira félnek ,hogy a rendőrségbe meg a katonaságba tolják a rabolt pénzt. Az igazság az ,hogy van miért félniük mert ha kitudódik minden amit idáig tettek minimum bőrtőn lesz a vége,vagy rosszabb . Persze ehhez valami másik hatalom kell aki még nem lopta szét magát. Én biztos vagyok benne ,hogy még ebben az évben be fognak szarni .
hopihe01
Emberek! Ne csak az internetadó miatt tuntessunk, hanem a 4 millio szegêny, és 2 millio nyomorgo emberért is! Ezek a patkányok kifosztották az orszâgot, vêgre megêrdemelnêk a számuzetêst!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.