Néhány kivételtől eltekintve elrendelnék az üzletek vasárnapi zárva tartását egy friss törvénymódosító javaslat szerint – írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap birtokába jutott törvénymódosító csomagra hivatkozva.

A lap szerint a világörökségi területeken bezáratnák a diszkontokat, a hipermarketeket. A Magyar Nemzet úgy tudja: a jövő héten kerül a kabinet elé a nagyobb kereskedelmi vállalatokat, multinacionális láncokat érintő korlátozást tartalmazó javaslatcsomag. Hozzátették: újratárgyalja a kormány azt a korábbi KDNP-s javaslatot, amely szerint vasárnaponként és munkaszüneti napokon tartsanak zárva bizonyos kereskedelmi egységek.

A lap birtokában levő javaslat szerint jövő év március elsejétől a hét utolsó munkaszüneti napján nem tarthatnának nyitva a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek. A korlátozás alól mentesülnének a dohányboltok, a gyógyszertárak és a benzinkutak, valamint az újság- és virágárusok, míg a pékáruboltok külön szabályok alapján nyitva lehetnének vasárnap is. Ezek a szaküzletek vasárnaponként délig fogadhatnák a vásárlókat.

A törvényben nem említett, más típusú egységek is lehetőséget kaphatnak a vasárnapi üzemelésre a jövőben, erről egy bizottság hozhat majd döntést. Többek között azt is figyelembe vennék, hogy az adott kereskedelmi egység turisztikailag látogatott területen helyezkedik-e el.

191 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Már megint teremti a munkahelyeket a FideSS--
hány embert fognak elküldeni a kisebb- nagyobb üzletekből? egyrészt, mert nem lesz szükség annyi műszakra.. másrészt a forgalomcsökkenés miatt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
micfild
Már megint teremti a munkahelyeket a FideSS--
hány embert fognak elküldeni a kisebb- nagyobb üzletekből? egyrészt, mert nem lesz szükség annyi műszakra.. másrészt a forgalomcsökkenés miatt...
pbalage
Gazdasági dolgokat vallási alapon meghatározni nem valami tökéletes, nem értek egyet.

Osztrákiában az első ott töltött vasárnapi reggelemen cigit akartam venni, így megkérdeztem egy ottani nőt, hogy mégis hogyan tudnám ezt a műveletet végrehajtani.

- Elnézést, tanácsot szeretnék kérni, hogy hol lehet cigit venni?
- Vasárnap van.
- Oké, de nem azt kérdeztem, hogy milyen nap van, hanem hogy hol van egy nyitva tartó cigibolt?
- De akkor is vasárnap van, nem tudom hogy ezt mért nem lehet megérteni.

(évekkel ezelőtt volt, akkor jöttem rá, hogy ezeknél vasárnap még a légy se zümmög)
Meine Ehre heisst Treue
F@sza! Nem elég a munkanap áthelyezéses, hosszú hétvéges agyrém, akkor még ez is!
Mint a komcsi érában...
Kamcsatka
3-4 ezer munkanélkülivel megint több. Sajnos nem lehet garantálni hogy a csúti maffiózó bandájához fognak tartozni. Csak pozitívan a következő békemenetre elvtársak.
TASzSz
@pbalage: "Gazdasági dolgokat vallási alapon meghatározni nem valami tökéletes, nem értek egyet."
A zsidó nem dolgozik szombaton, mert neki ÜNNEP! De dolgoztatja boltjaiban a Keresztényt!!!
Csizmás Kond
@TASzSz: Szerinted akkor a munkavédelem is vallási alapokon van megszerkesztve ?
A heti egy nap pihenőt leginkább azért kell szabélyozni, mert sok munkáltató jogsértést követ el de a rászorult dolgozó nem mer szólni, így megoldódna.
1magyar
Nagyon helyes! Legalábbis alkalmazottat ne lehessen vasárnap dolgoztatni. A munkáltatók még a szart is kisajtolják a dolgozóikból - hozzáteszem a munkatörvény könyvét éppen Orbánék módosították a munkások kárára.
TASzSz
@Csizmás Kond: A munkavédelmi hatóságnak az a dolga, hogy ellenőrizze a törvények betartását! Vasárnapi munkáért 100% bérpótlék jár + 1 szabadnap hétfőtől-péntekig!!!
Feraj49
Javaslom körültekinteni a boltokban vasárnap.Tömve vannak.Sok család hétvégi programja.Arról nem is beszélve,hogy a vidékiek akkor utaznak a városok nagyobb boltjaiba bevásárolni.Akkor hogyan is van ez? Csinálunk" 5000 közmunkást" ,és tízezer alkalmazottat elküldetünk !
Feraj49
@Meine Ehre heisst Treue: Miért komcsizol állandóan.Nekem akkor több millió emberrel együtt volt munkahelyem ? Ma nincs. Mert "öreg" vagyok. Akkor is értjük mit mondasz ha a komcsizást elhagyod.Köszönöm.
pbalage
Buddha születésnapján sem kéne dolgozni.
Csizmás Kond
@TASzSz: Hát persze de ha nem veszi ki és tovább dolgozik az nem érdekel senkit...majd jön a kimerültség meg a mittudommi...
Ha valaki annyira balek, hogy nem tud magára vigyázni akkor azt a mai civilizáció megköveteli, hogy az állam vigyázzon rá.
Csizmás Kond
@pbalage: Ahol született ott nem is dolgoznak.
Csizmás Kond
@TASzSz: Ja és még..." Vasárnapi munkáért 100% bérpótlék jár + 1 szabadnap hétfőtől-péntekig!!!"
és mi a helyzet a szombattal ?
human
Szerintem se legyen nyitva. Bár nem látom ennek a gazdasági és foglalkoztatási hatását.
magyarbakancs
"Elrendelnék a boltok vasárnapi zárva tartását."
Mi a köze van egy kormánynak az emberek szokás világához.?
Ettől azt várja a KDNP,hogy tele lesznek a templomok vasárnapokon ?
Nem tud leszokni a politika arról,hogy beleszóljon az emberek életébe?
lópicigáspár
Van itt aztán hideg is, meleg is! Azért ki lehetne ezt vesézni. Mit is akar az álvallásos vezér? Vasárnap a családé és a család húzzon a templomba. Szép gondolat, de talán mindenkinek magának kellene eldöntenie, hogy hisz, vagy sem, mert ahol megmondják, hogy higgyek, az bizony erőszakos hittérítés. Erre felénk itt viágvégén délkeleten van négy "multi" a kisvárosi szinten. Vasárnap dugig, mivel az emberek zöme hétköznap dolgozik látástól vakulásig és a heti bevásárlás máskor nehezen megoldható, hisz munka után örül az ember, ha beeshet az ágyba, nem, hogy még vásárolgasson is. Arról nem beszélve, hogy az biztos, hogy ezek a kizsákmányolók 15-30%-os leépítést azonnal behúznának, ami miatt a kormány természetesen megint rájuk mutogatna, mint a nagy rezsikamu során például az áramszolgáltatókra, mert ugye onnan sem két embert zavartak el, hisz a kiesést valahol be kell hozni és a kapitalizmus egy valamiről szól: nyereség! Szóval jó dolog is meg nem is ez a vasárnapi szünet, de akkor legyünk már következetesek, vasárnap bezárni mindent, repülőteret, határokat, orvosi rendelőket, rendőrségeket, mindent, hisz úgyis mindenki a templomban lesz és ha netán ott lesz valaki rosszul, a pap egyből fel is adhatja rá az utolsó kenetet!
coyote3
Szerintem ez teljesen rendben van. A kereskedelmi dolgozónak is jár a hétvége. De valamiért olyan érzésem van, hogy ebből a CBA kimarad...
kumming
Akkor ne legyen tömegközlekedés se hétvégén. A buszsofőr is ember.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 08:48
Heti 1pihenőnapnak hét végére kell esnie. Ez lehet szombat, lehet vasárnap.
tivoli
Itt valszeg nem a kereskedelmi dolgozók kíméléséről van szó, sokkal inkább arról, hogy a nagyobb áruházaknak, bevásárló központoknak nem éri meg nyitva tartani mert nagyobb a nyitva tartás költsége, mint a bevétel. Sok család hétvégi szórakozásként nézelődésre használja a plázákat, boltokat és nem vásárlásra.
m.macskosz
@tivoli: Nem, erről szó nincs, hiszen senki nem kényszeríti az Auchant, a Tescot, a Lidl-t vagy az Aldit, hogy vasárnap nyitva tartson. Nyugi bele, ha veszteséges lenne, nem tartanának nyitva, pár hete a Spar/Interspar pl.még korábban is nyit hétvégén!
Ez az álkeresztény csuhás kdnp fixa ideája, hogy az emberek a plázák helyett a templomokat látogassák. Volt ez már téma, de elaludt, most újra felvetette valamelyik
vén ingyenélő, amelyik a sok tízezre nyugdíja mellé még a képviselő juttatásokat is
felmarkolja.
Fradigege
Ha a KDNP ennyire keresztény szellemű, akkor a pannonhalmai borvidéket sitty-sutty beszüntetném. süssenek kenyeret vagy termeszenek borsót. Mert isten szolgáinak keze ne érintsen alkoholt. Hiszen Krisztus sem bort ivott az utolsó vacsorán, hanem mustot, szőlőnektárt. HOPPÁ! Vagy egyszerűen vezessék be a sabbathot vasárnap és akkor senki sehová. Lennének még ötleteim.
tivoli
@m.macskosz: Pedig igaz. Ha egyik nem nyitna ki, a másik rögtön előnybe kerülne. Sokkal ésszerűbb megegyezni a kormánnyal, hogy hozzon egységes törvényt.
m.macskosz
@tivoli: Ha egységesen bezárnak vasárnap,
egységesen bocsájtanak majd el rabszolgákat is,
hála a kormánynak, különös tekintettel az empatikus vén hülyékre,
akik a kdnp színeiben "lopják a napot, meg ki tudja, mi mindent".(Rejtő)
1magyar
Összeszerelő cégnél időkeretben dolgozzák le az ebédidőt vasárnap éjszaka. Ezt az Orbán kormány engedte meg a mt. változásával kb. 2 éve.
De ez a vasárnap nem kell dolgozni olyan jól hangzik, majd átteszik az időkeretben ledolgozandó ebédidőt szombat éjszakára.
tivoli
@m.macskosz: ma, 10:53
Így igaz, de az már nem érdekel senki törvényhozót.
Kata5210
@coyote3: Ki bizony. Valakinek helyt kell állni, ha ki kell szolgálni a népet.
Kata5210
@tivoli: De ha pontosítunk, akkor a heti pihenőidő kéthetente összevontan is kiadható, kivéve az egészségre ártalmas munkakörökben. Ilyenkor egy pihenőnapnak mindenképp vasárnapra kell esnie.
TASzSz
@Csizmás Kond: 50% bérpótlék jár szombati munkáért...
Meine Ehre heisst Treue
@Feraj49: Állandóan??? Valakivel nagyon összekeversz. Nagyon ritkán szoktam emlegetni a Kádár-érát és a benne tevékenykedőket.
Ki az hat ... (nem szeretnék trágár és sértő lenni, ezért a kipontozás), akinek ez a az egyértelmű vetítés tetszik? Beszopják ész nélkül; értelmi szint... (ismét nem szeretnék sértő lenni) DDD

Egyébként kérdezel vagy kijelentesz. Ha az előbbi, akkor nem tudod, hogy volt-e melóhelyed anno???
Ráadásul, hogy jön ez ide?
Á, igen, úgy, hogy hülyeség volt a reakció...
tivoli
@Kata5210: ma, 11:17
Úgy van. De a kereskedelmi, szolgáltató egységekre más törvény vonatkozik.
tivoli
@TASzSz: A vasárnapiért meg 100 %-os.
Meine Ehre heisst Treue
@Feraj49: Helyesen: Egyébként kérdezel vagy kijelentesz? (Mikor lehet végre utólag javítani? Mintha a középkorban élnénk.)
Senara
A nemzeti tüdőrák nagy profit alapítvány árudái kivételek . Természetes mert kell a "bevétel "
Szimba
Meg azt is lehet olvsani, hogy:"Nemcsak vasárnap lehetnek zárva a plázák és a hiperek: a fideszes jogalkotók szerint két év után kötelezően meg kell szűnniük a veszteséges nagy láncoknak. A nemzetközi láncok ugyanis mesterségesen olcsón tartják a termékeiket. Így pedig versenyhátrányba kerülnek a drágábban áruló hazai kereskedők. " "Emellett a hvg.hu szerint a kormány száműzné a városokból az ingyenes bevásárlóbuszokat, azon a címen, hogy "urbanizációs problémát okoznak. Amennyiben a kereskedelmi láncok ilyen buszokat üzemeltetnek, úgy komoly hatósági bírságra számíthatnának."
Csizmás Kond
@lópicigáspár: Mesevilág amit mondasz.
A vasárnapi szünet nem kötelez senkit a templomba csak nem enged dolgozni. Ha a vasárnap a családé akkor legyen ott mindenki akkor ép a család.
A heti egy nap nem eredményezhet leépítést mivel azt mindenképp ki kell adja tehát erre fogni már kizsákmányolás.
...és az egész nem arról szól hogy akkor szusszanni sem szabad, hanem csupán arról, hogy nem kell minden üzemmódban működjön. Lesz orvosi ellátás, rendfentartás. közműszolgáltatás és minden, csupán a kikerülendő alkalmazások fognak szünetelni.
Csizmás Kond
@TASzSz: Na hát ez az ...a pénzért akár a kecskét is...és persze utána sír mindenki.
Nil
@Senara: a tüdőrákot nem a dohányzás okozza- de ha szerinted igen akkor gondolkodj el azon is mi jön ki az autók kipufogóján- az persze nem káros igaz?
Nil
Ha az emberek normális fizetést kapnának a hétvégi munka nélkül is, akkor gondolom szívesebben töltenék azt az időt a családdal mert lenne miből kirándulni, moziba menni, stb. De most hajtanak azért hogy ki tudják fizetni a számlákat és ne haljanak éhen.
Amíg ezt nem oldják meg addig elvenni a munkalehetőséget nem normális dolog.
A magánvállalkozók, a kis üzletek remélem dönthetnek saját maguk és akkor nekik jó lenne a nagy üzletek zárva tartása mert az ember feledékeny és a forgalmuk így megnőne
lópicigáspár
@Csizmás Kond: Az egész emlékeztet a seregbeni irányított szabadidőre! Engem ne irányítsanak!
simmering73
Komolyan mondom ezeknek nincs ki mind a négy kereke. Ez a sok agyhalott ott a Parlamentben miért nem azzal játszik ami hozzájuk nőtt és velük egyidős?
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 12:12
A kereskedelem, az egészségügy és a szolgáltatás kivételével.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Angliában még a kocsma se.."

Tapasztalat, vagy valamilyen a törvényt igazoló jobber-, kormány hű portálon olvastad?

Ha tapasztaltad, akkor 1,5 hónap óta ott is nagyot változhatott a világ, ugyanis egy 1914-es tradicionális törvény alapján vasárnap a szeszkimérők 12-22:30-ig lehettek nyitva, de 9-10 éve ezen enyhítettek, s ma már a helyi önkormányzatok szakhatósága ezt az időt meghosszabbíthatja!

De ha te mást tapasztaltál (s ebben biztos vagyok, hiszen azt állítod, hogy "Angliában a kocsmák se" lehetnek vasárnap nyitva), akkor várom a cáfolatodat!
Borda
Az tény,hogy még a 90-es évek elején is így működött a rendszer és csakis az élelmiszerboltok voltak nyitva szombat délig. Akkor még voltak kávédarálók is az üzletekben. Viszont egyetlen ruházati-,háztartási-,műszaki-bolt sem volt nyitva a hétvégeken. Ha csak egy kerékpár belső kellene,vagy folt a javításhoz,hétfőtől-péntekig megvásárolhattad. Voltaképp a multiknak köszönhető,hogy többféle árucikket megkaphass egy helyen. Persze a 70-es vagy 80-as években nagyjából még ilyen jellegűek voltak a magyar üzletek is és falvakban,városokban egyaránt így működtek kivéve,hogy hétvégén zárva voltak. Orbáncka biztos időbeli visszafejlődést tervez a gazdaságban. Habár ez a vasárnapi nyitvatartás is főleg a városokra jellemző.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ...pedig muszáj...különben kihalnál...:)
Csizmás Kond
@Nil: " Ha az emberek normális fizetést kapnának"
Soha nem fognak olyant kapni, és épen ezért nem érdemes ingyen dolgozni folytonosan.
Senara
@Nil: tüdőrákot nem a dohányzás okozza ... "Cigaretta A tüdőrákos esetek túlnyomó többségének oka, a betegek 95%-a rendszeres dohányos!" ...Környezetszennyezés Felmerült a dízel motorok és más ásványi üzemanyagok égési melléktermékeinek kockázatnövelő szerepe, de az összefüggés még bizonyításra vár...Szóval ezt találtam ... www.springmed.hu/daganatos-betegsegek/8-tudo-rak.htm... ---- a hozzászólásom legyen akkor , " Nemzeti nagy profit alapítvány árudái kivételek . Természetes mert kell a "bevétel " a haveroknak .
F_Viktor
@tivoli: Megnéztem pár világszerte ismert pub jelenlegi vasárnapi nyitvatartását:
The Betjeman Arms: 9-22:30
www.geronimo-inns.co.uk/london-the-betjeman

The Thatcher’s Arms: 00:00-11:00-at írnak
www.thatchersarms.co.uk/

The Anchor: 6-22
www.anchoratwalberswick.com/
Borda
Ha vasárnapra bezáratják a boltokat,hogyan pótolják az adott időre kieső adót? Ja,lehet felemelik az Áfa-t 30-35%-ra? Senki nem fog a KDNP kedvéért vasárnap templomba járni.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Várjad.."

Tudom tőled mi várható, milyen képességeid vannak.
Azt elárulod, hogy mennyit fizetnek neked, hogy megéri felvállalnod a mindig hazug szerepet?

@tivoli: Írod:
"Ezek kocsmák lennének?"

Írtam, hogy "világszerte ismert pubok"!
De nem véletlen említettem az 1914-es törvény kapcsán szeszkimérőket, mert ez ugyanúgy vonatkozik az inin és alehouse nevezetű italkimérésekre is, mint a pub-okra.
TASzSz
@tivoli: Ezt már leírtam itt egy pár órával ezelőtt...
m.macskosz
@Senara: @Nil: Egy jópofa beszólást ismerek cigi ügyben:
A tüdőrákosok 80%-a dohányos , a többi 20% meg peches.
verőce21
A kiskereskedéseket legalább helyzetbe hozná ez a rendelkezés.

(vagy: az így felszabaduló időben a családok vasárnap délelőttönként el tudnak menni a misére...) :)
KERKA
@pbalage: 7.13 szintén Ausztriában történt. Szombaton este 7-kor autóbusszal megérkeztünk egy karinthiai kis faluba a szállodába. Vele szemben volt a falu egyetlen vegyesboltja. Szomorúan láttuk, hogy vasárnap nincs nyitva, ám az egyik pincér fiú szólt a tulajnak, hogy itt van egy magyar turistacsoport, kellene nekik kaja és üdítő, ásványvíz. A tulaj visszaüzente, hogy vasárnap reggel 6 órakor kinyit .nekünk, mindenki tudjon bevásárolni, amire szüksége van. Szóval, neki megérte az a 40 ember, aki ezt-azt vásárolt. Na, így is lehet:))
F_Viktor
@Horizont: Minden hasonló intézkedés mögött keresd, hogy kiknek az érdekeit szolgálják, kik járnak majd jól.
Természetesen a haverokat fogod megtalálni, mint ebben az esetben is a nemzetinek hazudott, de svájci tulajdonosok kezében lévő kormánybarát-haveri CBA-t és COOP-ot.
Ezek cserébe kötelezően milliárdokkal támogatják a kormányközeli alapítványokat, a békemenetes CÖF-öt, s százszámra nyitják külföldön a Szíjjártóknak, Rogánoknak, Lézeréknek a bankszámlákat.

Egyszerű, mint a faék ez a politika.
F_Viktor
@KERKA: Idézek:
"A tervezet szerint jövő márciustól életbe lépő regulák betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd.
A törvénysértőkre először a törvények által eddig lehetővé tett szankciók (például pénzbírság kiszabása) mellett először 5-15 napra (majd, újabb törvénysértés esetén 30, 90, 365 napra) bezárathatja az üzletet."
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"A kiskereskedéseket legalább helyzetbe hozná ez a rendelkezés."

Mert a Zemberek nem szombaton fognak majd bevásárolni a multiknál?
Nem fognak COOP-ban 30 százalékkal többet fizetni, helyette zsebkimélésből picikét megváltoztatják vásárlási szokásaikat.
De az sem kizárt, hogy a fiatalokra jellemző vasárnapi plázázás megszűnése miatt majd kimennek az utcára tüntetni ha Orbán elveszi a játszóterüket.

S megint mi van? A haverok és saját zsebük megtömése érdekében munkahelyek szünnek meg, s csökkennek a fizetések.
Újabb bizonyíték, hogy kit képvisel Orbán, mennyit számít neki a magyar ember.
verőce21
@F_Viktor: (16:59) A multik minden 7. embert elküldenének, ez teljesen nyilvánvaló. Akiket felvenne a magyar vállalkozó, amelyek minden kistelepülésen előfordulnak.

Éppen, hogy a magyar embereket/vállalkozásokat hozná helyzetbe a rendelkezés. Ami nem is előzmény nélküli, mert folyománya a 400 m2-nél kisebb áruházak létesítését engedélyező rendeletnek.
(Tévedés, hogy előtte nap többet vásárol a lakosság! Azért, mert az emberek legalább 50 %-ban teljesen fölösleges dolgokat vásárolnak a multiknál úgy, hogy ők maguk sem tudják, hogy az fölösleges... - ezt megalapozottan, boltos ismerős állítja)
Szimba
Na most mi a fontos, a drágábban áruló hazai kereskedők jóléte, - mint pl. cba, a lázár család tulajdonában, megkockáztatom sokat profitál belőlük a fidesz – vagy a magyar emberek –hányszorosa a hazai kereskedőknek? -, hogy olcsóbban vásárolhasson. Ezeknek csípi a szemét minden, ami a magyar embernek az életét megkönnyíti.
Szimba
@Csizmás Kond: Ezt nem is értem: munkavédelem is vallási alapokon van megszerkesztve. A heti 1 nap pihenő megvan, nem ugyanazok dolgoznak hétköznap és hétvégén nyitástól zárásig.
F_Viktor
@verőce21: Dehogy alkalmazza a kisboltos a multitól elküldött szakképzett munkaerőt, az igazi kizsákmányolás ott megy. S nem kicsiben.

A csak felesleges dolgokat vásárló az a kis élelmiszerboltba nem fog bemenni, akinek pedig számít a pénztárcája, annak a 4 millió embernek, ők bevásárolnak szombaton.

Még egyszer mondom, az utcára kerülőkön kívül a fiatalokat fogja legjobban hátrányosan érinteni ez a salátatörvény, de ők majd a plazák helyett az utcán fogják elütni az idejüket valami hasznos dologgal. Például tüntetésekkel, mint kiderült, jó szórakozásnak tartják.
Szimba
@1magyar: Akkor legyen zárva benzinkút, ajándékbolt, virágbolt, vendéglátóipari egységek. Ott is alkalmazottak dolgoznak nem?
verőce21
@F_Viktor: (17:28) Vagy elmennek a fiatalok a vasárnapi misére...:)

Semmivel nem értek egyet, amit írsz. A puding legjobb próbája pedig az evés lesz.
Szimba
@Feraj49: És nem csak úgy hétvégi program, hanem akkor érnek rá a családok együtt elmenni vásárolni.
pbalage
@verőce21: oké, zabáljuk, de a csokipuding magyarországon kakiból készül, azt tudtad?
verőce21
@pbalage: (17:37) Nem tudtam, de nem is szoktam pudingolni...:)
Szimba
@Csizmás Kond: Úgy vigyáz rá, hogy ezzel akár elveszíti a munkahelyét? Akkor pedig igazad van, nem lesz kimerültség. Kilátástalanság lesz.
Szimba
@tivoli: Ez nem igaz, akik 24/48-ban vannak, semmi nem garantálja a hétvégi pihenő napot.
Szimba
@F_Viktor: Angliában a pub-ok vasárnap is nyitva vannak.
F_Viktor
@verőce21: Az a 4 tagú család, akinek havonta 27 600 forintot (890 forint/nap) kell élelmiszerre beosztania egy hónapban (lásd Házon kívül műsorát) , az inkább nem eszik két napot, hogy a magyar vállalkozó Kaliforniában nyaralhasson, vagy inkább bevásárol szombaton?

Azon gondolkodtál már, hogy az igazi kapitalizmusban (nem a magyar államkapitalizmusban) miért van létjogosultságuk a multiknak annak ellenére, hogy az ottani vásárlók átlagkeresete 8-10-szerese a magyar vásárlóénak?

Ennek a salátatörvénynek nyilvánvaló célja, hogy a Zemberek zsebéből kicsent pénzzel újra csak haverokat hozzanak gazdasági és anyagi előnybe.
Szimba
@human: Mert szerintem nincs is. Csak tovább növeli a munkanélküliséget, azoknak, akik pedig hétvégén - vasárnap - intézték a családi bevásárlást - nem élelmiszerre gondolok -erősen rontja a komfortérzését. Hülyén hangzik, de így van.
F_Viktor
@Szimba: Írod:
"Angliában a pub-ok vasárnap is nyitva vannak."

Én tudom, hogy vasárnap is nyitva vannak, konkrét példákat is másoltam ide.

Ellenben @tivoli: nem ezt tapasztalta, ő még Angliában nem látott vasárnap nyitva pubot :-) Ezzel nem is lenne baj, ha nem írta volna le :-))
Fradigege
A KDNP mennyi szavazatot kapott, hogy irányítson? Ez a háttérből susmutolni. Motyogni a zsidesz fülébe eléggé visszataszító. Szerintem zárjuk le az autópályákat vasárnaponként. Turistáknak tilos a belépés a templomokba. Ne legyenek bajnoki meccsek. Ha lesz világverseny a döntőket vagy szombaton zavarják le vagy hétfőn. Nincs mozi. Vagy sok KDNP-nek kocsmája van. Már ééértem.
hetöndöe
Újabb kedvezmény a hazai tőkéseknek,erről szól a történet és semmi másról.
Szimba
@tivoli: Ha nem tűnt volna fel: nem a nagyobb áruházak, bevásárló központok kezdeményezik a vasárnapi zárva tartást, hanem a kdnp. Sok család nem csak nézelődik, hanem vásárol, mert csak akkor ér rá.
tivoli
@Szimba: ma, 18:16
Aha, a kdnp. Oszt mi érdeke fűződne hozzá, ha csak úgy magától jutott volna eszébe?
simmering73
@Borda: Hülyeségeket beszél, el ne hidd neki. A szomszéd srác 3 éve él Manchesterben és a főállása mellett hétvégeken egy pub-ban dolgozik. Ebből fizeti a lakbérét meg a rezsijét.
Szimba
@tivoli: Bármikor vasárnap bementem a tescoba- fogarasi - tömve volt. Vasárnap reggel menj be egy lidl-be, emberek tömegei kurkásszák a ruhaneműket. Aldi: dettó. Fressnapf - mindig van vásárló. Spar- mindig sok vásárló van. Milyen egységes törvény? Milyen megegyezés a kormánnyal, ami épp most nem is a kormány, hanem a kdnp. Mit mondott Orbán, amikor először volt a kdnp ötlete ez a szar? Idézem:"A miniszterelnök szerint, amíg nem lehet megélni heti ötnapi munkából, addig nincs lehetőség az üzletek vasárnapi zárva tartására."
Csizmás Kond
@Szimba: Most tökéletes pontossággal nem tudom felvázolni a munkatörvénykönyv ide tartozó részét viszont mint tudott dolog a vasárnap egyfajta ünnepnapnak számít amit a munkáltató köteles úgy betartani, hogy a munkavállaló legalább egy hónapban akkor legyen szabadnapon.
..tehát nem mindegy ki mikor szabad .
Csizmás Kond
@Szimba: Azt is írja még az a könyv, hogy a ledolgozandó munkaidő 8 óra amit kivételes esetekben szabad csak túlhaladni de akkor sem úgy hogy az meghaladja a havi azthiszem 32 órát.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Csak a magyar munkáltatók nagy ívben szarnak a törvényekre,mikor harácsolni támad kedvük.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Épen ezért próbálják kordában tartani őket.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Akkor nem csak a 400 m2 feletti egységekre vonatkozna a törvény.
Jó reggelt!!!
tivoli
@Szimba: ma, 18:24
Akkor gondolkozzunk béláim.
Hiszi-e valaki komolyan, hogy egy marokpárt el tudja intézni, hogy az összes multi , s azonkívül az összes vasárnapi nyitvatartó kereskedelmi egység szó nélkül lenyeli, hogy bevételének 1/7-ét elveszítse?
hetöndöe
@tivoli: Hogy kinyújtotta be,az nem releváns,egyébként egy akolból származnak a Fityesz-Kdnp.
Mondhatnók úgy is,egy szar az egész.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem tudom...az viszont tény, hogy a családnak joga van együtt szünnapozni. Namármost ha a gyerek akkor szabad az iskolából akkor a család ahhoz kell igazodjon és a munkáltató is.
m.macskosz
@tivoli: ma, 18:18 Ezzel akarják bizonyítani, hogy rájuk szükség van,
lám még ötleteik is vannak, ahogy azt a nagyvezír elvárja az alattvalóitól.
Az ugyanis nem véletlen, hogy futószalagon gyártják a baromnál baromabb
törvényjavaslatokat, év végén meg olyan szavazási dömping van a parlamentben,
hogy nem elolvasni, vagy értelmezni, de végiglapozni sincs idejük, csak nyomják
azt a gombot, amit ukázba adott a főnök.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ez rendben is van de akkor miért nem vonatkozik a 400m2 alatti boltokra is,vagy ott nem alkalmazottak dolgoznak?
tivoli
@m.macskosz: ma, 19:01
Rendben volna a tervezet mondhatnánk, de legalább valami ésszerű magyarázatot adnának. Hihetőt.
Bár az is lehet, hogy felszólítják a multikat, ha fizettek ennyi, meg ennyi kenőpénzt, akkor sztornó az egész. :-))
Ezektől az álkeresztény izéktől még az is kitellik.
m.macskosz
@tivoli: Csak azt ne hidd, hogy most butaságot mondtál! :)
"...ha fizettek ennyi, meg ennyi kenőpénzt,..."
tivoli
@Szimba: ma, 19:06
Mennek utcára tüntetni?
alte trottel
@pbalage: Jól átbaszott a luvnya! Minden benzinkúton, kocsmában, étteremben stb kapható bagó és pia!
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem tudom mikre vagy kikre vonatkozik...úgy hallottam csak a családi vállalkozások a kivételek.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Hiszi-e valaki komolyan, hogy egy marokpárt el tudja intézni, hogy az összes multi , s azonkívül az összes vasárnapi nyitvatartó kereskedelmi egység szó nélkül lenyeli, hogy bevételének 1/7-ét elveszítse?"

Aha, tehát te nem tudod, hogy a maroknyi, vagyis csak papíron létező kereszténypárt a 2/3-od részét képezi?
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:15
Akkor nem koalíció?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ma 18.09-kor leírtam a lényeget,ne csinálj úgy,mintha nem értenéd,vagy nem sikerül értelmezni,hogy mit jelent a 400m2 alatti terület?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Nem értelek, azt akarod elhitetni, hogy ez a salátatörvény a a munkavállalók érdekében született? Túlmunka, pihenőnapok szabályozására szolgál?

Hallottál már a Munka Törvénykönyvéről? No, ott vannak mindezek szabályozva!
Szimba
@tivoli:Ezt csak ők tudják. Szerintem: csak, mert nem jutott más az eszükbe, de villogni akarnak valami baromi jó -szerintük - ötlettel. Jutott volna eszükbe, mint keresztények tiltakozni:" A jövő évi költségvetés beteljesíti azt, amiről Orbán Viktor évek óta beszél: szakítani kell a jóléti állam eszményével, helyette munka alapú társadalmat építünk. 2010-hez képest jövőre éppen felére csökken azoknak a szociális támogatásoknak az összege, amellyel a munkanélkülieket segíti az állam." - ellen. Mert ez azt jelenti, hogy:"Drasztikus eszközöket vet be a kormány a szegénység kezelésére. Ez a megoldás sem kerül kevesebbe, mint a jóléti társadalom, csak többen esnek ki a rostán, vagyis többen lesznek olyanok, akik egyetlen fillér legális jövedelem nélkül tengetik az életüket. Az állam gyakorlatilag elengedi félmilliónyi ember kezét. " Ezzel foglalkozzon ez az álszent, magát kereszténynek tartó kdnp-s csürhe.
JAJMÁR
Tisztára olyan, mintha kimondottan zavarná a kormányt, ha egy ágazat sikeres. Akkor az fizessen külön adót, vagy valamiben korlátozni kell... kivéve a gyevi bírókat, mert ott meg mindenféle engedmények vannak. Pl. a szerencsejáték lehet sikeres, gondolom és talán még vasárnap is, persze lehet, hogy azoknak nincs családjuk? :)
tivoli
@Szimba: ma, 19:21
Ha megkérdeznék azokat a munkavállalókat akiket érint, hogy akarnak-e vasárnap dolgozni, biztosan azt mondanának, hogy természetesen.
Eleve úgy vannak berendezkedve családilag, hogy ha ők a sorosak, akkor mennek. És fizetésileg sem mindegy.
Csizmás Kond
@hetöndöe: A lényeg az, hogy még csak tervezet, a többi képzelőerő.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Nem akarok én semmit elhitetni...hiszel te annélkül is elég sokmindent...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Már megint mellébeszélés és bla,bla,bla...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Olvasd al a címet fent,a Manyup ellopása is így kezdődöt,majd hónapokig szinte naponta mást hazudtak a pofánkba a pénztárakról.Mára kiderült,hogy senki nem tőzsdézett el semmit,a pénz zsebretételének a mikéntje meg köszönő viszonyban sincs az eredeti tervezettel.Annyit hazudtak anno róla,hogy arról könyvet lehetne írni.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nem derült ki semmi, csak az, hogy ha nem államosítják vissza a nyugdíjrendszert akkor nem lett volna miből fizetni a mai nyugdíjakat...a többi pesszimista képzelgés.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"A lényeg az, hogy még csak tervezet..."

1) Tervezet, de mondj 3 olyan törvénytervezetet amit nem emelt törvényerőre a 2/3-os szavazógépezet?
2) Éppen a nyílt társadalmi konzultáción veszel rész, amit a 2/3 elfelejtett megvitatni.

@Csizmás Kond: Írod:
"Nem akarok én semmit elhitetni..."

Nem is lenne egyszerű dolgot velem elhitetned, mikor a témában nagy tudásbeli hiányosságaid vannak. Mert ilyet írsz:
"Azt is írja még az a könyv, hogy a ledolgozandó munkaidő 8 óra amit kivételes esetekben szabad csak túlhaladni de akkor sem úgy hogy az meghaladja a havi azthiszem 32 órát."

Munkaidőkeret. Ott keresgélj!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...Csak annyit a munkaidős dolgokról, hogy amikor én ezekkel foglalkoztam mint szakszervezetes te még a játszótéren homokztad a töködet...
F_Viktor
@Csizmás Kond: S ez mentség, hogy hülyeségeket írj?
m.macskosz
@F_Viktor: ma, 19:19 Harrach Péter azt mondta, hogy ez a javaslat a családok érdekét szolgálja. Harrach ugyanis épp annyira képben van a családok helyzetével, mint a kormány
tagjai általában: SEMENNYIRE. Nem az a jellemző a családok nagy részére, hogy
a szülők ledolgozzák hét közben a napi nyolc órát, majd péntek délután bevásárolnak,
szombaton megfőzik a hétvégi kaját, vasárnap reggel elmennek a misére, majd
mennek kirándulni, városnézőbe, országos túrára.
Hát erről sajnos szó nincs! Apa, anya, ha szerencsés melózik. Mégpedig a Munka
Törvénykönyve és a Munkaügyi Felügyelőség szerintiekkel ellentétben napi
10-12 órákat keccsölnek, nem havi 22 napokat. Bizony, sokan csak vasárnap
érnek rá együtt bevásárolni. A kdnp meg játssza a nagy keresztényt, de az nem
zavarja őket, hogy az orvosnak, a tűzoltónak, a wellness szálló szobalányának,
a buszsofőrnek, a mozdonyvezetőnek, az állatkerti ápolónak is van családja,
őket nem sajnálja, hogy esetleg csak egy hónapban egyszer esik hétvégére a
szabadnapja?
hetöndöe
@Csizmás Kond: "Nem derült ki semmi, csak az, hogy ha nem államosítják vissza a nyugdíjrendszert akkor nem lett volna miből fizetni a mai nyugdíjakat...a többi pesszimista képzelgés."

Hát éppen a fenti néphülyítés,ami egyáltalán nem igaz,akkor tíz évig miért tudták fizetni.Azt csak mellékesen jegyzem meg,hogy azóta még jobban kiürítették a nyugdíkasszát,tehát arra sincs garancia,hogy egyáltalán 5 év múlva tudnak e fizetni nyugdíjakat,vagy Viktorka simán belevezeti országunkat egy államcsődbe.Olyan szinten ürítették ki a kasszát,hogy az már hajmeresztő,ráadásul most sem azokat preferálják,akik eddig is hatalmas járulékokat fizettek,csupán a haverokat.
Csizmás Kond
@F_Viktor: á dehogy csak próbáltalak diszkréten figyelmeztetni, hogy ismét túl okosnak képzeled magad.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Az állami nyugdíj kivonása legalább harminc év, nem akarok belemerülni de könnyen utánnanézhetsz.
Addig amíg az állam felé lesz törlesztés, vagyis a munkáltató által levont összeget az államnak átutalja addig lesz nyugdíj.
Szimba
Akkor miért írsz ilyeneket, hogy:". Oszt mi érdeke fűződne hozzá, ha csak úgy magától jutott volna eszébe? "
F_Viktor
@m.macskosz: Szerintem már elmúlt az az idő mikor 3 munkahelyen kellett helytállnia egy családfenntartónak. A Zemberek 80 százaléka örül ha nincsenek kényszerszabadságok, vagy egyáltalán dolgozhat napi 8 órát.
+ sok család örül ha közösen el tudnak menni hétvégén plazázni, mert a nyaralásra, téli síelésre már régóta nem telik.
F_Viktor
@hetöndöe: Írod:
"Hát éppen a fenti néphülyítés..."

Igen, akkoriban is néphülyítés folyt, s @Csizmás Kond: is hülyít.
Ugyanis ha "nem lett volna miből fizetni a mai nyugdíjakat", akkor az ellopott 3 000 milliárd a nyugdíjkasszában landolt volna, s nem (számunkra) ismeretlen helyen szívódott volna fel.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Mindig kifelejted a siránkozásodból, hogy azok a mozdonyvezetői meg ápolói munkahelyek már eleve olyan pótlékokat is tartalmaznak amelyek kimondottan csak azokra a munkahelyekre jellemzőek...plt több fizetett szabadság meg hasonló...és még az is hogy aki ott akar dolgozni az már eleve tudja, hogy neki a szolgálat vasárnap is szolgálat.
Itt kimondottan azokról van szó amely munkahelyek nem követelik meg a föltétlen vasárnapi munkát
m.macskosz
@F_Viktor: Nem három munkahelye van valakinek, hanem egy helyen zsigerelik ki,
bejelentve 4-6-8 órára, a valóságban 10-12-14 órában dolgoztatva, minimálbérre
bejelentve, éhbérért, részben zsebbe fizetve.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...próbáltalak diszkréten figyelmeztetni, hogy ismét túl okosnak képzeled magad."

Mert? Te vagy az "okos"? Komolyan gondolod, hogy "okosságokat" írsz?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...vagyis a munkáltató által levont összeget az államnak átutalja addig lesz nyugdíj."

Újabb okosság tőled? :-)
S ezt a diktátor is tudja? Elmondtad neki nagy okosságodat, s ezt véste bele az alaptákolmányába? Mert én ott egészen mást olvasok, sőt, még a múlt héten is említett olyat, hogy a gyerek kötelessége lesz eltartania idős szüleit!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Te ismét félrebeszélsz...hol írtam, hogy az vagyok ,...de te írtad hogy buta vagyok szóval aki megállapít az már okos kell legyen...vagy öntelt.
m.macskosz
@F_Viktor: Igen, épp most oktatott ki engem is,
holott amit ír, igen gyenge hozzászólás.
F_Viktor
@m.macskosz: OK, még az elmútnyócévben jellemző volt a több munkahely, de értem mire gondolsz.
Tény, hogy sokan vannak 4 órába bejelentve, közben pedig 8 órát dolgoztatnak vele, esetleg többet is. De ez megint nem a multikat jellemzi, hanem a magyar vállalkozókat. Ők merik ezt megkockáztatni.

De még mindig nem értem a vasárnapi multik bezáratását és a közös családi programok közötti összefüggést, ez a kereszténynek titulált megmagyarázás csak a kifogás megerőszakolása.
m.macskosz
@F_Viktor: Bizony, nagyon szeretik szidni a multikat, de bizony pont ők azok, akikre mindenki rászáll, (ÁNTSZ, NAV, Munkaügyi Felügyelőség), ezért pont ők azok, akik nem mernek csibészkedni, kivéve persze a gyevi bírót és az Orbán közeli cégeket.
Úgy látszik, ha a család új cipőt vesz a gyerekeknek, az nem olyan felemelő program,
mintha a templomban hallgatja a papot, amint az a fideszre szavaztatja őket.
gulyasgyula
@micfild: A családomba van boltos és már régen nem tartanak egy dolgozóval se töbet mint a munkaadók érdeke kivánja, A munkaidőt sok helyen levették 7-órára a fizetés is ez szerint van NETTÓ 68000 FT.de a munkát ugyan ugy el kell végezni ,TULÓRA NINCS de adig kell dolgozni mig a bolt nincs rendbe .Ezt nem kérik csak elvárják, ha nem tetszik le is út- fel is út .Ha beteg vagy a kolégád dolgozik helyeted ,még egy munka köpenyt se adnak. Nincs szakszervezet csak papiron . A KERSKEDELMI DOLGOZÓKAT EGY HATÓSÁG SE VÉDI MEG ..Ennyi !
m.macskosz
@gulyasgyula: És sajnos, ez más helyeken is így működik, nem csak a kereskedelemben.
petike
@m.macskosz: Ezzel is az a céljuk, mint a többi multival: elüldözni őket az országból.
Hogy aztán, amikor az oroszoknál kuncsorog pénzért, ezt is odadobhassa bónuszként.
verőce21
@F_Viktor: (17:55) "nyilvánvaló célja, hogy ... haverokat hozzanak gazdasági és anyagi előnybe." – Ilyet nem lehet olyan nagy magabiztossággal állítani. Nem olyan vonzóak ezek az élelmiszerüzletek, mint sokan gondolják. Még a trafikok sem keltek el első körben. Ez sok munka, tervezés, végkimerülésig hajtás, állandó készenlét, idegkimerülés, szívinfarktus, korai halál. Nem vonzó, főleg a "haveri körnek”. A haverok főhivatalokban, kormányhivatalokban ülnek, döntéshozói jogkörrel, pénzintézetek, tőzsdei cégek felügyelő bizottságaiban, tervező, kivitelező, tanácsadó cégek vezetőségeiben. Esetleg temetkezési vállalkozók, stb.

Inkább a kevésbé tőkeerős vállalkozások támogatása, helyzetbe hozása a cél. Csináld, ha annyira jónak látod másnak a helyzetét benne.
Én sokkal inkább tartok attól, hogy kínaiak kezébe kerül majd ez az ellátás is.
F_Viktor
@verőce21: Nem Laci bácsi kisboltja akar versenyezni vasárnap a multikkal, hanem a zsebbe nagyon is jól tejelő, nemzetinek álcázott élelmiszerláncok, mint a CBA és a COOP!
S ez a törvény nekik lesz megszavaztatva, nem pedig Imi bácsiéknak.
F_Viktor
@m.macskosz: Írod:
"Bizony, nagyon szeretik szidni a multikat, de bizony pont ők azok, akikre mindenki rászáll, (ÁNTSZ, NAV, Munkaügyi Felügyelőség), ezért pont ők azok, akik nem mernek csibészkedni, kivéve persze a gyevi bírót és az Orbán közeli cégeket."

Bizony, bizony, ez pontosan úgy van, ahogyan írod!!
verőce21
@F_Viktor: (22:42) Ugyan már! Csak képzelődsz! A CBA és a COOP sem tudnak ellátni minden települést. Nyissál Te is egy boltot, majd megtapasztalod mivel jár.
F_Viktor
@verőce21: Mely településeken nincs CBA, vagy COOP?
F_Viktor
@verőce21: Megnéztem, Szegeden van 21 CBA és 13 COOP üzlet. Ezek nem tudnák kiszolgálni vasárnaponként Szegedet?

De írtam, erre nem lesz szükség, mert a Zemberek nagyon nagy része nem vasárnap fog vásárolni, nem fog 30 százalékkal drágábban élelmiszert vásárolni.
verőce21
@F_Viktor: Szeged nem minden település!
A többi hülyeséget pedig el is felejtheted, hogy nem fog a nép vásárolni vasárnap!
Jövendőmondó. esetleg táltos vagy?
verőce21
Ez az Lüke minduntalan úgy viselkedik, mintha találkozott volna Istennel. De valami azt súgja nekem, hogy soha nem találkozott Istennel. Csak jelentkezett nála, esetleg felhívta telefonon, de Isten – olyan okból, amelyet nincs jogom firtatni -, végülis nem fogadta.
F_Viktor
@verőce21: Mivel Kiskorpád nem játszik, mert ott nincsen multi, ezért Szegedet hoztam példának.

Nem vagyok jövendőmondó, de táltos még lehetek ebben az országban, az viszont látható, hogy Orbán Vezérnek köszönhetően megnézik a Zemberek mit, mennyiért vásárolnak. Ezt tapasztalom a multiknál, mert ha már vásárolni kell, akkor én ott szeretek vásárolni, s nem a bűzős, koszos, vásárlót semmibe vevő "kisboltokban".
F_Viktor
@verőce21: (ma, 23:05)
Ha ezt nekem szántad, akkor elmondom neked, hogy nem kérkedtem itt még a tanulmányaimmal, de annyit elárulok, hogy 34 éves koromig folyamatosan vizsgázgattam úgy, hogy közben 24 éves korom óta aktívan dolgoztam. Tanulmányi szabadságon kb. 5 hónapot voltam közben.
Ezért sem Istennek, sem Istennel társalgónak nem képzeltem magam. Egyszerűen, veled dumcsizva azt a szellemi fölényt érzem, ugyanúgy, mint Orbán mikor rátok, a trolljaira gondol.
Ez nem az én hibám, ebben csakis te vagy a ludas.
Edy Andre
Mennyivel jobb világ lesz itt, ha majd kitakarodnak ezek a koszos Lidl, Aldi meg a hasonló, romlott ételeket áruló imperialista rablók, és lesz nekünk a szép tiszta, takaros, rendezett, mindig friss árut kínáló CBA. Plusz ugye elég már a fogyasztói véglény életformából, mehetünk vasárnap imádkozni, erkölcsülni.
F_Viktor
@Edy Andre: Sebtében pár adalék "a szép, tiszta, takaros, rendezett, mindig friss árút kínáló" magyar üzletekről:

"...az árukészlet átvizsgálásakor kiderült: akad ott 1700 kiló romlott élelmiszer..."
divany.hu/shopaholic/2014/04/18/lejart_elelmiszerek/

"...fény derült egy lejárt szavatosságú élelmiszerek átcsomagolásával, átcímkézésével, illetve továbbértékesítésével foglalkozó ócsai szervezet működésére. Megsemmisítésre szánt élelmiszereket vettek át, de azokat átcímkézés után újra eladták."
www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egyeb/tonnaszamra_adtak_el_a_romlott_elelmiszert__2_.3661.html

"Romlott májkrémtől kapott életveszélyes botulizmusmérgezést Attila (37), aki hetekig volt a halál torkában..."
www.blikk.hu/blikk_aktualis/romlott-majkrem-mergezte-meg-2263573

"Felfüggesztette az élelmiszerlánc-biztonsági szakhatóság egy szarvasi vállalkozás tevékenységét, amelynél több tonna romlott húst és egyéb élelmiszert találtak."
www.hutomester.hu/tobb-tonna-romlott-hus-bukott-le-szarvason/

"Légylárva a tojásban, romlott sajt a sajtban"
www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/legylarva_a_tojasban_romlott_sajt/218480/

"Penészes, megrohadt, lejárt szavatosságú sajtok tömegét foglalta le az élelmiszerbiztonsági hatóság az egyik nagy sajtgyárban. A raktárban ahol a 160 tonna romlott sajtot tárolták, mindent elleptek a bogarak, a romlott sajt leve pedig a földön folyt úgy, hogy még a targonca is elakadt benne."
frissvideok.hu/hirek/521346-video-folyt-a-romlott-sajt-a-gyarban?i=pop
...

Nem mondom, hogy a multiknál minden OK (húst soha nem veszünk multinál, anno mélg Coraban kétszer romlott előcsomagolt húst vettünk), de a lejárt szavatosságú termékek, az átcímkézések a magyar üzletekre jellemzőbb!
F_Viktor
@Edy Andre: Akkor "a szép tiszta, takaros, rendezett, mindig friss árut kínáló CBA"-ról egy ott dolgozó véleménye:

"Az alábbi levelet egy volt CBA-s dolgozó küldte el Hírhatárnak, és rendesen kitálalt. Leírja, hogy szinte minden péksütit lejárt termékekből készítenek, hogy a csemegepultban csak lejárt termékek vannak, hogy a panírmorzsa penészes kenyérből készül.
Leírja, mennyire megalázzák a dolgozókat, hogy van, aki 14 napot dolgozik egyszerre napi 12 órában, majd két pihenőnap után újra ugyanennyit. Elképesztő történet."
...
megablog.hu/tobb-hete-romlott-husok-peneszes-turobol-keszult-peksutik-a-cba-ban/

Igen, ez az a nemzetinek hazudott, svájci tulajdonosokkal rendelkező CBA, amit milliárdokkal tömködi az adófizetők pénzén az Orbán kormány.
Nagy élvezettel olvasnám a titkosított stratégiai megállapodást, kíváncsi lennék mekkora összeget csurgat vissza fityeszes zsebekbe a cég.

De ha már CBA, akkor ez is érdekes, ha megnézzük a MOL tulajdonosi körét:
"Mol-CBA együttműködés
A jövőben az üzletlánc biztosítja a töltőállomások shopjaiban kapható árukat. A megállapodásnak köszönhetően a CBA forgalma várhatóan 1,5 milliárd forinttal nő."
m.macskosz
@F_Viktor: Úgy érzem, 09,33-kor @Edy Andre: is ironizált, tudja ő jól,
hogy mi a különbség a "nagyon magyar" és a külföldi multi között.
F_Viktor
@m.macskosz: Éreztem az iróniát, csak meg szerettem volna erősíteni véleményét pár példával :-)
coni
Kevés szó esik róla, de vasárnaponként azért van ekkora forgalom ezekben az áruházakban mert hét közben a családok nagy részének nincs ideje a nagy bevásárlást lebonyolítani. Nekik nem alternatíva hogy bevásárolhatnak a drága ellenben rossz minőséget áruló CBA boltokban.
m.macskosz
@F_Viktor: Azt jól tetted, tanulságos, kár, hogy "illetékes elvtársakat" ez nem nagyon zavarja.
simmering73
@verőce21: Se nem jövendőmondó, se nem táltos. Csak szeretne fényt gyújtani a sötét fejedben. Innen üzenem neki: nem fog sikerülni.
F_Viktor
@simmering73: Tudom, nincs is szándékomban, gyorsan lereagálom a reménytelen eseteket.
De hasonlót mondtak nekem a nyáron, hogy itt Szegeden feleslegesen jártatom a számat, mégis picit saját sikeremnek is érzem, hogy totális vereséget mértünk önkormányzati szinten a fityeszre :-)
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:17
Botka kedvéért volt, hagyták, hagy örüljön. Ellentétben a miskolci szoci jelölttel.
Mert tudjuk régebbről, hogy vagy ez, vagy az. :-//
F_Viktor
@tivoli: Keserű a szőlő? :-)))))
Igen, Orbán azért kampányolt Szegeden a választás hetében, hogy még jobban örüljünk a győzelemnek. :-)))
Gyönyörűen dolgozik a jobber elméd... :-))
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:29
Nem jobber, mérsékelt. :-)) Okos komcsi.
F_Viktor
@tivoli: Magadnak hazudhatsz, nekem nem sikerül!
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:48
Szerencsés vagy magaddal, ekkora fantáziával kevesen vannak megáldva.
tivoli
@F_Viktor: Úgy látom, kezdesz kifogyni az érvekből, belinkelni való cikkek keresésére meg nincs idő..
Marad a személyeskedő, kötekedő stílus bevetése. Kevés vagy kisfiam, mint citromban a kukac.
F_Viktor
@tivoli: Okoska, utoljára érdemben én szóltam hozzá, ezután jöttek tőled a személyeskedő írások, amikre én csak reagáltam.

Ha gondolod, innen folytathatjuk, én ezt írtam:
"Igen, Orbán azért kampányolt Szegeden a választás hetében, hogy még jobban örüljünk a győzelemnek. :-)))"
miazavalami
@Csizmás Kond: De ha a vasárnap a családé. akkor ne dolgozzanak a rendőrök, tűzoltók, orvosok, ápolók, a tömegközlekedésben dolgozó sofőrök, vasutasok...
tivoli
@F_Viktor: Én meg próbáltalak emlékeztetni, hogy az előző választásoknál is rezgett a léc. Miskolcon azért nem nyerhetett szoci (és most sem), mert túl közel van Szegedhez (!). Ha hagyták volna ott, akkor felétek lett volna fideszes polgi. Így szólt az egyezmény 2010-ben.
Feltételezem, hogy az idén is.
F_Viktor
@tivoli: Sok mindent feltételezel csak:
Biztosan tudod hol van Miskolc? Nem kevered Hódmezővásárhellyel? :-)
DE! Logikád alapján Orbánnak semmi keresnivalója nem lett volna Szegeden a választás hetében, s nyomatni a fityeszes jelölteket, hanem Miskolcon táncolta volna el a győzelmi táncát.
tivoli
@F_Viktor: ma, 15:24
Néhányszor már kértelek, hogy szokjál le róla, hogy helyettem beszélsz. Semmi nem mutatja jobban a butaságodat, mint az, hogy mindenbe belekötsz anélkül, hogy logikát találnál mögötte. De nem vagyok alsótagozatos tanító, hogy mindent a szádba rágjak.
Ha érted, érted, ha nem, nem. Jónapot.
Mobil123
@F_Viktor: 11:54 hsz Hát elolvastam amit belinkeltél és felfordult a gyomrom.
F_Viktor
@Mobil123: Bocsáss meg, ezt tényleg ebéd előtt linkeltem.
Mobil123
@F_Viktor: Még jó hogy nem járok CBA -ba de eztán még ennyit sem! Az egész felháborító ! A boltvezetőket meg rúgnám pics@n!!
F_Viktor
@tivoli: Akkor kérdezek:
- 260 km közelnek számít ebben az országban?
- Ha le volt zsírozva, hogy Miskolcot átadja az ellenzék, akkor mit keresett Orbán és Lézer Szegeden a választások hetében?
Ha igaz lenne a paktum, akkor messzire elkerüli, hogy véletlenül se nyerhessenek.
- Honnan az infód a 2010-es paktumról?
tivoli
@F_Viktor: ma, 15:58
Ha egy ilyen (!) jelet látsz, az szerinted mit jelent?
Olyanról még nem hallottál, hogy hakni?
A többit meg guglizd ki, biztosan megtalálod.
F_Viktor
@tivoli: A (!) a bejegyzésre felhívást jelent, te megtetted Szegedre. Értelme nem sok van.
Hakni? Tehát feleslegesen, értelem nélkül ellátogat Orbán Szegedre, amit ők szerinted már átjátszottak az ellenzéknek? :-)
Nagy tévedésben élsz, sőt, a saját táboroddal sem vagy tisztában! Mondd, mihez értesz? Mert eddig semmiben nem csillogtattad meg tudásodat, erényedet.
vadsanca
Na ezzel a lépéssel egyetértenék! A ker.-i dolgozóknak is jár a vasárnap, ami nem pótolható más hétköznappal! A szoci rendszert hogy éltük túl? Akkor sem voltak nyitva vasárnap az üzletek? Nyugaton is zárva vannak a boltok. De az összes! A benzinkút és a vendéglátóhely kivételével. Ott a szakszervezet nem engedte a vasárnapi nyitva tartást. Nem hiszem,hogy a hét többi napján nincs idő bevásárolni! Az embereknek arra van idejük amire szánnak. A vasárnap legyen a családért! Lehetőség szerint mindenkinek! Nekem is volt alkalmam vasárnap és ünnepnapokon dolgozni, -igaz a gépiparban-. Higgyétek el, egy május 1-ét nem lehet 2.-ával pótólni. Vagy pl. Húsvét-ot.
Ezen kívűl számtalan vasárnap a több mint 10 év alatt.
verőce21
@F_Viktor: (23:19) És Napóleonnak nem érzed magad? - Lükegyerek.
tivoli
@F_Viktor: tegnap, 21:07
És te mihez értesz kismajom? Ami le van írva, még azt sem tudod a helyén értelmezni, az önálló gondolkodás meg különösen sok problémát okozhat neked a minden napi életben..
F_Viktor
@tivoli: El ne felejtsd ki kezdte újra a személyeskedést amikor újra itt fogsz sírni!

Tehát megkérdezem újra:
- 260 km közelinek számít ebben az országban?
- Ha le volt zsírozva, hogy Miskolcot átadja az ellenzék, akkor mit keresett Orbán és Lézer Szegeden a választások hetében?
Ha igaz lenne a paktum, akkor messzire elkerüli, hogy véletlenül se nyerhessenek.
- Honnan az infód a 2010-es paktumról?
tivoli
@F_Viktor: Ha egy ilyen (!) jelet látsz, az szerinted mit jelent?
Olyanról még nem hallottál, hogy hakni?
A többit meg guglizd ki, biztosan megtalálod.
F_Viktor
@tivoli: A (!) figyelem felhívást jelent, te megtetted Szegedre. Értelme nem sok van.

Orbán haknizott Szegeden Lézer Jankóval az oldalán? Egy olyan városban amit önként dalolva átadott a baloldalnak? Nem életszerű.
De mit szólt ehhez Kothencz Jani, a helyi fityeszesek és a (már csak volt) fityeszes frakció?
És a tengernyi városi végek, intézmények vezetői akiket mind a fityesz frakció ejtőernyőztetett a zsíros állásokba, akik mindenben keresztbe tettek 4 évig Botkának és a városnak?
Hírek szerint hatalmas vérengzések jönnek. Meg kivizsgálások, mert ezen a szinten is nagyban mentek a lopkodások, sikkasztások, korrupciók.
Ezeket Orbán mind beáldozta Miskolcért? :-)))

Lesznek jó vágóképei az RTL-nek, mikor a városi cégvezetőket bilincsben viszik el a rendőrök... S úgye, mindez Miskolcért :-))

Honnan az infód a 2010-es paktumról? Keresgéltem, de ilyet nem találtam, csak azt, hogy:

"Visszalépett Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik polgármesterjelöltje Szegeden a fideszes B. Nagy László javára annak érdekében, hogy megakadályozzák a várost vezető Botka László (MSZP) újbóli megválasztását. A párt cserébe azt kéri a Fidesz-KDNP-től, hogy léptesse vissza miskolci polgármesterjelöltjét. A Fidesz ezt nem teszi meg."

No, akkor fityesz-Jobbik paktum volt? :-))))
F_Viktor
@tivoli: Semmi nincs ezzel kapcsolatban!
micfild
@vadsanca: Nem kéne csúsztatni. A pirosbetűs ünnepeken a kereskedelmi dolgozók NEM dolgoznak. Tehát sem máju 1én, sem Húsvétkor, meg a többi ünnepen sincsenek nyitva a boltok.
breed
Az emberek többsége bezáratná - nem csak vasárnap, hanem a hét minden napján - a jelenlegi kormány összes tagját, min. 20 évre.
Bercifiu
@vadsanca: Igazad van. A vasárnap a családé, nincs mentő, tűzoltó, rendőrség, eü. ellátás és még sorolhatnám, hogy kiknek kell vasárnap is dolgozni.
Mehetnek az erődbe kirándulni, ha nincs lezárva, mert magán terület, mozira vagy egy éttermi ebédre úgysincs pénzünk.
Egyébként Apánk megmondta, majd ha 5 napi bérből meglehet élni, / kb. 50 év múlva/ akkor lehet beszélni a témáról.
Ha a KDNP ennyire családsegítő, miért nem áll ki a magániskolák mellett, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak.
vadsanca
@Bercifiu: Tragikusan fogod fel a dolgot. Ki kéne állni a dolgozóknak a saját érdekeik védelmében. De gyáva nép a magyar! És tudod "gyáva népnek nincs hazája!" A munkaadók lazán tudnának bérszínvonalat emelni, de nem akarnak. Gondolkoztál már azon, hogy miért van ennyi hiteles M.o-on? Elárulom. Az itteni bankok szabják meg a bérhatárt azért, hogy minél többen vegyenek fel hitelt. Így három legyet ütnek egy csapásra! A bankok és a munkaadók (multik, cégek és más nagy vállalkozások) jól járjanak a munkavállaló terhére. A legtöbb hitelt a munkavállalók veszik fel. Így bejön a régi mondás. "Jobb a sűrű fillér, minta ritka forint!" Még akkor is ha nálunk a legmagasabbak a hitelkamatok. Ez van, ezért tartunk itt!
A szociban is volt mentő,tűzoltó és rendőrség is. De csak készenlétben. Valamikor a rendőrségen intéztünk néhány hivatalos ügyet, pl. gépjármű, útlevél. Ezeket is csak a hét 5 (öt) munkanapján. (hétfőtől-péntekig) és meghatározott időben.
Más téma. Szerinted miért van olyan sok válás hazánkban? Persze ha egyáltalán kötnek házasságot. De ide sorolnám a papír nélküli párkapcsolatokat is. Ez lenne a családcentrikusság? Orbánnak ez is szerepelt a tervei közt. Egyeseknek megadatott, ketteseknek nem. Nekik nem jár!
Végül ha gondolod, tégy javaslatot a 8 (nyolc) napos munkahéttel kapcsolatban. Biztos sokan díjazni fogják!
Bercifiu
Ha igaz az állításod a bérrel kapcsolatban, a Fidesz, illetve a NAGY EMBERBARÁT KDNP miért nem foglalkozik vele?
Ja mert nem érdekük. A népet sakkban kell tartani, könnyebben irányíthatóak.
Valójában régen is volt rendőrség, stb. vasárnap zárva voltak az üzletek, de naponta csak 8 órát kellett dolgozni, volt idő a bevásárlásra. Most 12 14 óra, minimál bérért, dolgozó örül, hogy vasárnap dolgozhat, így némi többlet pénzhez jut.
A rendszerváltáskor az MDF - neknem kellett volna szétlopni a közvagyont, na meg azóta is megy, akkor a fenti téma nem volna napirenden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.