A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje – közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetői beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselők azt kérték a kabinettől, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.

A jövő évi adótörvény-előterjesztéssel kapcsolatban a politikus sajtótájékoztatóján jelezte: a kormány képviselője a gazdasági bizottság szerdai ülésén nyújtja be a távközlési adó tervezett kiterjesztésének visszavonásáról szóló javaslatot. A parlament november 18-án tehát úgy fog szavazni a jövő évi adócsomagról, hogy az már nem tartalmazza a távközlési adó kiterjesztését – tette egyértelművé.

A cafeteriáról szólva – amelynek adóterhe az adótörvény-javaslat alapján jelentősen nőne – a frakcióvezető elmondta: sávos módosítást kezdeményeznek, vagyis azt, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adóelőnye. A 200 ezer forint feletti résznél viszont csökkenthető ez az adóelőny, és megvizsgálják annak lehetőségét is, hogy a béren kívüli juttatás 200 ezer forint fölé eső részét csak rekreációs célra, belföldi turizmusra vagy meleg ételre lehessen felhasználni – részletezte.

A magán-pálinkafőzés adózásával kapcsolatos módosítások ugyancsak szóba kerültek. A frakció kikötötte a kormánynak, hogy – az Európai Bíróság döntése miatt szükséges – ezerforintos átalányadót csak önkormányzati körben lehessen kivetni, az nem az állami adóhivatal hatáskörébe tartozik – ismertette.

Rogán: maradhat a cafeteria adókedvezménye

A jövő évi büdzsével kapcsolatban Rogán Antal ismét hangsúlyozta, az a bankok elszámoltatásának költségvetése, jövőre ugyanis több mint egymillió családnál marad több pénz az elszámoltatással. 2015-ben egy átlagos devizahitelesnek körülbelül 20 ezer, egy átlagos forinthitelesnek pedig mintegy 10 ezer forinttal csökken majd a kamat- és a törlesztőrészlete. Ez jelentősen növeli majd a háztartások megtakarításait, fogyasztási keresletét – értékelt a frakcióvezető.

Hozzátette, a költségvetés így reálisan tűzheti ki azt a célt, hogy az államadósság finanszírozásán belül növelje a lakossági finanszírozás részarányát.

Azt is mondta, hogy a büdzsé a béremelések költségvetése lesz: folytatódik a pedagógusbérek emelése, 2015. július 1-jétől pedig elindul a rendvédelmi szervek tagjainak életpályamodellje, így a rendőrök, katonák fizetése átlagosan akár 30 százalékkal is nőhet.

Rogán Antal emellett beszámolt arról, hogy a keddi frakcióülésen arra kérték a kormányt, négy év alatt fokozatosan váltsák ki a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat közmunka-lehetőséggel.

A kormánypárti képviselőcsoportok tanácskozásán az szintén felmerült, hogy valamilyen módon, minél szélesebb körben kössék munkavállaláshoz a családi pótlékot. A frakció annak megvizsgálására kérte a kormányt, hogy ez lehetséges-e.

A gyermekek után járó adókedvezménnyel kapcsolatban úgy foglaltak állást – folytatta –, hogy azt nemcsak meg kell őrizni, hanem annak mértékét növelni is kell, ezért 2016. január 1-jétől négy éven keresztül évről évre emelni fogják a kétgyermekes családok adókedvezményét, mégpedig összesen a duplájára, 20 ezer forintra.

Az oktatásügyről szólva a frakcióvezető közölte: támogatják a 2015. szeptember 1-jétől kötelező óvodáztatást, és cél az is, hogy a kormány nagy hangsúlyt fektessen a szakiskolai programokra.

Szóba került a sajtótájékoztatón az is, hogy a Fidesz-KDNP-frakció azt kéri a kormánytól: a bürokrácia területén ugyancsak legyen rezsicsökkentés, vagyis mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek bürokráciával kapcsolatos költségei csökkenjenek, és vezessék ki az "értelmetlen díjakat". Az ügyintézési idő lerövidítése szintén cél – jegyezte meg.

A Déli Áramlatot firtató kérdésre Rogán Antal azt válaszolta: a Déli Áramlat gázvezeték megépítése és így egy alternatív, Ukrajnát kikerülő gázszállítási útvonal kialakítása Magyarországnak fontos érdeke.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Tóni !!!Ha valamihez Te hozzászóltál,
abból még soha a NÉP nem jött ki jól !!!
Úgyhogy ha lehet, csak a pasaparki kertben
" szónokolj " a Cilikédnek !!! Ö még hisz Neked !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Ennek a jobb sorsra érdemes országnak van a legostobább és legvisszataszítóbb kormánya, csak a korrupcióhoz értenek de abban világ elsők!!! Te arrogáns tonyo ha a segélyt átnevezed közmunkának az csak segély marad! Én egyet értek a segélyért munka elvével! Csak te debil nem azt ígértétek hogy egymillió közmunkás lesz tíz év alatt, hanem vagyis én úgy értettem egymillió adózó munkahely!
volvós
Tóni !!!Ha valamihez Te hozzászóltál,
abból még soha a NÉP nem jött ki jól !!!
Úgyhogy ha lehet, csak a pasaparki kertben
" szónokolj " a Cilikédnek !!! Ö még hisz Neked !
volvós
@joopapa: Papus !!! Igazad van 100%-ig, de ne felejtsük el,
hogy egy közmunkás is fizet adót, hacsak egy zsemlét vesz,
mert azon is rajt vana 27% ÁFA... Ez a szomorú szemétség !
joopapa
@volvós: Oké ez igaz, csak én a személyi jövedelem adóra gondoltam! Mert ha abból az 1 millió munkahelyből legalább létre jött volna 200 ezer nem itt tartanánk! Mondjuk akkor többet tudnának lopni!! Nekem mindig igazam van, kivéve mikor nincs :-))))
coni
@volvós: "egy közmunkás is fizet adót, hacsak egy zsemlét vesz,
mert azon is rajt vana 27% ÁFA."

Ráadásul ennek az ÁFA-nak nagy része (évente 900Mrd) szőrén szálán eltűnik.
pbalage
és megint megvédte az országot a szingularitás határán létező udvari bolond!
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@pbalage: Az udvari bolondról jutott eszembe egy idézet: "Gyurcsány tehát úgy maradt életben, hogy a démon és a bohóc közti küzdelmet az utóbbi javára döntötte el. Vagy másként fogalmazva: politikai túlélésének az volt az ára, hogy megszűnt komolyan vehető politikus lenni."
Orbán ezzel szemben nagyon is komolyan vehető, igazi stratéga, akinek már meg vannak a tervei a közeljövőre nézve is. Jól tudja ő, mit miért tesz.
szandokan
@volvós: Az én adómból meg fizetik a közmunkásokat, munkanélkülieket, mégsem lázongok folyton miatta. Az adó minden dolgozó emberre nézve kötelező.
darwin
@joopapa: Nem értek egyet a segélyért munka elveddel.
A segély az adható.A rászorulónak.A munkáért BÉR jár.8 órai munkáért minimum a minimálbér.Ha egy munkát ,önhatalmúlag közmunkának nevezünk,akkor is MUNKA.
szandokan
@darwin: "Természetesen a közmunkáért kapott bér nem tudja helyettesíteni a piaci munkabért, de ideiglenesen feltétlenül nagy segítséget jelent. A közmunkabér szakképzettséget nem igénylő munka esetén 2014-ben bruttó 77.300 Ft, szakképzettséget igénylő munkavégzés esetén 99.100 Ft. A közmunkabér 2014-ben 2,4 %-kal növekedett. Mi várható közmunka területén 2015-ben?

Az első, amit meg kell említenünk, hogy a kormány célja nem kisebb 2015-ben, mint az, hogy megvalósítsa a teljes közfoglalkoztatottságot. Ehhez elsősorban uniós források fognak szolgálni, de nagyobb szerepet szánnak az önkormányzatoknak is, illetve a közmunkaprogram egyéb résztvevőinek. Várhatóan sor kerül majd 2015-ben a közmunkabér emelésére is, legalább a 2015-re várható inflációval megegyező mértékben. Erről végleges döntés az őszi költségvetési tárgyalásokkor fog születni. Előre láthatóan 2015-ben a közmunkaprogram előtérbe kerül, ami több pozitív változást is magával hozhat."
pbalage
@szandokan: lehet, hogy jól tudja Orbán, hogy mit és miért tesz, de sokan mások is úgy gondolták, aztán megjött a nagy pofára esés. (pl. Hitler, Lenin, és még Churchill is bukott egyet, de csak a közismertek közül válogattak, voltak még rajtuk kívül is elég nagy eltaknyolások)
szandokan
@pbalage: Ez is benne van a pakliban. Minden azon múlik, hogy a nép mennyire lesz elégedett a későbbiekben. Én úgy gondolom, most kezd majd javulni sokak helyzete, és csak azok maradnak meg a gyűlölet sötét homályában, akiknek teljesen mindegy volna a helyzetük szempontjából, hogy ki is kormányozna. Na haragudj, hogy ezt most leírom, de ők azok az "anyittisér" emberek.
pbalage
@szandokan: ugyanmá, ne naívkodjunk, most fog romlani, ugyanis most nyerték meg a választást, most jön a feketeleves, már ha megengedi a nép.
A kövérlacibátyánk ugyan azt mondta, hogy
"Az április 6-i parlamenti választás jelentősége abban áll, hogy a Fidesz-KDNP folytathatja-e azt a munkát, amelynek végén Magyarország egy átlagos olaszországi vagy franciaországi életnívó esélyét kínáló polgári ország lehet",
de a legfontosabb szó a végén a "lehet" volt, aminek a ragozása ugyebár a "nyaljátok ki a seggemet"-tel egyenértékű.
Én nem vagyok olyan optimista, mint te, persze ha csak az 1 millió "magyar" (fidesz szavazó) marad az országban úniós támogatásokkal megtámogatva, akkor igen.
szandokan
@pbalage: Én meg optimista ember voltam világ életemben, és nincsenek pszichés problémáim sem, és sznob majom sem lettem. Hogy ez most hogyan is jön ide? :-))
coni
@szandokan: @szandokan: A közmunkásoknak kifizetett pénz több száz Milliárd évente, sokkal több mint ha segélyt kapnának. Ha ezt a pénzt a továbbképzésükre fordítanák akkor lenne esélyük az elhelyezkedésre. Lassan 1 Millió lesz nálunk azoknak az embereknek a száma akiket a 21. században képzetlenségük miatt semmilyen munkakörben nem tudnak alkalmazni. Ezeknek a számát csak szaporítja a közmunka.
Nézd meg légyszíves a közmunkásoknak hány százalékát vezetik vissza a munkaerőpiacra!
A jelenlegi gazdasági intézkedések éppen a munkanélküliek számát növelik csak a statisztikákból nem látszik (mivel beleszámítják a külföldre menekülteket és a 200E közmunkást is)
Equilibrium
Ismerősömet a rendőrség "alkalmazza" közmunkásként. Számítógépen dolgozgat valamit. A nő pár év múlva menne csak nyugdíjba, jól jön neki ez.
Láttam ellenben olyan érettségizett, sok szakmával rendelkező ismerősöket UTCÁT SÖPÖRNI, akiknek már nincs lehetőségük lelépni az országból a koruknál fogva. Ha azt nézem, hogy a vak komondor verekedős gazdájának szakmunkás létére sikerült ORSZÁGGYŰLÉSI képviselővé avanzsálnia magát, akkor hányni tudnék...
tivoli
Lehetséges, hogy Orbán pont abba fog belebukni, hogy segélyek helyett munkát akar biztosítani.
Legtöbbször a legmunkaképesebbje nem akar dolgozni, inkább felvállal mindenféle balhét.
Boszi27
@szandokan: És még sok minden mást is fizetnek a te adódból!: Pl a stadionokat, pl a főnök Várba-költöztetését, miközben az oktatásra, egészségügyre, kutatásra-fejlesztésre egyre kevesebb jut! Pont ezek a területek amelyekbe befektetni kellene mert a jövő, a fejlődés zálogai. Nem beszélve róla, hogy a beteg embereket rugdossák kifelé az ellátórendszerből, nem egyéni elbírálás alapján, hanem darabszámra!! Ez akar lenni az értékrend??? Legfőbb érték a PÉNZ! Az meg egyáltalán nem zavar téged sem, hogy a te befizetett adód nagy része is szőrén-szálán eltűnik, mert egyesek papolnak a munkaalapú társadalomról, miközben munka nélkül fű alatt barmolnak el milliárdokat? Ha tényleg nincs pénz, jöjjenek az adók! De nagyon látszik hogy van, hülyeségekre, meg határon túlra!
Bercifiu
@szandokan: Rossz kifejezés a közmunka, ami a jellemzője, hogy inkább kényszermunka, mivel a résztvevők teljesen ki vannak szolgáltatva a tanácselnök kényének, kedvének.
Az elgondolással egyetértek, hogy csak munkával lehessen jövedelemhez jutni.
A fenti munkának az a hibája, hogy a résztvevők nem végeznek aktív munkát, csak eltelik a nap, s semmi látszatja nincs a tevékenységnek.
Meg kellene szervezni, hogy ezeket a munkásokat bérbe lehessen adni, s így nem a költségvetést terhelné a kifizetés.
Vidéken rengeteg idős, szinte magát ellátni képtelen ember, térítés ellenében a porta rendbetétele, tüzelő bekészítés, hó eltakarítás stb. munkák is elvégezhetőek lennének.
narancsbirka
Éljenek a közmunkások! Ti még hisztek ennek a majomnak?
nemjoezigy
@szandokan: november 4., 22:46
Megint összeakadtunk, de nem lehet elmenni ilyen hozzáállás mellett:
""Az udvari bolondról jutott eszembe egy idézet: "Gyurcsány tehát úgy maradt életben, hogy a démon és a bohóc közti küzdelmet az utóbbi javára döntötte el. Vagy másként fogalmazva: politikai túlélésének az volt az ára, hogy megszűnt komolyan vehető politikus lenni."
Orbán ezzel szemben nagyon is komolyan vehető, igazi stratéga, akinek már meg vannak a tervei a közeljövőre nézve is. Jól tudja ő, mit miért tesz.""

Csak ennek a manővernek nagyon nagy ára van és lesz! De erről a vezéred, az agymosott bandája és a gazdagok nem hajlandóak tudomást venni.
Már most 4 millió ember nélkülöz és ez a szám a fideszkdnp tevékenysége folyamán tovább növekszik. Erre bizonyíték, hogy csökken a szegénység elleni pénz mennyisége és növekszik a közteher, amit a szegények nagyon megéreznek, a gazdagok meg észre sem veszik.
Ugye ezt Te is megérted a 40 millás autódban?
Az mszmp rugalmasabb, emberbarátabb volt mint a fideszkdnp, mert leült egyezkedni az akkori ellenzékkel. (tudom, hogy mások voltak a viszonyok és az akkori szakértelemnek isszuk a levét) Pedig azta rendszert is nagyon gyűlöltem, de ez a mostani korrupt országot széttépő produkció mindennek a teteje.
Hogy okuljatok: www.vasarnapihirek.hu/fokusz/alkotmanyos_jogunk_torvenyt_szegni_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval_jogaszprofesszorral
nemjoezigy
@szandokan: november 4., 22:48
" Az én adómból meg fizetik a közmunkásokat, munkanélkülieket, mégsem lázongok folyton miatta. Az adó minden dolgozó emberre nézve kötelező."
Mit lázongnál, a hat(hét)számjegyű fizetésed utáni adót észre sem veszed, de ezek szerint a közmunkásoknak, munkanélkülieknek nem adnád. Erről írtam az előbb, Ti azt szeretnétek, ha csak Ti lennétek, meg akik kiszolgálnak, a többi meg pusztuljon.

Olvasgasd az írásaidra kapott válaszokat, és nézd meg a tetszikeket is. Ez a realitás itt és más oldalakon is. Csak az mno-n primitívebbek, agymosottabbak a kommentjeitek.

Összegezve: felháborító az fölényesség, nagyképűség, amit megengedtek magatoknak a többséggel szemben.
nemjoezigy
Rogán: maradhat a cafeteria adókedvezménye
Akkor most a cikkre reagálok: nagyon beteges politika, a hozzáértés teljes hiányát és az emberek=polgárok semmibe vételét mutatja, hogy sorra dobálják be a döntéseiket, hogy lesz netadó, hogy megszűnik a kafetéria, a szépkártya, az Erzsébet utalvány, ...és milyen agyament ötletek jönnek még elő. Ha nem reklamál a nép megcsinálják, ha reklamál akkor valamit engednek.
Ja a szépkártya és az Erzsébet utalvány volt a zászlóshajója, a mintaprojektje a kormányunknak és hipp-hopp egyik napról a másikra képesek lennének megszüntetni.
Ezzel az idegenforgalmat és a vendéglátást is leültetnék, (de úgyse kell, mert kdnp-s javaslatra kötelezően bevezetik a szabadvasárnapokat) minden mindennel összefügg!
Remélem ez sem valósul meg!
A korrupciót nem is részleteztem, ami több mint amibe a közmunkások és a munkanélküliek kerülnek.
Zsuga
@szandokan: Az ideiglenes közmunkáról csak annyit, hogy már nagyon sok helyen felismerték ennek előnyeit a munkáltatók: el kell küldeni az állandó munkaviszonyban lévőket, aztán visszavenni őket, vagy éppen mást, aki közel minimálbérért közmunkában ugyan úgy elvégzi a feladatot. Ráadásul csak akkor kell alkalmazni, mikor dömping van a munkában.
szandokan
@Boszi27: Nem véletlen, hogy külön szoktam alapítványoknak pénzt adni. Az biztos oda megy, ahova én szánom.
szandokan
@nemjoezigy: Én nem sajnálom a közmunkásoktól meg a munkanélküliektől az adómat, éppen ezért írtam, hogy nem is lázongok ellene. Azoktól viszont igen, akik nem is akarnak dolgozni.
szandokan
@Bercifiu: Ez végül is nem rossz elgondolás részedről.
szandokan
@Zsuga: Sajnos tényleg ilyen is van, ezt kellene megszüntetni, valahogy úgy, ahogy fentebb Bercifiu is már leírta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.