Orbán Viktor miniszterelnök és Vida Ildikó NAV elnök lemondásáért tüntetnek Budapest belvárosában. A demonstráción elképesztő tömeg gyűlt össze.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@almosd: 19.41-re: Szerinted ez a "mor" ( kulonben a szine majdnem stimmel) mi a loturot tett kotelessegszeruen? Mert sztem csak szetb@szta a rabizott orszagot, a benne elo emberekkel...

A mor NEM tette meg a kotelesseget, a mor mehet - a bortonbe, mielobb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Na, hát ezt így kell csinálni. Lélekben ott vagyok, és remélem, még több millió :)
miazavalami
Jellemző kemény vikátorunkra hogy most sincs itthon. Vajon ilyen kemény legény aki népéért nekimegy az eunak, usának az egész világnak most miért kussol?
almosd
Jól teszik ,mondjanak le , ... a mór elmehet .
miazavalami
@soljanka: Állítólag nem is jött haza. Valahol a fészbúkon kering róla egy cikk..., hivatalosan persze hazajött.
soljanka
@miazavalami: köszi.Azért, ha megtalálod, linkeld be.
bencemacska
Nincs ma futball meccs? Tegnap volt? Valamelyik stadionban kell keresni!
m.macskosz
@miazavalami: Na, akkor azért nem veszélyes sétálgatni a Cinege utcában.
Nincs is itthon, mondtam én. propeller.hu/itthon/3016350-elsetaltam-orban-viktor-hazahoz-egy#c1199142
miazavalami
@m.macskosz: De az is lehet egy bunkerben dekkol...
m.macskosz
@miazavalami: Sanszos, hogy a zabszempróba negatív...
rugacs
No hiszen, eddig mindegyik békemenet több főt számlált, mint ez.
Sacc/kb. 455 fő/kerület = ez kevés lesz.
Amúgy tényleg elképesztő:-))
miazavalami
@m.macskosz: Ja! A híg se jönne ki...:-)
m.macskosz
@rugacs: Elmulasztották az erdélyieket és a lengyeleket ide buszoztatni, vonatoztatni,
koszttal, kvártéllyal ellátni, napidíjat osztogatni. Így nem is könnyű nagyobb tömeget megmozgatni. Félek, lesznek/leszünk ennél sokkal többen is! Bár ne legyen rá ok!
pbalage
@rugacs: a békemenet jelenlegi létszáma egyelőre a nullához konvergál, szóval a tiéd egy elég manipulált infó.
karma1
@almosd: 19.41-re: Szerinted ez a "mor" ( kulonben a szine majdnem stimmel) mi a loturot tett kotelessegszeruen? Mert sztem csak szetb@szta a rabizott orszagot, a benne elo emberekkel...

A mor NEM tette meg a kotelesseget, a mor mehet - a bortonbe, mielobb!
JAJMÁR
@rugacs: 20:08 Mihez lesz kevés? és mennyi kellene az eléghez?
almosd
@karma1: csak arra gondoltam, mint kötelesség hogy megválasztotta magát ,amúgy az igaz semmit jót nem csinált .
spu00
Hát az elfogadottságukhoz képest nagy tömeg, csak gratulálni lehet ezen óriási teljesítményhez.Ha csak ennyi elégedetlen ember van, ezt az egész világon örömmel fogadnák. Hiába erőlködnek, nem megy jobban, többen, rá kell feküdni a témákra, egyszer majd csak sikerül valami. Hiába, a hegyek egeret szülnek, de legalább valami már sikerült. A kicsit is meg kell becsülni.
coni
A tüntetés igazi értéke, hogy mindenki, köztük rengeteg fiatal, azért mentek ki mert évek óta nem tesz semmit a kormány az elharapózó korrupció ellen és nem a balhé kedvéért.
Nem akarnak kormányváltást "csak" annyit, hogy a NAV-ot ne a korrupcióval gyanúsított személyek, hanem egy független uniós bizottság vizsgálja ki.
rugacs
@JAJMÁR: 1, Kevés ahhoz, hogy az óhajuk megvalósuljon. 2, Még 4 év kell és legalább annyi támogató, mint amennyi a Fidesznek idén volt.
rugacs
@miazavalami: Ja és kifizetődő sem lesz.
GeoCravker
@Horizont: Sok mindent lehet rám mondani, de az elvakult orbanistáktól messze levőnek tartom magam. Ennek ellenére elég szketikus vagyok a tüntetésekkel kapcsolatban. Már ami az eredményüket illeti. S ezen nem javított szegény Vágó sem a maga donkihótés imidzsével. Amellett az LMP-t továbbra sem tartom olyan pártnak, aminél örülök, ha rátelepül bármire.
Iagzándiból erre a tüntetéssorozatra legjobb lenne, ha egyik mozgalmár-egylet sem települne rá. Már akkor, ha a forgatókönyvet nem a Lendvay-ban írták. Akkor meg tök mindegy
JAJMÁR
@rugacs: 21:19 Tévedsz ! Átbillennek a dolgok, idő kérdése - nem kell 4 év - a NAV elnöke természetesen le fog mondani. Borítékolom! N i n c s más lehetősége ... !
rugacs
@Horizont: Te még nem voltál itt 2006-ban? Annak mi lett a vége? Vártunk ugyan 4 évet, de lett kétharmadunk.
Ti tudtok még 4 évet várni? És nem biztos, hogy meg lesz a kétharmadotok. :-)
Ha meg nem tudtok várni, semmitek sem lesz... :-(
GeoCravker
@Horizont: Az eredeti hír 10 ezer embert emleget. Aztán kideróül ,hogy a FB-on jelezték annyian a részvételt. Alkalmasint az Operahzánál anno többen voltunk, és annak sem volt sok értelme.
A diáktüntik forgatókönyvét látom ismétlődni eddig. Egyre hangosabb melldöngetések, beszivárgó politika és egyre kisebb részvétel. Egyik tüntirőla másikra.
Mert az emberek elmennek a semmire, hogy most aztán megmutathuk. Aztán a béna szervezésnek hála nem mutatják meg. A következő alkalommal még sokan kimennek, de már sok csalkódott otthon marad.
Egy része a hatalmi megosztásnak köszönhetően is otthon marad.
Az utolsóként még kitartó 2-3 ezer ember a végén egy dühös legyintéssel elmegy. Alkalmasint az országból is.
Ezért sem szabad folyamatos, de alapvetően cselekvéshiányos tüntiket szervezni. Nézd meg a történelmet. alapavetően azok a demonstrációk "működtek", amiknek kommunikált céljai voltak, világos eszköztára, felelősségteljes vezetése, és alternatívanyujtó képessége.
Az utóbbi évek tüntetéseiből hazánkban "csak" ezek hiányoztak.
GeoCravker
@rugacs: Milyen 2/3? A parlamentire gondolsz. Azzal a kis bolsevik hekkelgetésselösszcsalt többségre? Mind a 42%-os szavaztaránnyal. Ha a hazai ellenzék nem nyeri meg Orbánnak a választást, akkor szeretett Vezéred már békésen ülne Graz-ban a hideg vízben.
rugacs
@JAJMÁR: Erővel itt semmire sem fogsz menni. Legfeljebb hűvösre kerülsz :-) Semmi nem fog átbillenni. Azok voltak most is az utcán, akik eddig is a kormány ellen voltak. Ráadásul a lényeg: momentán nincs alternatívája a jelenlegi vezetésnek. Nincs baloldal, a Jobbik ellen meg többen lépnének fel, mint a Fidesz ellen. Akkor miről beszélünk?!
szandokan
@GeoCravker: Akkor megkérdezem a legfontosabbat: Miért nem váltotta le a nép 2014 - ben Orbán Viktort, ha annyira szar volt nekik? Nincs ezen mit ragozni tovább.
GeoCravker
@szandokan: Ismételném: "Ha a hazai ellenzék nem nyeri meg Orbánnak a választást, akkor szeretett Vezéred már békésen ülne Graz-ban a hideg vízben. "

Azért nem váltotta le, mert az ellenzék viselkedése alapján legfeljebb vodkára válthatta volna.
Másrészt, ha nem saját magának hekkel a Fidesz választási törvényt, még így is elbukta volna a választást.
Ergo, a szép sztálin hagyományt követve felszalámizta az ellenzéket, ami önberőből is mindent megtett ennek érdekében, majd létrehozott egy bolsevik tipusú kormányzati rendszert.
No ezért.
rugacs
@GeoCravker: Látod, pont ez az: az ellenzék több kárt okoz, mint hasznot. Akkor ez az ellenzék lenne szerinted az alternatíva? Azok, akik még egymással sem tudnak egyet érteni?
Ez költői kérdés volt.
A "pályán" két csapat van. Attól, hogy az egyik csapat a saját kapujába lődözi a gólokat, a végén a másik szabályosan fog nyerni!
De látom, te sokkal inkább az anarchia híve vagy és az erőszaké. Ülsz a lelátón és arra buzdítod a két szurkolótábort, hogy essenek már egymásnak ököllel, mert a szitkoknak semmi értelme!
rugacs
@GeoCravker: "Ha a hazai ellenzék nem nyeri meg Orbánnak a választást, akkor szeretett Vezéred már békésen ülne Graz-ban a hideg vízben." Ezzel pontosan azt igazolod, hogy ha az ellenzék nem olyan béna, akár ők is nyerhettek volna!
Akkor hol itt a választási csalás?
Ergo: összevissza handabandálsz.
GeoCravker
@rugacs: "De látom, te sokkal inkább az anarchia híve vagy és az erőszaké. "
Miből?
Költői kérdés volt. Mert alig hiszem, hogy idézetekkel is alá tudod támasztani.
Amellett, hogy a két csapat (két csapat?) egyike beült a kocsmába és kijelentette, hogy ez a kocsma mától az övék. Ha valaki szerint nincs igazuk, arra az esetre kiettek a falra egy közleményt, hogy ez akkor is az övék. Majd kiálltak a tornáécra és kikiabálták, hjogy mivel senki nem verte be a pofájukat, a kocsma innentől sz övék, és ők mondják meg,. hogy kinek mi jár innentől.
Egyébként Asimovval tartok, aki szerint az erőszak a gyengék végső menedéke. Sosem szül valós, tartósan megélt megoldásokat. Csak gyűlöleteket.
szandokan
@rugacs: Vegyük még ide azt az apróságot is, hogy az önkormányzati választásokon is tarolt a Fidesz, holott már az áprilisi választáson is utálta őket a nép. Érdekes dolgok ezek:-)
Dr. Felipe
@GeoCravker: Remélem tévedsz.

Én remélem hogy lesznek itt még 100-200 ezres tüntetések is ha vicctor nem mond le. Az embereknek már nincs hova hátrálni. Ma 10 ezren tüntettek, egy hét múlva már lehet hogy 100 ezren. Én így gondolom mert már nem lehet megállni, ezt a szabadságharcot végig kell vinni, egészen vicctor lemondásáig kell folytatni a küzdelmet, ahogy Kijevben sem álltak meg félúton.
Ezzel tartozunk Rózsa Milánnak és az egész országnak. Nem lesz internetadó, szappan adó és még több adó mert már elég volt.
Dr. Felipe
@szandokan: Előrehozott választások kellenek az eredeti választási törvény szerint a régi játékszabályokkal.
Meglátjuk hogy akkor nyer e a vicctorod, ha igen akkor el lesz ismerve miniszterelnöknek.
szandokan
@Dr. Felipe: Csak az otthon maradottakon múlt, ki nyeri meg a választást. Rajtuk kérd számon.
Dr. Felipe
@szandokan: Na de még csak most bukott ki a sok fideSS mutyi a biliből és lásd Ózdon már ma bukott a fideSS mert nyert a jobbik.
Most már tényleg felfoghatnád hogy a fideSSeseket utálja az egész ország és az utálat napról napra nő.
szandokan
@Dr. Felipe: Mert a jobbik az jobb lenne biztosan...Akkor már inkább alakuljon egy olyan párt, amelyik valóban képes az országot mindenki akarata szerint irányítani (olyan még úgysem volt a történelemben), és demokratikus úton leváltani őket 2018 - ban.
JAJMÁR
@rugacs: "Erővel itt semmire sem fogsz menni. Legfeljebb hűvösre kerülsz :-)"
Mi vaaan? Beijedtél? Hiszen csak pár "ezer" (tízezer :) ) ember békés tüntetése volt, vagy nem???
Hát, jobb ha tudod, ez, tényleg nem a békemenet, nem "egybegyúrt" rakás, de k nem dobáltak macskaköveket, és nem gyújtottak fel semmit. Pláne én nem :-D
Dr. Felipe
@szandokan: Szerinted mi marad az országból 2018 ra 8 éves fideSS rablógazdálkodás után?
Ha egy mód van rá ne várjunk 2018 ig, előbb kell lépni.
szandokan
@Dr. Felipe: A Parlament?? Felcsúti stadion?? :-) Mindegy is, felőlem mindenki azt csinál, amit akar.
szandokan
@JAJMÁR: Én azt hittem legalább a telefonokat eldobják, de nem:-))
JAJMÁR
@szandokan: 22:48 Nem bizony, kell a következő alkalomra is :)
szandokan
@JAJMÁR: Arra vigyék a tableteket akkor...:-)
JAJMÁR
@szandokan: 22:52 Ők anélkül is látják a valóságot,

Jó éjt :) Majd holnap megbeszéljük :)
rugacs
@GeoCravker: "Mert az emberek elmennek a semmire, hogy most aztán megmutathuk. Aztán a béna szervezésnek hála nem mutatják meg."
"Ezért sem szabad folyamatos, de alapvetően cselekvéshiányos tüntiket szervezni. Nézd meg a történelmet. alapavetően azok a demonstrációk "működtek", amiknek kommunikált céljai voltak, világos eszköztára, felelősségteljes vezetése, és alternatívanyujtó képessége.
Az utóbbi évek tüntetéseiből hazánkban "csak" ezek hiányoztak."

"Cselekményhiányos tüntik, világos eszköztár." Persze most azt fogod mondani, ezek valójában nem erőszakra és fegyverekre utalnak. Pedig a szövegbe foglalva teljesen egyértelmű.
Másrészt igen, a kormányok már csak olyanok, hogy előírják a lakosságnak, hogy mit és hogyan tehetnek. Mert ők írják a törvényeket. Mióta világ a világ. Még a komcsi rendszerben is így volt. Amikor nincs így, az az anarchia.
rugacs
@Dr. Felipe: Ez egy nagy marhaság. Mert ez a kormány tud álláspontot változtatni, ha muszáj, vagyis alkalmazkodik a kialakult helyzethez. Másrészt itt szó sincs forradalomról. A sok adót éppen megakadályozhattad volna, ha elkergeted az előzőket időben, még mielőtt totálisan eladósítottak volna minket. De akkor nem voltál sehol a forradalmaddal. Talán azért, mert te is közéjük tartoztál éppen.
Ráadásul sokan lényegesen kevesebbet adóznak (a kisemberek közül is), mint elődeik alatt. És ez főleg a sok féle adó miatt van így, hiszen van aki ezt fizeti, a másik meg azt. Míg előtte a többség kevesebb félét, de lényegesen magasabb adót fizetett.
És főleg azért sem lesz forradalom, mert nincs alternatíva!!!
rugacs
@Dr. Felipe: Erre mostanában ne számíts. A választási törvény megváltoztatásához kétharmad kell, ahhoz meg előbb nyerni kell. Idén lett volna rá lehetőség, de helyette marha nagy bukta lett.
Nem lesz itt semmiféle előrehozott választás. Ma 11 helyen volt, azokat is a Fideszesek nyerték többségében. Akkor miről beszélsz?
rugacs
@Dr. Felipe: Hát ha Ózd lenne a világ közepe fővárosi létszámmal, akkor tényleg foglalkozni kellene ezzel az eredménnyel. Szerintem Ózdon a kisebbséget az átlagnál jobban gyűlölik, ezért van nagyobb támogatottsága a Jobbiknak.
Talán ismered a mondást: 1 fecske nem csinál nyarat.
rugacs
@Dr. Felipe: Mit nevezel te "rablógazdálkodásnak"? Hogy kezükbe veszik azt, ami eddig a sutáké volt? És mégis hogy lett ennyi minden a sutáké? Úgy hogy elvették azoktól, akiké előtte volt. Ezek szerint a suták is rablógazdálkodást végeztek. Az nem zavart? Ha nem, nyilván azért, mert te is közéjük tartoztál és kivetted belőle a részed!
A mi javainkat a suták nyúlták le, így most egyáltalán nem bánom, hogy tőlük is elveszi valaki! Sőt!!!
rugacs
@JAJMÁR: És mitől ijedtem volna én be? Nem tartozom a politikai elithez, sem a kormányerőkhöz, de még csak nem is Pesten lakom. Én elboldogultam az előző rendszerben és az előző kormány idején is, legfeljebb többször köpködtem.
Inkább mintha ti lennétek begyulladva, hogy még 4 év múlva lesz csak az újabb választás, amit előre akartok hozni!
Csak hogy ezek a tüntetők nem fogják nektek kikaparni a gesztenyét.
verőce21
Nincs a Fidesznek még megfelelő ellenzéke! Szerintem kell hozzá még 10-12 év! :)
szandokan
@rugacs: "Én elboldogultam az előző rendszerben és az előző kormány idején is"
Ez itt a lényeg.
JAJMÁR
@rugacs: 23:51 Rugacs, belőlem csak egy van, ne szólíts engem t.sz. névmással .

Engem nem érdekel, hogy éppen hogy vagy elfoglalva saját magaddal, és hogy ez így volt már régebben is, ez a Te magánproblémád :-D
A jövő nem rajtad múlik, és ez nekem elég :)
rugacs
@JAJMÁR: "Rugacs, belőlem csak egy van, ne szólíts engem t.sz. névmással"
Akkor pont 1-el többen vagytok a kelleténél :-D
Az én jövőm kizárólag rajtam múlik. Nekem ez pont elég :-)
Neked meg legfeljebb múltad van...
rugacs
@miazavalami: Nem aggódom, időnk, mint a tenger... :-D
egyeneskifli
Sziasztok!
Fantasztikus volt a hangulat.
Amikor elindultunk a Dob utcából tényleg kevesen voltunk.
Ahogy közeledtünk a József Nádor tér felé egyre több és több járó-kelő csatlakozott hozzánk.
És mint a Duna egy kis patakból hatalmas hömpölygő folyó lett.
Nagyon jó érzés.
Remélem vasárnap még többen leszünk.
@szandokan: Ugye azt mondtad "ha többre nem telik"
Annak a 10 ezer embernek sem tellett többre.
Senkiért nem küldtek "ingyen" buszt az adófizetők pénzén.
Mint a Bencsik féle bér béke meneten.
Nem volt törés-zúzás.
És tényleg spontán szerveződött.
Mégse hasonlított a 2006-os csürhére.
JAJMÁR
@rugacs: 19:27 Látom, meghaladja a képességeidet ez a kérés, változatlanul "tömeget" vélsz a képernyő mögött bennem.
Ejnye, Kossuth ivadék, a fenyegetés a "gyávaság" jele, biztos, hogy élni akarsz ezzel?
Azért az megnyugtató, hogy látod hol vannak a határaid :)
rugacs
@JAJMÁR: Jaj már megint ezek a nagy szavak... :-))
Fenyegetve érzed magad, tőlem? Akkor jó erős üldözési mániád van :-DD
Érdekesnek találom a jelződet! Mondhatnád mondjuk az amcsiknak, hiszen ők fenyegetnek minket. Akkor biztos marhára gyávák. Meg az Unió, ők is állandóan fenyegetőznek.
Te tudod.
Bizony, én tudom, hol vannak a határaim.
Hidd el, mindenki számára megnyugtatóbb lenne saját magára nézve!
F_Viktor
Ott voltam, jól éreztem magam :-)

Azt érzékeltem:
- mindenki egyetért, hogy nagyon sérült a demokrácia Magyarországon az elmúlt 4,5 évben,
- mindenkinek elege lett a fityeszes mutyikból,
- most már mindenki figyeli a diktátort, hogy mit tesz. Érdektelen mit mond,
- mindenki egyetért, hogy csak az EU-ban képzelhető el Magyarország jövője,
- mindenki egyetért amit ma az MSZP fogalmazott így meg: Nem háríthatják át a dilettáns gazdaságpolitika következményeit az emberekre!
hattorihanna
November 17-én pedig még többen leszünk!
mate03
@rugacs: Azt írod! (tudom hogy hol vannak a határaim)! Lehet hogy így gondolod,mégis megkerülőd!
kata53
Én már régen mondom, hogy zorbán monnyon le! Vele együtt Vida, a kormány, és a köztársaság nélküli köztársasági elnök is!
szöszmösz
@rugacs: Elgondolkodtató kinek van üldözési mániája, miután sorolod a feltételezett bántalmazóidat.:)
rugacs
@F_Viktor: Az szuper, ha már legalább 10 ezren egyetértettek ezekkel :-))) Akkor már csak a maradék kicsit több, mint 9 milliót kell megkérdezni.
Persze feltéve, ha ő véleményük is számít.
rugacs
@mate03: A félreértésed ott van véncsont, hogy én tudom, de te nem! Ezért hiszed azt, amit hiszel. Az hasznos lenne, ha legalább a sajátoddal tisztában lennél... :-)) Arra a kis időre.
rugacs
@szöszmösz: Tényleg? Mikor és hol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.