Várhatóan ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Civil Összefogás Fórum annak kapcsán, hogy André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője saját bevallása szerint magyarországi korrupciós bűncselekményekről szerzett tudomást, ennek ellenére a nagykövetség azokról máig nem tájékoztatta a nyomozó hatóságokat – írta a Magyar Nemzet.

Az amerikai ügyvivő külföldi hivatalos személynek minősül, és képfelvételek támasztják alá, hogy az elmúlt hetekben többször elhagyta a budapesti amerikai nagykövetség területét, tehát Magyarország területére lépett – mondta a lapnak ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője. Szerinte André Goodfriendnek a magyar jogszabályok alapján ekkor feljelentési kötelezettsége keletkezett, és át kellett volna adnia állítólagos bizonyítékait, amelyek igazolják, miért tiltottak ki hat magyar tisztviselőt az Egyesült Államokból – mondta a lap szerint az alkotmányjogász.

Lomnici hozzátette, a Btk. szerint ha például egy hivatalos személy elmulasztja a feljelentést egy vesztegetési ügyben, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Megjegyezte azt is, bűncselekmény gyanújába keveredő diplomaták ellen rendszerint nem indul büntetőeljárás, hanem kiutasítják őket az országból.

Most nem rontanak neki Amerikának

Fricz Tamás, a CÖF alapítója csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta, egyelőre nem rendeznek békemenetet a nemzeti szuverenitás védelmében, mert az Egyesült Államok és Magyarország közötti nézeteltérések elsősorban diplomáciai úton rendezhetőek.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Ezeket az egypálcás hülyéket melyik vurstliban lövik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@F_Viktor: Nem fogadok, Viktor, mert szerintem is ez lesz! Ezerrel verik majd a mellüket, hogy "elzavarták az ellenséget, megvédték az országot", a gaz Amerikától! És ennek a lomnicinek vissza kéne adnia a diplomáját, mert sík hülye! Félre ne értsd, de még talán én is jobban elboldogulnék a kis 8 osztályommal, mert nem mondom, hogy járatos vagyok a diplomáciában, de ilyen szarvashibákat nem vétenék! Legelőször is TÁJÉKOZÓDNÉK, MEGISMERNÉM A SZABÁLYOKAT, HOGY MIT SZOKÁS ILYENKOR TENNI, ÉS SZAKÉRTŐKET KÉRNÉK SEGÍTSÉGÜL, HOGY MEGTUDJAM, MILYEN HELYZETBEN MI A TEENDŐ! Szerinted nem így kéne? De ez a lomici ügyvéd létére ekkora csődtömeg, hát a Kamara helyében én nem adtam volna neki diplomát!
Desischado
@mate03: Jó kérdés, Mate, ez engem is érdekelne! De az is, hogy a többbinek miféle végzettsége van? Például vida nagyságos asszony mire fel ül a nav élén, és markolja fel a sok pénzt?! De lehetne a többit is sorolni, vég nélkül!
F_Viktor
@Desischado: No, azért ne vedd ám komolyan amiket a CÖF-ös vezérek nyilatkoznak, egyetlen céljuk, hogy a fityesz tábort hergeljék, hogy az éppen aktuális fityesz propagandát beleplántálják a trolljaik fejébe.
Nem engedik, hogy a harci kedv, lankadjon, mindig rámutatnak Orbán ellenségére.

Ezért írnak hazugságokat, ezért nem kell komolyan venni őket.

Ma olvastam egy nagyon jó írást a Népszabadság szerkesztőjéről a 90-es évek Bayeréről, majd megkeresem.
nusika
Mi köze van a CÖF-nek a kitiltáshoz? Nem őket tiltották ki! Ildikó, pedig ...
F_Viktor
@nusika: Nem a kitiltás a nyavalygásuk oka, hanem maga Amerika.
Mert Amerika milyen jogon mondja meg, hogy Orbán kinek a részére lopja el az EU félzárkóztatásra szánt euró milliárdjait, vagy melyik haverja zsebébe csúsztatja az adófizetők ezermilliárdjait.
Persze Amerikának ahhoz sincs semmi köze, hogy milyen maffiamódszereket használ 384. mutyijához.
A CÖF nem engedi, hogy bárki is megzavarja Orbán úri passzióit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.