Tegnap kezdődött a boltok vasárnapi zárva tartásnak parlamenti vitája – stílusosan este tíz órakor, hiszen a politikus akkor is kezét-lábát töri ám. A KDNP eszement ötletét már a Fidesz is támogatja, és, hogy mennyire világtalan félnótások avatkoznának az emberek életébe, azt az alábbi két bekezdés tökéletes mutatja. Shopizás helyett erősödő társadalmi kapcsolatok, az internet egy nagy kocsma, a gyerek meg majd legalább nem gépezik, amikor sokkal hasznosabb a családdal a kertben hátrafelé nyilazni.

A nagy megállapításokat azonban így sem kellett mellőznünk. Kezdésképp például Harrach Péter azzal mutatta be a törvényjavaslatot, hogy "a szabad vasárnap lehetővé teszi a társadalmi kapcsolatok ápolását", valamint azzal, hogy szerinte a javaslat nem a vasárnapi vásárlást kívánja korlátozni, hanem a munkavállalókat védi. Szót ejtett arról is, hogy sokan a neten mondtak véleményt a KDNP tervéről: szerinte a virtuális világot sokan kocsmának tekintik, ahol átordibálnak a szomszéd asztalhoz.

Tállai András államtitkár azt elismerte, hogy ha valaki vasárnap úgy töltené együtt az idejét a családjával, hogy boltban vannak, akkor az számára érdeksérelem. Szerencsére erre is talált megoldást: annak az embernek "más programot kell találnia, neadjisten azt is a családdal együtt". Ami már csak azért is jó lehet, mert – mint Bányai Gábor fideszes vezérszónoktól megtudtuk – minél több időt töltünk el gyerekeinkkel, annál értékesebb emberek lesznek belőlük, nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket.

(Innen.)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hofit idézem:
" Csak ugy ömlik a sz@r a szájukból..."
Még egyszer mondom: Hofit idéztem ! :-))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Remélem nincs egyetlen egy állástalan pszichiáter sem, mert ha van, akkor itt a ragyogó alkalom, hogy egy egész kondát kezelés alá vegyen !
m.macskosz
@Toby: Miért akarod őket megfosztani őket a zárt osztály nyújtotta
--jól megérdemelt-- pihenéstől?!
Én támogatom, hogy hosszú-hosszú ideig csak pszichiáter foglalkozzon velük!
nemjoezigy
fieszkdnp:"hogy csak a média és az MSZP fújja fel a kereskedők érveit, amely szerint 15-20 ezren is az utcára kerülhetnek."
Ha ennyire biztosak benne, hogy nem így lesz,
"Sőt, a KDNP-s Rétvári Bence szerint egyenesen több munkahely is lehet,..."
akkor már most adjanak garanciát arra az esetre, hogy elbocsájtások lesznek!
Így fer, nem?
Legalább egyszer ebben a büdös életben valami szavukért és tettükért vállalnák a felelősséget!
volvós
Hofit idézem:
" Csak ugy ömlik a sz@r a szájukból..."
Még egyszer mondom: Hofit idéztem ! :-))))
laszlobihari
@volvós: HOFI-nak igaza volt! Egyébként Neked is!
világlátó
Az átgondolatlanság, az érvek ütköztetése helyett az egyik ellentmondásból a másikba csetlés botlás kiabál a Kdnp. kitalálmányából. Nem azért ülnek a gyerekeink a számítógép előtt, mert a szüleik nem akarnak, velük bensőséges családi életet élni.
Sokkal nagyobb a valószinüsége annak, hogy nem tudnak. Ők sem tanulták meg a szüleiktől.Ezen a szomorú tényen az sem fog változtatni, ha zárva lesznek az áruházak, plázák vagy akár a kis üzletek. Talán, ha a társadalom döntő többsége gyakorolná a vallását, a család együtt élne hitéletet, akkor bizonyára többet tudna az anya, az apa a szülői magatartásról, egymás és a gyermekeik felé sugárzó gondoskodó, érdeklődő, vigasztaló , örömökben osztozó szeretetről. Mert a papjaink, tiszteleteseink, erre megtanították őket. A templom mindenki iskolája volt. Igaz, nagyon sok helyen nem is volt más.Ma a népesség csekély hányada jár az istentiszteletekre, életkoruk szerint inkább a nagyszülők, de látok fiatal szülőket is, gyermekeket is. / templom mellett lakom /.Ma a televízió a legfőbb nevelő, példaadó, másolásra buzdító.A számítógépek tömegessé válásával már ez előbbi tény sem igaz.
Ma 4-5 éves korú gyermekek úgy kezelik a pc.-ket és modernebb utód kommunikációs eszközeit, hogy ámulva nézzük őket.Hogy is versenyezhet a szülő ezekkel az eszközökkel, amelyekből minden percben új és még újabb érdekes, izgalmas információözön árad, ömlik, szemben a szülők csekély szókincsével, édes apanyelvével, panaszaival, fenyegetéseivel, a minden nap ugyanaz történéseinek félszavakkal történő kifejezésével.
Tudom ezt nem lehet általánositani. Biztosan sok család ma sem azért várja a vasárnapot, hogy hülye vásárlási szokásaival, halálra bosszantsa a vasárnap is dolgozni kénytelen kereskedőket, pénztárosokat.
Ugyanakkor ha valaki eddig is gyakori vásárlója volt ezeknek az áruházaknak, láthatta, éppen ezek a délelőtti shopingok a család együttlétének, a szülő és a gyermek összerázódásának a színtere. Kis figyelmességek és előjön az egész hét öröme.
Knapp75
Ha azt gondolom, hogy a kdnp-sek töltsék a vasárnapot a jó édes anyjukkal, akkor családbarátnak számítok?
Mobil123
"Szót ejtett arról is, hogy sokan a neten mondtak véleményt a KDNP tervéről: szerinte a virtuális világot sokan kocsmának tekintik, ahol átordibálnak a szomszéd asztalhoz."- Csak szólók b+ hogy eztán egy teljes napja lesz mindenkinek a neten elmondani a véleményét rólatok!
m.macskosz
@Knapp75: Ha hátsó szándék nélkül gondolod, akkor igen.
világlátó
Sokak számára ezek a vasárnapok a család egyetlen közös programja. Legyen több a társadalmi kapcsolatokat erősítő program ? Menjenek kirándulni? Talán egy wellness hétvége? Vagy csak egy bakancsos túra a Jánoshegyre? Menjenek el az állatkertbe, vagy a városligetbe a Szépművészeti Múzeumba , ahol most éppen Rembrandt kiállítás van? Utazzanak ki Vácrátótra a botanikus kertbe? Kedves Kdnp.-s képviselő urak! A jó Isten világosítsa meg elméjüket! A pláza látogatók zöme számára ez a vasárnap délelőtt, vagy koradélután a lehető legolcsóbb, legkevésbé megszervezhető program. Lehet hogy az előbbi lehetőségek sokkal fontosabbak, egészségesebbek, legtartalmasabbak, de azt hiszem mások is megerősítenek feltételezésemben, ezek nem megfizethetők a család számára. Itt most nem lehet számtanpéldát összeállítani, de biztos vagyok benne, a pláza délelőtt olcsóbb.No és kényelmesebb, az is lehet, igénytelenebb, silányabb, sőt lélekromboló szembenézni egy valószinütlensoványságú kirakati női bábúval, akin mesés konfekció kínálja magát egy egész havi fizetésért. Ugye kedves anyukák? Kialakul a vágy, majd jön a bunkó, de miből?
Van ennek egy másik oldala is.Egykor az egyik osztrák METRO áruháznak dolgoztam, mint annak ügynöke. A kora kezdeti vállalkozói időszakban Metro belépő igazolványokat adtam ki vállalkozóink tömegeinek. Szerény volt a fizetség, de a kleine fische, gute fische szerint jól esett a fizetés, amit ott a Metro áruházban el is költöttem.
Több dolgot megtanultam ott és fontosnak tartottam ezt a tapasztalatot átadni hazai vállalkozóinknak is. A családok együtt vásároltak. Felkészültek, felmérték otthoni készleteiket, felmérték az aznapi akciós árukínálatot és céltudatosan azt vették meg amire valőban szükségük volt. Az osztrák kisboltos, a vendéglős, az asztalos, és mások is okosan, tudatosan, csak azt, ami akciós volt, és csak annyit, amennyire feltétlenül szükségük volt. Mi pedig , hiába minden okításom, mindent amit értünk, ha kellett, ha nem. A szerzés öröme győzött.
picike
lehet imádkozni lesz rá idő is vasárnap
Cicamama55
"Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében..." Shakespeare mondatai ezek, de a mai kormánypártjaink is ezt gondolják a világról azzal a kiegészítéssel, hogy a rendező és színház igazgató szerep csak és kizárólag az övék, akik a szerepek kiosztásában, fellépésekben és lelépésekben önhatalmúan dönthetnek! Aki beáll a sorba, szerepet kap, felléphet, a többi irány a süllyesztőbe!
Desischado
Nekem ne ugasson bele egy embertelen, álkeresztény hulladék sem, hogy mivel töltsem a vasárnapomat!
Bercifiu
Az újonnan induló KÖZTV mutogatja a képviselőket, hogy vasárnap hogy idomítják a vak komondort, a család kézen fogva megy a mádi szolölbe , virágot visznek Horthy szobrához, majd délután megnézik Lőrinc barát hizlaldáját, hátha őt is bent találják a karámba.
Halgató
Jobb lett volna, ha meg sem szólalnak. Azok beszélnek a család együttlétéről akik"verik a feleségüket, megcsalják és a hétvégéjüket azzal töltik, hogy az Eu-s pénzből épült dolgok átadásán villognak mintha ők lennének a jótevők.
Szimba
"mint Bányai Gábor fideszes vezérszónoktól megtudtuk – minél több időt töltünk el gyerekeinkkel, annál értékesebb emberek lesznek belőlük, nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket."- a minél több időt töltünk el gyermekeinkkel - már megvalósítottátok a munkanélküliséggel, nem kell ahhoz plusz a vasárnapi zárvatartás. Plusz a közmunkával, ami nem tudom hogy járul hozzá a gyerek értékesebb emberré válásához.
Szimba
"nem a tévé, a számítógép előtt töltik az idejüket" - egyben igazad banyai gabor, ne a királyi tv előtt töltsék az idejüket, de vannak ám más értékesebb csatornák is ezeknél egy gyerek számára, mint pl. az ismeretterjesztők. Számítógép? Internet? Nektek ez, mint ördögnek a tömjén. Lsd. Facebook-on terjed manapság a felhívás a tüntetésekre és milyen eredményesen.
És a gyerekeknek szóló játékok szg-en igenis segítik az ügyességüket, fejleszti a logikájukat.
kkalman
Hányhatnékom van már ettől az álkeresztény csürhétől. Mindenbe beleütik az orrukat, mintha csak ők tudnák, hogy nekünk mi a jó. Remélem a gyehenna tüze emészti el őket a haláluk után, hogy még véletlenül se támadhassanak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.