Képesek vagyunk a jó és a rossz dolgokról is beszélni, s ez azt mutatja, hogy ez egy erős kapcsolatrendszer – mondta a Népszavának adott interjújában a magyar-amerikai kapcsolatokról André Goodfriend, ideiglenes amerikai ügyvivő, aki nagyon érdekesnek tartja Vida Ildikó azon szándékát, hogy beperelné őt rágalmazásért.

John McCain amerikai szenátor kritikáival kapcsolatban azt mondta a lapnak: bár nem mindennel értenek egyet, "jó néhány olyan aggodalmat megfogalmazott, amelyet korábban más országok és az Egyesült Államok is felvetettek". A budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő a magyar-amerikai szoros szövetségi kapcsolat többszöri említése mellett kritikai megjegyzéseket tett a magyar kormánynak az energiafüggetlenségért tett lépéseivel, illetve a jó kormányzáshoz való viszonyával kapcsolatban a Népszava szombati számában megjelent egész oldalas interjújában.

André Goodfriend nem kívánta értelmezni Orbán Viktor szavait, hogy támadják Magyarország függetlenségét az energiapolitika, a pénzügyek, a kereskedelem terén azok, akik 2010 előtt haszonélvezői voltak a függőségnek. Kifejtette: az fenyegeti Magyarország energiafüggetlenségét, hogy Oroszországból terveztek második csővezetéket építeni, illetve hogy az atomenergia szerepét is növelni akarják. "Az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy segítse Magyarországot az energiafüggetlenség megteremtésében."

Szükséges lenne az európai infrastruktúra kiépítése, hogy az országok többféle forrásból elégíthessék ki olaj- és gázszükségletüket, nem csupán Oroszországból. Jelenleg egyirányú a vezeték, s ez Európát is, Magyarországot is rendkívül kiszolgáltatottá teszi. Ha ez megváltozik, a Közel-Keletről s akár az Egyesült Államokból is érkezhetnek az energiahordozók – magyarázta az ügyvivő. Arra a kérdésre, hogy lát-e változást a kormány hozzáállásában a magyar-amerikai diplomáciai csatározásokban Goodfriend úgy válaszolt: "véleménycsere folyik". Képesek vagyunk a jó és a rossz dolgokról is beszélni, s ez azt mutatja, hogy ez egy erős kapcsolatrendszer – mondta.

Pozitív nyilatkozatok hangzottak el szerinte magyar részről az Oroszország elleni szankciók ügyében, Ukrajna kérdésében. Ugyanakkor megjegyezte: "a jó kormányzás terén is vannak megbeszélések, de nem látjuk, hogy történne bármi, legyen szó akár az átláthatóságról vagy a kormánytisztviselők elszámoltathatóságáról".

Azzal kapcsolatban, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke be kívánja perelni rágalmazásért, és ebben Orbán Viktor is támogatta őt, az ügyvivő kijelentette: "elképzelhető, hogy a hölgy meg is valósítja azt, amit beígért, de meg kell mondjam, nagyon érdekes, vajon hogyan is akar hozzáfogni. Ha egy személy vitatja az Egyesült Államok döntését belépésének megtiltásáról, akkor vízumért kell folyamodnia, s e folyamatban megvitathatjuk, miért tiltottuk ki."

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye John McCain szenátor felszólalásáról a leendő magyarországi nagykövet meghallgatásán, André Goodfriend elmondta, bár nem mindennel értenek egyet, "jó néhány olyan aggodalmat megfogalmazott, amelyet korábban más országok és az Egyesült Államok is felvetettek. Ezeket az aggodalmakat mindenképpen osztjuk" – fogalmazott az ügyvivő.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Don Quijote
@perfekt: Mert nálunk teljesen megalapozottan vádolták meg a Hagyót a Gyurcsányt ésatöbbi ésatöbbi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Versa
Bár csak perelne ildikó, hogy oda küldhessék ahová való...
perfekt
Goodfriend!Nálatok,úgy van,hogy nem a vádlónak kell bizonyítani,hogy a vádlott bűnös! Bizony tudjuk,hogy oly nagy ott a szabadság,hogy a rendőr először lő,azután kérdez! És a szabad független bíróságotok ,szabályosnak ítéli az egyébiránt esetleg még kis rasszista felhangú gyilkosságot is.És nem Vitai védelmében gondolom ezt.Takarodj haza.
Don Quijote
@perfekt: Mert nálunk teljesen megalapozottan vádolták meg a Hagyót a Gyurcsányt ésatöbbi ésatöbbi...
coyote3
Ez tök jó! A legnagyobb Nemzeti Hazug Amerikától vár bizonyítékot... Nem nekünk, a mi ügyészségünknek kellene azokat megkeresni egy eljárás során??? Hogy tudhat többet az USA a nálunk folyó korrupcióról, mint a mi hatóságaink??? Persze ez csak költői kérdés, a választ mindannyian tudjuk.
perfekt
@Don Quijote: Te kompetens lehetsz ez ügyben.Az,igazat ők tudják.Vannak bizony itthon is ilyenek,de azok nem lármázzák fel a világot--"Csak" a mi igazság iránti igényeinket--persze ez mindennél fontosabb!
perfekt
@coyote3: Az ártatlanság vélelme,mindaddig megillet mindenkit ,míg a bírósági ítélet jogerőre nem emelkedik.Igazad van,a mi hatóságainknak lépni kell--de elgondolkodtató az,hogy amíg az USA nem konkretizálja a bűnelkövetést,az addig rágalom.
Don Quijote
@perfekt: Az USA azonnal konkretizálja a vádakat amikor az érintettek felülvizsgálati kérelmet indítanak! Ezt már elmondták többször hogy nem a nyilvánosságnak, a kormánynak, a sajtónak fogják elé tárni.
Mi ebben az olyan érthetetlen??
perfekt
@Horizont: Na ez az--ezt kérdezem én is.Amennyiben tiszta ,bűnügy miért nem nyitják ki?Valszeg--sok olyan szervezet.és emberei érintettek benne--hogy átér a tengeren tulra.A sikított összeg hatalmas--én másként nem tudom értékelni
perfekt
@Don Quijote: Csakhogy, a nemzetközi szerződések kötelezik az adatcserét, az érintettek között,s nem mellékesen a bűnügyeknél frekventáltan--ez nem érthető.
perfekt
@Horizont: Azzal,hogy azt írtam neked ,hogy átér a tengeren túlra abban benne van a kiindulási pont is---kicsi hazánk egy bizonyos pontja.
szandokan
@perfekt: Pontosan így van, egészen addig rágalom, amíg nem bizonyítják, de ezt a ballibeknek hiába is akarod a szájukba rágni. Ők csak azt látják ebben is, hogy rohadjon meg Orbán.
magyarbakancs
@perfekt: Nagyon kong a melldöngetés.
Tudod mért mert üres mint a , többit gondold hozzá.
Mocskos Fidesz!!!
coni
Érdekes, hogy 2 jogász nem érti, hogy vannak törvények amit kétharmaddal sem lehet átlépni:

"elképzelhető, hogy a hölgy meg is valósítja azt, amit beígért, de meg kell mondjam, nagyon érdekes, vajon hogyan is akar hozzáfogni. Ha egy személy vitatja az Egyesült Államok döntését belépésének megtiltásáról, akkor vízumért kell folyamodnia, s e folyamatban megvitathatjuk, miért tiltottuk ki."
perfekt
@szandokan: Kérlek tisztelettel,ez nem más mint pártok harca--ami kilépett a pártos szűk érdekek,köréből,s vált ismét az emberek egymás iránti gyűlöletévé.
perfekt
@magyarbakancs: Ki is döngeti a mellét? ezt nem értem.Azt viszont mondom Neked--engem nem érdekelnek a pártok,s azok agitátoraik--és az ellen korteseik sem.
magyarbakancs
@perfekt: A Fideszes fen hangot olvasható ki a hozászolásodból.
Én meg baromiul utálom a MOCSKOS FIDESZT.
perfekt
@magyarbakancs: Magánvéleményed--tiszteletben tartom.viszont nem így van.Azért mert nem használok durva jelzőket azért még ni ítélj meg.
magyarbakancs
@perfekt: Nem komálom egyik pártot sem.
A MOCSKOS FIDESZT az egyenesen utálom mert a magyarkodása és az egész melldögestése gusztustalan annak fényében ,hogy tele van rengeteg büdös volt komcsival televan
Boross Péter Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
- MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó
Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
magyarbakancs
@perfekt: igazadban elnézésed kérek tőled.
Köszönöm ,hogy figyelmeztettél bocsánat.
dömdödöm
USA kutyaszorítóba próbálja terelni az Orbánkormányt . Keresztbehúzza a számításait
,ez ellen semmit az ég világon nem lehet tenni ,ide bárki harmat kevés , a Baka menet
nem tud Washingtonban tüntetni mert szervezetten Budapestre 400 busszal szállították őket vidékre 450 ezer résztvevőjük volt legutóbb ,őket 1500 db repülőgéppel lehetne eljuttatni USA -ba ( a kitiltottakat kivéve - 6 fő )
Na Bayer Zsolti erre varjá gombot ! " Mi lenne ha 20 000 autóval autónként 5 en
kiugornánk Brüsszelbe és szólnánk hogy mi ezzel nem értünk egyet" . Mondotta Bayer nemrégiben .
Te kalácsképű ! USA már nem ilyen egyszerű ,érdekes hogy nem tüntet senki a nagykövetség előtt ,bár lehetne azt is valahogy mégsem vagytok ott .
Usa-ba hogyan jutsz el
Fradigege
Remélem 2034-ig az ügyet tisztázzák vagy titkosítanak egyet. Ez a Goodfriend nem személyesen ökörködik. Leszólnak az USA-ból, hogy hogyan cselekedjen. Ő egy közvetítő. Ő feladatot hajt végre. Kíváncsi vagyok mire megy ezzel a Vida Ildikócska. Láncdohány művésznő. A zsírmorénak nagy a melle. Eléggé egygyügyü a szitu. Engem sokkal jobban érdekelne a közgép tenderek vagy a felcsúti disznótelep.
Don Quijote
@perfekt: A 7750-es elnöki proklamáció viszont nem !!! Nem kellene terelni!!
tivoli
Nocsak. A jó Goodfriend beszállt McCain mellé az energia biznisz ellenzői közé? Meg Oroszország és Ukrajna viszonyának kritikusai közé? Akkor kedvenc megbízottunkat már nem csak az ÁFA-csalás és a korrupció érdekli?
Kezd egyre jobban látszódni a lóláb. Sima provokáció ez, és az ország bel- és külügyeibe való jogtalan beavatkozás, két kétes kompetenciájú amerikai állampolgár részéről. A magyarok meg rögtön be kellene, hogy carjanak?
Don Quijote
@Don Quijote: "Bizonyos magyar magánszemélyekről úgy találták, hogy nem jogosultak az Egyesült Államokba való belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak. Ezt a döntést az amerikai Külügyminisztérium hozta a 7750-es számú Elnöki Proklamáció, valamint a 2004. január 12-i Kleptokrácia-ellenes Klauzúlájának megfelelően. A büntetőjogi eljárás lefolytatása kérdésében az illető ország dönt. A magánélet védelmét célzó amerikai törvények megtiltják számunkra, hogy kiadjuk az illető személyek nevét."
tivoli
@tivoli: Minden esetre a húzás jó arra, hogy megossza az amúgy is széthúzó társadalmat, még nagyobb ellenségeskedést szítva sodorja a népet egy polgárháború felé.
perfekt
@Don Quijote: 11:23 ra.a 7750 számszerkezet Don Quijotei--Én nem vívok csatákat,szélmalmokkal,és hagyom a terelést másra, gulyásra, kondásra---és talán reád is.
mekkelek
@perfekt: @szandokan: De mit kell bizonyítaniuk? A rendelkezésükre álló adatok és a saját törvényeik alapján a saját országukból kitiltották az orbán slepp egy részét. A kitiltottaknak a törvényeik alapján jogukban áll beutazási kérelmet kérni, és annak folyamán meg lesznek ismertetve a kitiltásuk konkrét okaival szeméyesen, mindegyik kérelmezô. Tettek ilyent a kedves kitiltottak? Ha nem akkor vajon miért nem? :)
karma1
@perfekt: @szandokan: Hanyszor kell meg emlekeztetni Benneteket Goodfriendnek arra a kijelentesere, hogy mar tobbszor is elmondta: evek ota kuldik a magyar - ezesetben az orban-kormanynak - a figyelmezteteseket, hogy kik, hol, milyen korrupcios buntetteket kovetnek el, es ezeket a magyar kormany ezerrel engedte (es jelenleg is engedi) el a fule mellett ezeket a komoly emlekeztetoket, mert igy kenyelmesebb nem izelgetni a csokosok bankszamlait, zuros AFA-csalasait.

Amerika hivatalosan nem nyomozhat ilyen ugyekben Ma.o.-n, ezert kuldi a tenyfeltaro feljegyzeseket, amiket a szemfules ujsagirok mar meg is talaltak, de amit a kormany "fecni"-nek nevez, elegge kovetkezetesen.
Az amerikai allam a leheto legdemokratikusabban jar el: jelzi a magyarok fele , hogy buncselekmeny tortent, ezert inditsa meg a szukseges eljarasokat, mert ezt csak a kormany tehetne meg itthon. akkor miert is nem tett az utolso min. 3 evben semmit sem ezugyben?

Amikor viszont dol a sz@rosbili, akkor eloall a felbevagott orias, es hazugsaggal vadolja a kormanyt, ahelyett, hogy legalabb vette volna a faradsagot egy nyomozasra.

Azert, mert a magyarok hulyek, azert az amerikaiak meg elmehetnek egy nemzetkozi fuggetlen birosagra,es ott megtehetik a feljelentest ok is a kezukben levo adatok alapjan ismeretlen tettesek ellen, de ok aztakartak, hogy ez ne jusson el ilyen stadiumba.

Huzogassak meg ezeka hulyek az oroszlan bajuszat, aztan majd csodalkoznak, ha ebbol nemzetkozi ugy lesz, es kapnak egy hagai fuggetlen birosagi altal elrendelt nyomozast... Na, majd akkor lesz itt fejetlenseg, de az mar keso lesz.

Goodfriend meg hulyere rohogi magat a vida-liban, akinek talan semmifele olyan kepzettsege nincs, amivel vezethetne a NAV-ot (mert mar a nyelvvizsga hianyan elbukna), de kozrohej targyava teszi sajatmagat es az altala vezetett ceget is...
mekkelek
@tivoli: Nem az amcsik hozták nyilvánosságra a kitiltás tényét, hanem az érintettek egyike, és nem is ôk pörögnek rajta ezerrel, úgyhogy innen az összeesküvés elmélet sánta. Szerintem a Gyurcsány a hibás.

De ez igazából csak a dolgok elferdítése, mert az TÉNY hogy ez a legkorruptabb banda a rendszerváltás óta, talicskázzák, szivattyúzzák haza az adófizetôk pénzét. Nézd csak meg milyen törvényeket fognak elfogadni karácsonyi ajándékként. Gyakorlatilag törvényessé teszik a lopást, de attól az még lopás marad.
Don Quijote
@perfekt: Nem szégyen a dolgoknak utána olvasni, mert az ember úgy nem csinál magából hülyét!!:-))))
Bercifiu
@tivoli: Ha az ország belügyeibe keményen be akartak volna avatkozni, a kitiltást október elején hozták volna nyilvánosságra. Sajnos nem tették meg.
tivoli
@Bercifiu: ma, 12:10
Ettől hecc a hecc. Megvárták a választási eredményeket, mielőtt léptek. Nem az volt a cél, hogy megakadályozzák Orbán ámokfutását, hanem az, hogy rendszert lehessen dönteni. Olyan nagypolitikai durranást generálni, amelyben a nép elégedetlensége az ürügy. Szerintem a játékban Orbán is nyakig benne van, mert egyik oldalról az ő feladata lehet mindenféle kitalált ürüggyel paprikázni a népet, a másik oldalnak meg biztatni, hogy ne tűrjenek, menjenek neki a vezetésnek.
Lesz itt hadd-el hadd hamarosan.
Don Quijote
@tivoli:Értelmetlen amit írsz! A rendszer megdöntéssel nem megakadályozzák az ámokfutást?? Ez elég nagy durranás! Egyébként meg ha segíteni akartak volna a népnek, előbb hozzák nyilvánosságra. Csútigömböc hálás lehet nekik!!
tivoli
@Don Quijote: ma, 13:13
Váltsd át az agyad más logikára.
Nem a népnek akarnak segíteni. A nép le van.. Aki meg számít, az úgy is páholyból figyeli a fejleményeket.
Vizual
Jobb vagy bal teljesen tök mindegy. Lopnak csalnak hazudnak, mi meg Békemeneteken bizonyítjuk, hogy a regnáló kormány jól dolgozik. Talán jól lop csal és hazudik. Most olvasom, hogy Mészáros Lőrinc a munkával keresett annyi pénzt. Csak igy kapcsira a pofánkba. Ezt még egy Rockefeller sem engedte meg magának. Vállalkozásai vannak. Hát aki tudja, hogy a gázcsavart fordítva kell tekerni az tudhat mást is. Csak az első milliárdot ne kérdezzük tőle. Vagy a többit se...?
Vizual
Vida Ildikót meg miért csepülitek ? Hiszen a 40 -s évek végén amikor a kommunisták hatalomra jutottak ilyen képzetlen embereket helyeztek fontos poziciókba. Nyelvvizsga ? Ugyan már. Inkább nézzük meg hogy mit mond arra, hogy 2 + 2 = ? Ki tudja, talán kellemesen csalódunk benne. DE az biztos. Kb annyit tud mint az uj külügyminiszterünk és Orbán együttvéve. Akkor mit tépitek magatokat. Pitiáner ország hasonló vezetőkkel. Talán szakmakánt fel kellene vennem a lopás nevű fakultatív kurzust. Mit gondoltok ?
tivoli
@Horizont: ma, 13:22
Bizony, nem egy rugóra jár az agyunk, mert én nem szorosan a belpolitikáról beszélek.
Soha nép még nem vívta ki magának saját akaratát uralkodói felett.
Yoda69
Nem lesz itt semmilyen per. Ez csak vida izzadas szagu probalkozasa a munder-becsulet mentesere. Kabe olyan fajsulyu, mint snittpal ledoktoralasa volt anno. Nagy durcasan beigerte az oreg hogy o majd megmutatja, hogy le tud doktoralni, aztan azota is doktoral.
vida is szep lassan eltunik majd a latokorbol, mintahogy orban es a slepp is el fog.
Vizual
@tivoli: Nem-e ? Akkor mi volt a Nagy Oktoberi Szoc Forr. ? Nem mintha a cárt zavarták volna el és lett ami lett. Vagy a Tanácsköztársaság ? Amit csak összefogva tudott Európa legyűrni. Mind rendszerváltás lett. Vagy 89. amikor az uralkodó osztály maga tette fel a kezét és lett demokrácia. Mondjuk ez példa de hát rosszul sült el.
Na majd a következő...
perfekt
@mekkelek: 11:48 re.Ha téged megvádol bárki is,mondjuk azzal hogy tolvaj vagy.De nem hajlandók bizonyítani,mondd mit teszel,vagy jól pofán vágod,vagy feljelented ---nem???És itt már nem a kitiltásról polemizálunk.
perfekt
@Don Quijote: te gyárilag vagy --koma.
perfekt
@karma1: Kedvelem minden írásodat.Logikusan érvelsz.Én nem azt írtam,hogy nem lehetséges ez a bűnügy--de addig amíg erre konkrét vizsgálatok fényt nem derítenek--nincs okom kételkedni ,hogy még akár nem is érkeztek konkrétumok,a kormányhoz.Tudod mi a logikátlan ez ügyben.Az kedves,hogy ez az úr vállalva a nyilvánosságot Orbán megbuktatásán serénykedik.Amennyiben bizonyítékok vannak birtokukban--közkézre kell adni--van nemzetközi-bíróság--kik kompetensek elbírálni.De a nyilvánosság ereje,még erősebb lenne.Valami kovász van ez ügyben-hogy csak maszatolnak.Nevezett hölgyet pedig,portásnak, egy fűrésztelepre irányítanám.
human
A Hír-TV vendége volt André Goodfriend. Érdemes megnézni:
mno.hu/videok/114106
tivoli
@Vizual: ma, 15:18
Ebbe ne menjünk bele. Mindegyik előre le volt zsírozva nagyhatalmi szinten. A nép akkor is csak fel lett heccelve, hogy úgy tűnjön mintha..
perfekt
@silber13: 12:30 ra Olvastam korábban,ezt az írást.A beutazás korlátozása ,minden ország,belügye.Itt az én megjegyzéseimben azt kifogásolom--miért nem,hozzák nyilvánosságra,a konkrét cselekedeteket a NAV-nál--és az elkövetőket.Nem zuhanyhíradókból--!!Habony -Giró-Seszták kis halak szerintem--Pinokkió nagypályás(ez vélemény ,nem konkrétum)-és kérlek tisztelettel ezeket a neveket,egy "Pester,LLoyd" IDŐSZAKOS német lap hozta nyilvánosságra.Hogy nagy a baj az biztos,és én oly távol érzem tőle magam--hogy minősíteni sem nagyon merészelem.
kukac50
Szánalmas Vida Ildikó és az egész kormány, de még az igazságszolgáltatás is!
Azért nem vizsgálhatják Őket független bizottságok mert az egész kormány bukna!
A gazdáktól az uniós támogatás egy bizonyos százalékát azért vonják el, pénzügyi fegyelemre hivatkoznak.Nem a gazdáknál kellene a pénzügyi fegyelem, hanem a politikusoknál.Lehet hogy a pénzügyi fegyelem elvonásból vagyonosodnak a politikusok?
mekkelek
@perfekt: Kérlek válaszolj: megvan a lehetôsége Vidának hogy megtudja mi alapján tiltották ki?
Nem merült még fel benned a kérdés hogy vajon miért miért nem teszi???

Ha az amcsik egy sajtótájékoztatón bejelentenék hogy mi az ok, akkor itt visítanátok hogy két lábbal tapossák az adatvédelmi jogokat.
Szóval addig jó nektek amíg az igazság nem derül ki, így lehet hôzögeni, van kit szidni, pedig a megoldás igen egyszerû lenne. Jelentkezzenek az érintettek beutazási engedélyért az USA-ba és kiderül ki a hunyó.
Az amik megmondták hogy tájékoztatták a kormányt folyamatosan arról hogy mi a problémájuk, de a ezek a fülük botját nem mozgatták. Nekik ez így nagyon jó, hiszen direkt így lett felépítve a rendszer. Nincs aki kivizsgáljon, nyomozzon stb., mindenhol az embereik vannak (Vida, Polt, Pintér, Szájer felesége - NAV/ügyészség/rendôrség/bíróság) tehát belürôl senki sem fog nyomozni/felelôsségre vonni, a 2/3 mindent megszavaz/leszavaz, minden egyszemélyes kézi vezérléssel, a vezír utasítására/irányításával/jóváhagyásával történik.
Az amik ezt megelégelték és kitiltották a slepp hat tagját az országukból. Joguk van hozzá, saját országuk, saját törvéyeik. Nektek meg marad a habzó száj (meg a remegés nehogy az igazság kiderüljön).
perfekt
@mekkelek: Kedves Mekk mester:Gyermekeim,nézték névadód rajzfilmjeit,és harsányakat nevettek rajta.Én is láttam egyet,és nagyon találónak tartom magyarázatként, a te kommentedre.A mester házat épít felülről.Hogy értsd is mi a téma, pontokban válaszolok.
1.Nem ismerem Vida lehetőségeit,és mivel az Amerikai törvény,bárki belépését indok nélkül tilthatja ad akta.Hogy Vidával mi van a kutyámat nem érdekli.
2.honnét a bátorságod,hogy többesben beszélsz rólam---és a visítozás sem sajátosságom.
3.az igazsággal kapcsolatban, a hőzöngés az amit te most nekem firkáltál.
4.Amit a vád lehetséges részeiről írsz nem új számomra,figyelmedbe ajánlom,olvasd el miket írtam én erről a témáról,csak itt ma--és máris fel leszel homályosítva:))
5.A habzó szájról.Tudod írásod alapján--amit nekem címeztél, ha látnálak lehet,elhánynám magam.
6.Legközelebb akkor keress,ha a személyes mocskolódásaidat--elosztottad,hasonszőrű ostoba haverjaid között- hormonzavaros.
simmering73
A cikk címe helyesen. Goodfriend Vida Ildikóról: "elképzelhetó, hogy a hölgy nem normális"
Desischado
Goodfriend-nek igaza van, az infrastruktúrát kellene építeni, hogy ne függjünk mi sem és Európa sem az oroszoktól. De ami vida nagysasszonyt illeti, hazudik! Miért nem kérte már meg a vízumot, miért nem perel?! Mert akkor kiderülne az igazság! Egyetértek Horizonttal, engem sem érdekel, hogy rohan a csuti more az betonfalnak, de ő egész Magyarországot a kocsijába rakta! Én pedig nem óhajtok a betonnal találkozni, az maradjon orbánnak! Annyira pofátlanok már gátlástalanul lopnak, csalnak, hazudnak, és verik tönkre az országot és a népet, hogy ennek csak bukás lehet a vége! Ők nem érdekel, hogy buknak, de minket ne rántsanak magukkal!
verőce21
"Az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy segítse Magyarországot az energiafüggetlenség megteremtésében." - jaj de szépen mondja ez a Goodfriend gyerek. És ezért mit kell már csak tenni?
tivoli
@verőce21: ma, 21:02
Erre a válasz valahol itt lehet:
youtu.be/uLvl6zAsnO8
wagabund
ha perel, akkor abból csak rosszul jöhet ki... az amik biztosra mennek.
Törölt felhasználó
@wagabund: Ha perel, akkor kitálalhatnak "legálisan", ha nem perelnek, akkor viszont a vergődés tart tovább, aminek szintén a kitálalás a vége. Ezt hívják sakkmatt-nak, csak több lépés még hátra van...kérdés van értelme még azokat meglépni:)
Törölt felhasználó
@verőce21: Persze amúgy nem a tiszta amerikai igazságérzet vezeti őket csak:
"Oroszországból. Jelenleg egyirányú a vezeték, s ez Európát is, Magyarországot is rendkívül kiszolgáltatottá teszi. Ha ez megváltozik, a Közel-Keletről s akár az Egyesült Államokból is érkezhetnek az energiahordozók – magyarázta az ügyvivő."

de ez nem jelenti, hogy alaptalanok a vádak, sőt a lehallgatási botrányok után megtudhattuk, hogy nálunk is volt/van központ...
perfekt
@Don Quijote: Sie sind sicherlich nicht normal!
GeoCravker
Szerintem Goodfriend életére tör Vida Ildikó. Az ügyvivőt halálra akarja röhögtetni.
mekkelek
@perfekt: A kérdésre való érdemi választ természetesen kerülöd. :)
Azt mondod "Nem ismerem Vida lehetőségeit", ez a szelektív emlékezet... pedig ez volt a sláger a tolmácskérös akció után:
"Vida Ildikó jogi képviselője, Futó Barnabás a hvg.hu-nak azt mondta, várhatóan vízumkérelmet adnak be, de ezt a következő napokban alaposan átgondolják. A vízumkérelemre azért van szükség, mert a NAV elnöke hétfőn az amerikai nagykövetségen megpróbálta megtudni az Egyesült Államokból való kitiltásának okát, ám azt a tájékoztatást kapta, ahhoz, hogy erről részletek derüljenek ki, a beutazáshoz szükséges vízumkérelmet kell beadnia. "

Ez november 11.-én volt hír. Tehát vagy azóta gondolkodik a hölgy, vagy - milvel lassan egy hónap eltelt azóta - úgy döntött hogy mégsem akarja megtudni. Vajon miért???
szandokan
@karma1: "Amerika hivatalosan nem nyomozhat ilyen ugyekben Ma.o.-n"
Érdekes, más országok belügyeibe meg simán beleszólhatnak, sőt bele is avatkozhatnak, például simán küldhetnek néhány harci rakétát, ha úgy tartják jónak.
bencemacska
Nekem lassan mániámmá válik annak a titoknak a megismerése :
Ki, kinek a segítségével, kiken keresztül juttatta el a kenőpénzt az INA vezetésének megszerzéséért.
"A vád szerint Sanader két részletben összesen tízmillió eurót fogadott el Hernádi Zsolttól, a Mol vezetőjétől, cserébe pedig vállalta, hogy a horvát állam eladja a Molnak az INA olajcég egy részét. Sanader és Hernádi egyaránt tagadta, hogy ilyen történt volna."

Sanadert keményen elítélték, tehát bizonyítani tudták, hogy a pénz megérkezett hozzá.

A nagy kérdés az honnan indult a pénz???

A Mol-INA ügyben az amerikai külügyminiszter közvetít.

Lehet, hogy ő tud valamit???
tivoli
@bencemacska: ma, 23:00
Lehet találgatni, cui prodest
bencemacska
@tivoli: Egyszer olvastam erről valahol egy eszme futtatást, de amikor a harmadik offshore cég ez ügybeni tevékenységét ecsetelte, elvesztettem a fonalat!
Azóta sem találom!!!
tivoli
@bencemacska: tegnap, 23:32
Azért offshore, hogy ne lehessen megtalálni :-))
bencemacska
@tivoli: ma, 00:09

A NAV emlékezetem szerint nem szerepelt benne. Legalábbis addig, ameddig én olvastam!
Cicamama55
Még a végén valakit "megcsíp" megint egy kígyó! :))
perfekt
@mekkelek: Gratulálok,mily otthon érzed magad mások gondolataiban,és egy élő lexikonként csaholod a Vida dossziét.Az én emlékezetem kiváló,a szelektivitása abból áll,hogy azonnal lesöpri az idióták mantráit,és hozzám intézett semmiket.Olvasd amiket írtam talán --valami ragad rád belőle,és kerülj el megkereséseiddel,mert nem tudlak komolyan venni.
Sziszifusz
@szandokan: 22:46
Attól, hogy az USA rakétákat küld valahová, Vida Ildikó még lehet "sáros".
Az idióta taktikázásaikkal a kívül állókban egyre erősítik a korrupció gyanú megalapozottságát.
gybognarjr
Vida Ildikó: Addig jár a korsó a kútra, amíg köcsög nem lesz belőle.
kukac50
Vida Ildikó meg akarja védeni mindenáron a korrupt kormányt!
kukac50
A kormány tagjai között nincs egy értelmes ember aki tudná,hogy a Magyar hatóságnak nincs joga Goodfriendet vizsgálni büntetni?
Orbán csak az időt húzza! Mocskos banda!
bencemacska
@tivoli: ma, 01:21

Leánykori nevén sem láttam!-:)))
Bercifiu
@gybognarjr: Vagy elkapják egy fordulóra a vízhordó jányt.
Csizmás Kond
Ja, hogy oroszországból jön a vezeték...miért nem építenek ők egyet a szarakodás helyett ha annyira szerenék, hogy függetlenek legyünk az oroszoktól ?
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 13:48
Csakkk. Mondaná valaki.
youtu.be/_vNl3FMtmsQ
Csizmás Kond
@tivoli: ...vagyis amerika kar lenni a következő közvetítő...
Strong
Támogatom a jogi perpatvart.
Ugyanis ha ez elindul, akkor a vida feldob mindenkit...vagy ül -úgy 20 évet...
Bercifiu
@Sziszifusz: Túl sok a felesleges rakéta, na meg a fegyver biznisz a legjobb üzlet.
Ennek más értelmi nincs, s ne is próbáljon bárki demokratikus szólamokkal ködösíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.