A Népszabadság szerint nem igazolható a NAV-elnök állítása, amit egy korábbi cégével kapcsolatban tett. Vida a Casus Művészeti Bt. kültagja volt, melyet kényszertöröltek.

Az adóhatóság szerint Vida Ildikó már 1998-as elnökhelyettesi kinevezése előtt megszüntette kültagságát a Casus nevű bt.-ben. Ezt azonban sem ő, sem volt üzlettársa, sem a közhiteles adatok nem támasztják alá – írta a Népszabadság.

A napilap novemberben számolt be arról, hogy Vida Ildikó, a NAV, valamint Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elnöke a hivatalos adatok szerint az 1993-as alapítás és a 2011-es kényszertörlés között az adófizetéssel és -bevallással vajmi keveset foglalkozó Casus Művészeti Bt. kültagja volt.

A Népszabadság megkereste a NAV-ot, mely szerint a cég ügyében adható válaszok „adótitkot képeznek”, a többivel pedig forduljon a lap az adóhatóságot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az NGM azt válaszolta: „a NAV arról tájékoztatta a gazdasági tárcát, hogy Vida Ildikó kültag volt az 1993-ban alakult Bt.-ben, ami azt jelenti, hogy sem a társaság képviseletére, sem a vezetésére nem volt jogosult; Vida Ildikó elnökhelyettesi kinevezése előtt (1998) megszüntette a kültagságát a társaságnál".

Ennek nyoma kellene hogy legyen a közhiteles aktában. Zöld László, aki 2006 és 2011 között végelszámolóként intézte a Casus megszüntetésével kapcsolatos ügyeket, rögzítette a napilapnak: a változás társaságiszerződés-módosítást igényelne, de ilyennel nem találkozott. Tokár Tamás cégügyvéd ugyanerre a „nem igazolt állítás” kifejezést használja a Népszabadságnak nyilatkozva. A szakember rögzítette, egy társaság nyilvános adataiban kizárólag az számít valósnak, ami a cégbíróságon fellelhető, hiszen erre alapozva akár ügylet is köthető.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Áldott, szeretetteljes, békés ünnepeket kívánok a Propeller szerkesztőinek és kommentelőinek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ildike !! Szorul a hurok ??? ( reméljük a nyakadon !)
miazavalami
@nemzeti_nyugdíjas: Aha! Amnéziás...:-)
bakegya
Úgy homályban mennek itt a dolgok,mintha nem is élő,méghozzá egy hatósági joggal,hatalommal megbízott vezetőről lenne szó-DE VIDA NAGYSÁGA AZ-KI NEVEZTE KI?-számoltassa el-e helyett megy a maszatolás-több hónap átlagában- amit ráadásul az ország miniszterelnöke kavartat. Hát RÖHÖGHETNEK RAJTUK A JENKIK-MI VAN ITT!
perfekt
Nemzetünk,legjobban fizetett takarítónője.Minő véletlen most hallgatom Rossini: A tolvaj szar ka c művét.
papa.49
Csak a régi Salamon Bélás mondást tudom idézni, a sztojkalány mondhatja ,,ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni,,!!!
Mellesleg meg ,,akinek vaj van a fején, ne menjen a napra,,!!!
Cicamama55
Áldott, szeretetteljes, békés ünnepeket kívánok a Propeller szerkesztőinek és kommentelőinek!
zöldszem
Olvasótársak! Jól tudom? Jó hírnév megsértése miatt perelte be, ez az ártatlan Goodfriend-t??
Toby
@zöldszem: Tudod, a szarban büdösödő patkányok, mindent megpróbálnak, hogy a szar csak kiknak tűnjön !
zöldszem
@Toby: Az a baj, hogy a szarba bennünket is belerántanak.
"Magyar történelem, magyar kérdés, magyar fátum ennyi: néhány száz, erőszakos család uralkodott, álnokoskodott, kegyetlenkedett, barbárkodott egész Magyarországon. Ezek kinevezték magukat Magyarországnak, s a szent magyarság nevében kötötték az üzleteket, és zsebüknek egy kis sérelméért fölborítottak mindent."
Ady Endre, 1910. december 25.
Desischado
@Cicamama55: Köszi, viszont kívánom neked és a családodnak!

Ez a talpig becsületes nagysasszony olyan ártatlan, hogy ki sem látszik a trutymóból... Goodfriend vajon mit gondolhat rólunk, hogy megtűrünk ilyeneket mint ez a nyanya?!
zöldszem
@Desischado: Jól írod talpig, az a baj, hogy csak talpig, egy milliméterrel sem tovább.
Ártatlan, 25 éve az összes politikus ártatlan, és a sok ártatlan között, elveszett az összes állami vagyon.
Toby
@zöldszem: Látod, ezt nem szabad senkinek megengedni, hogy a "magyar emberek"-re való sunyi, , sumák és alantas hivatozással kibújjanak a saját mocskos felelősségük alól, miközben az akaszófák csak száradnak a napon !
zöldszem
@Toby: 25 éve, 4 évenként csak ígérgetnek! Rendszerváltás?, nem így gondoltuk(legalábbis én). Megboldogult, Nagyanyám azt mondta, minden 7 szűk esztendő után, jön legalább egy bő. Azt hiszem, nem jól tudta. 25 szűk esztendő után, nem szűk, hanem nyomor elé nézünk.
Toby
@zöldszem: Azért nem működik a régi bevált jóslat, mert hülyék vagyunk, mindenféle szir-szar nemzetizésre hagyjuk,hogy ezek a tiszteségtelen, mocskos szarjancsik hülyét csináljanak belőlünk, miközben kiválóan működik emiatt a famíliáris gazdagodás, az oligarcha-kaszt kialakítása és mindezt ócsóér' mint a rezsi-rizsa, a nemzetizés, a mindenki ellenség, a báncsák a magyarokat...stb. !
Egy soha nem dolgozott szarzsák, mint orbán és tetves társai a populista patkánydumával hülyítik az embereket, alapozva arra, hogy a sok suttyó, úgysem veszi észre a lényeget, ez pedig a "mindenki le van szarva, de mi akkor is jól fogunk élni" projektre !
Mert kétséged ne legyen: ez működik most, csak a szaros gatya fürdés nélkül lecseréve ! Annyit is ér !
zöldszem
@Toby: Félő, hogy békés úton a "hülyítésünk" befejezése lehetetlen.
A patkányok, vagyonostól, pereputtyostól elmenekülnek, bennünket meg itt hagynak a szarba.
Toby
@zöldszem: Tudod, egyáltalán nem bánnám, ha pucolnának a szarzsákok, ugyanis ma már kevé ország az, amelyikkel nincs bünügyi kiadatási egyezményünk, önmagában a megpucolás felér egy beismeréssel !
Semmit nem vesztenénk, csak nyernénk rajta - valamennyien !
kisangyalom13
Tenni nem akarás, az igazságos, tisztességes azonnali leváltásba, mire várnak uraim?
Hány brókerügyvéd dolgozik a sikerdíjért uraim?
Így a korrupciót nem lehet felszámolni, mert a milliárdos csalókat is a brókerügyvédek védik!
Miért nem tüntetnek, minden megyébe lévő korrupt brókerügyvéd cégek ellen?
zöldszem
@Toby: Gondolod önként távoznak?? Még, ha 2018-ig maradnak is, és lesz választás, ha 100-an a Fideszre szavaznak, akkor is 2/3 -juk lesz. Addigra olyan választási törvényt hoznak, hogy elég lesz 100 szavazat.
Mint írtam fentebb, én csak attól félek, vér is fog folyni.:((((
kkalman
Először is minden kedves propelleresnek, szerkesztőnek, kommentelőnek legyen olyan szép a karácsonya, amilyennek ő maga szeretné!

Vida Ildikó jobban járna, ha a Goodfriend elleni feljelentését visszavonná, és lemondana minden viselt tisztségéről. Igaz Orbanisztánban ez nem így működik, de meg lehetne próbálni.
bakegya
@kkalman:a hazugságvizygálatig azért elkéne juttatni-ugyanis úgy vélem ez is egy stróman-hogy kié-hát azoké akikkel együtt ivott és mulatott lánykora óta-aztán meg pár milliárdal ne sétákgasson már ha ilyen fedhetetlen aki miatt az orbánkormány hadat üzent a NATO-nak.Sokba kerül ez a nő még nekünk-igenis adja elő a lóvét.
BIZONYÍTSA BE ,AZ ÜGYVIVŐ HAZUDIK ÉS NEM Ő.
radios45
@kkalman: Én is attól tartok, meg inkább attól hogy 2018ban, és 2020-ban is ők lesznek kormányban, majd valamelyik kis párttal egyetemben, és továbbra is a nyakunkban ülnek.
Addigra persze elherdálják a maradék néhány száz milliárdot, az államkasszából,de lesznek majd újabb és újabb adók, a fogyasztást fogják megadóztatni,na meg az autósokat, cégeket vállalkozókat.
A multik nagy része 18-ig kivonul, nem fogják Orbáncot, és pénzéhes, sleepjét tömögetni, eltartani
mate03
@zöldszem: Ha kelet felé veszik az irányt ,akkor sajnos búcsút mondhatunk az ellopott milliárdoknak! De a földeket üzemeket, bányákat legalább nem tudják magukkal vinni!Én is nagyon szeretném bilincsben vezető száron látni őket! Ha idejében lépünk,még ez is lehetséges! Boldog karácsonyt és boldogabb új évet kívánok!
kukac50
Neki mindent lehet,Varga és Orbán támogatja a hazugságokat
zöldszem
@mate03: Ugyan már, a diktátor keletre? Két dudás egy csárdába? Ráhel is a hanyatló nyugaton tanul.
További békés ünnepet, és BUÉK neked is!
almosd
13-év időkiesés ,amnézia,fekete folt ...
bakegya
@kukac50: 13 milliárdot akartak írni csakkk fogalomzavarosat játszanak-addig se támad a Goodfriend...ez a nő is szorgalmas barátné a felcsuti tanyaprognózis kijátszóterén,csakkk úgy mint a mészáros úttörő korából-egy milliárd csakkk úgy kifelejtve a bevallásból...
KERKA
@bakegya: kedves bakegya, már csak megkérdezem, hogy te mindíg akkor csuklasz, amikor a csak szót leírod? mert 3 k-val írod örökké:))
bakegya
@KERKA: természetesen nem a csuklás eröltet.A Selmeci-csodakiflis kiráykisasszony szófosása eröltette rám,és mivel se gesztikulációnak,se szagoknak-bűzöknek nem ad helyet,szerepet az online eszmecsere,csakkk a hasonló karakterekkel nyomatékosíthatjuk a mondandónk indulati értékét-nyomatékát-hatásfokozását.
Egyébként voltam külhoni intézmény hallgatója,és nagyon élveztem az ott kialakult szlenget is ami magyar viszonylatban teljesen ismeretlen-ugyanis a magyar nyelvtan az tanulandó és szabálytudatosságot nehezen tűrők szívesen lazulnak azon is-
PSZICHÉSEN FESZÜLŐ IDŐKBEN ÉLÜNK,ÉS MÉG HA ERÖLTETIK IS RÁNK AZ MEGBETEGÍTŐ TÉNYEZŐ-nem hinném hogy részneteznem kéne-nyilván tapasztalhatod itt is-mikor a helyesírás szabályait kérik itt egyőnkön másonkon számon-ugyancsakkk mosolygom.:)
silber13
@Cicamama55: Boldog és békés Karácsonyi ünnepeket kivánok Neked és Kedves Családodnak!
www.youtube.com/watch?v=vCCq_PiANyo
Toby
@zöldszem: Elég sok értelmes uniós emberkének is csípi a szemét a gengszter választási bohóctörvény, a megvariált kerülethatárokkal, a lejtős pályával, ebben is bízhatunk !
Meg abban is, hogy talán nyílnak a birkaszemek is, amikor majd egyre több rokonának, családtagjának "elfogy" a munkahelye és csak a közmunka marad !
zöldszem
@Toby: Választáskor vártuk a jegyző visszajelzését, hogy elfogadta a megyei VB a szavazatszámlálás eredményét. Ott ültünk a hivatalba, (én nem delegált), megszólalt egy Fidesz delegált.
--Akármit mondtok jobban élünk, mint 6 éve.
--Én. Tényleg, 6 éve férjed jól menő gázszerelő vállalkozó volt. Most Németben dolgozik, mert itthon nincs munkája , Te pedig közmunkán. Tényleg jobban élünk.
Elvörösödött, de választ nem kaptunk tőle. Ennyit a barik szemnyitogatásáról. Sokan olyan elfogultak, hogy ha sorba kéne állnia ételért, akkor sem mondana mást, mint, hogy igen is jól él. Én soha nem voltam egyik párt szimpatizánsa, de hogy-hogy lehet valaki ennyire agy mosott, soha nem értettem. Nem csak a Fideszesre mondom, a többire is. Nekem tök mindegy lehet a párt neve bármi, lehet a miniszter akárki, na jó Pinokkió ne! Csak, legyen újra középréteg, ahová jó volt tartozni.
bakegya
@perfekt: ennél gázabban "zúzók" csakkk a felesége és a gyerekei-a fogadott rokoni körről nem is szólnék-mert elvinnének a pataki ufók,elütnének-véletlenül a felcsuti foci-akadémikussok,akik mellesleg feleslegesen vannak felszerelve lézerblokkolóval...
Ezzel a Vidával együtt buliztak"ildikókák" és a vicctor-a jogvégzettek szabad csapatában-már ifjú kommunista idejükben is...
perfekt
@bakegya: Tudod a kutyámat nem érdekelik ezek a senkik.Jól megtanulták az anyag relatív igazságát-miszerint az anyag nem vész el-csak gazdát cserél.Nem a kommunizmus a hibás,hanem a ház amelyben eme ősi mesterséget elleshették, a szüleiktől esetleg.
bakegya
@perfekt: IGEN ÁM DE EZEK IS POFÁTLANUL UGYANAZT INTÉZIK, MINT AMIT A MI ELŐDEINK ÉS MI IS, MÁR A KÖBÖN MEGSZENVEDTÜNK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.