A Népszabadság szerint nem igazolható a NAV-elnök állítása, amit egy korábbi cégével kapcsolatban tett. Vida a Casus Művészeti Bt. kültagja volt, melyet kényszertöröltek.

Az adóhatóság szerint Vida Ildikó már 1998-as elnökhelyettesi kinevezése előtt megszüntette kültagságát a Casus nevű bt.-ben. Ezt azonban sem ő, sem volt üzlettársa, sem a közhiteles adatok nem támasztják alá – írta a Népszabadság.

A napilap novemberben számolt be arról, hogy Vida Ildikó, a NAV, valamint Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elnöke a hivatalos adatok szerint az 1993-as alapítás és a 2011-es kényszertörlés között az adófizetéssel és -bevallással vajmi keveset foglalkozó Casus Művészeti Bt. kültagja volt.

A Népszabadság megkereste a NAV-ot, mely szerint a cég ügyében adható válaszok „adótitkot képeznek”, a többivel pedig forduljon a lap az adóhatóságot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az NGM azt válaszolta: „a NAV arról tájékoztatta a gazdasági tárcát, hogy Vida Ildikó kültag volt az 1993-ban alakult Bt.-ben, ami azt jelenti, hogy sem a társaság képviseletére, sem a vezetésére nem volt jogosult; Vida Ildikó elnökhelyettesi kinevezése előtt (1998) megszüntette a kültagságát a társaságnál".

Ennek nyoma kellene hogy legyen a közhiteles aktában. Zöld László, aki 2006 és 2011 között végelszámolóként intézte a Casus megszüntetésével kapcsolatos ügyeket, rögzítette a napilapnak: a változás társaságiszerződés-módosítást igényelne, de ilyennel nem találkozott. Tokár Tamás cégügyvéd ugyanerre a „nem igazolt állítás” kifejezést használja a Népszabadságnak nyilatkozva. A szakember rögzítette, egy társaság nyilvános adataiban kizárólag az számít valósnak, ami a cégbíróságon fellelhető, hiszen erre alapozva akár ügylet is köthető.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Áldott, szeretetteljes, békés ünnepeket kívánok a Propeller szerkesztőinek és kommentelőinek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@zöldszem: Elég sok értelmes uniós emberkének is csípi a szemét a gengszter választási bohóctörvény, a megvariált kerülethatárokkal, a lejtős pályával, ebben is bízhatunk !
Meg abban is, hogy talán nyílnak a birkaszemek is, amikor majd egyre több rokonának, családtagjának "elfogy" a munkahelye és csak a közmunka marad !
zöldszem
@Toby: Választáskor vártuk a jegyző visszajelzését, hogy elfogadta a megyei VB a szavazatszámlálás eredményét. Ott ültünk a hivatalba, (én nem delegált), megszólalt egy Fidesz delegált.
--Akármit mondtok jobban élünk, mint 6 éve.
--Én. Tényleg, 6 éve férjed jól menő gázszerelő vállalkozó volt. Most Németben dolgozik, mert itthon nincs munkája , Te pedig közmunkán. Tényleg jobban élünk.
Elvörösödött, de választ nem kaptunk tőle. Ennyit a barik szemnyitogatásáról. Sokan olyan elfogultak, hogy ha sorba kéne állnia ételért, akkor sem mondana mást, mint, hogy igen is jól él. Én soha nem voltam egyik párt szimpatizánsa, de hogy-hogy lehet valaki ennyire agy mosott, soha nem értettem. Nem csak a Fideszesre mondom, a többire is. Nekem tök mindegy lehet a párt neve bármi, lehet a miniszter akárki, na jó Pinokkió ne! Csak, legyen újra középréteg, ahová jó volt tartozni.
bakegya
@perfekt: ennél gázabban "zúzók" csakkk a felesége és a gyerekei-a fogadott rokoni körről nem is szólnék-mert elvinnének a pataki ufók,elütnének-véletlenül a felcsuti foci-akadémikussok,akik mellesleg feleslegesen vannak felszerelve lézerblokkolóval...
Ezzel a Vidával együtt buliztak"ildikókák" és a vicctor-a jogvégzettek szabad csapatában-már ifjú kommunista idejükben is...
perfekt
@bakegya: Tudod a kutyámat nem érdekelik ezek a senkik.Jól megtanulták az anyag relatív igazságát-miszerint az anyag nem vész el-csak gazdát cserél.Nem a kommunizmus a hibás,hanem a ház amelyben eme ősi mesterséget elleshették, a szüleiktől esetleg.
bakegya
@perfekt: IGEN ÁM DE EZEK IS POFÁTLANUL UGYANAZT INTÉZIK, MINT AMIT A MI ELŐDEINK ÉS MI IS, MÁR A KÖBÖN MEGSZENVEDTÜNK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.