El se jutnak az életmentő vizsgálatokig, a recepteket nem tudják kiváltani, az állami egészségügyi intézményekről pedig sorra pattannak le a falvakban élő betegek. Sokan közülük úgy halnak meg, hogy még az ellátórendszer kapuján sem jutnak be. Egy vidéki, néhány ezres település perspektívájából még a sokat szidott, hosszú várólistákkal dolgozó nagyvárosi egészségközpontok pácienseit is lehet irigyelni. Egy kistelepülés háziorvosa kipakol.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Nemrégiben reggel egyik rádióban valamilyen szervezet kért a kormánytól
3 milliárd Ft-ot a gyermekéhezés megszüntetésére...aznap a parlamenti
2/3 leszavazta, ezzel egyidöben viszont megszavazta a 4 milliárdos
újabb stadionépitést...Köszönöm, biró Úr nincs több kérdésem !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Biztos vagyok, hogy a doktornő keresztényéktől nem számít semmilyen kitüntetésre.
papa.49
Jó ha nem teszik tönkre a működését...
A cikket ajánlom a kedves volt makói bérbeírkáló szíves figyelmébe!!!
eszegfu
@papa.49: Az a hölgy makói születésü, de Szegeden él. Nem hiszem, hogy magára veszi, sajnos nem jut el az agyáig...
almosd
Ezek szerint csak üres duma ,hogy probléma mert fogy a magyarság ( már elnézést ) , huljon a férgese az a cél !
eszegfu
A doktornő története "csak" egy a sok közül! Magam is hasonlókat tapasztaltam: ha nincs valamilyen hozzátartozója az idős embernek, akkor teljesen reménytelen a gyógyulása. Anyukámnak 90 évesen rosszindulatu daganata volt az egyik szemhéján. A mütét előtti vizsgálatokra időpontot szinte csak veszekedve, kiabálva kaptam, majd a mütét, a kontrollok. Megszámoltam: 31 alkalommal voltam vele orvosnál. Ezt egy egyedülálló, beteg ember nem tudja megtenni: nincs már ereje sem hozzá, kilátástalannak érzi az egészet. Nagyon szomoru, hogy ide jutottunk!
eszegfu
@almosd: Nekem ez a cél -- ha csak a fele igaz -- akkor is rémisztő!
nemjoezigy
@papa.49: Továbbmegyek az ajánlással. Ajánlom a cikket a kormánynak, a népegészségügy döntéshozóinak, akik - mint a példákból is látszik - a látszatintézkedések helyett valódi megoldást is kitalálhatnának. Ezért kapják azt a bődületes nagy fizetést. Akkor mire is kapják?
Ezzel kapcsolatban jut eszembe:
Jelszó: Senkit nem hagynak az út szélén.
Persze hagyják meghalni, sőt segítenek meghalni az elszegényedetteket. Nem eszünk rendesen, mert nincs miből, nem ruházkodnak rendesen, mert nincs miből, nem laknak rendes helyen, mert nincs miből, nem jutnak el orvoshoz, mert nincsenek meg a lehetőségek
És mindez miért? Mert nincsenek megfizetett munkahelyek, nincsenek munkahelyek, de van egy rohamosan vagyonosodó klientúra, vállalkozói réteg, van egy túlfizetett kormányzatunk (3 milliárd Ft/év), egy túlfizetett parlamentünk. (kormánypártiak és ellenzékiek egyformán)
Pont ma reggel volt a rádióban a dicsőítése az otthon teremtési támogatás sikerének, pedig folyamatosan vesztik el a lakhatásukat az emberek. Mert nincs szociális bérlakás lehetőség. Itt is mint mindenhol a pénz, a nyereségesség, a haszon elvűség érvényesül!
Persze a kormányzati indok megvan: mindenki annyit ér amennyije van.
propeller.hu/itthon/3039916-volt-hogy-magamrol-adtam-el?all?utm_source=activity_20141228&utm_medium=email&utm_campaign=noreply#c1234665
almosd
@eszegfu: azért ne legyen ez a cél ,légyszi . Igen rémisztő ,én is látom , hallom mik vannak a korházban.
nezelodo
A tágabb családban vannak akik abban a térségben élnek és dolgoztak orvosként, mások elszármaztak a nagyvárosba praktizálni. Van néhány közös vonásuk. Kivétel nélkül nagyon szegény családból származnak, és az, hogy ilyen, általánosan előforduló helyzetről nem beszélnek, és az is közös vonás, hogy szerintük "Viktor a karizmatikus vezérünk" ez a kijelentés napi imádságnak számít náluk. És ne gondolják a kollégák, hogy eltúlzom.
pbalage
a mozgóurnát ellenben ki szokta vinni nekik a Fidesz.
volvós
Nemrégiben reggel egyik rádióban valamilyen szervezet kért a kormánytól
3 milliárd Ft-ot a gyermekéhezés megszüntetésére...aznap a parlamenti
2/3 leszavazta, ezzel egyidöben viszont megszavazta a 4 milliárdos
újabb stadionépitést...Köszönöm, biró Úr nincs több kérdésem !!!
papa.49
@volvós: Mindez a ,,kurva nagy szociális érzékenységük,, miatt történt így...
eszegfu
@almosd: Bocs. kissé hülyén fogalmaztam. Természetesen nem az én ilyesfajta célomra gondoltam.
almosd
@eszegfu: jól van ,tényleg úgy jöt le.
Linna
@papa.49: Csak nem az általam is körünkből eltanácsolt "okos" Juliannának sikerült még ebbe a cikkbe is belekötnie? (Csak úgy, kíváncsi vagyok)
Linna
@almosd: Jó, jó, de szerintem nem a férgese, inkább a java hullik.
papa.49
@Linna: Most néztem végig a hozzászólásokat, nem találkoztam a nevével, de nem csak te én is megkértem hogy mellőzze a nekem címzett válaszokat, nos azóta kerüli az alkalmakat, igazán nem is hiányzik a hölgyemény...
almosd
@Linna: igazad van ,de ez a mi szemszögünk ,de az ö részükről az elesettek a nincstelenek ,mondják azt rájuk, annyit is érnek ,szerintem minden ember egy értékes individuum.
Desischado
Na kérem szépen, látlelet a magyar egészségügy és az emberek helyzetéből, a doktornő interpretálásában. Hahó, balogh koma elolvassa ezt? Mert kéne!
kukac50
Vidéken ez a valóság! Még ha bekerül is a kórházba valaki akkor sem biztos,hogy a megfelelő vizsgálatokat elvégzik rajta, Pénz hiány miatt kap egy infúziót és kész amikor megtudják,hogy nővér a szívinfarktusos néni lánya és jön Németből akkor kezdik csak vizsgálni,vagy írnak fel valamit Neki.
Az emberség is kezd kiveszni még az orvosokból is,nem csak a politikusokból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.