A civilek nem politikusok. Nincs mit számonkérni rajtuk.

Egyet akarnak, más Magyarországot. Ezért mennek ki hidegben, esőben az utcára. A szar helyett valami jobbat akarnak és ezért tesznek is valamit, nem csak kritizálnak.

Az ellenzék politikusainak és a médiának nagy a felelőssége, hogy miként is kommentálja ezeket a demonstrációkat. Támogatja-e, segíti-e azokat, akik elindultak, akik képesek tenni valamit egy ország szétlopása ellen.

A közmédiától és a jobboldali oligarchák által irányított propagandagépezettől nem vár semmit az ember, a magát még mindig progresszívnek tartó, de szerepébe szánalmasan beleragadt Mandinertől sem. Azt viszont nehéz benyelni, hogy az ország egyik legjobb médiatermékének főszerkesztője basztatja a demonstrálókat.

Hogy nem elég radikális? Igen, ezek az emberek nem káoszt akarnak, nem székházgyújtogatástól áll fel nekik.

De akkor két morrantás között ki lehet mászni a monitor mögül, kimenni az utcára, és kiabálni okosabbakat, vadabbul, amitől egyszerre megváltozik minden.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A rendszerváltozás 25 éve után le kell vonnunk az elmúlt időszak tanulságait. Tudom, sokan elégedetlenek a politikusainkkal, mégis azt mondom: semmit nem érünk azzal, ha kidobjuk az ablakon az elmúlt két és fél évtizedet. Sokkal előrébb visz, ha mindannyian, akik demokrataként egy szabad, előítéletektől mentes, gyarapodni képes országban képzeljük a jövőnket, leülünk egymással szemben és elmondjuk, ki hogyan képzeli el a magyarság jövőjét. Az új ellenzéki kerekasztalnál alapvetésnek kell lennie, hogy nem a különbözőségeket, hanem a közös többszöröst keressük, a jóra való törekvést látjuk egymásban. Ehhez sok türelem és bölcsesség kell.
Kész Zoltán üzenete Veszprémből az Operánál tüntetőkhöz !
És nála van az igazság !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ti is mehettek. de főleg a szervezők !
Vagy tudomásul veszitek, hogy teljes összefogás kell vagy
szónokolhattok, egyre kevesebben mennek majd el ,
hogy meghallgassanak benneteket !
Ennyi !
leszúrt rittberger
@nyanya001: De nem értetted akkor eddig, ezek szerint. Nem azon az áron akarnak kormányt váltani, hogy akkor még a szocikkal is összefognának, csak menjen már Orbán...

Az egész elmúlt 25 év ellen szólnak a tüntetések, abba pedig nem fér bele az MSZP, a DK, meg egy ilyen kaméleonszervezet sem, amely most hirtelen milyne jófej akar lenni, holott korábban ők csinálták ugyanazt mint a Fidesz-KDNP.
GeoCravker
Nagy tisztelettel: Baromság. Sőt BAROMSÁG!!!
Így, csupa nagybetűvel és sok felkiáltójellel.
Mindjárt a felütés: "A civilek nem politikusok."
Na tessen mondani: Az egyik címszerepben feltűnő Vágó Gábor volt LMP-s képviselő akkor mi a fészkes rák, ha nem politikus?
Amellett a politikus nem attól lesz politikus, hogy kijárja politológia szakon az iskolát. Bár ott talán megtanulna beszélni, ami néhány spontán felolvasóra rá fért volna.
A politikus attól politikus, hogy részt vállal a polisz ügyeiben. Ha egy "civil" tüntetést szervez, akkor részt vállal a köz ügyeiben. Ha ehhez éretlen, ostoba, tehetségtelen, felkészületlen, akkor ne vállalja. Nyisson vegyesboltot. S ne mentegetődzön tömegek hülyítése után, hogy "bocs civil vagyok".
GeoCravker
@leszúrt rittberger: "Az egész elmúlt 25 év ellen szólnak a tüntetések, " Azért ha ez a retorika nem emlékeztetne a Jobbik és néhány egyéb neofasiszta egylet szövegére, jobb lenne.
nyanya001
@leszúrt rittberger: Én ezt értettem !
De könyörgöm, vagy összefognak mindenkivel aki kormányváltást akar,
vagy marad minden úgy ahogy van !
dr. prédikátor
Teljes összefogás nélkül mit akarnak???Egy valamire való szónok nincs köztük!!"!csak megy az" Orrbán takarodj"szöveg!! De ettől még a felcsuti disznó cigánybáró nem fog eltakarodni! Röhög a markába.!!!Meg kellene már végre érteni hogy csak úgy lehet elzavarni őket ha mindenki egy célért küzd.
leszúrt rittberger
@GeoCravker: Hát nekem ez eszembe sem jutott most... De még ha hasonlít is, csak azért nem fogok tapsikolni az elmúlt 25 évhez, mert a Jobbik ellenzi. Ha ők is ezt mondják, hát akkor igen, vállalom: ebben egyetértünk egy neofasiszta párttal.
nyanya001
A rendszerváltozás 25 éve után le kell vonnunk az elmúlt időszak tanulságait. Tudom, sokan elégedetlenek a politikusainkkal, mégis azt mondom: semmit nem érünk azzal, ha kidobjuk az ablakon az elmúlt két és fél évtizedet. Sokkal előrébb visz, ha mindannyian, akik demokrataként egy szabad, előítéletektől mentes, gyarapodni képes országban képzeljük a jövőnket, leülünk egymással szemben és elmondjuk, ki hogyan képzeli el a magyarság jövőjét. Az új ellenzéki kerekasztalnál alapvetésnek kell lennie, hogy nem a különbözőségeket, hanem a közös többszöröst keressük, a jóra való törekvést látjuk egymásban. Ehhez sok türelem és bölcsesség kell.
Kész Zoltán üzenete Veszprémből az Operánál tüntetőkhöz !
És nála van az igazság !
JAJMÁR
Na, de Ti beszéltek összefogásról? Nem kéne... Ti, akik a fotelben ülve megmondjátok azoknak, akik nyilvánosan felvállalják a véleményüket, és tevőlegesen is tesznek valamit ezért az országért, hogy mit csináljanak, mert amit tesznek az nem jó?
Na, ne már...
Nem Orbán rendszere itt az ellenfél, hanem az ország népe, ennek a népnek saját magát kell legyőznie.
Sokkal nagyobb hit, bizalom a másikban és önmagunkban, és sokkal aktívabb politizálásra van szükség! Nem, az, aki feláll egy emelvényre a tüntetésen, az nem politikus, de politizál ! Hát, hajrá... !
nyanya001
Éva Ácsné a fészbukon !
Drága, ha neked jó az ami most van, akkor minden bizonnyal az agyrágóbogár
is éhen döglene nálad !
Nem nagy kunszt az értelmező olvasás, de te ezt nem tanultad meg az általános iskolában !
Ha meg hozzám szólsz gyere ide a Propellerre !
nyanya001
@JAJMÁR: Te drága !
Nem szívesen írom le, de megteszem !
Csak annyira legyél mozgásképes mint én !
Ne haragudj, de ezt kihoztad belőlem !
Senara
@nyanya001: Rendszerváltás nem volt a Pozsgay vezettet kerekasztal a nyugat által kért "többpártrendszer" teljesítése volt . Ami abból állt , kitaláltak pártokat .
JAJMÁR
@nyanya001: 12:04 Nem arról beszélek, hogy fizikailag ki tud részt venni és ki nem, hanem arról, hogy akik odamennek, azokat én tisztelem, mert azok helyettem is ott vannak. Én velük vagyok, és úgy érzem a túl sok kritika megöli ezt a kezdeményezést.
(... de persze minden kritikának helye van a demokráciában, ahogy az én véleményemnek is.)

Az elmúlt 25 év politizálásának sok a negatívuma ! Nem lehet kidobni éveket, ez egy h@lyeség, - és mivel rengeteg tanulság abból a 25 évből fakad, ez mindjárt semmissé is teszi a "kidobását" - segít jobb alapokra helyezni a jövőt !
...és ne haragudj, nem akartalak megbántani :(
nyanya001
@JAJMÁR: " Nem arról beszélek, hogy fizikailag ki tud részt venni és ki nem, hanem arról, hogy akik odamennek, azokat én tisztelem, mert azok helyettem is ott vannak. "
ebben egyetértünk !
Nekem az a kifogásom, és nem csak nekem, de egyre többnek, hogy a széthúzást
táplálják és nem az összefogást a szónokok ! Itt van a baj !
JAJMÁR
@nyanya001: 12:14 Nehéz olyan szónoklatokat mondani, ami mindenkinek tetszik. Végighallgattam az összeset, mindegyikben volt olyan, amiről úgy gondolom, nem kellett volna, és olyan, ami tetszett. Ha valaki bele akar kötni a szervezésbe, a szónokok személyébe, ezer okot talál ! Mégis, talán a toleranciának van most itt az ideje !
Orbán rendszere elsősorban nem a kommunikációjuk miatt sikeres, ez a második ok ! Az első: az egység ! Igen, de ez az egység nem demokratikus, ott kritikának nincs helye és ezért borzasztó nehéz ezt demokratikus eszközökkel legyőzni, de az összefogást nem lehet erőltetni. Ennek ki kell alakulnia, meg kell születnie. Türelem :)
nyanya001
@JAJMÁR: Igaz !
De csak ismétlem önmagam, ebben a helyzetben, a 24 órában
csak a teljes összefogás fog segíteni leváltani ezt a klánt !
Erre kell törekedjen mindenki aki szónoklatot tart !
verőce21
@JAJMÁR: (11:58) "...akik nyilvánosan felvállalják a véleményüket, és tevőlegesen is tesznek valamit ezért az országért..."? - tévedésben vagy, nem kicsit... !

Ezek a tüntetők nem az országért tesznek, hanem ellene és a magamutogatásért.
(Te is kezded elveszíteni az önkontrollod.)
verőce21
@nyanya001: (12:14) "...a széthúzást táplálják és nem az összefogást a szónokok!" - nagyszerű meglátás!
balambér
Kedves verőce 21.
Olyan "üdítő" olvasni az Ön kedves meglátásait. "Gratulálok" ha Önnek tényleg ilyen a gondolkodásmódja. Remélem van már trafikja? Mert igazán megérdemelné.
Úgy gondolja, hogy pusztuljon a sok "büdösbogár" ahogy nagyeszű, sohanemdrogozó tompika mondta? De akkor mi legyen? Maradjon minden annyiban és mire egy szép reggel felébredünk, eszrevesszük, hogy már ellopták az egész országunkat? Mert itt még a főtolvajok sem érezhetik magukat biztonságban. A félelem a legjobb fegyelmező eszköz.
Vigyázzon, nehogy egyszer Ön ellen vesse be valaki.
balambér
Javaslom mindenkinek, hallgassa meg az alábbi dalt. Érdemes.

Koncz Zsuzsa - Volt már: youtu.be/5h17PX2xI-Q
JAJMÁR
@verőce21: 14:27 ( Ó, amikor én elveszítem az önkontrollt.. arra nem szokott panasz lenni :) )
Na, de komolyan. Miért és mivel tesznek a tüntetők az ország ellen? Azzal, hogy elmondják a véleményüket a jelenlegi kormányzásról? Vagy talán az lenne az ország érdeke, hogy ne legyen ellenzék, soha senki ne fogalmazzon meg kritikát... ?
Az ország érdeke a korrupció fenntartása..? Ezt nem gondolhatod komolyan... egyszer már írtam neked olyat, hogy nem tudom elképzelni rólad, hogy némely hozzászólásod mögött komoly megfontolás áll. Hát, nem is...

:)))
GeoCravker
Biztos, hogy okos dolog átírni a címet? Értem én, hogy snassz egy vulgáris cimmel villogni. De mégis...
verőce21
@JAJMÁR: Nem szokott panasz lenni rád?
Csak az értelem keveredik itt most az érzelmekkel. Nem lehet "ötórai teákkal" megbuktatni a kormányt!
Ezt meg kellene értened, mert csak frusztrálod itt magad. :)
(Persze ha csak népszerűséget akarsz itt?)
verőce21
@balambér: (15:40) Elég szomorú, hogy Ön még nem ébredt fel, így nem vette észre, hogy már a spontán privatizáció során és a Horn-kormány alatt "ellopták az egész országunkat". (De El-Qúró Rikárdó kormánya még tetézni tudta a CHF-hitelekkel.)

Már csak betenni lehet a raktárakba.
Linna
@verőce21: Ha mégiscsak bejön ezeknek a hasznavehetetlen tüntetéseknek a haszna, akkor jobb lesz, ha minél előbb azt lessük, hogy még mit lehet kilopni ebből az országból, mert erős a gyanú, hogy pl. az MKB kapcsán is elillan egy csomó pénz! És ha ezek a tüntetések valóban nem fognak hasznot hozni, amit nem gondolok, akkor esetleg már annyi pénzünk sem marad, hogy itt "beszélgessünk" a történtekről.
Hajrá tüntetők! Ha lenne rá pénzem, csatlakoznék. De még a szomszéd városba is gond elutazni, nemhogy Pestre. És tuti, hogy nem én vagyok az egyedüli. Ettől még nagyon egyetértek velük.
verőce21
@Linna: (19:36) Nagy képzelőerő kellett ahhoz, hogy ezeket megírd!
Sajnálom, hogy nem tudsz utazni, küldök egy kis olvasnivalót a lopkodásokról:

magyarhirlap.hu/cikk/13560/Gondolatok_a_korrupciorol
freemanpetya
Nyanya kivel akarsz összefogni? Azokkal akik lehúznak 25 éve és a fenekedbe vágják a saját sodrófád? Szerinted ők nem egymással szemben, mellett, alatt, fölött ülnek nap-mint nap? Szerinted nem tudják , hogy a másik hogyan képzeli el a saját "magyar jövőjét"? Tudod mi az ő jövőképük pontosabban a kollektív jövőképük? A zsebeiket piszkosul megpakolni, rólad meg sodrófával a fenekedben a lehető legtöbb pénzt adók címén legombolni. Kedves Mamikám, ezek elé vesd elé magad egyedül, de ha lehet engem hagyj ki ebből...a süllyedő hajóból lyukas bögrével próbálod kimerni a vizet...
freemanpetya
Egyébként meg a norvégozás meg a svájcizás helyett már rég az értelmes civil emberekre (nem a rokon, koma, sógor, barát civilekre) kellett volna bízni ezeket a megmozdulásokat, de hát nálunk olyan nepotizmus megy, hogy még ez is szépen el lett szabotálva. Most kérem szépen az van, hogy a norvég halászok és a Gyurka bá' akciópénze elúszott a levesbe, mert a romkocsmás bölcsészek nem képesek tömegeket vezetni. A várható eredményt a ráfordított több milliárd nélkül is pontosan megjósoltam volna ha megkérdezik, na jó maximum egy kávé és egy süti költségen, de szinte 100 százalék pontossággal ugyanezt jósoltam volna.
JAJMÁR
@verőce21: 18:25

Nem kell tartani a kormány bukásától, belátom, hogy valójában kevesen akarják megbuktatni a kormányt. (Kudarckerülők ! Ők majd csak akkor, ha megtalálják mások a tökéletes jelöltet. Attól pedig nem kell tartani...)
A tüntetések nem 5 órai teák, zajlik az új erő születése, de ők sem "tökéletesek", ezért azok, akiknek "bábáskodni" kellene mellettük, félek, agyoncsapják, - mert azon nyomban nem beszélnek 7 nyelven, hogy mindenki értse, és meg akarnak tanulni járni, mielőtt házasodnának... - nem értik meg őket, hogy amíg nem önazonosak, nincs házasság !
Bevallom, egy kissé frusztrál...
de az idő nekünk dolgozik :)

mert, hogy fog így megszületni az ellenzék? Pedig anélkül demokráciában kormány se lehet, ugye?...
JAJMÁR
@JAJMÁR: a "de az idő nekünk dolgozik :)" nem jó helyen van, annak a legutolsó sor a helye :)
nemjoezigy
@verőce21: "@JAJMÁR: (11:58) "...akik nyilvánosan felvállalják a véleményüket, és tevőlegesen is tesznek valamit ezért az országért..."? - tévedésben vagy, nem kicsit... !
Ezek a tüntetők nem az országért tesznek, hanem ellene és a magamutogatásért."
Ez egy érdekes vélemény, vagy talán mégsem az.
Nehogy azt higgye bárki is, hogy az emberek magamutogatásból, kirándulásból, passzióból, stb, tehát jó dolgukban mennek ki az utcára. NEM, HANEM AZÉRT, MERT ROSSZ A HELYZETÜK, ROSSZABB MINT VOLT. Lassan már nem lesz mit veszteniük, vesztenünk, ezt kellene megelőzni!
Három magyarázat van a vélemények milyenségére (szerintem)
1. Aki megértő az okok miatt, kint van az utcán, vagy kint lenne. Lehet, hogy máshova tenné a tiltakozás súlypontját, de a jelen és a jövő érdekében tüntet, tiltakozik. (vannak akik csak az orbáni csalások, lopások, erkölcstelenségek miatt vannak az utcán, van aki az elmúlt 25 év miatt. Mert az orbáni terror előtti hibák hozták a nyakunkra ezt a rezsimet)
2. Aki fidesznyikkdnps (agymosott, hívő) vagy csak a rendszer nyertese. Tehát hivatása a tüntetők fikázása
3. A semlegesek (hivatalból) tehát, nem fikázni kellene a helyzetet, hanem tárgyilagosnak lenniük.
verőce21
@JAJMÁR: (21:08) A jól fizetett ellenzék megvan, nem kell nekik megszületni. Ezek a tüntetők csak rontanak az "ellenzék" helyzetén! nyanya megírta, nem olvastad? :)

(21:11) (Látod így jársz, mióta nem gondosan szövegszerkesztőben megszerkesztett, többször átolvasott/javított hozzászólásokat eresztesz szélnek újabban! Kapkodsz! Szétesel. Hol van már a régi JAJMÁR, akinek a beírásaira felfigyeltem anno?) :)
verőce21
@nemjoezigy: (21:22) "az elmúlt 25 év miatt"! - jól látod.
Nem a kormánnyal van bajuk, ezt néhány tüntető is nyilatkozta. Persze mások, meg a takarodót fújták, de miért ne lennének sokfélék?
Az a jó, ha megosztottak, hagyni kell, majd elmúlik. :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:24 Ugyan, ne fáraszd magad... rendben van a önbecsülésem, és úgy is marad :)
Nyanyával én szinte mindenben egyetértek - de nem siettetném az összefogást a leszerepelt pártokkal - ez a különbség, és ez sem áthidalhatatlan :)

(Te szövegszerkesztőben írsz ide? :-D )
verőce21
@JAJMÁR: (21:33) Én közvetlenül a mezőbe írok általában. (Hogy tudnék 1-2 perc alatt válaszolni másképp?)
JAJMÁR
@verőce21: 21:37 Én pedig mindig oda írok :)
(Igaz, hogy újra kellene telepíteni a gépet, mert van hogy elvisz sorokat... leütöm az entert és 20x lejjebb viszi, és nem látom... ) nem mintha közöd lenne hozzá :)
verőce21
@JAJMÁR: Tudom, hogy "nem lehet közöm hozzá" - de elegendő lenne az operációs rendszert felfrissíteni a telepítőről.
(De lehet elegendő egy új billentyűzet 1200.- Ft-ért)
JAJMÁR
@verőce21: 21:47 Kösz. Ez egy pici notebook, csak pendrive jöhet szóba, nincs CD meghajtó ! Egyébként egyszer véletlenül rádőlt - azt hiszem bor, mert véletlenül fellöktem :) - de nem is rá, csak ráfröccsent, és azóta egy másik, - nagyobb - billentyűzetet csatlakoztatok hozzá, azon írok, mivel a saját billentyűzetén bizonyos betűk nem működnek. Ide a konyhába viszont így is megfelel :-D )
Kipróbálok egy másik billentyűzetet, hátha...
verőce21
@JAJMÁR: Öreg lehet a külső billentyűzet és beragad. (Ez a baja a laptopénak is, de le lehet emelni és lemosni a hátulját.)
JAJMÁR
@verőce21: 22:01 Na, majd mondom az itthoni "szakértőknek", mert eddig nem tudták megjavítani. Kösz. Jó éjszakát :)
verőce21
@JAJMÁR: (22:05) Jól teszed, ha megmondod. Jó éjt! :)
Linna
@verőce21: Képzelőerő? A legnagyobb képzelő_ereje itt Orbánnak van.
Nem akarom elvenni tőle az elsőséget! :)
Én úgysem tudok akkorákat álmodni...
Most megyek olvasni. Kösz!
Linna
@verőce21: Volt, hogy egy idős bíróval beszélgetve, sikerült kiböknöm, hogy az én (állami) cégemnél hatalmas a korrupció, borzasztó mocskos dolgokról tudok. (Ez már jó néhány évvel ezelőtt volt.) A bíró bácsi azt mondta, hogy ha komolyan gondolom, jegyzőkönyvbe veszi. Erre mondtam, hogy hozzáférésem sok mindenhez volt, de nem gyártottam bizonyítékokat (nyilván a munkahelyemet akartam inkább), a másik pedig, hogy ez a szervezet (nem egyetlen, csak az én konkrét munkahelyemről volt szó), túlságosan hatalmas (átvitt és szó szerinti értelemben is) ahhoz, hogy én kisegér szembeszálljak vele. Ebben maradtunk.
Az említett szervezet ma is működik, ugyanúgy működik, függetlenül attól, hogy egy-két vezetőjét már "megcsiklandozták", még újságban, tévében is volt néhány szó róla... ami aztán gyorsan el is simult, ahogy az nálunk szokott lenni. Gondolom, sejted, hogy ez nem egy pitiáner kis cégről szól, hanem országos, állami "vállalkozás".
Desischado
Nyanyával értek egyet. Amíg itt nem lesz összefogás, addig eredmény sem lesz. Viszont nem gondolom, hogy haszontalanok a tüntetések. Ez jelzi, hogy elégedetlenek az emberek, és remélem, megszületik a lehetőség az orbáni rablóbanda eltakarítására. De Jajmárnak is igaza, van, ehhez idő kell, bár abból már nem sok van. Én a magam részéről azt gondolom, hogy először is mindenkivel össze kell fogni, aki segít eltakarítani ezt a rablóhordát, utána egy szakértői kormány felállítását kell szorgalmazni. Vannak szakemberek, és a pártokból is egypáran, akiket szivesen látnék. Pl. Ángyán József, Szabó Tímea, Széll Bernadett, Bajnai, és stb. Az idő nekünk dolgozik, orbánék maguktól nem állnak le, és a bukás biztos. Csak minél hamarabb jöjjön!
mate03
@nyanya001: Szokásod szerint ,megint megelőztél! Gratulálok,remekül megfogtad a lényeget!
JAJMÁR
@mate03: @nyanya001: @Desischado: @nemjoezigy: Pár gondolatot azért megosztok még, Pl. miért nem szervez tüntetést az MSZP, vagy bármelyik meglévő ellenzéki párt? Oda aztán vihetnék a pártzászlót!
Miért akart a DK a civil szerveződések tüntetéseire pártzászlót vinni?

Az elmúlt évben számukra, és számunkra rengeteg lehetőség volt, összefogásra, esetleg győzelemre, de a "magasan szálló labdákat" ezek a pártok legtöbbször le se csapták ! Miért nem? Az un. "összefogás" egy évig nem tudott megegyezni, apró, személyi kérdésekben. Elrontották amit lehetett, -gondoljunk az okt.23.-i tüntire- . Az a legkevesebb, ha most hátralépnek, és azt mondják az új szerveződéseknek, hogy "Ti jöttök, ahogy mi csináltuk, nem volt jó !"
De nem, ezek nem tudnak hátralépni, én látom a "féltékenység" jeleit. Persze, kellenek a pártok, semmi akadálya, hogy ők is utcára vigyék a népet, és akkor majd kiderül, hogy van-e népük?

Nem gondolom, hogy erőltetni kellene az összefogást. A múlt hibáiból tanulni illene. Egyébként azon a hídon kell átmenni, ahova odaérünk, és most a szerveződés hídjánál állunk. Nem mehetünk át az összefogás hídján !
Meg kell várni, amíg odaérünk, és esélyt kell adni egy teljesen új erőnek. Csak az ellenzék érdeke lehet ezek létrejöttének ellehetetlenítése, a tüntetők fikázása.

Nem hiszem, hogy ez a hozzászólás népszerű lesz, @verőce21, de nem is azért írtam le.
verőce21
@JAJMÁR: (10:52) Óriási felfedezés, miután előtted vagy hárman leírtuk ugyanezt! Csak nem 15 mondatban, hanem 1-ben.

(Vagy csak az új billentyűzetet próbálgattad?) :)
verőce21
@Linna: (03:22) (Nem sokáig tudtál nyugton olvasni, ha ez még kikívánkozott.) :)

Mostmár nyugodtan kitölthetnéd az adatlapodat is "L"!
bencemacska
@Senara: tegnap, 12:08

Azért én nagyon örülnék annak, ha ma visszaállítanák azt a rendszert, amiben ott megegyeztek!
És még az az alkotmány is sokkal jobb volt!!!
JAJMÁR
@verőce21: 11:43 Anélkül, hogy keresgélném az egyébként soha le nem irt azt a bizonyos 1 mondatodat, nagyon örülök Édes, hogy végre, egyetértesz velem :)
tivoli
@verőce21: ma, 11:43
Soronként fizetik.
freemanpetya
Persze mert aki fikázza a "civil " megmozdulásokat, az csakis ellenzéki lehet. Azok akik nem egy rakás szerencsétlenségtől meg a hátuk mögött álló, a hatalomba visszasomfordálni kívánó leszerepelt politikai erőktől várják a tutit és a birkahit helyett inkább önálló véleményük van általában mindenről, azok ugyan miért tapsoljanak most az ál-civileknek? Kiadták az ukázt a cselekvésre és most már kötelező is cselekedni mert most ők mondják. Miért? Korábban nem lehetett mert nem akkor nem ők mondták és esetleg akkor még olyan erők is irányíthattak volna, akiket a jelenbeli kormányellenes megmozdulások szervezői nem tudtak volna a befolyásuk alá hajtani, sőt kontrollálni sem tudták volna saját érdekeik szerint ezeket a megmozdulásokat? Ezért lehet csak és kizárólag most "alulról szerveződve megmozdulni"? Kereshetitek ti itt a sikertelenség okát. Nem az emberekkel van a baj. hanem azzal, hogy ál-civilek szervezkednek, politikusokkal a háttérben és ezt érzik a Zemberek is. Nem hitelesek ezek a megmozdulások. A norvég halászok meg a Gyurka teljesen elhiteltelenítették a kormány elleni megmozdulásokat. Ha alapos a vád akkor is, ha alaptalan akkor is. A megrendelők szempontjából annyira kontraproduktív volt a norvég akció, hogy azt akár a jelenlegi kormány is finanszírozhatta volna. Bebetonozták a hatalomba a kormányzó urat. Innentől nehéz hiteles hangokat találni, olyanokat akikre nem vetül az ál-civilkedés, a norvégzás, vagy a svájcizás árnyéka. Sajnos...
JAJMÁR
@verőce21: 18:35 Az nem lehet a Te egy mondatod, mert 6 mondat és egyikkel sem értek egyet :)
de az a fő, hogy Te egyetértesz velem :)))
Linna
@verőce21: Adatlap? Mire vagy kíváncsi? Megírom neked.
mariaberta
Nem, nem okos dolog, de dicsérni sem lehet őket.
verőce21
@JAJMÁR: (18:43) Nagyon örülök, hogy számodra mindennél fontosabb az én egyetértésem veled, de:
Te nem olvasol, 12:14, 14:28, csak írsz? – már egy fél "magyar nemes" vagy! :)
verőce21
Gondolkodom, tehát vagyok?... Nem biztos. De öregszem, tehát vagyok. Az ember akkor van, igazán, amikor öregszik. Folyamatosan tud arról, hogy "van".
JAJMÁR
@verőce21: 13:24 Vanni vagy,- bár nem tudom éppen melyik bolygón - de már itt a Földön is izzad a lámpagyújtogató .
(A gondolkodásban nem vagyok biztos ::) )
verőce21
@JAJMÁR: (16:27) Ötven után, ha visszagondolunk a nemiségre, egyféle tömegsírt látunk, melyben lábak, karok és más testrészek hevernek. Az arc ebben az emléktömegben ritka.
(Mi van az egymondatos fogalmazással? Kerülöd mint...?)
JAJMÁR
@verőce21: 20:43 Beszélj csak a magad nevében a "nemiségre" visszagondolva, én mást is látok, nem csak lábakat és karokat ... :-D Ja, arcokat nem .
(Úgy értem a múltból)
Borzasztó az arcmemóriám, - de mindig is az volt - és ez érdekes, mert ábrát, képet, szöveget, bármit könnyen és gyorsan meg tudok jegyezni. Ha alaposan megnézek egy könyvből egy oldalt, a szememmel lefényképezem, emlékezetből elolvasom, - 20 évvel ezelőtt ezt simán - de egy emberi arcot, azt nagyon sokszor meg kell néznem, hogy össze ne keverjem - és még így is jártam kellemetlenül :) - mindebből következik, hogy ha leírtad volna azt az 1 mondatot, tudnám.
(Születésnapod van?)
verőce21
@JAJMÁR: (21:03) Nemcsak én írtam le... :)

- "Nekem az a kifogásom, és nem csak nekem, de egyre többnek, hogy a széthúzást
táplálják és nem az összefogást a szónokok!” – ez nem hat mint írod, hanem egy mondat nyanyától, akárhonnan is nézem. (12:14)
- Ezenkívül: még én is leírtam a 14:28-ban - egy mondatban.
- És újra csak ismételni tudom saját magam 21:32-ből, - "Az a jó, ha megosztottak, hagyni kell, majd elmúlik.” (főleg ha borogatják) :)
JAJMÁR
@verőce21: 21:24 Jaj, már hogy tudsz mellébeszélni :-D
Neked nem a nyanyával egyetértő 1 mondatot kell keresned, hanem az én, jan.3. 10:52-es hozzászólásommal egyezőt, olyat, ami 1 mondatban kifejezi annak a lényegét !
Hoppá ! (Nincs ilyen, ugye?)

Ugyanis ezt írtad nekem arra válaszul:
" Óriási felfedezés, miután előtted vagy hárman leírtuk ugyanezt! Csak nem 15 mondatban, hanem 1-ben."
Nem kell három embertől, elég tőled az az 1 mondat, ami kifejezi az én hosszú hozzászólásom lényegét.
A berakott idézett szövegeid éppen az ellentétei :-)
verőce21
@JAJMÁR: Azt kellene csak megértened, hogy a magadfajta tüntetőkre nincs szüksége még az ellenzéknek sem!
Nagy felelőssége a médiának is, hogyan kommentálja ezeket a demonstrációkat.
JAJMÁR
@verőce21: 12:37 Vagy neked kellene megértened, hogy az ország nagy részének nem ilyen kormányra és ellenzékre lenne "szüksége" !
Abban egyetértek - és ez ritka -, hogy a médiának nagy felelőssége, hogyan kommentálja ezeket a demonstrációkat.
(Még véletlenül sem tudod beismerni, hogy igazam volt - az1 mondat állításban? Most én is írhatnám, hogy ez jellemző a "magadfajtákra", de nem, ez rád jellemző !)

Nekem pedig kimondottan hízeleg, hogy egy egész csoporttal azonosítasz, mert eddig én még csak hasonlóval sem találkoztam, mint én :(
verőce21
@JAJMÁR: (13:03) Ha nem tudod azonosítani azt az egy mondatot, akkor tévedés volt részedről a "nagyon örülök Édes, hogy végre, egyetértesz velem"? :)
JAJMÁR
@verőce21: 17:19 Na, de tudom, hogy tudod "Édes" kivételével, ama mondat az elejével együtt él, és az irónia egyik gyöngyszeme :)
és nem tévedés-
verőce21
@JAJMÁR: Hatalmat nem lehet kapni, mert akkor nem kaptál semmit! A hatalmat csak meg lehet szerezni!
A többi mind csak álmodozás amikről írogatsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.