Így foglalta össze az osztrák közszolgálati rádió Orbán Viktor párizsi mondandóját. “A gazdasági bevándorlás ártalmas Európának” – idézte Orbán Viktor a vasárnapi párizsi tömegfelvonuláson mondott szavait az osztrák közszolgálati rádió, az Ö3. A magyar miniszterelnök bevándorlásellenes megjegyzései kapcsán megjegyezték, hogy Magyarországon nincs számottevő bevándorlás ellenben magyarok százezrei keresnek külföldön munkát vagyis Orbán most pont egy olyan jelenség ellen beszél, ami inkább jellemzi a magyarokat. Idézték még Orbánnak azt a kimondottan kellemetlenül csengő mondatát is, hogy szeretné Magyarországot (etnikailag) magyarnak megőrizni. (Via ORF)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugy latszik, nem volt eleg a kethetes kura Grazban... Vagy nem volt mellette pengeagyu habony es havasi bertalan, mert kulonben figyelmeztettek volna, hogy pont a magyarok azok, akik az elmult 5 evben gazdasagi okok miatt vandoroltak ki az orszagbol a szelrozsa minden iranyaba...
Cameron (UK miniszterelnok) mar nagyon fontolgatja eppen a magyarok ellen es miatt az angliai bevandorlasok szigoritasat...
Vitya,vitya, ha csondben maradtal volna (azt nem mondom, hogy bolcs maradtal volna) de legalabb hulyet nem csinalsz magadbol mar megint...:o(((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ugy latszik, nem volt eleg a kethetes kura Grazban... Vagy nem volt mellette pengeagyu habony es havasi bertalan, mert kulonben figyelmeztettek volna, hogy pont a magyarok azok, akik az elmult 5 evben gazdasagi okok miatt vandoroltak ki az orszagbol a szelrozsa minden iranyaba...
Cameron (UK miniszterelnok) mar nagyon fontolgatja eppen a magyarok ellen es miatt az angliai bevandorlasok szigoritasat...
Vitya,vitya, ha csondben maradtal volna (azt nem mondom, hogy bolcs maradtal volna) de legalabb hulyet nem csinalsz magadbol mar megint...:o(((
m.macskosz
@karma1: Szerinted tényleg nem tudja, hogy gyakorlatilag egymillió magyar--úgy értem, Magyarországon született magyar--már nem itthon él, dolgozik és adózik?
73
A képzeletbeli korona amit a fejére helyezett,rácsúszott a szemére.Így hogy látná mi van ebben a kurva országban.
pbalage
@m.macskosz: tudja ő, csak görényből lett összerakva.
tökyke
Szerintem nem kellene vele foglalkozniuk az osztrákoknak. Komolytalan egy faszkalap, ezt nekik is tudniuk illene.
miazavalami
ha gondolkodna, vagy megengedné hogy gondolkodjanak helyette, akkor bizonyára felvilágosították volna , hogy ha az az egymillió kivándorló aki innen gazdasági okokból elment, az valamely Európai országba bevándorolt.
Ha most visszajönnének, vagy ha ki se mentek volna eme eszement marhaságot meghallgatván, igencsak törné a kis buksiát, honnan vegyen ennyi közmunkát...
m.macskosz
@miazavalami: Eddig sem voltak álmatlan éjszakái amiatt, hogy van-e elegendő közmunkást alkalmazó munkahely. :( Történetesen azt is leszarja, hogy a potenciális munkaerő külhonba menekült. Nem látszik, hogy nagyon izgatná, hogy emberek százezrei csak azért nem lettek gazdasági menekültek Európában, mert nem merik itthon hagyni a hozzátartozójukat.
miazavalami
@m.macskosz: Vagy nem tudnak összekaparni annyit hogy valahol külhonban élni tudnának egy darabig...
karma1
@m.macskosz: Tudja, de nem erdekli, mert az embereket reges-regen mar csak eszkoznek nezi a penzteremteshez.
Aki a sajat nemzetet felazsiainak degradalja le , annak nem hianyzik az az 1 millio ember, aki az elmult 5 evben elment Ma.o.-rol.
somjenzsoti ezert lelkesedik annyira a "nemsokara meglesz az uj 1 millio magyar allampolgar" cimu szovegert, mert azt hiszik, hogy az embereket 4 evenkent eloszedik szavazni, a kozte levo idoszakban meg mindenfele adoval sanyargatjak oket, akkor csak ennyibol all az orszagvezetes, csak ennyiert felelosek.

Hat most majd ra kell jonnie (jonniuk), hogy mar egyszeruen nincs olyan reteg, dolgozo Ma.o.-n, akit nem haragitottak meg magukra.
Most aztan johet a kereskedelmi dolgozok tuntetese, es ez egy oriasi reteg, tehat erre nagyon oda kene figyelnie, de a pokhendisege mar teljesen elrugaszkodott a valosagtol, ugyhogy ha eddig nem is, de MOST nagyon ki fogja huzni a gyufat.

Barmi tortenik vele, nem fogom sajnalni, mert kizarolag maganak kereste a bajt.
karma1
@miazavalami: Ha az a kb. 1 millionyi magyar veletlenul otthonmaradt volna, akkor orban mar regen egy cellaban ragasztgatna a zacsikat, vagy alulrol szagolna az ibolyat, mint a Ceausescu hazaspar, ugyanis akkor a politikaja az 1 millio munkahely es a "senkit sem hagyunk az ut szelen" mar regesregen megdolt volna, es belevertek volna az orrat abba a sok szarba, amit 2010 ota folyamatosan kavar a sleppje bevonasaval.
m.macskosz
@miazavalami: Vagy tényleg nem álltak úgy anyagilag, mint a nemzet sportololya, (gojostola): egy-két -több száz négyzetméteres kulipintyómat kiadom diplomatáknak, áfa nélkül, a nav szemet hunyása mellett devizáért, az asszony nevén...az egy-két milliárdból
meg Q.va jól elvagyunk.., hogy a...!!!
miazavalami
@karma1: Gondolod, hogy nélkülük nem fog ez megtörténni?
miazavalami
@m.macskosz: hát na! nem lehet mindenki volt köztársasági elnök.
Ma már ehhez alapvetően hüjjének kell lenni. De az se árt ha fideszes...
karma1
@miazavalami: De meg fog, csak kesobb - de ez csak az en velemenyem,...
m.macskosz
@miazavalami: Félek és egyben reménykedem, hogy nem.
Amikor Orbán ellenzékben kivitte a csürhéjét az őszödi beszéd kapcsán,
akkor még kisebb volt a különbség anyagi téren az emberek között.
Azok, akik nyertek az egykulcsos adóval, nem fognak Orbán ellen lépni.
Azok pedig, akiknek a 27%-os áfa komoly egzisztenciális gondot okoz,
fizikailag nem képesek rá. :(
miazavalami
@karma1: Nem tudom. Valahogy még az emberek nem érzik azt hogy ez már nem csak megszorítás hanem akasztás a javából.
Egy kedves barátom írta , hogy még nem fáj eléggé...Igaza van. De nem kell neki megmondani...
miazavalami
@m.macskosz: Az egykulcsos adó jó húzás volt. Akik pedig az utolsóbam vannak, már feladtak mindent. Mert bárki jönne is utána arra már nem is számítanak hogy nekik jobb lesz.
m.macskosz
@miazavalami: Hogy félre ne értselek, ugye arra gondolsz, hogy Orbán részéről egy fasza húzás volt a saját falkája érdekében?
miazavalami
@m.macskosz: Persze! Ezzel lökött pár száz forintot a többgyermekes minimál bérből élő családoknak, mert ugye jár az adókedvezmény. De ők ezt teljes mértékben nem tudják kihasználni, mert kevés a jövedelmük.
Adott viszont sok- sok tízezret olyanoknak akiknek nem létkérdés az a sok sok tízezer.
Ez van a rezsicsökkentéssel is. Ahova a legjobban oda jut a legkevesebb. Ahova nem kéne hogy jusson oda megy a legtöbb. Igaz az a közmondás a kutya is oda szarik ahol már van... kutyaszar.
karma1
@miazavalami: Kovezzel meg erte: de en is azt gondolom, mint a kedves baratod; ugy latszik, hogy mi meg mindig nem ertuk el a pokol legalsobb bugyrait, amig hagyjak otletelni ezt a skizofren torpet, addig meg ki fog talalni annyi szemetseget, amit egyenlore el sem tudunk kepzelni. Rossz szelleme, habony (annyi penzert, eletszinvonalert, amit habozas nelkul megadnak neki) fog meg annyit otletelni, hogy belegebedunk. (Illetve nekem "csak" a csaladom es a barataim.
miazavalami
@karma1: :-) OKos ember az én barátom, itt Marlinnak, vagy Martinnak hívták...
silber13
@karma1: Persze, hogy nem volt elég! Hiszen láttad a volán mögött készült fényképet, melyen őrült lombrózó nézéssel bámul a kamerába! De azt hiszem, mindegy is neki.
JAJMÁR
Nincs meg a "recept" ez ellen a cinikus kormányzás ellen, de íródik . Semmi sem tart örökké, és ez a rendszer már erősen lefelé halad. Még akkor is, ha az ilyesmi kellemetlen mondásokra itthon még mindig sokan találnak magyarázatot, és akkor is, ha a rendszer kedvezményezettjei jobban élnek mint az átlag. Kezdenek ráébredni, hogy nem elég jól... mert őket is kihasználja ez a kormányzat !
m.macskosz
Ismétlem: az emberek egy részét megvette kilóra, a csórók meg nem engedhetik meg maguknak, hogy ezt a redvás kormányt gallyra vágják.
Senara
A kivándorlók országának miniszterelnöke agitál a bevándorlás ellen .-- Nem semmi , kedves vezető elérte , ne csak arra figyeljek amit TESZ , hanem arra is amit mond :-(( Most következik a piszkos komcsik , liberálisok , ja meg a Feri már a osztrák közszolgálati rádiót is megvették .
Dr. Felipe
"Idézték még Orbánnak azt a kimondottan kellemetlenül csengő mondatát is, hogy szeretné Magyarországot (etnikailag) magyarnak megőrizni."

Jaja, ezért osztogatja a kínaiaknak a letelepedési kötvényt.
nyanya001
Gurul a gyógyszere, folyamatosan gurul a stadionkirálynak !
Clavigo
Hallatlan,,már az ORF. is Gyurcsány kottájából játszik.
kukac50
Nem kellene a letelepedési engedélyeket árulni.Ide is jöhetnek letelepedési engedéllyel bármilyen merénylők!
petrol
Kedves barátaim! Látom nem teljesen értitek Dicső ME.urunk helyzetét! Mert bizony az, igen-igen kellemetlen neki,mert a guroló gyógyszere miati kifakadását is papírról olvassa.
Feraj49
@kukac50: 16,28-ra .Teljesen egyet értünk.Haza eladója mit gondol,miért veszik a magyar állampolgárságot ? Az ő pénzükhöz viszonyítva sokkal olcsóbb nálunk sok minden. Kik jönnek? A nyugdíjasokon kívül ? A nemzetközileg körözött bűnözők , Mo.-on,magyar állampolgárként.
kamazuka
Nos ahhoz,hogy egy értékes adófizetőt, egy jólképzett szakmájához értő munkavállalót,egy vállalkozni akaró állampolgárt,egy idántitását erősítő közösség tagját ,születési helyén,országában,lehessen sikeresen tartani,nem sok dologkell,de az a pár dolog fontos.
-Az éhes állam rendszerét el kell felejteni.
-A törvények tiszteletére való nevelést az óvodákban,már oktatni kell.
-Adó megfizetésében,bizalmi állapotot kell létrehozni,adóelkerülést a legszigorúbban kell kezelni.
-Az újraelosztást,függetleníteni kell párthovatartozástól./önkormányzatok/
-visszahívható vezetést kell létrehozni.
-A népnyúzó adórendszert el kell felejteni
-Nyíltan meg kell nevezni a jogok és kötelességek fogalmait.Állampolgár és közigazgatás terén.
-Visszamenőlegesen 1989-től el kell számoltatni a privatizációs folyamatokat,a bankrendszert,az országházban bármilyen széken űlt,jelenleg is ülő politikusokat.
-A bármilyen ügyletből titkosított adatokat nyílvánosságra kell hozni./Több bűncselekményben a gazdasági és politikai kapcsolat összefonodásait is/
-Éreztetni kell az állampolgárral,hogy szerves része a gazdaságnak!/Ha nem tetszik el lehetmenni.Ugye?/
---és még sorolhatnám!
Szerintem.
mekkelek
Dörgölôzik a szélsôjobbhoz, nincs ebben semmi új, fidesz-jobbik egy kutya kölyke. Most hogy csökkent a népszerûségük, kell a gesztus a pontenciális szimpatizánsoknak. Lesz még kormányellenes tüntetés, duzzasztani kell az ellentábort. Ez mindent a saját érdekeinek rendel alá, nagyívben tesz minden másra.
Desischado
Előttem már mindent leírtak, de annyit megjegyeznék, hogy amellett, hogy totális elmeroggyant, arra viszont van esze, hogy tönkretegye, kirabolja az országot, és az embereket! De nem öröklétig!
nusika
"...hogy szeretné Magyarországot (etnikailag) magyarnak megőrizni. " - ...és pénzért?? Mennyibe van megállapítva egy letelepedés? 250 ezer euró? A nagyon gazdag kinaiak már itt vannak!! Semmi bajom a más nemzetiségű emberekkel, akkor legyenek igazságosak! A másik dolog az állampolgárság megadása, olyanoknak, akik egy szót nem beszélnek magyarul, de szavazati joguk van és meg is teszi, márpedig pénzért, és utánna trambulinként kihasználva Magyarországon keresztül, távoznak olyan országokba, ahova magyar útlevéllel könnyedén bejut.
kkalman
@karma1: ma, 09:29
Nem tud már hülyét csinálni magából. Ahhoz nagyon hülye.
Aki Én
@Desischado: Ehhez sajnos nem az ő ,,esze" kell, hanem a mi ostobaságunk.
Aki Én
Most komolyan, épeszű ember szokta érezni, hogy mikor mit, és mit ne mondjon. Ez a beteg elme kicsit sem érzi. Ez olyan magas labda volt, amit még napok múlva is lefelé ütnek majd. Ez a népüldöző szakbarbár, hogy mer ilyet mondani?
nusika
"..hogy szeretné Magyarországot (etnikailag) magyarnak megőrizni. " - és pénzért ???
hattorihanna
Annyira elragadta a hév és az együttérzés drága Viktátorunkat,hogy sikerült neki megint szénné égetnie magát és sajnos vele együtt minket is...
kkalman
Vicctorunk ha megszólal, biztos az égés, és a közröhej országunkkal szemben. Legalább azt tudná eldönteni, hogy a nyugati, vagy a keleti segget akarja nyalni a későbbiek folyamán.
Desischado
@Boszi27: Ijesztő, hogy milyen pontosan illik orbánra a diagnózis! Köszi a linket!
Törölt felhasználó
Ha itthon lenne az a 1 millió magyar összesen, akik kint dolgoznak, akkor már régen belebuktak volna a foglalkoztatottsági statisztikákba.

Több tiszteletet Viktor a befogadó országoknak!:)
Boszi27
@Desischado: Én is így gondolom! Azt azért nem értem, hogy a szűkebb környezet nem veszi észre-sem a család, sem a munkatársak (pénzbehajtók :))_ hogy egy zavaros, mentálisan sérült ember ugráltatja őket?!
Boszi27
@nusika: Lényeg, hogy fideszre fog szavazni a reményeik szerint!
human
Hasonlóan ellentmondásos és morbid volt, ahogy Pintér Sándor nemrég a korrupció elleni harcról beszélt egy a korrupció ellenes konferencián. És ha azt nézzük, hogy Polt Péter nemrég a gazdasági és hivatali korrupció növekedéséről számolt be még abszurdabb az egész.
Desischado
@Boszi27: Előstör is nem ember, mert egy ember nem viselkedik így! Másodszor, miért vennék észre? Egy magyarázat van rá: A PÉNZ!
oncogito
"A német anyanyelvű „legnagyobb magyar” megálmodta, majd az álmokból egy angol bevándorló terveket készíttetett, így egy skót bevándorló irányításával elindulhatott az építkezés. Ehhez persze pénz is kellett, ezt egy görög bevándorló áldozta a kockázatos vállalkozásra, aki minden nehézség és az őshonos polgárok ellenállása dacára sikeresen irányította a vállalkozást. A láncok nagy részét külföldről kellett behozni, egészen addig, amíg egy svájci bevándorló nem létesített olyan üzemet, melyben itthon is tudtak megfelelő öntvényeket készíteni.
Ők megépítették, mi pedig jogosan vagyunk büszkék a legszebb magyar hídra."
magyarnarancs.hu/.../15/cikk_93315/fortepan_23741.jpg
volvós
A cikk melletti kép magáért beszél...:-((((
nemjoezigy
ugyanez: propeller.hu/itthon/3045852-orban-gazdasagi-bevandorlast-meg-kell#c1246024
+
elfelejtette, vagy nem is tudta, hogy az igazán nagy királyaink külföldiekkel népesítették be az országunkat. Ez meg tervszerűen üríti az országot.
Ugyanakkor ez a téma nem ennyire egyszerű, mert nincs elég munkahely, nincs elég lakhatás, magas a bűnözés SZERINTEM! A kormány szerint nem.
Sokan is vagyunk, meg kevesen is? Hogy van ez?
kormány és gazdagok véleménye: á ezek a kérdések nem számítanak, a lényeg, hogy mi tovább gazdagodjunk! a NÉP meg tovább szegényedjen, hogy nyomorban lehessen őket tartani. Mondják a fideszkdnp bagázs és hű vazallusaik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.