A Tesco nemcsak Magyarországon van bajban, hanem európai szinten is, a cég problémája egyedi vállalati probléma – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón kedden Budapesten arra a kérdésre válaszolva, hogy miként értékelik a Tesco közlését, hogy a kormány intézkedései miatt kényszerül üzletek bezárására és elbocsátásokra.

Hozzátette: kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják megtalálni. Az egyedi vállalati problémára a Tescónak kell megoldást találnia. Méltatlannak nevezte, hogy egy eddig jól működő vállalkozás külső szereplőben, éppen a kormányban próbálja megtalálni a létszámleépítésének az okát – fogalmazott Varga Mihály.

Hangsúlyozta: a kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, hónapról-hónapra 5 és 10 százalék között nőtt az ágazat teljesítménye, a magyar piaci helyzet nem indokolta a vállalat lépését. A háttérben "másfajta okok" lehetnek – vélekedett.

A foglalkoztatási szolgálat adatai szerint a kiskereskedelemben több mint kétezer betöltetlen álláshely van, az emberek a létszámleépítés után nem fognak állás nélkül maradni. Az érdekképviseletek véleménye szerint is van létszámbővülésre lehetőség, nem tartanak jelentős leépítéstől az ágazatban – fűzte hozzá.

A Tesco hétfőn jelentette be, hogy több mint 500 magyar munkavállalónak megszűnik február 4-től a munkahelye, illetve bezár 13 üzletet.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A csontvázügyi államtitkár,,,---miniszter...Úgy kezdődött,,hogy a Tesco visszaütött ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Miska fiam!Az a kínos amit te és a népnyúzó fityesz bandád csinál!
bundi
miért ők is ezt csinálják...kezdve a sok állítólagos csontvázzal, meg az eu elleni hadjáratukkal...mindig másban keresik a hibát ...
Strong
Neem Mihály ez kamu!

Ugyanis a Tesconak az is jó, ha nullán ketyeg (néhány bolt)..hiszen a beszállítóitól úgy tud kedvezményeket kicsikarni, ha minél több terméket ad el. Ezesetben nem gond, ha egy - két üzlet nem nyereséges.

Itt az a gond, hogy vastag veszteség kezdett képződni, ami a nyereséges üzletek hasznát viszi el.
Ezek közül több üzlet még meg sem térült. (nemrég adták át őket)

Lásd: Magyarországon nem jó a gazdasági helyzet...emberek élnek létminimumból, vagy alatta...Csak a Tescoban tudnak vásárolni. Tehát a Tesconak jobban kéne menni..ezáltal...
Hellcat
Szokás szerint mindent másra fognak...meg se lepődök.
"Nem azért estél pofára mert felrúgtalak, hanem mert nem tudsz rendesen járni"
Clavigo
A csontvázügyi államtitkár,,,---miniszter...Úgy kezdődött,,hogy a Tesco visszaütött ???
mekkelek
Tehát ha magyarország tényleg jobban teljsít és szárnyal ahogy a kormánypropaganda szeretné ezt elhitetni, akkor a mi a nyavalyának kellenek az újabb és újabb adók, adóemelések kedves miszter úr? Ha ezt a paradoxot fel tudná oldani akkor lenne esély hogy néhány szavát elhinném, de addig azt sem amit kérdez...
Senara
Nagyon kínos Varga polgár , nem akar vesztesét termelni , szégyellje magát .
oncogito
Varga úr, ha azt akarja, hogy a nép valakit szidjon, kezdje el dicsérni.
Ennyit az önök hitelességéről!
papa.49
Takonyorrú, bukott főkönyvelő, Karcagról, bármit is mondasz ez A TI XAROTOK, TI BAXTÁTOK EL A KERESKEDELMET AZ ORSZÁGBAN, de nem csak azt MINDENT, jó lenne ha kisebb pofával ugatnál a Tescora , nincs miért de majd ha a kereskedelemből kiszédülő kb. 30-50 ezer ember jelentkezik a munkanélküli segélyért akkor jusson abba a tökfejedbe, TI OKOZTÁTOK EZT IS!!!
human
Hogy a vasárnapi zárva tartás miatt tömeges elbocsátások lesznek, ezt a kormány is elismerte:
"Lesznek elbocsátások az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt - ismerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Czomba Sándor nem tartja reálisnak a 20-30 ezer fős elbocsátásról szóló híreket, nagyságrendileg jóval kevesebb leépítést tart elképzelhetőnek."
nyanya001
Ez nem kínos nektek, februártól rúgják ki a kisker dolgozóit !Februárban jöhet a leépítési hullám, amiben a kiskereskedelem megszabadul attól a nagyjából 15-20 ezer dolgozótól, akiket a vasárnapi zárva tartás miatt kényszerülnek elbocsátani a munkaadóik – írja a Világgazdaság.

A lapnak nyilatkozó Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára megemlítette, hogy a törvény alapján a kormány az adott település sajátosságaira tekintettel szabályozza az üzletek nyitva tartását.

Vámos ugyanakkor attól tart, hogy ebből kivételezés lesz, ami viszont ütközhet az uniós versenyjog diszkriminációellenes részeivel. Vámos szerint egyébként az új kiskereskedelmi törvények között már így is van diszkriminatív, hiszenaz új élelmiszerlánc-felügyeleti díj 50 milliárd forintonként emelkedik egy százalékkal, így az főként a külföldi láncokat, például az Auchant, a Lidlt, vagy a Spart sújtja.
index.hu/gazdasag/2015/01/13/februartol_rugjak_ki_a_kisker_dolgozokat/

Ilyen aljas kormánya nem volt ennek az országnak mint amilyen ti vagytok !
human
És majd ezek az elbocsátott emberek többet fognak keresni egy CBA-ban? (Ha egyáltalán kapnak munkát.)
nyanya001
Majd továbbra is pofátlanul hírdetik, hogy Európában egyedülállóan 400 munkahelyet létesítettek,
fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/12/gigaelbocsatasok-ragados-lehet-a-tesco-pelda/

Undorító hazaáruló, népellenes kormány !
kakaósbögre
ez a Varga-nameg Orbán és a tolvaj pereputtya- különösen kínos nekem,mint magyar embernek.
keresztapa
Akik sírnak azok tudnak mindenkor a legnagyobb haszonra szert tenni, amikor az a nagy haszon amit eddig megszoktak, csökkenni látszik, akkor elő a sírással.
A még nagyobb haszon biztosításáért rájuk nézve kisebb haszon élvezőit háttérbe szorítottan felszámolják, egyszerűen azért mert kevesebb haszonnal nem engedhető, hogy működjön. Rá fizetésre hivatkozva de csak papíron, ami a valóságot takarja, azt nem lehet kimutatni!
keresztapa
@Horizont: Nos ezért kell a tisztességes gazdálkodást keresletet kínálatot magát a gazdaság hálóját P_ _ _ _ _ _ _ sm_ _ _ _ _ sé tenni. amíg ezt nem sikerül elérnie a köznek a gazdaság szereplői ha tisztességes haszonnal nem tudnak élni, akkor alkalmatlanok gazdasági szereplőnek! Baj ott jelentkezik amikor a politika átveszi a gazdaság irányítását a gazdasági szereplőktől. Pl pályáztatások politikai befolyásoltság.
Január
@keresztapa: Nyereség- veszteség csak könyvelés kérdése...
Hányan mondták már, hogy elmennek az országból és mégis maradtak? Ők bezárják az üzletüket, majd más pedig kinyitja.
nyanya001
Baldauf már jelezte, megvenné a megüresedett üzleteket ...
Fidesz ! Menjetek a franCBA !
m.macskosz
"Varga: Kínos, amit a Tesco csinál2

A ti szemetekben az.
Lehet.
Amit azonban ti csináltok, az gyalázatos, az tuti!
A mi szemünkben.
Cicamama55
Milyen gazdasági szakember ez a miniszter?! Dobja ki a diplomáját, ha ennyire képtelen átlátni a helyzetet! Egyenes következménye volt ez a kormány döntésének! Persze, azt is megcsinálhatták volna, hogy minden dolgozót-napi 6 órában alkalmazva-megtartanak, az addigi fizetésük kétharmadáért. Akkor jobb lenne?
m.macskosz
@Cicamama55: "Akkor jobb lenne?"
Varga Mihálynak igen. Érdekli őt, hogy lesz-e nyugdíjuk a jelenleg kirúgottaknak?!
Az sem zavarta, hogy egyetértett a törvénnyel.
jancsipapa
" Hangsúlyozta: a kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, hónapról-hónapra 5 és 10 százalék között nőtt az ágazat teljesítménye, "- Ez így ,ugye még a "minimális "5 százalékkal számítva is évi 60 százalék . (lenne ,ha lenne )És ez a fazon a pénzügyminiszterünk . (nevetést ,káromkodást ,anyázást kéretik visszanyelni )
lajospapa
Ha bezár a Tesco majd igaz magyar ember lép a helyébe. Úgy hívják Baldauf.
m.macskosz
@lajospapa: A Baldauf elég ritka név. Van köze vajon a doktoroetker-es botrányhoz?
JAJMÁR
Az atv-n a KO éppen földbedöngöli ebben a témában a kovács nevű szóvivőt :)
m.macskosz
@JAJMÁR: Levettem a hangot, mert még így is irritál a manus...:(
Most ezt hallgatom: www.youtube.com/watch?v=N-b5krlCB00
Cicamama55
@m.macskosz: Hazárd játékoznak a magyar emberekkel...Úgy vannak vele, aki kibírja az szenvedjen, aki nem az dögöljön!
nyanya001
ATV Ez a pasi már 450 ezer új munkahelyet mondott, hogy nem szakad le a pofája
ekkora hazugságtól ! És ! Tisztességtelen a Tesco üzletpolitikája, de a CBA több milliárdos ÁFA csalásáról kussol !
Hányinger !
m.macskosz
@Cicamama55: Hogy stílusosan válaszoljak:
ez eléggé orosz rulett, ...lehet, hogy ráfáznak.
Nem csupán erkölcsileg, hanem fizikailag is!
m.macskosz
@nyanya001: Ha én Tesco volnék, kitálalnék, mi is volt az a bizonyos stratégiai megállapodás.. ... .. ...mit is ígértek egymásnak a fejünk fölött???!!!
JAJMÁR
@m.macskosz: 19:37 Igen, elismerem, ez jó időtöltés (sajnos kiment 2 hangszóróm, és nagyon falsul szól a zene. Teljes generálásra szorul az egész berendezés :) )
m.macskosz
@JAJMÁR: ..és még mindig a kormányszófosó megy...:(
nyanya001
@m.macskosz: Hú de mocsok ez az ürge, de pofán kellene verni !
El is kapcsoltam, mert rohadt idegesítő egy gennyláda !
m.macskosz
@nyanya001: És ez már gyárilag ilyen, nem csupán azzá vált a fidesz seggnyalás okán...
m.macskosz
@nyanya001: Ormánság..35 település...80-90%-os munkanélküliség...:( :(( :(((
Kapcsolj vissza az ATV-re! :)
nyanya001
@m.macskosz: Ijesztő és elkeserítő !
Linna
Az igaz, hogy már előbb volt baj a Tesco-val Angliában, én szoktam olvasni egy élelmiszer szaklapot, és ott már nagyon régen megírták. DE: akkor reklamálhatna ez a sötétagyú, ha nem csinálnák meg a vasárnapi bezárást! Ugyanis ami Magyarországon történik, az a magyar intézkedésekből indult ki. Nagyfejűek, sohasem tudtok gondolkozni?
Knapp75
@keresztapa: Azt te egyébként tudod követni, hogy mikor kell támadni a multikat az "extra profit" miatt és mikor azért, mert a túl alacsony áraikkal, a veszteséges működésükkel kiszorítják a konkurenciát? ;)
karma1
@keresztapa: 17.35-re: NEM a TESCO sir, hanem az a jo par szaz alkalmazott, akik az utcan fogjak talalni magukat, mindenfele segely nelkul, mert megszunik a szocialis halo, aminek a resze volt a munkanelkuli segely is.
Egyebkent a TESCO oriasi adot fizetett be IDORE a magyar allamkasszaba MINDIG az alkalmazottai utan, kulonben nem maradhattak volna Ma.o.-n...

Na, most EZ IS kiesik az adobevetelekbol, na meg az osszes tobbi rabloado, aminek mar szinte nevet sem tudnak adni, mert annyifele cimen nyuljak le a BARMILYEN vallalkozokat (multikat es magyar kis- es kozepvallalkozokat egyarant)
karma1
@TASzSz: Draga Baratom, MIT? es KIK? Olyan szivesen lajkoltalak volna...:o(((
orogordog
vasárnap nem költitek a pénzt ami nincs, a tesco meg nem talicskázza ki az országból a pénzt ami még akad.
orogordog
@karma1: nyitnak mások, ott is kel éhbérért rabszolga.
karma1
@orogordog: Szomoru, hogy lajkoltalak, mert sajnos igazad van, de nem kene , hogy ez legyen a valosag...:o((((
orogordog
@karma1:magasabb minimál bérért, magas nyugdíjért mikor fog össze a nép.
okina48
@Linna: Azt tartom furcsának,hogy mikor bevonultak a multik,élen a szemét TESCO -val,tönkre téve az egész magyar kiskereskedelmet,sok száz tisztességes magyar kereskedőt akkor senki nem visítozott.Menjenek Isten hírével!Elárasztották bennünket a szemét árujukkal,megszedték magukat,bagóért dolgoztatták a magyart,most meg játszák a sértődöttet!? Bocs,hogy nem tud könnyet csalni a szemembe.Hamis az a logika,hogy a kisboltok nem fognak kettő helyett három embert foglalkoztatni!Csak a TESCO vonul ki!A vásárlók maradnak és Továbbra is vásárolni fognak.Itt a lehetőség a vállalkozásra!Elég komoly támogatást kapnak a kisvállalkozások.Remélem vannak már emberek,akik látják a lehetőséget és nem a TESCO -t siratják!Hátha iszunk még tehenet látott tejet!Mehetne a többi is!!A kár csak az,hogy a kínaiak nem ilyen sértődékenyek!
A muris csak az az egészben,hogy itt bármilyen hírt bedobnak,mindenki csak a maga nótáját fújja!Szemét Orbán,szemét Varga,szemét Gyurcsány stb.Pár óra és vissza kell nézni,hogy mi volt az eredeti téma!Mire jó ez?Ez már beteges!Annyit mondok,hogy Rikárdónak megmán hol veszünk ócsó pelenkát,oszt ugrik a fél ország! DDD
F_Viktor
"Hangsúlyozta: a kiskereskedelem 2014-ben jelentősen bővült Magyarországon, hónapról-hónapra 5 és 10 százalék között nőtt az ágazat teljesítménye, a magyar piaci helyzet nem indokolta a vállalat lépését."

Misikém, ezzel tán azt akarod mondani, hogy bambán nézel magad elé, nem érted miért lesz létszámleépítés a multiknál (Tesco), hiszen a jobban teljesítő országunkban, multikat kényeztető törvényeinkkel ti több pénzt tesztek a zsebükbe?
Desischado
Magyarország jobban teljesít! A cba már ugrásra készen vár! Megéri ennek a baldaufnak a fidesszel haverkodni! Ennek a vargának kínos, amit a Tesco csinál. Az nem kínos, amit ők csinálnak! Mi fog még jönni?! Ezekkel teljesen elszaladt már a ló!
F_Viktor
@okina48: Írod:
"Azt tartom furcsának,hogy mikor bevonultak a multik,élen a szemét TESCO -val,tönkre téve az egész magyar kiskereskedelmet,sok száz tisztességes magyar kereskedőt akkor senki nem visítozott."

Miért tettek tönkre 10-15 ezer kiskereskedőt mikor bejöttek a multik?
Azért, mert 6 millió család lényegesen olcsóbban tud(ott) vásárolni? Te akkor azt mondod, 9 millió ember vásároljon napi szinten 20-25 százalékkal drágábban, hogy az a 10-15 ezer kiskereskedő jól megéljen?

Írod:
"Elárasztották bennünket a szemét árujukkal..."

Piacgazdaságban ha picit is igazad lenne, akkor az első években kivonultak volna, mert üresen kongott volna minden áruház.
Dörzsölhette volna tenyerét a 10-15 ezer kiskereskedő, s te is örömtáncot járhatnál.
Viszont a vásárlók igazolták a multik létjogosultságát.

Írod:
"...bagóért dolgoztatták a magyart..."

A sarki maszeknál, a CBA-nál jobban fizetik dolgozóikat, betartják a munkaidőkeretet és a munka törvénykönyvét, s nem feketén alkalmazzák őket.

Írod:
"A vásárlók maradnak és Továbbra is vásárolni fognak..."

Igen. Csak kicsivel drágábban. Vagy pedig - ez az én véleményem is - picikét változtatnak vásárlási szokásaikon, s pl. szombaton végzik el a nagy bevásárlást.
okina48
@F_Viktor: Azt hiszem,hogy erősen elfogult,sőt talán érdekelt vagy,ezért nem tartom jó gondolatnak,hogy vitába szálljak veled.Te vásárold tovább az olcsó műanyag ételeket.Én eddig is inkább kevesebbet,de minőséget vásároltam és ezután is azt teszem.Nem vagyunk egyformák!
szaboria1
@okina48: Bocsi rossz gombot nyomtam. Mit szólsz, hogy a nagy CBA vezére máris ugrik. Amit írtál az köszönő viszonyban sincs az érveléseddel.
wagabund
Érdekes..tehetős emberek, politikusok Bécsben vásárolnak...szintén nagyáruházban...

Milyen ciki lenne, ha azt látnák a zemberek, hogy az ismert multiellenes szónok a teszkóban tolja a kocsit... a sofőr kiviszi Bécsbe...még olcsóbb is..(minden szempontból)
Senara
Erre mit lesz a válasza Varga elvtársnak ha 500 főnél hisztizik , hogy nem miattuk van -Februárban jöhet a leépítési hullám, amiben a kiskereskedelem megszabadul attól a nagyjából 15-20 ezer dolgozótól, akiket a vasárnapi zárva tartás miatt kényszerülnek elbocsátani a munkaadóik – írja a Világgazdaság.- index.hu/gazdasag/2015/01/13/februartol_rugjak_ki_a_kisker_dolgozokat/ taktika ha megakarod szerezni tedd lehetetlenné működét már CBA jelezte megvenné a bezárt üzleteket .
tivoli
@F_Viktor: tegnap, 23:03
Megint a butábbik fejed vetted elő. Olcsó boltokban a munkaerő is olcsó, exkluzív helyeken a fizetés is exkluzív. Fordítva semmiképpen sem logikus.
karma1
@TASzSz: OK! Az a baj, hogy meg akarjak venni a csokosoknak, ne biztasd oket
bakegya
Majd,lesz a TESCO HELYÉN AFRIKAI HASZNÁLTRUHABOLT-ORBÁN-ÉS HABONY CSALÁDI VÁLLALKOZÁSBAN...
mate03
@Horizont: Varga úr! Nem a Tescó veszteséges,hanem ez a szerencsétlen ország,meg akik benne élnek a létminimum alatt!
Bercifiu
@Clavigo: Szomorú vagyok, hogy ez a Misi ekkora barom lett.
kukac50
A Kormánynak kínos az ha a Tescóra, RTL-re hoznak törvényeket, vetnek ki külön adókat. Olyan üres a kincstár,hogy már kong az ürességtől mert felelőtlenül költekeznek,lopnak, pótolni akarják.
jancsipapa
A HATVANSZOROSÁRA !!! emelt élelmiszer-felügyeleti díj legalább annyira kínos kéne ,hogy legyen ...
F_Viktor
@okina48: Írod:
"Azt hiszem,hogy erősen elfogult,sőt talán érdekelt vagy,ezért nem tartom jó gondolatnak,hogy vitába szálljak veled."

Én elfogult? Én írtam olyat, hogy "szemét TESCO", vagy "Elárasztották bennünket a szemét árujukkal", estelg tőlem származik, hogy "nem tud könnyet csalni a szemembe"...

Írod:
"Te vásárold tovább az olcsó műanyag ételeket."

Te tudod mit vásárolsz a CBA-ban? Megveszed, megeszed, a gyerekednek adod a hormon kezelt paprikát, paradicsomot, a Szerbiából csempészett, idegmérget tartalmazó rovarölő szerekkel permetezett zöldségeket.
Sütöd a vágóhidakról kicsempészett, kétes körülmények között, illegális vágóhidakon feldolgozott húsokat:
www.youtube.com/watch?v=hE8hneMCmi0&ab_channel=gasztrotv

Ezeket a moslékokat nem a Tescoban árulják, a Tesco vezetői nem kényszerítik dolgozóikat, hogy munka után a raktárakban mossák, sikálják, szabadítsák meg a penésztől, a zöld nyálkás trutyitól a rúd felvágottakat, hogy reggel kitehessék a pultba.
A Tescoban nem címkézik át a szavatosság lejártát, hogy még el tudják adni az árut.

Jó étvágyat a CBA-s kajákhoz!
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Megint a butábbik fejed vetted elő. Olcsó boltokban a munkaerő is olcsó, exkluzív helyeken a fizetés is exkluzív."

1) Ez a probléma, az olcsó munkaerő, a kizsákmányolás, a kötelező, ki nem fizetett túlórák, a feketén foglalkoztatás.

2) Tehát a Tesco felétek "exkluzív"? "Exkluzív" árakkal?? :-)))
Felétek a magyar emberek csak az "exkluzív" helyeken, "exkluzív" árakon szeret vásárolni? :-)

Írod:
"Fordítva semmiképpen sem logikus."

Te és a logika...!?
okina48
F. Viktor! Nem ismered a vásárlási szokásaimat,de azért nekem rontasz.
Elárulom,hogy évek óta nem eszem húst. Nagyrészt zöldségen,gyümölcsön élek,ami a saját kertemben terem.Tejterméket háztól veszek.Igazi tehénből jön!:-)Saját magam tartósítok.Még a kenyeret is magam sütöm és a szappant is magam készítem!Ez van!
Knapp75
@okina48: Ez a magánügyed, amiről meg F_Viktor a január 13., 23:03-as hozzászólásában, az meg egy egész társadalmat és gazdaságot érint.
Kár, hogy arra nem reagáltál.

Egyébként nem mindenkinek van annyi ideje és pénze illetve akkora földje, hogy megtermelje magának a szükséges élelmiszereket, de ha már a Tescot ostorozod a magyar kiskereskedelem "tönkretételéért", akkor tudnod kell, hogy a kereskedelem legnagyobb ellensége az, aki nem vásárol! Azaz az olyan ember, mint te. ;)

Ha aggódsz a magyar kiskereskedelemért, akkor vásárolj tőlük, de ne más pénzéből akard megoldani a problémájukat! Köszi. :)
okina48
@Knapp75: Azt hiszem,nincs fogalmad,hogy mekkora földterület szükséges egy egyszemélyes háztartás zöldség -gyümölcs szükségletének fedezésére.Egyéni dolog,hogy valaki veszi-e a fáradtságot,hogy -akár munka után is-megmüvelje a konyhakertet.Nem olyan régen ez nem is volt kérdés.Persze itt nem a városi családi házak zsebkendőnyi udvarára gondolok.Én csak a véleményem mondtam el a TESCO -ról,mert épp arról volt szó,de érvényes a többi multira is,meg nagyon sok Mindenre,de ez nagyon messzire vezetne.Amúgy magyar kisboltokban vásárolok .Igaz drágábbak,de azt is tudom,hogy honnan szerzik be az árút.Annyi többletköltséget megér az egészségem!
F_Viktor
@okina48: Akkor miért köpködöd a multikat, miért nevezed szemétnek a Tescot, ha nem is vásárolsz üzletekben?
papa.49
@F_Viktor: Az általad leírtakkal a cba. vonatkozásában tök egyetértek, SAJÁT TAPASZTALAT ALAPJÁN, voltan nem egy raktárbázisukon láttam vad dolgokat ott...
papa.49
@okina48: Ird már le hogyan készíted a szappant kíváncsi lennék rá, de vigyázz mert én tudom hogyan csinálták a háború után vidéken, ne az internetről másolj...
F_Viktor
@papa.49: Minden magyar "kis" boltban hasonló a helyzet. Ilyen veszteséget nem bírnak el, az adózást elkerülik. Dolgozóknak zsebbe fizetnek, akiknek így nem jár táppénz, nincs elszámolható munkában eltöltött éveik a nyugdíjhoz, a szabadságért könyörögniük kell.

Én sem rajongok a Tescoért, ott csak pár dolgot veszek, "cipőt a cipőboltban" veszek.
De az felháborít, ahogy a hatalom beleavatkozik a piaci versenybe. Ilyenkor miért dugja fejét a homokba a Gazdasági Versenyhivatal?

Az "elmúltnyóócévben" is megélt, sőt akkor készült el az Alsónémediben a logisztikai központjuk, akkor építették ki a franchise-rendszert (tehát ők is olcsón, nagy tételben vásárolnak, mint a Tesco, sőt, nagyobb kedvezményt kaptak, mert pár nappal a szavatosság lejárta előtti árukat vásárolták fel).

Szükségtelen lenne az ilyen kormányzati helyzetbe hozás, el kell foglalniuk azt a pozíciót a kereskedelem rendszerébe ahol nyereségesen tudnak működni.
okina48
@F_Viktor: Nem kellene csúsztatni!Én nem köpködtem a TESCO -t,csak véleményt mondtam.Nem a számodra oly kedves TESCO -t neveztem szemétnek,hanem az általuk kínál élelmiszert.Erről pedig nagyon sok hivatalos adat jelent meg.Azon felül saját tapasztalataim is vannak,mivel nem mindig éltem vidéken.A vitát részemről lezártnak tekintem,mivel te már csak kötekedsz,arra pedig nincs szükségem!Védem a mentális egészségemet is!:-)
coni
@okina48: Mivel nálunk az élelmiszer minőség ellenőrzése egy nagy nulla (még a piacon is fejkendős nénikék árulják a mérgező afrikai, kínai zöldséget) ha a Tescó kivonul ugyanazt a szemetet kétszer annyiért vehetjük meg. Mert a panelben nem lehet zöldséget termeszteni.
okina48
@papa.49: Most mellé fogták,mivel én sajnos már gyermekkoromban megtanultam,hogyan kell szappant főzni.Azért sajnos,mert ebből kiderül,hogy nem az interneten felnőtt nemzedék tagja vagyok,ugyanis édesanyám nem flancból főzte a szappant,hanem mert nem lehetett kapni!Ha az 49 azt jelenti,amire gondolok,akkor idősebb is vagyok nálad!
okina48
@coni: Ebben igazad van!Én is a panelből költöztem vidékre.Ezt akkor tehettem meg,mikor nyugdíjas lettem.
papa.49
@okina48: Tisztelettel mondom hogy azt jelenti hogy abban az évben születtem, a szappanfőzést meg az anyósom, csinálta még '70.ben is a nagymosáshoz azt használta, birkafagyúból főzte, egyébiránt ritka büdös művelet volt, hosszú ideig az alsó konyhát megközelíteni se lehetett miatta...
Azt meg csak gondolom ha mindent beleszámolok semmivel nem olcsóbb mint ha készen veszi...Már csak a leírásra várok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.