Európa hosszú távú érdeke a magyar álláspont szerint az, hogy kiszámítható, egészséges, kiegyensúlyozott, a partnerségen, valamint egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló együttműködés alakuljon ki Oroszországgal – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben az uniós külügyminiszterek tanácskozásának alkalmával.

A miniszter ugyanakkor világossá tette, hogy mindennek fontos előfeltétele, hogy minden fél, így Oroszország is maradéktalanul betartsa és végrehajtsa a szeptemberben aláírt, a kelet-ukrajnai konfliktus politikai rendezését szolgálni hivatott úgynevezett minszki jegyzőkönyvet.

"Enélkül nem képzelhető el pozitív változás ebben az ügyben" – hangsúlyozta a magyar diplomácia vezetője.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@kakaósbögre: Nem! De lassan mi leszünk Európa motorja, igy biztosan figyelni fognak ránk, sőt követendő példaként emlitenek majd, de az is lehet, hogy benne lesz a tankönyvekben is!
F_Viktor
Pétör, mondtál egy nagy semmit, ezért kár volt utazgatnod!
Clavigo
Megpróbáltam elképzelni ezt az Értéket ,diplomaták között. Nem ment..Sajnálom.
nezelodo
Ez a nagy ember még a végén elintézi, hogy a nyugat összeölelkezik Putyinnal, és azok a könnybe lábadt szemükkel nem látják, hogy orosz intervenciósok még mindig ott vannak Ukrajnában, ahol Putyin szerint sosem voltak. Hogy ezt az a pancser Martonyi miért nem tudta elintézni!?
Juhász István
Érdekes.. Ha Euróőa érdeke az oroszokkal való együttműködés, akkor az Eu a saját érdeke ellen tesz??? Merthogy.. tudomásom szerint, éppen a napokban hoztak határozazot, hogy az EMBARGÓT továbbra is fenn kell tartani...peti fiú, te nem hallottál erről? avagy a Budakeszi SC. tfocistáiból, külügyassé avanzsált focisták, nem szóltak neked erről? Hiszen kommunikációs SZAKEMBER is vált egyikükből...
Toby
"Szijjártó: Európa érdeke az együttműködés Oroszországgal"
Igen ! És szeretnénk, ha ismét ideiglenesen állomásoznának orosz csapatok a magyar Kánaánban, olyan 80-100 évig és ismét tanulhatnánk a pofon egyszerű orosz nyelvtant, ragozást, a közmunka oroszra fordítva "málenkíj robot". Ezt már tudjuk ! Ismét utáljuk Amerikát, akárcsak az oroszok.
Recsk is szépül ! Még Horthyval kell megbékíteni a "magyar embereket" és csodánkra jár Európa !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.