Az államtitkároknak és a helyettes államtitkároknak szabad a vásár, több százezer forinttal egészíthetik ki a fizetésüket az állami tulajdonú cégeknél – írja a Blikk.

Miközben az önkormányzati képviselők ebben a ciklusban már nem vállalhatnak szerepet az önkormányzati cégek vezető testületeiben az új összeférhetetlenségi szabályok miatt.

A Nemzetgazdasági Miniszté­riumnál például néhány kivétellel a legtöbb vezetőnek van valamilyen igazgatósági tagsági vagy felügyelőbizottsági posztja – derült ki egy képviselői kérdésre adott válaszból. A Blikk által kikért lista szerint az álláshalmozási rekorder a jelen állás szerint a Miniszterelnökségen dolgozik, Bartal Tamásnak hívják, összesen öt tisztséget számoltunk össze a nevén.

Helyettes államtitkárként a szabályozási ügyekért felel a tárcánál 972 ezer forintért, emellett az MFB In­vest Zrt.-nél felügyelőbizottsági elnök havi 400 ezerért, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-nél felügyelőbizottsági tag díjazás nélkül, igazgatósági tagja az MMBF Földgáztároló Zrt.-nek és a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nek, az utóbbi két helyről kapott illetmény nagyságáról nincsenek információink.

A fizetési rekorder pedig egy másik miniszterelnökségi fejes, Polacsek Csaba havi 2 millió 22 ezer forintos jövedelemmel.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Kizárt dolog, hogy Orbán ilyenekről nem tud, mivel pont ő rakja be a talpnyalóit ilyen frankó állásokba.
Tényleg nem szégyelli magát, hogy már szinte szünet nélkül csuklik az édesanyja?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Kizárt dolog, hogy Orbán ilyenekről nem tud, mivel pont ő rakja be a talpnyalóit ilyen frankó állásokba.
Tényleg nem szégyelli magát, hogy már szinte szünet nélkül csuklik az édesanyja?!
human
És közben csak 2013-ról 2014-re 2000 milliárddal nőtt az államadósság.
oncogito
@human: - no látod, minden nő itt - ugye hogy jobban teljesít az ország? ;-)
magyarbakancs
Ki közel a tűzhöz könnyen melegszik.
Mit lehet elvárni egy politikai bandától ott lop ahol tud törvényesen.
eszegfu
Polacsek Csaba jövedelmét a sok "0", val szinte le sem tudom irni...ez egy olyan szám, amit már nem is kell tanitani az iskolákban, mert nekem/nekünk nincs szükségünk rá, nem használjuk.
nyanya001
Hatalmas eltitkolt vagyonokat legalizálnak !
Csaknem 38 milliárd forintot fizettek be megtakarítási számlákra tavaly azok, akik az eddig eltitkolt jövedelmüket legalizálni szerették volna. Az így számlát nyitóknak nem kell számot adniuk a pénz eredetéről, öt év után pedig adómentesen ki is vehetik azt.
www.168ora.hu/buxa/hatalmas-eltitkolt-jovedelmeket-legalizalnak-133312.html

Hoztak maguknak törvényt az eltitkolt, lopott vagyon legalizálására !
human
@nyanya001: Szerintem ezermilliárdok vannak külföldi számlákon, amiknek magyar tulajdonosai vannak. Amíg IMF hitelünk volt, addig minden pénzmozgásról jelentést kellett adni az IMF-nek, hogy ne hagyhassa el az országot a kölcsön adott pénz. Na érem ezért szabadult meg Orbán az IMF-től nagyon sürgősen. El is indult a szabad rablás.
Desischado
m,egy a rablás ezerrel, közben meg a szociális juttatásokat elveszik! nem mondok semmit, mert nem tűrné a nyomdafestéket!
köhögő bolha
A parlamenti hulladék pártok nem képviselnek senki önmagukon kívül,a rájuk szavazó emberek meg összefogás helyett egymást marják.
Toby
@m.macskosz: Pontosan, mint a volt Szovjetunióban ! A gulagok nyomoroncai egymnás közt beszélték, hogy a táborbeli sok aljasságról, embertelenségről Sztálin elvtárs biztosan nem tud, mert már véget vetett volna !
Most a fideszbirkák vannak ebben a helyzetben !
szandokan
@Toby: Orbán az ország miniszterelnöke, persze, hogy tud mindenről. A milliós fizetések közpénzből való megtámogatása ilyen mértékben már valóban pofátlanság. Ha én megtankolok az egész családnak havonta céges számlára,, az rendben van, mert abból van, amiért megdolgozom, azaz nem közpénzből.
szandokan
@m.macskosz: 24 tanácsadóra oszlik meg a 20 millió, ami fejenként 800 ezret jelent. Ha a fizetésükhöz viszonyítom, akkor ez nem annyira sok. Más kérdés, hogy nincsenek rászorulva a jutalomra a tanácsaikért...
egyedül
Rabló Banda 4 embernek a munkáját osztogatják egy helyre elveszik a lehetőséget más emberektől! Most meg az ápolási díjat is elveszik Március 1 től !
nusika
@szandokan: "Orbán az ország miniszterelnőke, persze , hogy tud mindenről."Erről tudott-e az elnők Úr!

huppa.hu/ehen-halt-egy-ember-felcsuton/
73
Értsétek meg,jó munkás emberek!Amint már írtam.orbán köcsög nem hagyja a talpnyalóit az út szélén.Csak minket,akik nem lopunk,nem hazudunk.
lajospapa
Örülök, hogy ilyen szép ellátásuk van! Még az lenne érdekes, ha beállnának a sorba a Blahán ételosztáskor. A potyára.
szandokan
@lajospapa: Azért ott sem csak a rászorulók álltak információim szerint.
szandokan
@nusika: Miért, te tudod, ki volt Halász Valéria? Sajnos nem ő az egyetlen, akinek valamiért ilyen a sorsa. Az okokat nem tudni biztosan.
nusika
@szandokan: Nem, nem tudom, hogy ki ez a Halász Valéria.De felcsúti polgármester aki szintén felcsúti, gondolom, hogy tudta, hogy ez a falubéli nyomorog és segítségre szorul.
szandokan
@nusika: Munkát kell biztosítani az ilyen esetekben, az lenne a normális.
lajospapa
@szandokan: Azért tudod mert Te próbáltad?
mate03
@szandokan: Csak azt nem értem, hogy mi szükség van tanácsadóra?Neked elég jól menő,nagy céged van.Hány tanácsadót tudnál alkalmazni!Gondolom nem lenne szükséged egyre sem!Nekem ez a felháborító! A semmire bért fizetni.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 15:12 Ez is egy szempont:
"24 tanácsadóra oszlik meg a 20 millió"

Meg az is egy szempont,
hogy a méltányossági ápolási díj 20 millióba kerül,
és érint kb. (!) TÍZEZER családot.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 15:06 Kicsit röhejes,
hogy nálad csak a benzinpénz veri ki a biztosítékot,
...de az már hetek óta.
mekkelek
Mi lesz amikor elindul a "nemzeti közmûszolgátató"? Kánaán a sok ejtôernyôsnek!
m.macskosz
@mekkelek: Ne viccelj, már minden seggnyalót busás jövedelmet jelentő álláshoz juttattak.
m.macskosz
@Toby: tegnap, 14:29
Annak idején azt mondták, hogy Kádár János puritán volt,
ezért nem tételezte fel a párttagokról sem, hogy nem úgy élnek, mint a nép.
Orbán Viktor nem tehet úgy, mintha nem látná, mit művel:
ha érdekelné értené. Nem érdekli: egy despota, aki a talpnyalóit helyzetbe hozza, de remélem, nála is beválik: "Te is, fiam, Brutus!"
mekkelek
@szandokan: "Ha én megtankolok az egész családnak havonta céges számlára, az rendben van, mert abból van, amiért megdolgozom, azaz nem közpénzből."

Gondolkodj el hogy mit írtál és gyorsan szívd vissza!!! :) A leadózott jövedelmed van abból amiért megdolgozol. Ha a családnak tankolsz céges számlára és azt elköltségeled akkor az csalás mert az adóalapot csökkented, és az adófizetôket rövidíted meg a be nem fizetett adóval - kivéve persze ha a családtagok a cégnek dolgoznak és munkához használják a betankolt üzemanyagot.
(Nekem nincs ellene kifogásom fôleg látva hogy miket rabolnak itt pofátlanul és nyíltan - propeller.hu/itthon/3051335-van-kepviselo-aki-252-ezret#v1253796 - de ne verd nagydobra mert jön a fekete autó!)
szandokan
@lajospapa: Én ugyan nem, gondolod, rászorulok? Az információ áramlás meg a tapasztalat mást jelent.
szandokan
@m.macskosz: Benned komoly gyűlölködő hajlam van. Vannak ilyen emberek.
szandokan
@mekkelek: Az már nem jön, már régen nálam van:-))
m.macskosz
@szandokan: Csacsogj, aranybogár,
most például melyik megjegyzésem váltotta ki benned ezt az érzést!
m.macskosz
@szandokan: ma, 10:51 Tán csak nem ez? ma, 10:51
Vagy ez:?
"Tényleg nem szégyelli magát, hogy már szinte szünet nélkül csuklik az édesanyja?!"
Vagy már megint csak írtál, hogy mozogjanak az ujjaid...?
kisangyalom13
Kedveseim tisztelem azt az államtitkárt, aki kap pénzt, csak dolgozzon is meg érte!
Én 62-évesen havonta kapok 29615Ft, én mikor kapok a gyógyszerekre, hogy kitudjam váltani?
szandokan
@m.macskosz: Te is fiam Brutus...Vajon ez mit is jelentett valamikor? Te mindenkit gyűlölsz, aki neked nem szimpatikus, a legszívesebben talán meg is ölnéd a legtöbbet. Van egy ismerősöm, az is ilyen, ő állandó ellenzéki, még akkor is, ha jó egy kormány. Persze ez nem baj, de szeretnék veled egyszer a való életben is beszélgetni, mert sajna Mobil23 nem akar már valamiért, pedig éppen Pécsre megyünk Petivel a nyáron röntgenre. Nem rajtam múlik az sem, még most is felajánlottam neki, na de nem erőszak a disznótor...
szandokan
@kisangyalom13: Ennyi a havi nyugdíja? Rokkantság miatt esetleg?
m.macskosz
@szandokan: Mennyire szánalmas, hogy belemagyarázod a mondandómba, amit nem mondtam! "...egy despota, aki a talpnyalóit helyzetbe hozza, de remélem, nála is beválik: "Te is, fiam, Brutus!" Nem azt mondtam, hogy remélem, hogy fácánlézer az életére tör, hanem azt, hogy a s.ggnyalói buktatják meg!
m.macskosz
@kisangyalom13: "Kedveseim tisztelem azt az államtitkárt, aki kap pénzt, csak dolgozzon is meg érte!"
Miért kell tisztelni egy államtitkárt? Mivel különb, mint egy óvodai dadus, egy árufeltöltő, egy kukás, egy mosogató, bárki más?! Tisztelet annak jár, aki valami különleges tettével kiérdemli: Albert Schweitzer, Calcuttai Teréz anya. Egy államtitkár semmi mást nem tesz, mint dolgozik, (ha ugyan dolgozik) és ezért pénzt kap. Nem keveset, kb. annyit, mint KÉT
dadus, KÉT árufeltöltő, KÉT kukás, KÉT mosogató együttesen!!!
szandokan
@m.macskosz: Rájöttem azt hiszem, miért is gyűlölöd ennyire a gazdag embereket. A legtöbb kukás, mosogató, árufeltöltő ezt teszi...
m.macskosz
@szandokan: A lebukásod után egy darabig füled-farkad behúztad. Nem sokáig tartott, hogy próbáltál emberi módon megszólalni és viszonylag ritkán. tegnap, 21:34
Mostantól ignorállak.
evacica
Na mi van most Lázár János? Most miért nem kiabál, hogy micsoda pofátlanság ilyen nagy pénzeket felvenni? Erre miért nem javasolja a 98 % adó kivetését? Ja mert most ők kapják a pofátlanul magas pénzeket, s ök törvény felett állnak, legalább is így gondolják! Na ez az igazi nagy pofátlanság amit a fidesz és jellemtelen vezetői megengednek maguknak!
evacica
@m.macskosz: Nem mert Orbánnak is minden ráfér a képére. Neki sem marad üres a tarisznyája, meg a kedves rokonoknak sem Lásd a veje cégeinek gyors gyarapodását, remélem hamarosan utoléri Mészáros koma vagyonát, persze a lányáék ügyesebbek, elvégre már 3 éve van diplomája a gyermeknek nyelvet is beszél, mint a többi diplomás, igaz azok nem viszik ilyen gyorsan ennyire, igaz nem is miniszterelnök a kedves papájuk!
evacica
@szandokan: Feléd nem a gyűlölet, ha nem a sajnálat van! Ritka elvakultságról teszel tanúbizonyságot, nálad a narancsos köd nagyon vastag!
kamazuka
@kisangyalom13: Én szívesen adok gyógyszerekre!
De tudod mit?Megfogom a kezed és elvisulek Németországba!
Ott nem a betegséged előtti állapotot akarja a gyógyellátás visszahozni,hanem egy sokkal jobbat.

Szerinted a minket kegyelem kenyéren tartók,vajon miért nyugatra járnak gyógykezeltetni magukat?
Strassnoff Ignác
Legviccesebb ahol a pali díjazás nélkül felügyelőbizottsági tag. :)))) Mert ezek annyira szeretnek ingyen dolgozni... :)))
De annyira kár ezeken rugózni! Ezek az apró csicskák bizniszei. Kicsi cafrangtok, amik a vályú alján maradtak.
Orbánnak szinte semmije sincs, még egy koszos autója sem, de úgy családilag milliárdos. Mert ugye anyu hót gazdag...
Pintér minden egyéb privát bulijáról lemondott, csakhogy belügyminiszter lehessen. azért valami módon még mindig ő a leggazdagabb kormánytag.. Nem tudom amúgy, hogy minek. Már csak hányni jár bele a lélek, a koporsón meg nincsen farzseb... De aki egész életében megszokta, hogy lop, az nehezen hagy fel vele...
szandokan
@evacica: Azért annyira nem kell sajnálnod. Elvakult meg már nem vagyok egy ideje.
szandokan
@m.macskosz: A stílusomon nem fogok változtatni, megtettem olykor, de már tudom, nem kellett volna. Többet kritizálok, kicsit toleránsabb leszek, talán ennyi, de mást senki ne várjon tőlem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.