"Fontos, hogy tudjátok, meleg vagyok" – mondta Árvai Péter egy interjúban – írja a hvg.hu.

A Prezi társalapító-vezérigazgatója a Forbes magazin feburári számában coming out-olt. Bár környezete előtt már jó ideje nem titkolja homoszexualitását, a nyilvánosságnak most először beszélt erről. Úgy nyilatkozik, a cégen belül a kollégákat mindig arra bíztatták, hogy álljanak ki önmagukért, így neki is ezt kellett tennie, különben nem tudná képviselni az értékeiket. Azt mondja, ezt eddig egyszerűen elszúrta. Már korábban is kiállt volna ezzel, ha minden optimális lett volna a világban, de csak most érett meg benne az ehatározás.

A Prezi az egyik alapítója a Nyitottak vagyunk kezdeményezésnek, mely alapértéke a nyitottság. Ezzel azt hirdetik, hogy munkatársaikat kizárólag tetteik és teljesítményeik alapján ítélik meg, nem nemük, életkoruk, szexuális orientációjuk vagy bármilyen más tényező alapján.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bercifiu
A buzik szándékosan ingerlik az embereket. Ha csendben maradnának, élhetnének nyugodtan, mint a heterók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Oszt' ez ki a f...t érdekel? Ki az az Árvai Péter és mi az a Prezi?
Bercifiu
A buzik szándékosan ingerlik az embereket. Ha csendben maradnának, élhetnének nyugodtan, mint a heterók.
Aki Én
@Bercifiu: Na ezt nem értem én sem. Semmi bajom a melegekkel ha nem engem akarnak meggyőzni. De miért kell hangosan melegnek lenni?
Senara
... és ? Magánügy ! De ha annyira büszke rá írja a mellére és menjek ki egy meccsre .
Csizmás Kond
Na ez a betegség jelensége.
Kényszerűen kérkednie kell vele...habár a jó vastag a bőre akár pénzért is híresztelheti...
Másik
És a buzisága milyen irányban befolyásolja a munkahelyi teljesítményét?
Ha erre nincs befolyással, akkor ugyan kit érdekel?

Még jó, hogy azt hirdetik, hogy csak a munkahelyi teljesítményük alapján értékelik a munkatársaikat :P :))
Nem akarom elkeseríteni, de most akkor feltalálták a csőben a lyukat, mert ezzel minden átlagos ember így van.
Az, hogy a munkáltatók következetesen kevesebb bért fizetnek az azonos munkakört ellátó női dolgozóiknak egy másik téma.
pbalage
Egyszer megpróbáltam Preziben megcsinálni egy bemutatót, de a végén elkáromkodtam már, hogy "Ki az a buzi, aki ezt a szart kitalálta?"
Legalább most már tudom, hogy miért olyan, amilyen.
Attól függetlenül programozástechnikailag szuper a cucc.
De eddig a pillanatig volt benne valami furcsa és megmagyarázhatatlan.
wagabund
-Apám! Megnősülök!
-Na végre! És ki a szerencsés, akit elvennél?
- A Béla!
-A Béla? Hát az nem is zsidó! Még ilyent! Hallatlan...
Bercifiu
@Csizmás Kond: Igaz. Ez nem csak más szexuális beállítottság, hanem némi elmebetegséggel társúl.
coni
Duplán megérdemlik az elismerést mert nálunk nem túl kreatív és vállalkozásbarát a jelenlegi környezet. Éppen most jelentette be a kormány, hogy nem kapják meg a beígért támogatást a startup cégek.
Ha nálunk valóban elfogadná a társadalom a másságot nem kéne comingoutolni. De jelenleg ehhez hatalmas bátorság kell, ha valaki itt akar élni hosszútávon.
zsizsike
Van egy jó parti a láthatáron, az mindjárt buzi lesz. :(
colibri
Sose hallottam róla, nem is érdekel, de csak rá kell nézni...mondania se kellett volna.
eszegfu
Bizonyára egyedül maradok a véleményemmel... Ez az ember, mint több más hasonló felvállalta a másságát. Felvállalt egy olyan dolgot, amiről pontosan tudta, a legtöbb emberben ellenszenvet vált ki. Nem dicsekedve. Gondoljatok bele: mennyivel különb az, aki nyiltan nem vállalja fel, hogy honnan, miből van ennyi és ennyi vagyona, vagy miből telik erre meg erre, vagy csak simán hazudik?! És azt is figyelembe kellene venni, hogy ez egy kódolt, vele született betegség, mint akár a vakság, vagy a siketség, vagy bármilyen születési rendellenesség. Nincs rá gyógymód, gyógyszer! Én hetero nő vagyok, mielőtt bárki "megtalálna" ebben a témában! Volt és van is egy pár ismerősöm, aki saját neméhez vonzódó férfi: bizonyára hihetetlenül hangzik, de én még ennyire kulturált, szakmájához értő, rendkivül empatikus, segitőkész, önzetlen emberekkel nem találkoztam, mint ők!
Először én is fostam (már bocsánat!), mert fiaim vannak, de sohasem éltek vissza a lehetőséggel, még célzás szinten sem! És ez már vagy 20 éve igy van. Nekem ők is ugyanolyan szeretetre méltó emberek, akiket valóban ugy tudok szeretni, amilyenek, önmagukért.
Másik
@eszegfu: Nincs ezzel semmi baj. Én is kódoltan vagyok heteroszexuális, és nő. Mégsem kürtölöm világgá. Az egyiket úgyis látják, a másik nem tartozik senkire.

A baráti családi körön kívül ugyan miért is tartozik a többiekre, hogy kihez vonzódunk, ki az, akit szeretünk, akivel megosztjuk az asztalunkat, ágyunkat, az életünket?

Jó lenne, ha valaki egyszer ezt megmagyarázná ezek közül a magánélet teregetők közül, függetlenül attól, hogy melyik nemhez is vonzódnak.
Az ellenszenvet mindig azok, és akkor váltják ki maguk iránt, amikor kiállnak a pódiumra, hogy bejelentsék azt, ami nem érdekel, amihez semmi közöm.

Nálunk is több homoszexuális fiatal van a gyerekeim ismeretségi körében, pont az elfogadó toleranciánk miatt. Nekem eszembe sem jutott félteni őket sem a leszbikustól, sem a transzvesztitáktól, mert ők valóban olyanok, mint mi.
Magánügyként kezelik a szexuális identitásukat, nem látnak minden szembejövőben potenciális zsákmányt. Miért is látnának?

Semmivel sem jobb, vagy rosszabb barátok, jobb, vagy rosszabb emberek, mint akárki más. Ha különlegesnek is mondható közülük bárki, az sem a "mássága" miatt van, hanem a jelleme, a "talentumai"miatt. Mert a barátságban, a mindennapi életben nem a szexuális identitás dominál. Ezért ostobaság, ez az egész bejelentősdi.
gulyasgyula
@eszegfu: Neked is elmondom , nem a másásga zavar,bosszant hanem hogy kérkedik vele ..Ma már az átlag emberek elfogadják hogy ilyen is van , de ha nekem többszáz km -es autózás miatt azért kell kerülni mert a buzik felvonulnak , na ez boszantó ..Nem ismerem ezt az urat ezért nem is tartozik rám hogy milyen ,elég ha a ismerősei tudják . Legalább a képet ne tenne fel magáról ...
coni
Nálunk a társadalmi elutasítás miatt tömegével nem vállalják fel az emberek a másságukat, nemcsak a család, barátok előtt, de sokan maguk előtt sem. Leélnek egy egész boldogtalan, frusztrált életet heteroszexuális, szabályos, minta családban mert a társadalom ezt várja el tőlük.
Ezért van jelentősége annak, amikor egy ismert, sikeres ember felvállalja saját identitását.
m.macskosz
@adrenalink: Köszi. No, ehhez szívből gratulálok, örülök neki tényleg, ettől függetlenül épp akkora boldogság lenne ez a hír számomra, ha nem tudnám, hogy a főnök közölte, hogy meleg.
Nem lehet, hogy ez egy burkolt társkeresés akart lenni?
eszegfu
@Másik: Alapvetően mindenben egyetértek Veled. Csak abban nem osztom a véleményedet, hogy "ostobaság...ez a bejelentősdi". Szerintem ezzel a bejelentéssel önmagát tette magabiztossá, tovább már nem kell titkolnia, nem azzal kel és nyugszik: mikor is derül ki, vagyis nem "ráolvassák a fejére", hanem maga irányitja ezzel a sorsát. Innentől ugy érzi: ugyanolyan boldogan élhet, mint bárki más. Természetesen nem vitatkozni akarok, csupán véleményt cserélni
GeoCravker
1. Aki ismeri az tudta;
2. Aki nem ismeri azt miért érdekelné;

A Prezi tudtommal nem szaxuális tevékenységéről ismert, még csak nem is divatfotós cég. Nem tudtam, hogy az Adobe Air-re fejlesztett segédprogram jóságát a cégtulaj nemisége határozza meg. A pénze legfeljebb abban számít,. hogy nem a Népligetben vesz magának ágypartnert, hanem megrendelheti a minőségi "árut". Ha meg stabil kapcsolatban él, egészségére. Személy szerint nem érdekel.
eszegfu
@gulyasgyula: Köszönöm a véleményedet, mellyel ugyan nem értek egyet. Lehet, hogy szerinted kérkedik a másságával, de véleményem szerint csupán arra büszke, hogy egyáltalán bevallotta, megtette. Távol áll tőlem, hogy megsértselek, de ebből a pár mondatos hsz.-edből számomra az derült ki, hogy Téged igenis zavar az ilyen emberek léte. Ezt csupán azért gondolom, mert egyszerüen "lebuzizod" őket, nem is igyekszel finomabban leirni, meg hogy csak az ő felvonulásuk zavar a közlekedésben. Az nem zavar, hogy más rendezvények, felvonulások alkalmával ugyanugy lezárják a környező utcákat. Te ugy gondolkodsz erről, ahogy irtad, én meg másképpen, de ez nem baj szerintem.
eszegfu
@coni: Pontosan, ahogy irod! Nekem is ez a véleményem.
gulyasgyula
@eszegfu: A véleményünk továbra se egyezik és többszáz km -után bármilyen felvonulók utlezárása boszant . Ami miatt válaszolok az a Te irásod hangneme ..
Ritka szép kulturl hangnem amit köszönök ..Annyi alpári hangvételü véleményt lehet néha találni hogy szinte üditő egy ilyen hang nem . Mégegyszer köszönöm ..
eszegfu
@gulyasgyula: Jól esik, hogy észrevetted azon igyekezetemet: törekedek nem mocskolódni. Én is, mint Te, és nyilván még vagyunk egy páran, akik inkább a megbeszélés hivei . Csak igy jutunk "dülőre", ha meghallgatjuk a másikat, aki akár más véleményen is van és nem akarjuk egymást meggyőzni a saját elméletünkről bármilyen témában, csak beszélgetünk. Őszintén örülök "megismerkedésünknek", minden jót kivánva, üdvözlettel.
gulyasgyula
@eszegfu: Hasonló jókat kivánok és legyen máskor is szerencsénk egymás véleményét olvasni . üdvözlettel. G.Gyula
eszegfu
@gulyasgyula: Várom és ugy legyen! üdvözlettel: Sz. Erzsi
Másik
@eszegfu: Köszönöm!
Az indoklásod valamelyest válasz a kérdésemre. :)
Azzal a részével teljes mértékben egyet értek, hogy ezzel megszüntetett egy későbbi támadási felületet.
Azért bujkál bennem a 'kisördög' :)
A kérdés legyen költői, mert a válasz annyiféle lehet, ahányféleképpen éljük a világot. Vajon mikor jobb? Ha megvárjuk amíg bekövetkezik egy dolog, addig felkészülünk arra, miként is fogunk rá reflektálni, vagy menjünk-e elébe?

Hogy most ÁP boldogabban él-e majd, nem tudom.
Tartok tőle kezdetben több ellenszenves megnyilvánulás éri majd...
Viszont úgy gondolom, hogy a sorstársaival együtt valahol acélosabbak abból a szempontból, hogy jobban tudják kezelni ezeket a negatív dolgokat magukban, mint az átlag, mert gyakrabban vannak ennek kitéve.
Úgy gondolom önbizalmat csak az a tudat adhat, hogy a maguk számára a megfelelőt jó mellett döntöttek úgy, hogy ezzel nem ártottak senkinek.
Valami nagyon hasonlót nekem is meg kellett tapasztalnom, ezért is állítom ilyen biztonsággal.
A vőm színesbőrű. Az esküvő körüli napokban sokan hátat fordítottak az ismerősök, barátok, mi több a családtagok közül. Nagyon fájt mindkettőnknek, később persze rájöttünk, hogy nem vesztettünk velük semmit. Ma már azon is csak mosolygok belülről, amikor nyíltan a szemembe mondják, hogy az egy alacsonyabb rendű faj, amelyik csak megvetést érdemel. :)
adrenalink
@m.macskosz: Szerintem elég széles az ismerettségi köre, hogy megoldja ezt a problémát.
eszegfu
@Másik: Elgondoltató dolgokat irtál...Tényleg egy ember habitusa szerint dönt, én pl. inkább elémegyek. Ha nem igy teszek, akkor ugy érzem lapitok, sumákolok, nem vagyok egyenes. Abban is igazad van: tényleg jobban kezelik a dolgokat. Az én egyik homoszexuális fiu ismerősöm 1x Népszabadságot olvasott a metrón, mellette egy idős hölgy felháborodva jegyezte meg neki: hogyan lehet ilyen vacakot olvasni... erre ő: "és képzelje el, még buzi is vagyok". Ez a fiu ilyen, humorosan dolgozza fel és ugy látom nem erőlködik, nem rágja magát belülről, vagyis már nem "lelkizik" ezen, van önbizalma. Nagyot nőttél a szememben! Összefogtál a lányoddal és a többi nem számit, igazatok van! Jó pár évvel ezelőtt volt egy igazi hófehérbőrü, vörös haju kolléganőm, aki hozzáment egy ugandai fiuhoz, született babájuk is. (Hát én ilyen gyönyörü gyereket még életemben nem láttam!) Amikor bemutatta a férjét, akkor elég kinos volt nekem, mert nyujtottam a kezem, ő meg alig merte elfogadni, mintha kisebbségi érzése lett volna, de rögtön elintéztük egy baráti öleléssel. Az én szememben teljesen mindegy a nemzetisége, a vallása egy embernek, csak az a fontos: jó ember legyen. Anyukám még az idegenekre is rászól: a lányom előtt nem lehet a cigány, zsidó, stb. kifejezést becsmérlően használni, különben kivülre rak mindenkit. Ez az egyetlen dolog, amit anyukámmal szemben is megkövetelek, minden más ugy történik, ahogy ő akarja...(már 90 éves). Sok egészséget kivánva mindenkinek, üdvözlettel.
m.macskosz
@adrenalink: Nekem ez is, az is MINDEGY. Legalább annyira érdekel, mint Demcsák Zsuzsa és Lázár János állítólagos "románca". Vagy a valóvilágszarság történései.
adrenalink
@m.macskosz: Mégis kérdeztél...:)))))
m.macskosz
@adrenalink: Igazából csak költői kérdés akart lenni, némi iróniával. Azt, hogy válaszoltál rá, köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.