Aláírásgyűjtésbe kezdenek a pécsi szocialisták csütörtökön a múltja és viselkedése miatt kritizált Fodor Ibolya helyi önkormányzati képviselő lemondatásáért.

Fodor Ibolya, aki a Fidesz-KDNP támogatásával nyert mandátumot tavaly októberben, az után lépett ki a frakcióból, hogy az RTL Klub híradója nyilvánosságra hozta, hogy korábban egy év hat hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Fodor Ibolyát folytatólagosan, jelentős értékre bűnsegédként elkövetett sikkasztás bűntette miatt ítélték el, de nagy nyilvánosság előtt tagadta a bűncselekmény elkövetését, a Facebookon pedig kormányellenes tüntetőket hazaárulónak, egy vele interjút készíteni akaró riportert majomnak nevezett.

A képviselőt az elmúlt hetekben a pártszövetség helyi frakciója, Páva Zsolt fideszes polgármester és az ellenzéki pártok is lemondásra szólították fel, ő azonban nem vált meg tisztségétől, összeférhetetlenségét pedig múlt heti zárt ülésén nem állapította meg a város közgyűlése arra hivatkozva, hogy ennek jogi feltételei hiányoznak.

Az MSZP szerdai közleményében a közgyűlésnek az ügyben hozott döntésével kapcsolatban azt írta: "a városvezetők korábbi nyilatkozataival ellentétben a fideszes többséget nem zavarja, hogy Fodor Ibolya rövid idő alatt kétes hírnévre tett szert". "Pécs Fodor Ibolya közvéleményt felháborító cselekedeteivel került az országos híradások középpontjába, de a pécsi MSZP nem lesz részese ennek a színjátéknak, s az adatvédelmi hivatal által engedélyezett íven kezdi meg az aláírásgyűjtést" – tették hozzá.

A szocialisták Fodor Ibolya 19. számú kertvárosi körzetében gyűjtik majd az aláírásokat, de a nem abban a körzetben lakó pécsiek támogatását sem utasítják vissza, mert úgy vélik: a képviselő nemcsak a körzetét, hanem az egész várost is képviseli.

Az íveken szereplő szöveg alapján az aláírók csatlakoznak azokhoz, akik úgy gondolják, Fodor Ibolyának sorozatos botrányai miatt távoznia kell a pécsi közéletből. Az MSZP a kezdeményezéstől azt várja, elegendő aláírás gyűlik össze ahhoz, hogy bizonyítsák a képviselőnek: elvesztette választói bizalmát, s ennek hatására lemond tisztségéről.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem tudják ezek a szocik, hogy Orbán maga mondta, "Szerénynek kell lenni mint az Ibolya"! Akkor meg mi a bajuk, nem elég szerény a fidesz-keresztény Ibolya? Különben is ha minden szeplős múltút kipiszkálnának közülük, elnéptelenedne pártunk és kormányunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A cafka dagadék háza elé kell menni egy kis hangulatos imádatra, hadd érezze a törődést !
wagabund
@Clavigo: 17.27: csak nehogy megvalósítsák az ötleted, mert akkor kérheted a jussod..
Aki Én
Mi a bánatos f@szt keres egy jogerősen elítélt alak a politika közelében? Hát buszvezető nem lehetek makulátlan pedigrével. Ide nem kell erkölcsi bizonyítvány? Ez az eset abszolút jól szemlélteti a mai magyar valóságot. Betegek és köztörvényesek vannak hatalmon.
Főlökött
Felvetődik a kérdés, mizus a KÉK alapítvány átvizsgálásával, illetve mit keres az alapítványnál, ha egyszer lemondott ?
www.bama.hu/baranya/kozelet/pava-zsolt-fodor-ibolya-alapitvanyat-is-vizsgalni-fogjak-585599

Páva úgy gondolja, gyógyir az idő és a feledés ? Hát nem igazán az !

Kérdéses, mi folyik az alapítványnál, mely vizsgálatról néma csend honol.

Visszatérve a celebünkre, nem szeretne a húsosfazék mellöl elkerülni, de ezen viselkedéssel és mentalitással nem számíthat semmi jóra. Ha pedig egyszer végre menesztik, vízumot nem érdemes kérnie Amcsiba, mert nem kapja meg :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.