Közelebb kell menni a realitásokhoz, most nem értelmiségi, hanem kereskedői "dörzsöltségre" van szükség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos rendkívüli külképviselet-vezetői értekezlet hétfői nyitó napján.

A kormányfő beszédében kifejtette: egy elvileg tartható álláspontot kell képviselni, de egyúttal szolgálni kell a gazdasági, kereskedelmi érdekeket is. Ebben a Nyugat több országa sokkal jobb, a magyarok elmaradnak tőlük – vélekedett.

Orbán Viktor szerint "nem a professzoros, folyamatok átlátásának képességével kell kitűnni a mezőnyből", hanem amikor a gazdasági következtetéseket kell levonni, ott van szükség a dörzsöltségre, tudásra, felkészültségre.

A magyar külpolitikának mindig volt egy elitista vonulata, ami nagy erénye volt, hiszen a legfelkészültebb emberek jöttek Külügyminisztériumba dolgozni, de ma nem az a fajta minőségi tudás értékes, amely korábban, hanem egy más természetű minőségi tudás – mondta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
DÖRZSÖLTEN KELL KORRUMPÁLNI FIJJUK-ÜGY,NEM ÜGY-SZÖGES CIPŐVEL TAPOSSATOK KI MINDEN GARAST MINDEKIBŐL ,NEKEM ÉS A CSALÁDOMNAK.aLAJOSSAL MÁR SZAKÍTOTTAM,NEM FOGLALKOZOM.
DÉLRE MEGYÜNK-NAPOZNI-ÁLLAMOSÍTJUK A NAPOT-AFRIKÁBAN IS-NEKEM!!!-ÉN MONDOM NEKTEK TÖK FELEIM...
eszegfu
Szép kis "gyöngyszem"... "nem a...folyamatok átlátásának a képességével kell kitünni"... pedig én ugy gondolom: a kormány pontosan látja, tudja, ezért hoz olyan törvényeket, amelyek betartásához nekik már nem kell "dörzsőltség", mégis mindent visznek.
Senara
Dörzsöltségre a zavarosban halászóknak van szükség pártfőtitkár polgár . Az elbaszott renomé rendbetétele a kormányfő feladata lenne nem a "diplomatáké" akiknek eddig legfőbb feladatuk magyarázkodás ..Lásd kis csákó szereplése Kanadába ... jó akkor magyarázza meg ...nem fogom és bedobta a ducit :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.