Szédült, hányt és még ma sem emlékszik a technikaórára – mondta az a 9 éves gádorosi kisfiú, akit szülei szerint a tanárnője többször pofon vágott, majd bántalmazott az óra végén még múlt csütörtökön. Az állítólagos eset egy római katolikus egyház által fenntartott általános iskolában történt – számolt be róla az RTL Klub híradója.

A gyereket az elmondottak alapján úgy megpofozta a tanár, hogy nekiesett a padnak, majd a falnak. A szülők a fiút a helyi gyermekorvoshoz vitték, onnan a kórházba, ahol bent kellett maradnia hétvégére és csak hétfőn délben térhetett haza. Az eset miatt rendőrségi nyomozás indult. Az RTL Klub hiába kereste az iskolát, nem akartak nyilatkozni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Teljesen keresztényi cselekedet egy egyházi iskolában egy gyereket agyba-főbe verni, hogy az kórházba kerüljön. Egy KLIK-es iskolában ennél kevesebbért azonnal kirúgják a pedagógust.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
a magyar irodalom klasszikusaiban számtalan helyen olvasható ilyen és ehhez hasonló eset.a visszarendeződés nem áll meg a felszínen,napjaink-és gyermekeink napjai- mélyére hatol.és ez csak rosszabb lesz.
keresztapa
Ha megtörtén is, Isten akaratából a rejtett tanulót jó úton való megtartás érdekében, szükségessé vált a megértés, fájdalomérzettel való bemutatása Isteni hozzájárulással, a tanulni akaró gyerekek érdekében. Fajvédők nem írják meg a gyerek viselkedését az órákon, de tanárverést az már előre tudatosítják.
levi
Penitencia vagy mi a répa,nem tudom, nem vagyok vallásos, de nem is baj.
tivoli
Szó szerint a kölök fejébe verik a tudást. (bocsi)
Az egyházi iskoláknál sosem volt furcsa dolog a fenyítés. Elterjedt nézet, amely évezredek óta tartja magát, hogy a legjobb nevelési módszer a megfélemlítés.
kkalman
Teljesen keresztényi cselekedet egy egyházi iskolában egy gyereket agyba-főbe verni, hogy az kórházba kerüljön. Egy KLIK-es iskolában ennél kevesebbért azonnal kirúgják a pedagógust.
lampa laz
RemélJük, arról is írnak majd, hogy mi lett ezzel az állatidomár pedagógusnak nevezett lénnyel.
Yeromos
@kkalman: Itt vélhetően három miatyánk és két üdvözlégy lesz a büntetés.
nezelodo
A tanerő csak tartja magát a pápa által nemrég deklarált, a rájuk bízott gyerek, a nevelő célzatú pofonosztás és a tanár kapcsolatrendszeréhez.
Levendula
Társasházunkban is lakik egy tanárnő, nemcsak csúnya, de gonosz is, ráadásul veri a gyerekeket. Még nem mert szólni senki sem neki... eddig...
silber13
@keresztapa: Felettébb zavaros az okfejtésed, miféle fajvédőkről polémizálsz? Szaladj neki tán még egyszer! Mellesleg azt is mondanám : " audiatur et altera pars " Annáél is inkább, mivel a címben a firkász feltételes módot használt, Az viszont jogos, hogy mit keres egy egyházi iskolában tanárnő?
Macskaszem
Nemrég mondta maga a pápa, hogy egy-két pofon nem árt a gyereknek.
Lassan belefér egy kis pedofil móka is.
lampa laz
@Levendula: egy szülő megigazíthatná a gombolást a blúzán, csak finoman, hogy értsen belőle, hogy mi az ő feladata.
wagabund
@Levendula: 06.07 gondolom nem dugta meg mostanában senki...lakógyűlésen kellene egy vállalkozót szerezni, aki lenyugtatná mindenki nagy örömére...azután már felesleges szólni.
wagabund
megverhettek egy kisfiút...
nos ebben fognak maradni..hiszen csak egy gyerek, majd kinövi... mondják manapság.
majd jön egy jóságos papbácsi, és igen kedvesen megsimogatja...hogy örömét lelje a gyerek(is)...

aztán el is felejtődik. jöhet a következő.
Feraj49
Tudom nem mentség a gyerekverésre,de mégis MIT TETT az a gyerek ? Mert arról semmit nem olvastam !
silber13
@Feraj49: Igazad van! Talán nem ártana alkalmazni a régi mondást : " Audiatur et altera pars " Mert itt csak feltételezés van! " Megverhettek egy kisfiút egy egyházi iskolában! " De mit csinált a gyerek, hogy a tanárnőnél elszakadt a cérna?
nezelodo
Feraj49 ma, 07:08

Nem hiszem, hogy egyházi iskolában sűrűn fordul elő a 16 éves, harmadikos éltanuló, akivel nem bírnak, de ez a gyerek kilenc éves volt.
Senara
Engem is érdekelne a kiváltó ok .Nem a tanár tettét védem!
1magyar
Aki gyereket és kutyát bántalmaz: rohadjon le mindkét karja!! Ideje lenne már lecsukni ezeket a verekedő patkányokat!!!
wagabund
@1magyar: izgalmas lenne azt megtudni, hogy ez a tanárnő otthon veri-e az anyját, ha nem adja oda a nyugdíját, illetve köszön-e a közérben..? netán "munka" után betér-e egy becsületsüllyesztőbe bút felejteni...

mert valami kiverte a biztit...lehet, hogy a gyerek csak egy csepp volt..
1magyar
@wagabund: Az a gyerek, akit gyerekkorában vert az anyja vagy apja adja vissza ha már a szülők is legyengülnek, megöregednek és kiszolgáltatottá válnak ahogyan annak idején a kicsi gyerekük volt.
A kutya kínzók is remélem így járnak. Olvastam egyszer, hogy a gazdáját széttépte az eb. Gondolom nem azért mert olyan jól bánt vele.
wagabund
@1magyar: az mára egyértelmű, hogy a sokat fenyített, örökké láncontartott, stb ..kutya iszonyúan feszültté válik..
és egyszer, ha lehetősége adódik, igyekszik levezetni..
lehet látni némelyik kutyán, hogy majd bepisál félelmében, amikor a gazdija vezeti az utcán, és vezényel neki..

de nem szabad elhallgatni a többi állat szenvedését sem...csak az már túl sok lenne.

mielőtt szóvá teszi valaki, hogy itt egy kisfiúról van szó, igen, nincs elfelejtve, igencsak várjuk a hatóság, de főleg az egyház semmitmondó motyogását...
nezelodo
"kkalman
Teljesen keresztényi cselekedet egy egyházi iskolában egy gyereket agyba-főbe verni, hogy az kórházba kerüljön. Egy KLIK-es iskolában ennél kevesebbért azonnal kirúgják a pedagógust."

Ne feledd, ott csak a gyereknek lehet méltósága, de a tanárnak nem nagyon. Nem úgy van ám mint régen, ha felkente a több iskolát megjárt kölök a spenótot tányérostól a falra, akkor kapott egy nyaklevest! Persze ettől még lehetett nagy ember belőle, legfeljebb húsz év múlva az iskola helyét felhintik sóval.
Csizmás Kond
...szerintetek ahhoz hogy a bántalmazástól hányjon valaki és ne emlékezzen a történtekre meg úszhatta-e az esetet külsérelmi nyomok nélkül ?
A keresztényizétek meg merő neveletlenségből születő modortalan viselkedés ami csak a ritkabuta vagy pézértgyalázó bérencek kenyere.
csa-csa
azért 40-50 éve nem is mertek a kölykök kezet emelni egy tanárra sem az tuti!
Feraj49
@nezelodo: ma 07.14-re.Nem is vitatkozni akarok veled,csak feltettem egy kérdést. Mit tett a gyerek,hogy ennyire megkellet verni? /ami Én is elítélek /Egy régebbi hozzászólásomban már leírtam,most megismétlem.A "nem nagyvárosokban" az általános iskolákat átadták az önkormányzatok az egyháznak,legtöbb helyen a Római Katolikus Egyháznak.Már a 10-15 ezres városokban sincsenek nagyon állami iskolák,sőt a környékükön sem.Tehát akadhatnak közöttük "túlkoros" gyerekek is . De nem a konkrét esetben.
keresztapa
@silber13: Okosságod kibontakoztattad! Légy továbbra is ilyen értelmes! Mert tudod , ismered a gyerek órán tanúsított viselkedését, hogy tanítani a tanító csak 15- 20' fegyelem felhívás után tud elkezdeni tanítani, az ilyen öntörvényű gyerekek miatt. Mikor az óra kezdetekor a tanítónak a gyerek mondja megszólításakor, hogy szopj le, "te kúrva" és leköpi! Ajánlom a valóságból szerezd ismereteidet, mert a valóságérzeted sok kívánnivalót hagy maga után!
A tanító néni ezt tűri! De meddig! Mikor szakad el a cérna, hogy a tanító néni sem fog emlékezni, hogy mi történt az órán! A tanítónénit nem védik a megélhetési védők, az éremnek ez a másik oldala, de van éle is. Az meg köztudott, hogy egyházi iskolában, van tanítónéni, tanárnő is! Nem papi iskola!
silber13
@keresztapa: Nekem nem volt tanárnő és más ilyesmi. Nekem Ferences szerzetesek voltak a tanáraim!
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Pálinkafőző Rézüst
@Feraj49: ilyenkor elhallgatnak az eftássak, fanok, fannék...Vajh miért???
keresztapa
@silber13: Te tudtál viselkedni, tudtad becsülni tanáraidat, tiszteletet tanúsítottál, mert tiszteletre neveltek szüleid, mert társadalmi elvárás volt a tisztesség. De jelenünkben a leírtak már nem követelmény. Sajnálattal gondolok azokra a tanítókra, tanárokra akik a jelen nemzedékét tanítani akarják, de a tanuló anyukája bemegy az iskolába és leken egy pofont a tanítónak mert a fia azt mondta, hogy bántotta! Ezeket tapasztalom iskolák látogatásakor, hogy a tanítók már nem tanítanak, csak rettegnek a tanulók szüleinek magatartásától, hogy mikor alázza meg a a kedves szülő az osztály előtt a tanítót, egy pofonnal, obszcén szavak hangoztatásával.
Anna Mária
@Feraj49: Teljesen mindegy, mit tett a gyerek, és mit tett a többi gyerek, akiket szintén vertek abban az iskolában.
igazszó
@csa-csa: Az biztos ! ne is merjen De a tanár se a diákra Az iskola nem arról szól hogy aki az erősebb az megveri a gyengébbet , vagy ha ezen az alapon mennek a dolgok ne csodálkozzon senki ha este megvárja agyerek a tanár nénit! A kutyát sem szabad veréssel idomítani mert azzal is nagyon nagy baj lehet egyszer!Le kéne már egyszer arról szokni hogy a kiszolgáltatotottabbakat megalázzuk!! De még szerencse hogy nemi erőszak nem volt
igazszó
@Csizmás Kond: Hát arról hogy ki a ritka buta sötét arról beszélhetnénk! Mindenesetre nem véletlenül történnek mind ezek a keresztényi iskolában!
kkalman
@Yeromos: egy Hiszek egyet azért még csapjunk hozzá a rend és a szigorúság kedvéért.
igazszó
@Pálinkafőző Rézüst: Nem tudom de te is valami katolikus iskolában tanulhattál ahogy olvasom a stilusodat Csak ott lehet ilyen jó modorra szert tenni az biztos. Vagy még van egy tippem , ez a modor , mások ilyetén minősitgetése , még a kocsmába menne el de ott elég bicskanyitogató lennél!Valószinűleg azért nem méltatnak a válaszra mert te nem vagy vita képes a mocskolódás ugyanis nem egyenlő az eszmecserével!
Linna
@csa-csa: De azért mindennek van határa! Az orvosok sem hülyék, ha ápolni kellett a gyereket, akkor biztos, hogy túlment a "pedagógus" a határon.
Linna
Egyébként meg milyen példát mutat a tanár? Majd ha nagyobb lesz a kisfiú, akkor esetleg visszaadja neki, mert ő lesz az erősebb!
stresnik
Én Gádorosi lakos vagyok ez a család nem a tisztességéről híres!
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Gondolom tisztában vagy azzal (vagy nem), hogy ma már a gyereknek több joga van egy tanárnál. Büntetlenül verhetik meg a tanárt is, és ha ezért a tanár felemeli a szavát, már jönnek is a tisztelt szülők elégtételt venni. Én nem lennék jó tanár, az biztos, mert némelyik gyereket azonnal képen törölném, de nem ilyen lazán.
szandokan
@Linna: Mert a mai kisfiúk többsége rendkívül aranyos, jól nevelt...
Anna Mária
@stresnik: Gádoroson mi a tisztesség?
Tisztességesen verik talán a gyerekeket?
Linna
@szandokan: Jaj, egyáltalán nem erről beszéltem! De ha orvoshoz kellett vinni, akkor az túlzás volt. Még akkor is, ha megérdemelte. Ráadásul mások is azt állítják, hogy ez nem ritkaság az iskolában. A gyerek meg azért gyerek, hogy még rosszalkodhat. A tanár nem csak tanár, hanem "nevelő" is, de ez nem azt jelenti, hogy mindent szabad neki.
Nem tudom, mennyi idős vagy, van-e gyereked, szeretném tudni, mi a véleményed, lehet-e verés nélkül felnevelni egy gyereket. Szerintem lehet.
A felnőttek akkor szoktak gyereket ütni, ha már nincs más eszközük. Elismerem, lehet, hogy itt is ez történt. De a határ az határ. Ha az én gyerekem lett volna, tuti, hogy én is felháborodva mentem volna be rögtön az iskolába. A gyerek az én gyerekem, a tanár pedig egy szakképzett, tanult pedagógus.
igazszó
@szandokan: Én ezzel is egyet értek hogy a nevelés nem olyan amilyen tökéletes lenne , némelyik családban Azt is tudom hogy vannak gyerekek akik nagyon el vannak már vadulva ! De ez nem azt jelenti hogy a tanár verje a gyerekeket mert ez az egyetlen módja a fegyelmezésnek. Lássuk végre be hogy ez nem vezet sehova.Ezzel még egyetlen gyereket sem neveltek tiszteletre max ideig óráig engedelmeskedik amíg nem lesz erősebb nálad .
igazszó
Igenis lehet minden fajta verés , testi fenyítés nélkül gyermeket nevelni . Erre nagyon sok példát lehet látni. A jó családokban szép szóval okosan nevelt gyerekkel sosem kell kezet emelni mégis tudnak tisztelettel viselkedni és soha semmi gond nincs velük Az elvetemült gyerekek pont azok akik rossz körülmények között nem szeretetteljes odafigyelő környezetből jönnek! Akiket otthon vernek bántalmaznak szóval és tettel akik már tele vannak feszültséggel fruszztrációval. Ez nem azt jelenti hogy nem kell biztosítani a tanárok tiszteletét az iskolában ! De nem hiszem hogy tiszteletet vált ki az a látvány a gyerekekben ha a tanár püföli osztálytársukat, főleg úgy hogy közben szeretetet megbocsátást keresztényi erkölcsöt papol!!
mate03
@Yeromos: A hiszek egyet kifelejtetted!
Tekla
@stresnik: Ne legyél biztos benne!
Mocsok jogi világ van, nem igazság.
Tekla
@Linna: Lehet az is , hogy az előző testnevelés órán történt valami a gyerekkel, aztán ennek következtében szerelte ki a birka türelmet a tanárból . Aki így, nem hozható összefüggésbe a problémával.
Szerintem némelyik gyerekre igen csak ráfér egy -két tasli. Mi sem haltunk bele, aztán meg tanultuk, hol a határtalan hülyeség határa .
Eredményesebb,hangszál kímélőbb mint fél állat kölkökkel üvöltözni.
orogordog
kis c gyerek az szuper, tanár a hibás, gyerek az soha.
szandokan
@Linna: Van 5 gyerekem, és a neveléshez nem kell pofon, sem hasonlók. Jó körülmények, szeretet, biztonság, odafigyelés, ezekre van szüksége egy lurkónak, amelyeket a szülőknek kellene megteremteni. A magam részéről megszabnám, ki szülhet, és ki nem, és a támogatásokat is elvenném minimum 3 gyerek után.
szandokan
@igazszó: Egyébként egyetértek veled, csak sok családban a gyerek a megélhetés miatt kell, nem szeretetből. Ők általában kezelhetetlenek lesznek, bármit is teszel.
keresztapa
@szandokan: A kedves mindent megengedő szülő, ha szabad kérdezni miért nem tudja a gyermekét úgy nevelni, hogy tiszteletet adjon, a tanítóknak, tanároknak, szülőknek, felnőtteknek, a gyerekek egymásnak is, ne kerüljön a gyermeke olyan helyzetbe, hogy figyelmeztetni keljen bárkinek is a normális társasági viselkedés elvárásainak megfelelően? @szandokan: Ezek a kedves mindent megengedő szülők a gyermeküknek, nem tudnak szófogadó gyermeket nevelni ezzel a felfogással ami nekik van. Engedjék csak a feleselést, a tiszteletlen magatartást, a tanítók, tanárok leköpését, lábon rúgását., cigizést, drogozást, hiszen ezekhez a gyerekeknek joguk van, úgyis csak a jogukat ismerik a szülők , de a szülői kötelezettséghez szellentésük sincs, olvasva ezeket a selejt gyerek nevelési kommenteket!
@orogordog: Rá tapintottál a miért re. Miért is csak a gyereknek van igaza? Miért is hibásak a tanítók, tanárok, mert tanítani akarják a szülők által félre nevelt gyereküket?
1magyar
@szandokan: Ti megérdemlitek a gyerekeket!!!
A verés, szidás az idegbeteg szülők ténykedése, akik szintén időzített bombaként, idegbeteg gyereket nevelnek.
igazszó
@Tekla: hogy a taslikból pofonokból körmösökből pajeszhúzásokból az agresszív megoldásokon (ami apáról gyerekre , családra öröklődik,) semmit sem lehet tanulni ! Ezt kéne megérteni !! Nem tanít az semmire csak lelki torzulásra és dühre és bosszúra ha megaláznak ha megvernek!!Ez csak a tanár egyszerű megoldása arra hogy csend legyen.Attól a gyerek nem lesz jobb viselkedésű ha kimegy onnan .Azt hogy nem haltunk bele a szíjjal verésbe a fakanállal püfölésbe az csak a szerencsén múlik Mert ha a szülővel elszalad a ló ki tudja mi lesz a vége?A sok felnőtt korban a szüleit elhagyó vele semmi kapcsolatba nem lépő gyerekek élete ide vezethető vissza Az ember nem felejti el a gyerekkorban történteket soha!!
szandokan
@1magyar: Jól mondod. A gyerek legalább 90 % - ban az otthoni példát tartja helyesnek, és eszerint cselekszik.
szandokan
@keresztapa: Szerintem a szülők jelentős része azt hiszi, hogy a gyereket elég megcsinálni, a többi meg majd lesz valahogy. Utána jön az, hogy fáradt vagyok, nem érek rá, ülj le a gép elé, stb. A gyerek pedig követi például a számítógépes játék mintát, ahol öl, harcol. Nem szabadna mindenkinek gyereket csinálni.
havasigyopár
Az egyházba is betört az erőszak! Erről jut eszembe, a XV. kerületi református templomot több száz mllióért felujították. Új kupola, új vakolat, díszkő, parkoló, virágládák, dísz karók, új út. Belül szűk, kényelmetlen padok, kopasz falak és egy asztal. Nesztek, imádkozzatok.
keresztapa
@szandokan: Tökéletesen egyetértve ezeknek csak az élvezetig van fogalmuk, utána az iskola nevelje. Mindenki hibás csak a szülő meg a gyerek ártatlan. Ezekből lesznek a kokainisták, ön törvényű, Brókerek, Bankárok, tudat módosult országházi képviselők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.