Kormányra kerülése esetén megszüntetné a vasárnapi boltzárat az MSZP. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke ezt Facebook oldalán közölte.

Ki fogjuk nyitni a boltokat vasárnap is, mert aki akar, annak nem csak vásárolni, de dolgozni is joga van akkor, amikor akar!

Kormányváltás után az MSZP kinyitja a boltokat

Az MSZP vállalja, hogy legkésőbb 2018-ban, de ha lehet, korábban, a kormányalakítás utáni első intézkedései között lesz a szabad "vásárnap" megteremtése, a vasárnapi nyitva tartás visszaállítása – közölte Tóbiás József, aki egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy szombaton pártjuk csaknem száz településen tiltakozik a vasárnapi zárva tartás ellen.

Kitért arra is: ha a vasárnapi zárva tartásról készült hatástanulmány, akkor a kormány ismerte a következményeket, de azokról cinikus módon hallgatott, ha nem volt, akkor az jelzi, hogy a kormány mennyire érzéketlen arra, hogy "milyen kényszereket akar kialakítani a magyar társadalomban".

A vasárnapi zárva tartás nem ideológiai vagy gazdasági kérdés, ugyanis a kormányzat arról döntött, hogy egy szabad ország állampolgárai hogyan szervezzék meg az életüket – folytatta. Idézte a kormányfőt, aki 2011-ben arról beszélt, hogy amíg ötnapi munkából nem lehet megélni, addig nem időszerű a vasárnapi zárva tartáson gondolkodni. Tóbiás József azt mondta, a kormányváltás után egy szabad országban, a szabad emberek, ötnapi munka után képesek lesznek eldönteni, hogy a vasárnapot családjaik körében vagy vásárlással akarják eltölteni. Hozzátette: az MSZP ezzel a döntés jogát akarja visszaadni.

Kormányváltás után az MSZP kinyitja a boltokat

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke leszögezte, nemcsak ahhoz van joguk az embereknek, hogy akkor vásároljanak, amikor akarnak, de ahhoz is, hogy akkor dolgozzanak, amikor tudnak és akarnak. Egy olyan országban, ahol nincs elég piaci munkahely, nő a dolgozói szegénység, az állam pedig közmunkán "tengeti" az embereket, a miniszterelnök nem veheti el a munka lehetőségét – jelentette ki. Hozzátette, az emberek "soha nem fognak kijönni" a bérükből, ha megszüntetik a piaci alapú munkahelyeket.

Barrel Zoltán, az MSZP és a DK támogatásával a vasárnapi időközi választáson induló IV. kerületi önkormányzati képviselőjelölt azt mondta: szeretnék, ha nem lenne fizetős az M0-ás, Káposztásmegyerig kimenne a 3-as metró és valódi rendőrőrs működne náluk.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
az mszp-nek nagyon sokat kellene változnia ahhoz hogy ismét hatalomra jussanak.
sajnos ennek az érdekében semmit nem tesznek.
a szocialista értékrend már sehol sincs a párt kommunikációjában
szabadság egyenlőség testvériség
ahogy az eu himnuszban is van
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juszuf
@F_Viktor: A vezetőik biztos. A fecó kinek a villájában lakik. Ja nem tudod? Ráadásul a választókerületeket miért kellett megváltoztatni? Ja ezt sem tudod? A tehetősebb polgárosodottabb réteg a Budapest környéki agglomerációba költözött és a leszakadó rétegek maradtak a perem kerületekben. Így alakulhatott ki, hogy a 2010-es választásokkor voltak 70.000-es választókörzetek és voltak 33-35.000-es választókerületek. Az előbbiek Pest megyében az utóbbiak Budapesten. Mindegyikben egy képviselőt választottak. Szerinted ez igazságos? Megmondom a választ. Nem! Alkotmányos mulasztásban volt a választói törvény. Még a liberális Fodor Gábor is meg akarta változtatni. Ezért kellett a választói körzeteket módosítani és nem a FIDESZ kénye kedve szerint. A választói körzetek aránya 10-15%-kal nem térhet el egymástól. Különben a proli negyedek szépen kirajzolódnak az országgyűlési választások térképén. Ajánlom áttanulmányozását. A pesti oldal általában vörös, míg buda polgári. Pest megyét pedig 10-0-ra a polgári oldal nyerte. Ha nem tudsz valamit nézzél utána!
papa.49
Mszp. ti már vélhetően nem kerültök hatalomra, mert eljátszottátok a nép bizalmát, az egymással folytatott háborútokra rámegy a pártotok is...
Ahhoz hogy újra rátok figyeljenek az emberek teljesen új politikát kellene csinálnotok, és ez jelenleg nem megy, csak ültök a langy meleg xarban és pancsikoltok benne, ez nekünk már kevés!!!
Hellcat
@Csizmás Kond: Önbizalomban nincs hiány :D Jót nevettem most ezen. Ha ezen múlik akkor tényleg nem lesz nyitva már soha semmi.
Csizmás Kond
@Hellcat: Szerintem nem kell ezt túlreagálni...sőt ha kibírja a kritikát és véglegesítik akkor még az is lehet szombatra is kitalálnak valami hasonlót...
Hellcat
@Csizmás Kond: Magával az intézkedéssel nem értek egyet...ebben a formában így nem. Átgondolatlan szar kivitelezés...egy kis CBA-s kivételezgetéssel...nagyon mutyigyanús. Na meg főleg egy olyan biszem baszom parazita párt mint a KDNP akik maguktól be se jutnának nehogymár beleszóljanak itt bármibe is.
Ez a szoci erőlködés meg viccnek jó max. :D
Csizmás Kond
@Hellcat: ...csak ne húzd fel magad...:)...lesz ennek folytatása...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.