Érdekes fotót kapott az Index az egyik olvasójától. Ezen az látható, ahogy a Jobbágyiban lévő CBA üzlet bejáratánál nem túl családbarát megoldással szűrik, hogy ki menjen be a boltba és ki ne.

Például nagyon úgy tűnik, hogy a babakocsival egyedül vásárló anyukára nem kíváncsiak, mivel ez az üzenet fogadja őket:

"Babakocsit tilos az üzletbe behozni"

A fotót itt tudja megnézni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Nagy darab, kigyúrt, agyon tetovált vagyonőr a cba bejáratánál: - Na, anyuka! Babakocsi gyerekkel kint marad! Majd eljátszik a bácsi gumibotjával, míg anya bevásárol. Ja! Telefont kérem leadni, nehogy megint fényképek jelenjenek meg a múlt héten kirakott rothadó gyümölcseinkről, meg a kurva magas árakat hirdető címkéinkről. Mielőtt bemegy, bank kártyáját adja át a mellettem lévő pénztáros hölgynek! Majd mi tudjuk mennyit írjunk le róla. Súgja a fülibe a PIN kódját! Lehet bemenni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sentinel216
Nagy darab, kigyúrt, agyon tetovált vagyonőr a cba bejáratánál: - Na, anyuka! Babakocsi gyerekkel kint marad! Majd eljátszik a bácsi gumibotjával, míg anya bevásárol. Ja! Telefont kérem leadni, nehogy megint fényképek jelenjenek meg a múlt héten kirakott rothadó gyümölcseinkről, meg a kurva magas árakat hirdető címkéinkről. Mielőtt bemegy, bank kártyáját adja át a mellettem lévő pénztáros hölgynek! Majd mi tudjuk mennyit írjunk le róla. Súgja a fülibe a PIN kódját! Lehet bemenni!
volvós
Vezér ge...i CBA-s " fönökök " !!!
Örüljetek, ha még egyáltalán bemegy abba az ótvaros,
rohadt gyümölcsökkel és lejárt szavatosságú büdös
hentesáruval tarkitott méregdrága szatócsboltjaitokba
a normális vevö... Azok már rég a konkurenciához
járnak, ahol gyönyörü friss áruval, kedves, udvarias
eladókkal találkoznak, és szivesen látják a babakocsis
kismamákat !
Nektek meg ott vannak a csöves, olcsó kannásbor-
vásárlók, a Ti szinvonalatokhoz mérten...
Én a helyetekben a Porsche-milliós autókat
is kitiltanám a parkolóból !!! :-)))
Bercifiu
Biztos cigit is árulnak, s azért nem, de inkább azért mert barom a főnök.
kamazuka
Van ott egy másik nehezen értelmezhető tábla is.
Kedves kismama,nem kell a szaros pénzed!
Vidd a gyereked ahová akarod, az én szatócsomban te nem fogsz vásárolni!
Mobil123
Ha így haladunk akkor lassan az utcára is tilos lesz a gyereket kivinni .
wagabund
az osanban szoktam néha látni, hogy a babakocsiba(illetve alá) is kerül egy-két apróság, nem csak a bevásárlókosárba...persze ez csak véletlen lehet...
izo
@kamazuka: Még ha vásárolni menne,de ő babakocsival lopni megy!Te mit csinálnál, ha a te boltod lenne?Gondolom telepakolnád ingyen kajával piával a babakocsit!
Fradigege
Voltam szemtanúja a babakocsis vásárlásoknak. Hagyjuk. Dante poklában sok hely van.
sentinel216
@wagabund: Aki lopni megy egy áruházba, az megtalálja a módját babakocsi nélkül is. Tiltsuk ki a bő nagykabátokat, kapucnis felsőket, válltáskákat stb..? Ha te láttad a pakolászást, akkor a kameráknak is látnia kell. Legyen olyan képzett és rátermett a biztonsági szolgálat, hogy a potenciálisan gyanús "vásárlókat" kiszúrja és fokozottan figyeljen oda! Városunkban van olyan üzlet, ahol minden árcímke alatt biztonsági jelzőszál lapul. Ha nem húzzák le a kasszánál, jelez a kijáratnál. Úgy látszik egyes cba üzletek nem a vevőkért vannak, hanem pénzmosodák a maffia működtetésében.
brutus
@Fradigege: Es akkor kiterjesztjük mindenkire ???
hetöndöe
@izo: Ezen az alapon bármelyik áruházból kitilithatják a babakocsikat ,még sem teszik,mert micsoda fitymaszos szarhányás lenne ,ha egy multi csinálná ezt ugye.
volvós
@izo: Magadból indulsz ki, kisebbségi féreg ???
Mézike
majd kiraknak egy póznát ahova kutyát és gyereket kötni lehet a bolt előtt?
lampa laz
@Mézike: nem rossz, ha a gyerek kint marad több hely marad a szajrénak. Bocs ez csak vicc vot.
Dr plágium
@wagabund: Gondolom jelezted a biztonsági őröknek ...
Dr plágium
Anno úgy tudtak elrabolni egy pici lányt, hogy a babakocsiban maradt a Halló bár előtt...
Mézike
@lampa laz: Én is utálatos leszek.:-)
megesett - e rém eset. Nem is akárkivel, hanem jó édesanyám barátnőjével. Egy fiatal asszony kérte hagy menjen már be, mert a gyereket meg kell szoptatni. Nénike beengedte. baba szopott büfizett, az anyuka átpelenkázta, szépen megköszönte és ment a dolgára. A szomszéd fiú pont akkor ugrott át metsző ollóért. Nénike megy az ollóért, de észreveszi hogy nem úgy áll a pénzes köcsögének a teteje ahogy hagyta. Nosza fiú szalad a nő után, a baba ruhája alatt volt a pénz.
Mézike
@bohóc: de aranyos. Unatkoztak , így a kutya sétálni vitte a gyereket.:-)
nyanya001
Keresztényi, gyermekbarát intézkedés !
volvós
@Mobil123: 15:22

Bocsi, hogy kihagytam, de a Lexus ma már nem luxusautó,
a legtöbb roma azzal jár, mint anno a Merdzsókkal, ma
ez a menö a vajda-féléknél ! Mint a csipketeritö
az arany csaptelepes fürdökádban és a szines müvirág !!
sentinel216
@Mézike: A nénike ne bödönkébe tartsa a pénzecskéjét! Fektesse Quaestor részvénybe! 50 év múlva kárpótolják, ha marad a lopott pénzből. (Bocsi!)
izo
@volvós: Én nem vagyok kisebbségi látom te az vagy !
Stancika
Az üzletvezető remélem addig amíg az anyuka vásárol,ott áll gyermek melett és vigyáz rá. Volt már hazánkban csecsmőrablás. Nem hiszem hogy ezt így megtehetik.
Mézike
@sentinel216: Az 50 év kicsit hosszú! Akkor már a mennyországban lógatja a lábait. A Quaestorosok pedig a kormányunk tagjaival eggyüt reményeim szerint a pokolban fognak lázongani, demokráciát követelve a patástól. :-)
Nem fognak találkozni...
agnes200
Szerintem most ki kéne menni a CBA-hoz és megbírságolni őket, hogy elmaradt az akadálymentesítés, hiszen nem fér be a boltba a babakocsi.
kkalman
CBA-s seggfejek, tessék már mondani, kerekesszékkel lehet vásárolni?
picike
babakocsival nem lehet nem nehéz ez vedd ölbe ha már vitted magaddal babyt . mondjuk targoncával is bemehetnék mért szálnék ki vagy le .ha a férőhely ilyen szoros meglehet érteni
Desischado
Remélem, a kismamák és mások is, ezek után bojkottálják ezt az ember, és családbarát ellenes intézkedést hozó boltot!
volvós
A CBA-t kellene már kitiltani a kereskedelemböl...
Baldauf és Lázár milliomos adótartozókkal együtt !!
Van konkurencia itt böven !!! Ez itt piaci versenyszféra kérem !
simmering73
Sokat járok azon a vidéken. Kitiltották a babakocsikat. Nem véletlenül.
mate03
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mate03
@Desischado: Amelyik kismama beteszi a lábát ebbe a szar boltba,az meg is érdemli!
simmering73
Látom egyesek túlérzékenyek. Úgy is mondhatnám hiperaktívak. Nézzétek már meg azt a fotót. Lát ott valaki rasszista megjegyzést? "Babakocsit tilos az üzletbe behozni". Pont. Ez annyit takar, hogy senki sem viheti be a babakocsit. Akkor miért kell összeesküvés elméleteket gyártani?
Tibor43
Aki ezt a baromságot kitalálta és engedélyezte,azt kell kitiltani az üzleti életből.
Mézike
@volvós: Most mé? A ződ művirág nem mutatós!
volvós
@Mézike: :-)))))))
Miért ?? Vót egy bót a falu közepén...
Egy kék,bót, vagy egy zööööd bót ???
:-)))))
Mézike
@volvós: Vót vót! Mé' nem ment be a teszkóba? ottan sokkal több van! :-)
karma1
@sentinel216: Ahogy mondod: megoldas a bekamerazas. Nalunk 14 penztar van, mindegyiket 4 kameraallasbol figyelik, es persze az uzlet is vegigpasztazhato. Fent, a management irodajaban a fonok "jobbkeze" munkaidejenek 90 % -aban a laptopjan figyeli a kameraallasokat, igeny szerint valtogathatja, attol fuggoen, melyik polcsorban vannak a legtobben. Az uzleti lopasaokat nem lehet teljesen kizarni sehol sem, de le lehet csokkenteni elenyeszoen keves szamura. Nalunk nincsen biztonsagi or, mindenkinek elhiszik, hogy a kosaraba teszi az arut, es nem a szatyraba, babakocsijaba. Ha egy ilyet bevezetne a fonoksegem, masnap mar EGY vevoje sem lenne, mert nalunk minden 3-4 vevo kismama, gyerekkocsival, amibol meg olyanok is vannak, ahol a ket gyerek egymas folott-alatt van, + a rakodoszatyor a babakocsin. Hozzank az idosebbek scooterrel is bejohetnek , az elektromos kis szekeikkel nagyon szepen kozlekednek a jol elrendezett polcok kozott. Esz es bizalom kell az uzletvezeteshez is, - viszont az is igaz, hogy senkit sem hagy az allam jovedelem nelkul, nem szorul ra az elelmiszer-lopasra...
karma1
Ha vasarlocentrikus kereskedo vagy, akkor SENKIT sem lehet kizarni a vasarlasbol, megkulonboztetni, retegeket, embercsoportokat kizarni. Azert vagy egy kereskedolanc tulajdonosa, igazgatoja, hogy megoldd a helyzetet, lecsokkentsd a lopasok lehetoseget.
Egyes egyedul a reszeg embert nem vagy koteles kiszolgalni, illetve BEENGEDNI az uzletbe, es nem is csak a lopas miatt, ugyebar.

Ma kitiltjak a babakocsisokat, holnap a bo kabatosokat, holnap utan a nyakkendo nelkulieket, a kerekesszekeseket, a jarokereteseket, aztan, ha a jobbik kerul uralomra, akkor a masvallasuakat, mas borszinueket, a szegenyeket,...

Ok, ok - es akkor hogyan is SZOLGALJA az embereket a kereskedelem?
kukac50
Nem a babák lopnak,Ők a jövő generáció vásárlói lesznek,biztos a Gyurcsányra szavazó kisbabákról beszélünk.
bakegya
A kocsit a kuka mellé a gyereket pedig a kukába lehet állítani,aztán amíg ma a magyar "saját lábon állva " vásárolni kénytelen-mire végez,fizet a gyerek meg lesz,de a babakocsi nem-a fejemet rá.HÁT EZT MÁR MEGINT MAGUKRA SZABVA RENDELTÉK EL-amin nem is csodálkozom mert már annyit loptak ,hogy senki ember fiában nem bízhatnak!
herczeg0210
Rend lesz itt majd meglátjátok. Úgy fogunk vigyázzba állni mint a pinty! Aki meg nem megy a "fedett sportpályába" tölteléknek!
aremy
@Mézike: akutyáknak már jobb helyen itatótálkát is kiraknaka a babáknak esetleg cumit is raknak majd ki vagy játékot.hát igen ilyen a nemzeti "multi" !!az ovitól meg kérdezem ez ugye nem kapufa inkább ön góól.
Mézike
@aremy: A kutyáknak jobb helyeken jobb dolguk van mint itt szegényebb rétegeknek.
Dr plágium
@picike: És amíg bent vásárolsz ellopják a megfizethetetlen(esetleg kölcsön kapott) babakocsit!
bakegya
@Dr plágium: igaz,nagy a szűkség-nincs védelem az már biztos- és mintha senkit sem zavarna-engem ez nyugtalanít a legjobban.
picike
@Dr plágium: ha vásárolni megy menjen baba kocsi nélkül én se azzal jártam nagy bevásárolni a gyerekkel nahát már ilyen kényelmes lenne Magyarország kisgyerekre hivatkozva lopják meg a boltokat és pénztárosokat akiknek este ki kell fizetni a lenyult dolgok árát
len in black
Azért azt megjegyezném halkan, hogy van jó pár olyan cba üzlet, ahol babakocsi nélkül, pusztán a bevásárlókosárral a kézben nehézkes a közlekedés a szűkre hagyott folyosókon.
Igazából néhány helyen kitehetnének egy Egyirányú utca táblát, mert ha szembejön valaki, megáll az élet (bár az idő halad).
Dr plágium
@picike: Sok olyan anyuka van, aki egyedül maradt a pici gyerekkel, akkor az ne is vásároljon? Egyébként nagyon nehéz a gyereket és az árut is cipelni! A lopást pedig megelőzhetnék, vagy időben elkaphatnák a tolvajt, hiszen van biztonsági rendszer és vannak őrök is akik csak ma seggüket meresztik!
m.macskosz
Tempora mutantur...
Az én időmben még úgy működött a dolog, hogy az előző nap vásárolt tejet másnap kora reggel fel akartam forralni, de összement. Elballagtam a közértbe, az ajtó elé kitett tejes ládába bedobtam a liter tej árát, elvettem egy zacskó tejet. (Ugyanis a KÖZÉRT csak reggel hatkor nyitott, de nekem már ötkor készítenem kellett a madártejet, a karemellás tejet, a kakaót, a...különben állt a bál: OÁ, OÁ, két példányban. :)
picike
@Dr plágium: inkább a paks II -vel foglalkozz cikk mint a babkocsival ( london ba olvastam isisről)hm
darwin
@picike: Minden cikkre ,hozzászólásra rá lehetne mondani,hogy van ettől fontosabb is.
A kisgyerekes anyukáknak ez nagyon fontos.
Everest
@picike: Addig olvass amig fel nem fogod, de ne írj!
picike
@Everest: nézd vissza oldalat és aztán reklamájjál ahol akarsz oké már megirtam itt a véleményem és nem fogom ismételni a baba kocsit
Levendula
Most jövök az egyik CBA-ból. Néha betérek, mert jó akcióik vannak...
Láttam két babakocsis "nőt". Az egyik babakocsiban volt egy gyerek, a másikban csak lim-lomok, cumisüveg, pelenkák, stb.
A két nő egymás után dugdosta hol az egyik, hol a másik babakocsiba a különböző áruféleségeket. Ha a saját szememmel nem láttam volna, nem hiszem el.
Ezek tolvajok voltak, nem anyák. A biztonsági őr szegényke sündörgött arrafelé, amerre ezek nagy sebességgel tolták a kocsikat. Szólni nem szólt nekik, de nyilvánvaló volt, hogy mit csinálnak. A pénztárnál természetesen még a fele árut sem pakolták ki, és mivel "ezeknek" senki nem mer szólni, szerintem pár ezer forinttal megrövidítették az áruházat...
picike
@Levendula: ezt mondtam én is ezért nem engedik be őket!ez van sajnos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.