Matolcsy György két új MNB-s Pallas Athéné alapítványtól is havi tiszteletdíjat kap – írja a Magyar Narancs.

Ezeket a jövedelmeket azonban elfelejtette feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. A lap megkérdezte, hogy hogy ezek a jövedelmek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában a jegybank azt válaszolta, hogy Matolcsy Györgynek „elkölthető jövedelme az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott”.

A pontos számok: Matolcsy György havi 710 ezer forintért és a PA Domus Mentis Alapítvány kuratóriumának tagja, 508 ezerért. Ezeket a jövedelmeit az Összefogás az Államadósság Ellen Alapnak (amit érdektelenség miatt bezúztak március végén), illetve a Hegedűs Zsuzsa Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványának utalta, ezért nem maradt elkölthető jövedelme.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Amit "kifelejtenek" ezek a nagyon "tiszteletreméltó" okosok, azt azonnal el kellene venni tőlük. Nyilván nincs rá szükségük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Szenilis, amnéziás vénember !!!
Te , Gyurikám, meg az adakozás...
Ezt most már sokadszorra " félrenézted "
Elhiszem, hogy . „elkölthető jövedelme az alapítványi
tiszteletdíjakból..." Hát havi 710 ezret 4-5 szegény
család tuti el tudna költeni ...Sürgösen fordulj orvoshoz !!
JAJMÁR
Amit "kifelejtenek" ezek a nagyon "tiszteletreméltó" okosok, azt azonnal el kellene venni tőlük. Nyilván nincs rá szükségük.
Hellcat
Ez úgy látom egyre nagyonbb szokás a fideszben.
Anna Mária
A vagyonnyilatkozatnak kemény szankciók nélkül az égvilágon semmi értelme.
nyanya001
Hogy ezek milyen amnéziások a franc enné meg őket sorba !
papa.49
XARTOLCSY A LEMONDÁSODAT MÉG MA ADD BE ALKALMATLAN VAGY ERRE A POSZTRA!!!
papa.49
Bocs gyerekek, nem ragad le a billentyű, dühömben én nyomtam végig!!!
nemkati
Dehogynem volt elkölthető jövedelme, el is költötte, ez egy csaló, ha kihagyta a vagyonnyilatkozatából. Olyan alapítványoknak adta, amik nem számoltak el a pénzükkel. Mi lett az Összefogás az Államadósság Ellen Alap pénzével? És a másikkal? Ezek a pénzek gyarapítják az MNB nyereségét, amivel Matolcsy úgy érzi, szabadon rendelkezhet?
Jankó123
Nincs itt semmi látnivaló, hiszen egy az alom, egy a zászló!
Csak az a Gyurcsány ne lenne, mert azt soha nem felejtik el. Egyszóval a rövidtávú memóriával vannak itt gondok, ami, ha súlyosbodik ...!
:-)
eugen4402
@papa.49 11:54
:-)))Végig nyomtad??? Úgy jártál, mint régen én szoktam, amikor válogatottan durva szavakkal illettem a tévét, ha valami bugris állat nyilatkozott a képernyőn. Akkor hagytam abba, amikor az unokák bejöttek és kérdezték, kivel veszekszem...
Pálinkafőző Rézüst
Matolcsy kifelejtett néhány tételt a vagyonnyilatkozatából, minekután megszállta őtet a TEK, meg a NAV. Matócsi eftáss adott mindenkinek egy szép dundi borítékot, és huss, illaberek, nádakerek, hazatértek a legények...(Mai magyar népmese)
papa.49
@eugen4402: Mivel én is hasonló habitusú pacák vagyok, már én is megígértem a tévének hogy lerúgom az állványról, persze ez semmit nem old meg, de legalább kikiabálom magam oszt. nem fájdul meg a gyomrom az idegtől...
Toby
Az volt a helyzet - kedves "magyar emberek" és "keményen dolgozó kisemberek" - hogy Eltolcsy a vagyonnyilatkozatnak becézett vagyonmese kitöltésekor, amit már egy esetben beírt, azt kettőnek látta, ezért az egyiket kihúzta onnét ! Így aztán a kihúzott helyére nem került semmi olyan, amit tisztességes úton "szerzett" volna, hazudni meg nem akart, mert ő ilyen !
Még egy hasonlóan szerény vagyonmese létezik, az pedig a főspermáé, aki - papíron ! - veri a templom egerét csóróságban, annyira csóró, hogy meg kell várni, amíg a forint erősödik és csak azt követően lesz érdemes kitölteni az "itt a piros - hol piros" című Andersen nyontatványt !
mariaberta
Mi a nyavalya betegség uralkodott el ezekben a fideszes urakban? Mind feledékenyek. Nem kellene valamilyen orvosi ellátásban részesülniük?
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"Hogy ezek milyen amnéziások..."

Ha Te is annyi helyről lopkodnád össze a suskát a mindennapi betevőre, mint ő(k), akkor te sem emlékeznél mindenre mikor nyilatkozni kellene róla. :-)
1magyar
Minden jövedelmet be kell vallani, még ha elégeti a pénzt akkor is megkapta. Ezt minden magyar állampolgárnak tudnia kell.
papa.49
@1magyar: Lehet hogy a xartolcsy nem is magyar állampolgár, kihinné???
De hogy hazug az biztos!!!
1magyar
@papa.49: Próbáld meg te nem bevallani valami jövedelmedet, a nav küldi a nyomozóit.
papa.49
@1magyar: Ismerős a helyzet az utóbbi 20 évben vállalkozó voltam, ...
kkalman
Ez a sok amnéziás elmebeteg már eltolhatná a piros biciklit a fenébe, mert naponta akár többször is sikerül nekik bizonyítani, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére.
Fradigege
Dehogy felejtette. Direkt csinálta, hisz a kancsalsága sem fog virulni fog. Az nála a felsőbbrendű kaszt bizonyítéka. Ő nem korcs, szép, szimetrikus arccal, hanem egy ogre.
Yoda69
Ha en felejtek el bevallani valamit az adomban akkor ramszall a NAV es az utolso fillerig bevasalja kamatostul. Ha ezt eltolcsi teszi, akkor bocsanatos bun. Mivel hogy nem tudta elkolteni. Ezentul en is a Master Yoda Lakjon Jol Alapitvanyba utalom az osszes penzem, es igy nem marad majd elkoltheto jovedelmem, amit be kellene vallanom.
szaboria1
Röhej alapítványtól pénzt felvenni!!!
kukac50
Büntetést kell rájuk kiszabni, olyan mértékben mint az adóhatóság a kisvállalkozókra szokott!
Lopnak csalnak hazudnak ezt kormány és Orbán hozzá járulásával teszik!
ilos
@JAJMÁR: Nem olvastad végig a cikket, vagy szelektív a memóriád? Jótékony célra felajánlotta az utolsó fillérig, mit akarsz belőle még elvenni?
Strong
Már korábban is mondtam: még a szeme sem áll jól...
JAJMÁR
@ilos: 09:19 Első körben tényleg ingatlanra gondoltam, (mint ahogy tudjuk, azok szoktak kimaradni egyeseknél, a Matolcsyról pedig tudjuk, hogy "gyűjtő")

A vagyonnyilatkozat nem jár fizetési kötelezettséggel, hiszen azt már megtette - aki megtette! Minden adományt bevételként kell kezelni, és persze, majd kiadásként, - nem is értem, hogyan vételezi be, aki kapta -.
A törvény így szól az adományozók esetében:
"Magánszemély által közhasznú szervezeteknek adott közcélú adomány illetve közérdekû kötelezettségvállalás esetén a befizetett összeg 30%-a leírható az összevont adóalap adójából, az adócsökkentés mértéke azonban nem haladhatja meg a magánszemély kedvezményekkel módosított adójának 15%-át!
csak a gyevi bírók feledkezhetnek meg róla, ha egyáltalán ismerik a törvényt, amit hoznak..
JAJMÁR
@ilos: 09:19 Szerinted miért nem mond le "nemes" egyszerűséggel ezekről a jövedelmekről?
havasigyopár
Amikor visszaadtam a vállalkozásomat, évekig zaklattak 1-2 ezer Ft-os kamatok miatt. Ilyenkor hol van a NAV?
havasigyopár
Az MNB-s Alapítvány azért van, hogy tiszteletdíjakat osszanak belőle? Eddig azt hittem, hogy az Alapítványok a szegény rászorulók megsegítésére alakultak.
human
Vajon az adóbevallásából is kifelejtett néhány tételt? Ezt persze csak a NAV tudhatja, ott meg egy kitiltott Vida Ildikó ül. Úgyhogy tök mindegy mit vallottak be nagyjaink, semmi következménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.