Kormányzati berkekben továbbra is megkerülhetetlen szereplő Habony Árpád, ám a hvg.hu azt írja, két hónappal ezelőtt sokkal stabilabb volt a helyzete.

Orbán Viktor a múlt heti miskolci látogatása során, újságírói kérdésre válaszolva, lényegében megtagadta bizalmasát. Azt mondta, ilyen nevű ember nincs az állami kifizetési listán.

Később pedig azt mondta, hogy az az ő személyes döntése, hogy kivel beszélget és kinek a tanácsait fogadja meg. 

Valami hasonlóval próbálkozott Lázár János is, ami az ország negyedik legbefolyásosabb emberével kapcsolatban (a Napi.hu tavalyi „befolyásbarométere” sorolta be így Habonyt) csak fokozta a zavart. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfőnek „nincs politikai tanácsadója”, persze „joga van, hogy bárkivel beszéljen”.

Rogán Antal frakcióvezető annyit elismert, hogy létezik „ilyen nevű ember”, csak éppen Habony „társadalmi munkában, ingyen” adja tanácsait a miniszterelnöknek. Arra azonban nem derült fény, miből futja Habonynak mindarra a luxusra, amiről az elmúlt időben bőven cikkezett a sajtó.

Habonyt az azóta sem cáfolt sajtóhírek szerint Deutsch Tamás vitte be a pártba – neki Cselovszki Zoltán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal akkori elnöke ajánlotta a figyelmébe a pestszentlőrinci muzeológus-tanácsadót – olvasható a hvg.hu cikkében.

A vitrinszakértőből politikai tanácsadóvá avanzsált Habonyt 2004-től már a Fidesz valódi kampányfőnökeként emlegették; 2005-ben a Fidesz pr-tanácsadójának nevezték, 2006 óta pedig Orbán személyes stratégiai tanácsadójaként tartják számon.

Annak ellenére is számos kép tanúskodik a Fidesszel és Orbán Viktorral való együttműködéséről, hogy akkor az ő nevéhez is köthető „rosszabbul élünk, mint négy éve” kampány akkor a választások elvesztéséhez vezetett.

A hvg.hu annak is utána járt, mi igaz abból, hogy az utóbbi időben meggyengült Habony pozíciója. Volt aki szerint inkább az a baj, hogy ősz óta kevés a "habonyizmus", de  fideszes és századvéges informátoraik egybehangzóan állították, hogy a tanácsadó továbbra is megkerülhetetlen szereplő, és töretlen befolyását mi sem mutatja jobban, mint hogy a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció ötlete is az ő fejéből pattant ki.

A lap azt írja, abban az 5-6 fős informális stábban nem kedvelik Habonyt, amelyik a párt elnökségét is mellőzve irányítja a Fideszt az országgyűlési választások óta. Lázár János – mint egyik forrásunk fogalmazott – „minimum távolságtartással” figyeli a tanácsadó ténykedését, akinek észrevételeire azonban korábban maga is támaszkodott. Giró-Szász András állítólag vetélytársként tekint rá, és arra vágyik, hogy a két választás között ő lehessen a kormányzati kommunikáció „agya”.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Üzenem Orbánnak, nem kell menni a népesség nyilvántartóba,
elég, ha a kormányzati köröket,és annak a nyaloncos köreit megjelenítő
képeket látjuk ! Látjuk, azt, hogy egy köztörvényes bűnöző egyre jobban él !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@human: Hát igen a felelősség az övé, de a balhét mi visszük el, ugyan is a mi bőrünkre játszanak!
human
@evacica: A miniszterelnökök mindig a mi bőrünkkel játszanak. Csak az nem mindegy, hogy valaki kormányoz vagy hazárdírozik.
verőce21
"Habony „társadalmi munkában, ingyen” adja tanácsait a miniszterelnöknek."- Rogán
@nezelodo: (06:41) "...a Szunyóka Kaszinós papa" addig is keres vagy 20 millió Ft-ot, míg szundít egyet. :)
kkalman
Habony is csak olyan, mint egy darab ß@r. Addig úszik a felszínen, amíg egy örvény le nem rántja.
nezelodo
verőce21 tegnap, 23:07

Elfelejtetted hozzátenni a szunyókálás alatt keresett 20 millához, hogy azt adómentesen keresi,.A minimálbéres, akitől a kétharmados többséget várja Orbán, az pedig adózik. Természetesen a többi adó is, amelyet az adócsökkentés kormányának köszönhetünk jó érzéssel tölti el a kis keresetűeket, mert hozzájárulhatnak az elit és azok Rasiszerény saját lábon álló gyerekeik jólétéhez.
pistapapa
Én teszek rá,és arra is akinek tanácsokat ad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.