Kormányzati berkekben továbbra is megkerülhetetlen szereplő Habony Árpád, ám a hvg.hu azt írja, két hónappal ezelőtt sokkal stabilabb volt a helyzete.

Orbán Viktor a múlt heti miskolci látogatása során, újságírói kérdésre válaszolva, lényegében megtagadta bizalmasát. Azt mondta, ilyen nevű ember nincs az állami kifizetési listán.

Később pedig azt mondta, hogy az az ő személyes döntése, hogy kivel beszélget és kinek a tanácsait fogadja meg. 

Valami hasonlóval próbálkozott Lázár János is, ami az ország negyedik legbefolyásosabb emberével kapcsolatban (a Napi.hu tavalyi „befolyásbarométere” sorolta be így Habonyt) csak fokozta a zavart. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfőnek „nincs politikai tanácsadója”, persze „joga van, hogy bárkivel beszéljen”.

Rogán Antal frakcióvezető annyit elismert, hogy létezik „ilyen nevű ember”, csak éppen Habony „társadalmi munkában, ingyen” adja tanácsait a miniszterelnöknek. Arra azonban nem derült fény, miből futja Habonynak mindarra a luxusra, amiről az elmúlt időben bőven cikkezett a sajtó.

Habonyt az azóta sem cáfolt sajtóhírek szerint Deutsch Tamás vitte be a pártba – neki Cselovszki Zoltán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal akkori elnöke ajánlotta a figyelmébe a pestszentlőrinci muzeológus-tanácsadót – olvasható a hvg.hu cikkében.

A vitrinszakértőből politikai tanácsadóvá avanzsált Habonyt 2004-től már a Fidesz valódi kampányfőnökeként emlegették; 2005-ben a Fidesz pr-tanácsadójának nevezték, 2006 óta pedig Orbán személyes stratégiai tanácsadójaként tartják számon.

Annak ellenére is számos kép tanúskodik a Fidesszel és Orbán Viktorral való együttműködéséről, hogy akkor az ő nevéhez is köthető „rosszabbul élünk, mint négy éve” kampány akkor a választások elvesztéséhez vezetett.

A hvg.hu annak is utána járt, mi igaz abból, hogy az utóbbi időben meggyengült Habony pozíciója. Volt aki szerint inkább az a baj, hogy ősz óta kevés a "habonyizmus", de  fideszes és századvéges informátoraik egybehangzóan állították, hogy a tanácsadó továbbra is megkerülhetetlen szereplő, és töretlen befolyását mi sem mutatja jobban, mint hogy a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció ötlete is az ő fejéből pattant ki.

A lap azt írja, abban az 5-6 fős informális stábban nem kedvelik Habonyt, amelyik a párt elnökségét is mellőzve irányítja a Fideszt az országgyűlési választások óta. Lázár János – mint egyik forrásunk fogalmazott – „minimum távolságtartással” figyeli a tanácsadó ténykedését, akinek észrevételeire azonban korábban maga is támaszkodott. Giró-Szász András állítólag vetélytársként tekint rá, és arra vágyik, hogy a két választás között ő lehessen a kormányzati kommunikáció „agya”.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Üzenem Orbánnak, nem kell menni a népesség nyilvántartóba,
elég, ha a kormányzati köröket,és annak a nyaloncos köreit megjelenítő
képeket látjuk ! Látjuk, azt, hogy egy köztörvényes bűnöző egyre jobban él !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Aranyos, amikor g**iék még arra is képtelenek, hogy a níilvánvaló hazugságot egyeztessék egymással !
Ennyit tudnak !
nyanya001
Üzenem Orbánnak, nem kell menni a népesség nyilvántartóba,
elég, ha a kormányzati köröket,és annak a nyaloncos köreit megjelenítő
képeket látjuk ! Látjuk, azt, hogy egy köztörvényes bűnöző egyre jobban él !
lópicigáspár
"„társadalmi munkában, ingyen” adja tanácsait a miniszterelnöknek" Most már értem!! Hát ingyen én is csak sz@r tanácsokat osztogatnék! Bezzeg, ha pénzért csinálná... lehet Svájcban már forint alapú hitelek lennének!
panellproli
Ingyen tanácsadásból ilyen jól lehet élni, akkor nosza kérek egy társadalmi összefogást, hogy mindannyian tanácsadók szeretnénk lenni!. Valószínű , ha megfogadnák a tanácsainkat mindjárt elindulnánk a Kánaán fele vezető úton, mert a sok lenyúlt pénzt mind az országunk felvirágoztatására lehetne fordítani.
craven
sztem mindegyiknek stabil a helye! Az emésztőben,mint a szarnak!
Lackó50
Nagyon okos ember lehet. Hogy lehet EU-s pénzeket magán számlákra átjátszani. Ebben nekem is adhatna tanácsokat. (Ha már ingyen osztogatja őket.)
justhpeter
Nem érdekel, hogy ingyen vagy pénzért adja használhatatlan tanácsait. A neki tulajdonított rezsicsökkentés szavazatot ugyan hozott, de a normális közüzemi cégeket a lejtőre juttatta. A szintén neki tulajdonított bevándorlási cirkusz pedig a miniszterelnököt indította el a lejtőn. Ennélfogva nekem ne adjon tanácsot, mert nincs nit rááldoznom az ötleteire.
eszegfu
Legalább a passzát szél fujna Habonyra, ami legalább elvinné jó messzire...esetleg O.V.-vel.
human
Valahogy nem fér össze egymással, hogy aki embereket ver meg az utcán az puszta jóindulatból ingyen adjon tanácsot, mikor milliókat is kérhetne cserébe. Ezt épeszű ember nem veszi be. Orbán finoman szólva nem fejti ki a teljes valóságot Habonnyal kapcsolatban.
volvós
@eszegfu: 18:41

én meg azt várom, valami kigyurt kopasz roma bika
mikor ad neki tanácsokat mondjuk ököllel...a szeme közé...
Desischado
Ingyen oszt tanácsot? Persze, én meg az éneklő Buddha, és a római pápa vagyok egy személyben! Felháborító, hogy ennyire hülyének nézik az embert! Ki veszi ezt be?!
nezelodo
Nagyon jó a kép a Szunyóka Kaszinós papával együtt. Remélem lesz aki elmagyarázza a dakotának kik láthatóak a képen, hiszen nemrég szemrebbenés nélkül letagadta a pajtását!
Igaz az apostolok egyike is megtagadta a tanítómesterét Jézust. Remélem a párhuzamból nem von le Orbán olyan következtetést, hogy kősziklának higgye magát, amelyre az új világrend épül!
eszegfu
@human: 19:13 Nem hiszem el, hogy O.V. nem érti a lényeget Habonnyal kapcsolatban!!
Nem szerepel egyetlen állami fizetési listán - valami ilyesmit mondott. Nem tulzok, ha azt mondom: ezek a "tanácsok" kihatnak az egész országra, amit persze ingyen ad, csupán barátságból (mintha ez csak egy sima kocsmai beszélgetés lenne!) és közben felelőssége NULLA. Nem számonkérhető!! Lehet, hogy nem tul jó a párhuzam, de a Nav általában a "regisztrált" vállalkozókat ellenőrzi és akik "feketén" dolgoznak, azokhoz esetleg csak névtelen feljelentés után. Érthetetlen és egyben gusztustalan ez is!
eszegfu
@volvós: 20:10 Naaaaaa...Ne legyél már ilyen kis gonosz!
eszegfu
@nezelodo: 6:41 Valóban csak remélni lehet, hogy a képeken szereplők neveit valaki elmondja O.V-nak... de az a gyanum, hogy ha O.V. letagadta Habonyt, akkor senki sem meri mondani: de hát itt volt melletted!
volvós
@eszegfu: 08:11
Miért ??? Mindenki csak azt kapjon, amit megérdemel !!! :-))))
eszegfu
@volvós: Értem én a kivánságot, csak én egy kicsit "mérsékeltebb" irányzat vagyok... igy nem bántani akartalak, hanem inkább "nyugtatni", ha lehet.
nezelodo
"eszegfu
@nezelodo: 6:41 Valóban csak remélni lehet, hogy a képeken szereplők neveit valaki elmondja O.V-nak... de az a gyanum, hogy ha O.V. letagadta Habonyt, akkor senki sem meri mondani: de hát itt volt melletted!"

Volt már mellette más is egy fényképen, most éppen az életfogytiglanját tölti, arra sem emlékszik. Hiába az ember feje nem káptalan, hogy mindent megjegyezzen, pláne nem ha csak egy feledékeny min. elnök.
human
@eszegfu: Orbán válasza erre az volt, hogy attól fogad el tanácsot akitől akar, mert a felelősség az övé.
human
Az ingyenes tanácsadás olyan, mint az ingyenes sufniszerviz. A végén többe kerül, mintha szakember csinálta volna.
eszegfu
@human: 9:23 Én is pont erre gondoltam. O.V.-től én is hallottam, hogy Habony tanácsaiért ő felel... hát remélem 1x tényleg felelnie kell! Mert szerintem ez nem "felelősségtudatos" kormányzás!
human
@eszegfu: Lenyúlnak és ha marad rá idő úgy tesznek, mintha kormányoznának.
Vizual
Nem hiszem, hogy zsebből fizetik, a saját zsebükből. Az is elég ciki lenne. Olyan mint a Kaja Ibrahim, vagy Josif Tot. Csak ő nem büntethető ? Talán egy adó ellenőrzés, mert csak a táskája miatt is átfogó vizsgálatot kellene indítania a NAV-k. DE a baloldalon felmentetteket újabb eljárásnak vetik alá. Már leírva a BŰNÖS szót.
bretagne
Végre egyszer mi is karakter gyilkolunk!
evacica
@human: Hát igen a felelősség az övé, de a balhét mi visszük el, ugyan is a mi bőrünkre játszanak!
human
@evacica: A miniszterelnökök mindig a mi bőrünkkel játszanak. Csak az nem mindegy, hogy valaki kormányoz vagy hazárdírozik.
verőce21
"Habony „társadalmi munkában, ingyen” adja tanácsait a miniszterelnöknek."- Rogán
@nezelodo: (06:41) "...a Szunyóka Kaszinós papa" addig is keres vagy 20 millió Ft-ot, míg szundít egyet. :)
kkalman
Habony is csak olyan, mint egy darab ß@r. Addig úszik a felszínen, amíg egy örvény le nem rántja.
nezelodo
verőce21 tegnap, 23:07

Elfelejtetted hozzátenni a szunyókálás alatt keresett 20 millához, hogy azt adómentesen keresi,.A minimálbéres, akitől a kétharmados többséget várja Orbán, az pedig adózik. Természetesen a többi adó is, amelyet az adócsökkentés kormányának köszönhetünk jó érzéssel tölti el a kis keresetűeket, mert hozzájárulhatnak az elit és azok Rasiszerény saját lábon álló gyerekeik jólétéhez.
pistapapa
Én teszek rá,és arra is akinek tanácsokat ad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.