Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese szerint lelkiismerete tiszta, sem takargatnivalója, sem félnivalója nincs. A volt politikus erről a TV2 Tények című műsorában beszélt pénteken. 

Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több százmillió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban. Az ügyészség költségvetési csalással és hamis magánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja.

A volt politikus a pénz eredetéről nem beszélt a hírműsornak.

Elmondta ugyanakkor, az ügyben végig ártatlannak vallotta magát. Arra is kitért, korai lenne arról beszélni, hogy visszatér-e politikusként és ha igen, melyik pártba. Megjegyezte azt is MSZP-re utalva, hogy oda nem léphet vissza, ahol egy éve volt.

A Tényekben az is elhangzott, hogy Simon Gábor visszafizetett 128 millió forint adóhátralékot, így emiatt esetleges börtönbüntetését csökkenthetik.

Simon ügyében a Napi Gazdaság információi szerint rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást. Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon  azt mondta, őt nem értesítették a nyomozás lezárásáról.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csak annyit mondott a TV2 híradójának, hogy a nyomozás június végéig tart és meghosszabbítható.

A Központi Nyomozó Főügyészség csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással és öt rendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja a volt képviselőt. 2014. március 12-én előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, két hónappal később azonban a házi őrizetét rendelte el, majd ezt lakhelyelhagyási tilalomra változtatták.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
"Csak annak tiszta a lelkiismerete, aki sosem használja."
Gonoszgólya
@EcsiAntal: "...-ezt hívják úgy hogy ERKÖLCS--BECSÜLET--SZOCIALISTA módra --igaz TÓBIÁS ELVTÁRS ???"
Igazadvanbazmeg!
Mert ugye a fideszista erkölcsi kódex sokkal különb???
Főleg, hogy OTT aztán tényleg levitézlett exkommenista gecikkel van tele a baráti kör.
/Mindamellett, hogy ez egy tényleg egy szánalmas és kissé szar szagú duma az érintett részéről./
Fradigege
Bárcsak a végbélnyílásod is ilyen tiszta lenne.
keresztapa
Oly annyira, hogy benevezett vezetőnek az éhségmenetbe! Igazi simrizel!
rakoczi
Nagyon szeretem, amikor egy nem is annyira véletlenül nyilvánosságra került ember pénzén ekkora indulatok támadnak, aki nem hajlandó elárulni azt, hogy kinek a pénze van nála. (Nem kötelezhető rá, mint ahogy a többi politikus is a baráti/családi kölcsönök mögé rejti a nem igazolható jövedelmét) A gyűlölködők nem vevők az ilyen válaszra, mert ők azt szeretnék, hogy arra valljon, akit ők nem szeretnek, és utána kollektív öngyilkosságba meneküljenek, de legalább nyilvánosan lehessen őket felkoncolni. Azt hiszem, hogy mindenki nagyon meglepődne, hogyha valami csoda folytán minden nem igazolt eredettel rendelkező, külföldi pénzintézetekben tartott pénz nyilvánosságra kerülne, mert még csak megsaccolni sem tudják a valós nagyságát. És ez nem is csak a politikusokra vonatkozik, hanem mindenkire akinek van nagyobb megtakarítása, (nem a "keményen dolgozó kisember") mert olyan bizonytalanság uralkodik az országban, hogy csak azt hagyják bent amit feltétlenül muszáj !!! ...És erre lehet aztán mondani a nagy szlogent, hogy "ezért áll itt az ország, ahol jelenleg áll !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.