Cegléd közvilágítását is Tiborcz Istvánék újíthatják fel a hétfői közbeszerzési értesítő alapján – írta VS.hu.

Az Elios Innovatív Zrt. által elnyert pályázat értéke több mint félmilliárd forint. Ebből Ceglédnek 100 millió forintot kell önerőből finanszíroznia, a maradék 600 milliót EU-s pénzből biztosítják a Hír24 szerint.

Orbán vejének jól megy a szekér idén is: csak áprilisig közel 3 milliárd forintnyi közbeszerzési tendereken nyert.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Lesz miröl emlékiratot irni a hideg, sötét cellában...
Pláne, ha a NÉP elötte elveszi a lopott vagyont !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Már féltem hogy a héten nem nyer semmit.

A főg..i megmondta hogy így van ez rendjén. Minden szerdán leülnek és megbeszélik hogy ki nyerje a tendert és valahogy mindig a vő jön ki nyertesnek, ha nem akkor a csuti mészáros.
A birkák meg bégetnek.
volvós
Lesz miröl emlékiratot irni a hideg, sötét cellában...
Pláne, ha a NÉP elötte elveszi a lopott vagyont !!!
szandokan
Na, és akkor itt meg a mi 40 milliós vissza nem térítendőnk miatt orroltak rám sokan...
Hellcat
@szandokan: :D Kezdő vagy akkor még te is a nagykutyulikhoz képest mi? :D
Egyébként szerinted ez nem felháborító? Mármint hogy így leplezés nélkül pumpálja tele a saját családját? Na meg akkor a Ráhelnek még volt pofája azt mondani, hogy a saját lábán áll. Azért ez csak zavar téged is nem?
karma1
Ugy latszik, Rasika sajat laba nagyon elkezdett noni, nagyon igenyli a talponmaradashoz a lovet,... Mi lenne, ha egy heten nem o, vagy mangalicas meszaros nyerne? VILAGVEGE!
szandokan
@Dr. Felipe: Ha le tudtad volna trágárkodás nélkül írni (tudom, az neked nem megy) a mondandód, még igazat is adnék neked most. A szennyvíz hálózat felújítását is Lőrinc barát végzi nálunk, ő a kivitelező, már legalább háromszor dúrták fel a legtöbb helyet, mert rosszul tették le a csöveket, késik a zúzottkő szállítás is, a dolgozókkal beszélgetve meg megtudtam, hogy minimálbérért kell dolgozniuk reggeltől estig. Tudod, vannak emberek, akiket én is kiraknék a Fideszből, meg a teljes KDNP - t.
szandokan
@Hellcat: Az arrogancia az, ami igen, zavaró a Fidesznél.
Aki Én
Az Altus ügy tök etikátlan és ízléstelen. Na de ez...
Hellcat
@szandokan: Hú nagyon betalált! ÚÚÚÚÚtálom mikor számon vannak kérve és vigyorogva belehazudnak a kamerába valami oltári baromságot. Vagy pl a rossz vagyonnyilatkozatoknál...ja, hogy hibás? Na várj kijavítom bocs. És ennyi el van intézve. Pofátlanság teteje.
szandokan
@Aki Én: Vegyük azt, hogy egy pályázatra három jelentkező van: Az egyik túl alacsony áron dolgozna (felejtős), a másik túl drágán (felejtős), és van egy arany középutas. Te kinek adnád a megrendelést? Az a baj ezekkel a cikkekkel, hogy konkrétumokat soha nem közölnek.
szandokan
@Hellcat: Igen, ezek azok a dolgok, amelyek nekem sem tetszenek, egy adóbevallást nem engednék utólag korrigálni büntetlenül.
Aki Én
@szandokan: 13:15 Aki ebben a ,,véletlennek" köszönhető sorozatban nem lát semmit, AZ QRVA BETEG!!!
Basszus Szandi, téged miért engednek az ápolók a géphez?
szandokan
@Aki Én: Egy gerinc röntgen még nem jogosít fel egyetlen ápolónőt sem, hogy eltiltson a géptől:-)) Egyébként meg nem az a lényeg, mi véletlen, és mi nem, hanem hogy soha nem lehet arról olvasni, hogy a többi pályázó mit csinált, miért nem nyert, mennyiért vállalta volna a munkát. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem húz mindenki keze hazafelé, de én több konkrétumot szeretnék az ilyen tenderekről.
Hellcat
@szandokan: Bizony. Téged vagy engem AZONNAL vinnének be őrizetbe hajnalok hajnalán ha gebasz lenne. Itt meg...Tarsoly is két hétig rohangált mire bevitték. Ő kutyájuk ő is.
szandokan
@Hellcat: Azért engem talán Lázár kisegítene...:-))))))))))
pbalage
@szandokan: cirka 20 dolcsiért megveheted ezt a könyvet, aztán már olvashatsz is róla, hogy hogyan is mennek ezek a dolgok:

www.amazon.com/Madam-Ambassador-Diplomacy-Democracy-Budapest/dp/1620971119

De amúgy például van is itt egy cikk erről a könyvről:
index.hu/kulfold/2015/05/15/eleni_kounalakis_madam_ambassador_amerikai_nagykovet_budapest_hillary_orban/
Aki Én
@szandokan: Szandikám, te még a börtönablak előtt is csak csodálkozva bambulsz majd, és nem fogod érteni a történéseket. Neked mi kell, hogy kiálljon a vej és színt valljon? Nem tudsz összerakni egy ilyen egyszerű puzzlet? Félre érted. Nem azért van ráírva a dobozra, hogy 4-6 évig, mert annyi idő kell hozzá. Hanem azért, mert annak a korosztálynak ajánlott.
Te nem olvasod a híreket, csak hozzászólsz? Baszod, a 18 éves lányom érti már.
KERKA
@szandokan: 13.38 Ne reménykedj! Lázár szemében te egy porszem vagy, és mivel az ő "segítségét" te nem tudod viszonozni, ezért ne várj tőle semmit:))
Ő van olyan gerinctelen, hogy csak azzal áll szóba, ahonnét visszavár valamit :))
szandokan
@Aki Én: "Baszod, a 18 éves lányom" Na, ezt kikérem magamnak:-)) Egyébként meg nem szokásom börtönökhöz járni. Értelek én, ne aggódj, na de mennyivel volna jobb, ha én is csak bólogatnék? Én szeretem kicsit megcsavarni a dolgokat, és kicsit más szemszögből is rávilágítani. Bajnairól is tudjuk az igazságot, mégsem volt börtönben, ahogy Gyurcsány vagy Veres sem.
szandokan
@KERKA: Miből gondolod, hogy nem ismerem annyira, és soha nem volt üzleti dolgunk egymással? Egyébként meg csak poénnak szántam.
Aki Én
@szandokan: 13:56 Baszod, ott a vessző! Na látod mennyire nem tudsz értelmezni!?
Bajnai, kösz... Vagy nincs Bajnai ügy, vagy van óriási összefonódás. Ezt döntsd el magad. Gyurcsány dettó. Mikor érted már meg, hogy azt imádod, amit épeszű ember nem képes?
A megcsavarás és a bugyuta értetlenkedés között fényévnyi a különbség. Néha érezhetnéd ahogy full hülyét csinálsz magadból teljesen önerőből. Habár ha ezt éreznéd, akkor nem írnál le ilyen földöntúli butaságokat.
KERKA
@szandokan: én is úgy gondolom, hogy poén volt:))
szandokan
@Aki Én: Na tessék, nem érted a poént. Szerinted miért tettem oda a mosoly jelet? Hogy ki a full hülye meg majd 2018 - ban kiderül. Az életben azért már bizonyítottam mire vagyok képes, ez viszont csak politika, ahol eltérhetnek a vélemények. Ha ez nem tetszik sokaknak? Teszek rá.
karma1
@szandokan: Ecceru, mint a faek: azert nem lehet olvasni a "tobbi versenyzorol", MERT NINCSENEK! MERT MAR HA LEHETNE, SE INDULNANAK, mert egy tenderen valo indulas is penzbe kerul, ami elvesz, ha nem te nyersz... Annyira meg senki nem hulye, hogy a tiborcz-gyerek indulasa eseten o is induljon...
Aki Én
@szandokan: 14:09 A poént értem. De az poén legyen... :)
Egyébként mi derül ki 2018-ban? Max annyi, hogy képesek vagyunk-e végre felháborodni a mérhetetlen hazugságon és korrupción. Ehhez persze alternatívára lenne szükség. Habár ahogy most áll, ennél csak jobb lehet.
Aki Én
@karma1: 14:21 Mikor már fideszesek mondják, hogy egy-egy pályázat nagyon a vejre van írva, akkor tán gondolkodni sem kell. Azt várnám, hogy még egy Szandi is megérti. Sajnos szelektív a hallás és az értelmezése. Ő nem lát abban kivetni valót, hogy a vej minden héten nyer egy-egy több százmilliós melót, miközben az év első négy hónapjában több mint 17.000 vállalkozás szűnt meg. Neki a Gyurcsány-féle évi tízmillió csípi a szemét, amit még csak nem is mástól vesznek el.
eszegfu
@szandokan: 13:15 Kiváncsi lettem volna erre a közbeszerzésre...megnéztem Cegléd honlapján, a Közbeszerzési értesitőket is...nem találtam semmit! Lehet, hogy "béna kacsa" módjára kerestem, de sem a pályázati felhivásnak, sem a nyertesnek nem sikerült a nyomára lelnem... Bizonyára több időt igényelne.
paolo006
Meddíg tűri még a magyar ezt mocskos tolvaj csőcseléket??? A nemzet szégyene ez a "kormány". Nem létezik, hogy a jobboldali beállítottságú emberek erre vágytak. Mindegy, hogy jobb vagy bal, hozzáértő és tisztességes legyen. Lassan meg kellene már érteni. Az ország megosztottsága csak az orbánc féle rablóbandáknak kedvez nem a nemzetnek. Ébresztő !!!
szandokan
@Aki Én: Igen, csak jobb lehet, a Jobbik. Tényleg ők volnának a jobbik?
Aki Én
@szandokan: 15:45 Jobbikoztam volna? Te kész vagy ,,ember".
szandokan
@Aki Én: Nektek meg az az egyszeri 40 millió csípi a szemeteket, amit mi kaptunk még 2011 - ben. Kicsit leállhatnál már ezzel a "szandi is megérthetné" féle dolgaiddal, mert kezdem kissé unni. Egy bíró is csak akkor ítél, ha már előtte a megdönthetetlen bizonyíték.
szandokan
@Aki Én: Elég régóta "kész"vagyok már, ez igaz, és rendesen össze is lettem rakva. Most te nem tudtál olvasni a sorok között. Nem jobbikoztál, én ilyet nem is állítottam, de mivel rajtuk kívül egyetlen egy alternatíva sincs, ezért csak ők lehetnének a befutók, ha a Fidesz veszítene.
szandokan
@eszegfu: Minden hatalomnak maga felé húz a keze, ez így volt, így lesz. Ha mondjuk te vezetnél egy családi vállalkozást, és emberre lenne szükséged, a munkanélküli rokonodnak, vagy valakinek az utcáról adnád a munkát?
eszegfu
@szandokan: A kérdés jó! Csak éppen nem igazán lehet összehasonlitani... ugyanis előbbi esetben "elvi" sikon erkölcsileg (tehát, ha én lennék a kormányfő) nem engedném meg magamnak még kisértés szintjén sem! A családi vállalkozásom éves bevétele mondjuk évek óta 6 mill., de most "beesne" + 2 mill. megrendelés, akkor természetesen a családtagomat venném fel. És akkor én még mindig a közelében sem vagyok semmilyen pályázatnak, csak megtalált egy vevő! A családi vállalkozásban max.
5-6 fő családtag dolgozik, viszont a "vejnek" nem a családtagjai fognak dolgozni, hanem alkalmazottak, vagy rosszabb esetben alvállalkozók. Az is igaz, hogy a ház körüli munkákra nem kérem meg a gyerekeimet, hogy segitsenek, inkább falubelieket hivok, akik az általuk meghatározott áron (igazán kis összegek) szivesen jönnek hozzánk.
bakegya
Ugyan már emberek -a FÉNYETETÉS TISZTA HASZON.KELL A SAJÁTLÁBON ÁLLÁSHOZ ÉS A FELE KIRÁLYSÁGHOZ...Lesz egy fidess királyunk és egy jobbikkuss kurmányunk-a többi meg mehet Izráelbe a falig,-ha nem akar közmunkában nekik sikeresen hitelttörleszteni a sajátbankjukba,kaszálni,birkát őrizni...-vasatverni-de még a valagukat is kinyalni a pénzeszsákolóknak-a pereputtyukkal egyrakáson..
Toby
Havonta félmilliárdból elég könnyű "saját lábon állni " ! Különösen ha apósunk Európa legnagyobb mocskos bűnözője !
bretagne
Hiába! Ráhel tandíja nagyon sokba kerül.
Nil
ov jól megfizeti hogy elvette a lányát
de úgy látszik az éjszakai műszakot nem-nagyon nem akar jönni egy gyerek
levi
Leírom, hogy is megy ez idehaza:
Egy cég nyer, mondjuk 1 milliárdot, hogy megcsinálja a kiadott munkát.
Ekkora ez a nagy cég keres egy kisebb céget, aztmondja: itt van 400 millió csináld meg ezt meg ezt. A fő cégnek már meg is van tisztán 600 milliója.
Na a kisebb cég vagy megcsinálja, vagy keres egy másikat ad neki 200at , hogy csinálja meg...és így tovább még végül az uolsó cég megcsinálja 50 millióból.
justhpeter
@levi: A százlábú ura, a tacskó gyerek melyik csoportban van ?
nyanya001
@szandokan: Na de ennyire pofátlanul ?
mekkelek
@szandokan: " Vegyük azt, hogy egy pályázatra három jelentkező van"
Már az sincs, annyira "személyre szabva" vannak kiírva a pályázatok hogy csak a saját lábán álló leányzó férjének a cége felel meg a kiírásnak... Le volt ez már vezetve több helyen is hogy hogyan mûködik.

"Minden hatalomnak maga felé húz a keze, ez így volt, így lesz."
Ez k*rvára nem magyarázat, ezek a mocsodékok komplett családi vállalkozást csináltak az országból (mintha pont ennek a felszámolálását ígérték volna amit a sok birka be is vett). Ha ez Gyurcsány idejében ennyire így lett volna, akkor Fecó egy lámpavason végezte volna.
Toby
@szandokan: És ez nem zavar ? Ez nem arogancia, hanem bűncselekmény !

"Mindenki tudja, hogy ma Magyarországon a közbeszerzés és pályáztatás úgy működik, hogy

a pályázó hozza magával a haverjait, akik szintén pályáznak, csak rosszabb feltételekkel, hogy a pályázó nyerjen
a pályázat kiírója elve a haverjára írja ki a pályázatot,
az ellenőr a kiíró és a pályázó haverja, kap részesedést a pályázati projektből
a kivitelező kiadja alvállalkozóknak a kivitelezést, akiket nagyrészt ki sem fizetnek
a megnyert EU-s, vagy közpénzt egyszerűen elosztják maguk között az ügy szereplői

Vagyis, az egész közbeszerzés-pályáztatás kamu, Magyarországon becslések szerint
több mint 90%-ban egyszerű ellopása a közpénzeknek.

Mindezt Orbán Viktor, Magyarország regnáló miniszterelnöke elismerte a kamerába, a tévé lehozta.

Emberek elmentek tüntetni a Parlament elé? Valaki felháborodott egyáltalán? Halló, van ott valaki?

Így működik ma Magyarország: az egész állam és a nagyobb cégek mind-mind a korrupcióra épülnek – ez pedig tegnap óta hivatalos magyar álláspont,"
(Bocsi nyanya, linkedből vettem ki ! )
levi
@justhpeter: Hogy ki? Bocs,de nem vágom amit kérdeztél.
agnes200
És korrupció persze nincs a dologban.
Január
Ez így van az egész világon. A regnálók megengedik a korrupciót, mert az tartja őket hatalomban. Csak van ahol elegánsabban csinálják, hiszen miért is van a lobbizás megengedve? Ez most nem vigasz arra ami hazánkban történik. Ez a kapitalizmus diszkrét bája. Ezt elfelejtették a köznéppel közölni, mikor a nagy váltás volt.
A hatalmon lévők mindig megváltoztatják a jövedelem áramlás irányát, mindig mások a kedvezményezettek.
Ami itt folyik az tökéletes visszaélés a hatalommal.
Anna Mária
@szandokan: Te tényleg nem érted, hogy egy ország nem egy családi vállalkozás?
Miért jártĺa te az iskola mellé? :)))
kkalman
Felesleges ezzel a közbeszerzés nevű játékkal bohóckodni hétről, hétre. Szerdán Orbán eldönti, hogy a vőgyerek nyer, és annyi. Nem kell ez a sunyi játék. Elég lenne, minden héten közölni, nyert a vő.
levarosbukta
Hülyítenek itt minket ezerrel, nem is tudom minek szórakoznak ezekkel a pályázatokkal, talicskázzák a lóvét Tiborcz háza elé oszt jóvan.
Desischado
Ez sajnos, nagyon jó regnálja, mi van eben az országban. A miniszterelnök nyíltan beismeri, hogy toronymagasan korrupt, és mi van? Semmi! Szervezik a tüntetéseket? Nem! Méla kuss van, sajnos! Egy normális országban már teljes vagyonelkobzás mellett, vezetőszáron vinnék a bíróságra, aztán meg a börtönbe! De Abszurdisztánban semmi sem történik! Vígan lehet tovább lopni!
Yoda69
Ebbol mennyi jut vissza a keresztapanak? 50%?
eszegfu
Az nagyon szomoru, hogy M.o-n minden a korrupcióról szól... Nem kell ahhoz "nagykutyának" lenni, hogy nyerjen valaki, "csak" Fidesz közelinek. Néhány milliós a kiirás és ugy itéled meg, hogy rajtad kivül szinte senkit nem érdekel, és mégis, ha érkezik egy "hátszeles" pályázat, akkor ő viszi el.Vagy még az is előfordul, hogy a Te áraid jobbak, de nem merik Neked adni, igy keresnek egy akármilyen alaki hibát a kiirásban, igy érvénytelenitik azt, ujra pályáztatják.
evacica
Szégyen és gyalázat amit Orbán meg mer tenni! A Bécsi út jobbik felén ennél kevesebbért már rég el kellett volna hagynia a politikát és bíróságon felelni a tetteiért! S ez a birka nép még indig nem tért észhez és nem ébredt fel, tűri Orbán disznóságait, ahelyett, hogy elzavarná a politikából őt és haverjait, és elszámoltatná gazdagodásukat!
magyarbakancs
@eszegfu:" Az nagyon szomorú, hogy M.o-n minden a korrupcióról szól..."
A történelem kerekét vissza forgatnánk minden évszázadunk csak a hatalmi és közvagyon feletti uralkodásról szólt.
Másképpen az adót hatalom úgy játszott az országgal mintha tulajdona lenne.
Ez volt,ez lesz,ez marad mindig a mentalitásunk.
Kétségem sincs felőle.
1magyar
Egy villamoshálózat felújításánál is mutyiznak a társasházban. 5 millából meg lehetne csinálni de 10 milliót fizettetnek a lakókkal.
Az egész országban ez megy.
eszegfu
@magyarbakancs: Sajnos igazad van... Lehet, hogy elfogult vagyok, de én ugy gondolom, hogy a mostani kormányzás alatt a legnagyobb és mintha pofátlanul még határa sem lenne. Az is tény, hogy ha kicsi, ha nagy, az akkor is korrupció...de a "kismértéküt" érezhetően elfogadjuk.
magyarbakancs
@eszegfu: Az Orbán kormány elfelejtet egy közmondást"Hagyni élni,élni hagyni"
Olyanok mint a pocok mindent magának gyűjtöget.
Feraj49
Valahogy nem értem,miért kellenek újabb és újabb milliárdok ! Hisz ami vagyont összeloptak már életük végéig vidáman elélnének. Még sincs vége a lopkodásnak soha.Már tele a szoba,meg a padlás pénzzel,meg van minden,akkor ráül a pénzkupacra,és kukorékol ? Közben közmunka az embereknek.
eszegfu
@Feraj49: A hétköznapi életben is lehet tapasztalni ezt a "gyüjtögetést". Tapasztalatból mondom: valaki minél tehetősebb, annál jobban tovább kuporgat. Előre "kialkudott" áron elvégeztet egy munkát, majd fizetéskor kezdi az alkudozást, és ha ez nem megy akkor keresi a kifogásokat és egyszerüen levonja a dijból. Kb. ezt csinálják nagyban ők is. Mások pedig egyálalán nem számitanak! Komolyan vissza kellene hozni a régi temetkezési szokásokat: a megboldogulttal együtt temessék el a "szolgáikat" és az értékeiket is.
eszegfu
@1magyar: 8:53 Igen ez megy! Lehet, hogy először a saját házunk táján kellene "takaritani"?! Tény, hogy én vagyok a hibás, ha a gyorsabb ügyintézés érdekében felajánlok "jutalmat".
szandokan
@Anna Mária: Nekem nem volt szükségem iskolába járnom ahhoz, hogy okos legyek:-)
mate03
@szandokan: Na látod! Nálam most kicsikartál, egy piros pontot!Gratulálok!
human
Fél éve írtam, hogy egyszer megéljük, hogy a szemünkbe mondják "Loptunk. És akkor mi van?"
Mint kiderült Orbán és Németné rendszeresen egyeztettek arról, hogy ki nyerjen a pályázatokon. És még értetlenkedett is, hogy ebben ugyan mi a kifogásolható.
Idáig is lejutottunk, hála Orbán Viktor futballmániás felcsúti idiótának.
nyanya001
@Január: Ezek már látszatra se adnak !
Egyre gátlástalanabbak !
Vizual
Azért a demizson sok helyen a kép középponti szereplője ahol Orbán pózol.
Clavigo
Remélem a csúzliszáju Rakkhel már önálló...Igyekezzzéééé Te Here...Ott fogsz ülni az após mellett..
mariaberta
Nyert, mert nemcsak a saját lábán, hanem após pajtás lábán is áll!
Anna Mária
@magyarbakancs: Tudod, drága az amerikai tanácsadó, aki megmondja neki, mit és hogyan hazudjon, a hazugságait hogyan zabáltassa meg a magyar néppel.
No, meg nagy a család, Anikó asszony sem bír magával, ha lát véletlenül egy darab földet, ami még nem az övé. Szóval nehéz sors Orbáné.
Anna Mária
@szandokan: Nem az az érdekes ám, hogy te személyesen milyen nagy szamár vagy és hogy egyszerű dolgokat is képtelen vagy megérteni.
A jelenség az érdekes, amit te képviselsz.
szandokan
@Anna Mária: Ritka nagy tuskónak teccik ám lenni, és innentől meguntam...
pistapapa
Családszerető a Zsiktor,az biztos. De míg Ö az utolsó közös forintunkat is a családjára költi,én az utolsó forintomat is a családomra költöm. Micsoda különbség,nála a becstelenség,nálam a szeretet a jellemző.
Bercifiu
Hajrá Pityu! Kell a suska Récsölnek, a tanuláshoz.
bakegya
@nyanya001: kevés lesz a lámpavas.Tegbap 10,48.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.