Mit akarnak ezzel elérni? Azt, hogy a Meki természetesnek tekintse a kismamák létét, a szoptatást. Ehhez csak gratulálni lehet, mivel az ellenkezőjét a McDonald’s sosem állította. Egy utánlövéses akcióban, pótcselekvésre hajazó módon, döngetni a nyitott ajtókat tényleg csak arra jó, hogy üres vázzá silányítsák a különben nagyon erős eszközt: a civil megmozdulásokat. Hacsak ki nem derül: a McDonald’s szervezte valami fondorlatos reklámkampány részeként. Amire jelenleg nem utal semmi.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lópicigáspár
Nemrég egy nő elővette a mellét a vonaton és szoptatni akarta a gyerekét. Egy állomást utazott, kb. 10 percet. A gyerek nem volt éhes, mert undorodva forgatta a fejét, de a nő rányomta a mellére szegény gyerek száját, aki majdnem megfulladt.
Nos, ez a nő nem azért vette elő... hanem más célból...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Meg azért az is jó, hogy vannak, akiknek egy bunkó biztonásgi őr a legnagyobb gondjuk.
verum
Ezt kellene csinálni az élet minden területén! Tiltakozni, ha valami nem tetszik, mert végül is az emberekért van minden, a Meki, a város, az ország.
Tiltakozni, ha nem tetszik a kitiltás, ha nem tetszik a köztér átnevezés. A vezetők, a vezető pozícióban levők hadd fogják fel, hogy nem urak, hanem kiszolgálók!
Szerintem ez egy szabad országban teljesen természetes kellene hogy legyen.
GeoCravker
@verum: Sőt! Tiltakozzunk a tiltakozások ellen. Meg a Tiltakozást ellenzők tiltakozása ellen is.
Attól, hogy valamit jogod van megtenni, még lehet, hogy hülyeség vagy kontraproduktív, ha élsz ezzel a joggal. Vagy ha rosszul élsz vele.
nemkati
@verum: Nem értek egyet Simayval. Ha ez az anyuka csendben eloldalog, akkor mással, akár máshol, ugyanúgy előfordulhat ilyen. És hogy ne forduljon elő, szükség van az ilyen flashmobokra, hogy felhívják mindenki más figyelmét, mit tehetnek, vagy nem tehetnek meg velük, illetve mit tehetnek, vagy nem tehetnek ők maguk. Más kérdés, hogy a jó dolgok azért soha nem kapnak akkora publicitást, mint a negatív események. Sajnos.
darwin
@verum: Ennek semmi köze a vezetéshez.
Ráadásul nyitott kapukat döngettek,mert a Meki nem tiltja a szoptatást.Bár fura gusztusra vall.
Én, /hangsúlyozom: ÉN,tehát nem buzdítok senkit,magánvélemény /kijönnék a Mekiből,ha valaki ott szoptatna.
verum
@darwin: - látod, magadnak több jogot akarsz. Mert te önszántadból jönnél ki, míg az anyukát a babával kiküldték. Veszed a különbséget?
darwin
@verum: Ő is kijöhetett volna önszántából :) .
Nem akarok több jogot.Bemenni,enni,inni,kijönni. Nem akartam volna szoptatni.
verum
@darwin: - senki nem gátolt meg fizikailag abban, hogy egyél igyál.
Ha valaki bemegy egy átlátszó pólóban, vagy blúzban, akkor is kijössz, vagy bámulod és közben eszel és iszol?
nemkati
@verum: @darwin: Önszántából jött ki, miután az őr azt mondta neki, hogy ez itt nem elfogadott tevékenység.
Levendula
@GeoCravker: Miért is lenne bunkó a biztonsági őr?
GeoCravker
@Levendula: Jogos. Nem voltam ott. Lehet, hogy odament. Udavariasan odaköszönt, Szólt, hogy az étteremben ez nem szokásos tevékenység és felajánlotta segítsgét egy belső helysigbe való folytatására a tevékenységnek. Segített a kismamáának a cuccát beljebb vinni, meg ilyesmi.
A hiradások nem erről szólnak, de ez szinte részletkérdés.
GeoCravker
@nemkati: A civil tiltakozás egy, ha nem a legerősebb eszköz egy demokráciában.
ha pótcselekvéssel üresítik ki, akkor egy vállrándítással intézi el a tömeg akkor, amikor valóban nagy szükség lenne rá.

A jelen helyzetben akkor lett volna szerpe, ha a Meki belső vizsgálata nyomán mondjuk a meki éremes ajtónállója díjjal tüntetik ki a biztonsági őrt.
dr lópicigáspár
Nemrég egy nő elővette a mellét a vonaton és szoptatni akarta a gyerekét. Egy állomást utazott, kb. 10 percet. A gyerek nem volt éhes, mert undorodva forgatta a fejét, de a nő rányomta a mellére szegény gyerek száját, aki majdnem megfulladt.
Nos, ez a nő nem azért vette elő... hanem más célból...
nemkati
@GeoCravker: A média felkapta az ügyet, a biztonsági őrt nyilván azóta kioktaták, hogy hasonló helyzetben mi a teendője, de ha nincs a flashmob, akkor ennyi lett volna a történet. De így valószínűleg máshol is elgondolkodnak, hogy egy ilyen helyzetet hogy kell megoldani.
GeoCravker
@dr lópicigáspár: Elég a HVG-n megnézni a képriportot. Unott vagy alvó gyerekek, vagy egészen máshova figyelő az emlővel legfeljebb játszó gyerekek.
A Flashmob-on több volt a képek alapján az exhibicionista, mint a szopó gyerek.
De legalább a fotós sem látott még szoptatást a jelek szerint, ha ezeket a képeket nagy büszkén közreadta :-)
nemkati
@dr lópicigáspár: Ez az alma és a körte esete az egyszeri összehasonlítóval. :)
GeoCravker
@nemkati: Tévedsz. Ezt be lehet állítani úgy, ahogy írod, de nem igaz.
Ha gyereked kiönti a málnaszörpöt, majd elindul a szivacsért, de közben rászólsz, hogy törölje fel, amit kiöntött, akkor Te beleélheted magad abba, hogy milyen baromi hatékony vagy. Mert íme, szóltál, és feltörölte. Tehát csak azért, mert szóltál.
Valójában sosem tudod meg, hogy magától mit tett volna. S tekintsünk el azoktól az esetektől, amikor legközelebb juszt sem törli fel magától, hogy Te jobban érezd magad.
Természetesen, ha elmegy, de nem a szivascért, hanem játszani, akkor szólj rá.
Na ugyanez a helyzet ezzel a flashmobbal.
Önjelölt hordóvezérkék meghirdették mielőtt kiderült volna, hogy mit tesz anélkül a cég. Ettől roppen hatékonynak látszanak, de valójában ostobák.
nemkati
@GeoCravker: Velem elég sokszor előfordult, hogy éppen indultam valamit megcsinálni, amikor rámszóltak, hogy menjek és csináljam meg. Ilyenkor SOHA nem csináltam meg!
GeoCravker
@nemkati: ismerem az érzést.
Ezért is ugrott be, hogy akár kontraproduktív is lehet egy ilyen akció
nemkati
@GeoCravker: Hát ez most pont nem illik ide. Vagy a flashmob alatt valaki valahol pont meg akarta engedni egy kismamának, hogy megszoptassa a gyerekét, és erre azért se engedte meg? Ki volt az???
verum
@nemkati: - pofátlanság ezen gúnyolódni!
nemkati
@verum: Lehet. Én viszont nem bírtam visszatartani.
darwin
@verum: Attól is lehet hányingerem.Egy étterembe senki ne mutogassa az intim területeit.Még átlátszó blúzban sem.
verum
@darwin: - ja, nagyanyáink a térd feletti szoknyán botránkoztak meg. Majd hozzászoksz te is hozzászoksz, mint nagyanyáink.
darwin
@verum: Legfeljebb nem megyek a Mekibe.Akkor senki nem nyomja a képembe a mellét.
verum
@darwin: - legfeljebb.
Egyébként sem nyomja a képedbe egy kismama a mellét, hanem a gyerekét eteti.
JAJMÁR
Nem írtam még ehhez a témához, de most muszáj.
Gratulálok a nőknek, akik felvállalták és elmentek erre a rendezvényre, és tiltakozásukat fejezték ki... nem a nyilvános szoptatásért, hanem a nőt ért megaláztatásért.
Nőt alázó helyzet és anyát alázó helyzet volt a biztonsági őr viselkedése.
Írnom kell most ide, mert ennek a cikknek az írója semmit nem ért az egészből.
Ha van olyan hely a Mekiben, ahol a nők nyugodtan megszoptathatják a gyereküket, miért nem irányították oda ezt a nőt, aki kényszerhelyzetben volt, és még engedélyt is kért, hogy megszoptathassa a picit, és egész biztos, hogy jobban is érezte volna magát egy nyugodt helyen?

Szükség volt erre az akcióra, mert talán a jövőben egy ilyen kérésre megtalálják a helyet éttermekben, közintézményekben, eü. intézményekben. Megjegyzi talán az összes biztonsági őr, hogy ilyen esetben segítő legyen.

Igen, a szoptatás természetes dolog, de vajon tudja-e minden férfi, hogy adódhatnak nem mindennapi helyzetek, és mennyi apró bosszúsággal, akadállyal, kényelmetlenséggel kell megküzdenie egy édesanyának? Teljesen fölöslegesen, mert jó hozzáállással ezek elkerülhetők.
Az édesanyák és a babák tiszteletet érdemelnek.
..
A szoptatás látványa valóban zavarhat másokat, de ami még lényegesebb, az édesanyát is, de mégis meg kell oldani, ha a helyzet úgy hozza. A babáért mindent bevállal az édesanya.
Egy nő sem szoptat szívesen társaságban,- de bármilyen hihetetlen, kopik a szégyenlősség, mert nem az kerül az első helyre - és nem minden férfi érti és fogja fel, hogy az most nem a "női mell", hanem az anyáé, és nem magamutogatásról van szó. Aztán van az a réteg, amelyik leplezetlenül élvezkedik, magas neki, hogy ez nem az a helyzet, amibe belebámulhat. Kultúra, amit ideje lenne megtanulni és helyén kezelni.
Jó, hogy bátran megírta az esetet ez a nő, és a többiek pedig demonstrálásukkal felhívták a figyelmet, már nagyon ideje volt. Gratulálok nekik.
GeoCravker
@nemkati: szerintem félreértetted, amit írtam.
GeoCravker
@nemkati: nem baj.
Szerintem ez egy tipukusan elidőzített tiltakozás volt.
Szerencsére nem kötelező egyet értenünk sem :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.