„Már régóta szerettem volna írni egy posztot a migráció GAZDASÁGI hatásairól, mert ezen a területen meglehetősen nagy káosz uralkodik az emberek fejében, egy csomó fals információ kering. Magyarországon pedig különösen szeretik elferdíteni a tényeket és az épp aktuális érdekeknek megfelelően manipulálni emberek tömegeit. Persze nyugaton se sokkal jobb a helyzet, az átlagember ott sincs tisztában az alapvető gazdasági összefüggésekkel. (Ha túl szakmai lesz hát előre is elnézést.) Ma már természetes, hogy ha az élet bármely területét vesszük, mindenhol erős versenyt látunk. Versenyeznek az államok egymással (mostanában jellemzően pénznyomtatással, azaz a saját devizájuk gyengítésével), a jól képzett munkaerő megszerzésével, illetve minden lehetséges úton-módon. Persze létezik olyan is, ország is, meg embertípus is, aki még mindig azt hiszi, hogy a versenyre az agresszió a leghatékonyabb módszer. Ezeket az embereket és országokat ki kell ábrándítsam: az utóbbi évtizedek...

Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
"Persze létezik olyan is, ország is, meg embertípus is, aki még mindig azt hiszi, hogy a versenyre az agresszió a leghatékonyabb módszer. Ezeket az embereket és országokat ki kell ábrándítsam: az utóbbi évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kooperáló országok a legversenyképesebbek, a legsikeresebbek, a bezárkózók, agresszívek, korruptak pedig nagyon hamar a szemétdombra kerülnek – a globalizációnak köszönhetően sokkal gyorsabban, mint korábban."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.