Egy ország legelemibb joga, hogy eldöntse, kit enged be – hangoztatta a bevándorlással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A bevándorlásról szóló európai uniós szabályokat kritizálva a kormányfő úgy fogalmazott: "ha nem kényszerítenének ránk életszerűtlen szabályokat, akkor Magyarországon nem lennének menekültek, akik itt vannak, azokat már mind hazaküldtük volna".

Álláspontja szerint vagy vissza kell venni nemzeti hatáskörbe a kérdést, vagy meg kell változtatni a közös európai szabályokat, hogy azok ésszerűek legyenek.

Orbán logikai bakugrással varázsolna minden politikai menekültből megélhetési bevándorlót

Orbán Viktor azt is mondta, hogy akik Magyarországra érkeznek Szerbián keresztül, és Görögországnál léptek be az EU-ba, mire Magyarországra érnek, már nem politikai menekültek, mert nem olyan országból jönnek, ahonnan el kellene menekülni.

A kormányfő más ügyekre is kitért: azt mondta, az építésügyi szabályrendszer átláthatatlan, megkeseríti az emberek életét, ezért egy radikális adminisztrációs csökkentést kell végrehajtani.

Az adóeljárás területén szintén jobbításra van szükség – közölte.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@Freewolf: ahan...és milyen dolog haldoklótól kunnyerálni ...s abból fényezni magatok...per pillanat az országot az itteni haldoklótól lejmolt pénzből tartjátok fenn...ha úgy tetszik a mi befizetéseink egy részét is ti költitek el marhaságokra...és a kereszténységet meg ki nem szarja le? olvass utána a világvallásoknak...per pillanat a gyerekeim a church of england egyik sulijába járnak de ilyen állkeresztény maszlagot mint ami otthon van itt soha nem eresztenek meg, mivel tisztában vannak azzal, hogy a kerszténység nem az első és egyetlen világvallás...neked is jogod van itt siránkozni, de ha besokallnak európában akkor jogod lessz ahhoz is, hogy durcásan bevonulj a jurta sarkába rágcsálni a nyereg alatt puhított mangalicát...kb ennyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Felktételezem, hogy a nagy idegengyűlölet keltés Finkelstein ötlete. Ezzel akarják a szavazókat elorozni a Jobbiktól. A Fideszt csak egy dolog érdekel; hatalmon maradni minden áron. Ennek pedig egyetlen oka a hatalom és a gazdagodás mámora.
adrenalink
Orbán és a logika köszönőviszonyban sincsenek egymással!
magyarbakancs
miniszterelnök úr maga egy logikai bukfenc?
Az az ember ki havonta változtatja állás pontját mindenről és ezt normálisnak tartja.
Akkor én egy hátasló vagyok.
Freewolf
Ennyire nem értettem még soha egyez a miniszterelnökkel! Teljesen igaza van! Válogassuk meg mi, hogy kiket engedünk be! Ez a legelemibb joga egy szuverén országnak!
wagabund
Orbán nem lázít, egyáltalán nem buzdít idegengyűlöletre...
...lehet, hogy furcsa, de kivételesen jót akar...

csakhááát...nagy a szembeszél...

lehet köpködni. (és néha meghallgatni csütörtökön Lázárt, pénteken reggel Orbánt)
human
Orbán úgy tud adni, hogy közben elvesz. A kisebb parlamentet is úgy valósította meg, hogy soha nem látott rekord szintre emelte az államtitkárok, ilyen-olyan területért felelős megbízottak számát. Így a kisebb parlament sokkal többe kerül.
Freewolf
Európa haldoklik! A liberális métely az önfelszámolásba vezető pokoli út. Nincs érték, nincs kereszténység, csak nagy megengedés és befogadás. Mindenkinek joga van mindenhez, csak a dolgozó, helyi többségnek nincs igazán semmihez joga! Őrület!
bundi
@Freewolf: ahan...és milyen dolog haldoklótól kunnyerálni ...s abból fényezni magatok...per pillanat az országot az itteni haldoklótól lejmolt pénzből tartjátok fenn...ha úgy tetszik a mi befizetéseink egy részét is ti költitek el marhaságokra...és a kereszténységet meg ki nem szarja le? olvass utána a világvallásoknak...per pillanat a gyerekeim a church of england egyik sulijába járnak de ilyen állkeresztény maszlagot mint ami otthon van itt soha nem eresztenek meg, mivel tisztában vannak azzal, hogy a kerszténység nem az első és egyetlen világvallás...neked is jogod van itt siránkozni, de ha besokallnak európában akkor jogod lessz ahhoz is, hogy durcásan bevonulj a jurta sarkába rágcsálni a nyereg alatt puhított mangalicát...kb ennyi...
stirliitz
Igaza van! Törökország, Szerbia, Görögország vagy Románia nem háborús övezet, tehát nyugodtan ott maradhatnak. Ha eljönnek az azt jelenti, hogy nem menekültnek, hanem gazdasági bevándorlónak tekintik önmagukat, ergó mehetnek vissza. Ehhez persze durván meg kell erősíteni a déli határt.
Freewolf
@bundi: Nagyon nagy hiba volt belépni, de most már nem szabad kilépni! Jó azoknak, akik nem látják át a történések mögöttes tartalmát és nem érzik a veszélyt, ami pedig irgalmatlan sebességgel robog felénk! Te pedig, mint a többi demagóg, gúnyolódj csak a mi nemzeti érzésünkön , de mikor eljön a nap, hogy már hazánk sem lesz, hiába fogom kijelenteni, hogy megmondtam!
Anna Mária
@Freewolf: No persze, Európa haldoklik.
Érdekes, azért a "haldokló" európai adófizetők pénze, amiből még valahogy elműködik Magyarország, az kell, ugye?
Idétlen fidesztroll vagy kutyus, nem más.
Freewolf
@bundi: Beleolvastam ebbe az érdekes írásba! Tényleg, diplomás és képzett emberek özöne jön Európába. Afrikából az oroszlánvadászok, Szíriából a tevezsokék, Afganisztánból a kecskepásztorok és ópium termelők. Meg fog minden gondunk oldódni és ha elszaporodnának itt az oroszlánok, hopp, már itt is a segítség!
Teljesen érthető a cikk minden mondata!
bundi
@Freewolf: köszönd magatoknak...tudod az ország azért élt túl mert az emberek összetartottak...és a nagy bukások előzménye a hozzád hasonlóaknak az elvakult gyűlölete és széthúzása volt...tekints úgy az országra mint egy nagy cégre...ha a melósokat lenézik az irodisták, és kicsesznek velük lépten nyomon, valamint a középvezetők, áskálódnak egymással és csak azzal vannak elfoglalva, hogy hogy vágjanak egymás alá, miközben a tisztelt vezető focikázik, és homokba dugja a fejét, akkor borítékolható a csőd...és ugyanez európai szinten is...ha magyarkodsz akkor legyél is az...ne hagyd magad befolyásolni uniós vissza nem térítendő támogatásoktól...egyszerűen utasítsátok vissza...ennyit arról a fene nagy nemzeti érzésetekről...kétszínű banda...és most utálhatsz...
Freewolf
@bundi: Nem magyarkodok, hanem magyar vagyok! Persze, mikor olvashatunk a magadfajtától olyat, hogy ne zsidóskodj, vagy ne cigánykodj? Csak a többségi társadalom tagjait illik liberáliséknál ekézni!
Az EU, pedig ha elvette a piacunkat, hát fizessen! Ennyi!
Téged utálni? Miért, ki vagy te? Nem számítasz sem pro, sem kontra nekem!
stirliitz
@Freewolf: A képzett emberekkel nem is lenne gond, jöjjenek, hiszen az országnak és az EU-nak kellenek a szakemberek. De a vándorló milliók között mennyi érték van?

Az a gond, hogy az EU-nak a bevándorlással kapcsolatos szabályozása nem ekkora létszámra készült.
Freewolf
@Anna Mária: Egyet tanácsolhatok! Gondolkodj! Persze azzal a hardverrel tudom nehéz! :-)))))))))
Freewolf
@stirliitz: Nem is lenne ekkora a létszám, ha a képzett munkaerőt engednénk be. Analfabéta, a nyelvet nem beszélő, asszimilálódni nem akaró massza zúdul ránk!
Anna Mária
@Freewolf: Jól van, jól, nemzethy érzelmű kutyus. Ugass csak.
dr. prédikátor
viktor szopkin! azt mondod Európa haldoklik??!! Akkor te egy hullarabló vagy!!!
stirliitz
@Freewolf: De sajnos a jóléthez van eszük, ha nem így lenne, akkor az útba eső országok valamelyikében is kérhetnének menedéket, de nem! Érdekes módon, mindegyiknek a gazdag Nyugat-Európa lebeg a lelki szeme előtt és igyekszik hozzá minél közelebbi államban menedéket kérni, hogy ne lehessen azonnal kitoloncolni. Amíg tart a történet elbírálása, addig pedig elhúzzák a csíkot nyugatra. Ezzel az aljas, átverésszerű jelenséggel napi szinten találkozom szolgálat közben magam is, tehát ez már tapasztalat.
Freewolf
Kedves ellenségeim!
Feltétlenül igényt tartotok rá, hogy sértegessük egymást? Magam részéről úgy vagyok vele, hogy nem szórakoztat mások sértegetése, ezért ezeket a mondatokat, ahogy vannak, úgy hagyom figyelmen kívül.

Disznóval ne birkózzon az ember, mert mindenki sáros lesz és a disznó még élvezi is!

Maradok tisztelettel! :-)
stirliitz
A hazai kormosok is ezt csinálták: mentek Nyugat-Európába, Kanadába és ezerrel hazudták, hogy őket üldözik. Vajon miért nem volt jó nekik pl. Csehország, Lengyelország vagy Szlovénia? Ja, tudom: mert nem gazdag, jómódú államokról van szó!
Freewolf
@stirliitz: Ráadásul még csak nem is ezeket a szerencsétleneket hibáztatom mindenért! A retkes USA sok helyen destabilizálta az országokat, azok menekültjei pedig bennünket lepnek el! Az igazi ellenségünk csillagsávos lobogót lenget!
bundi
@Freewolf: @stirliitz: gondolom annak idején a nagybetűs honfoglaláskor csupa nasa mérnök, sejtbiológus lovagolt be oda neyreg alatt puhított mangalicát majszolni...
ne szóld le a bevándorlókat nem hülyék...akiknek gondja van az értelemmel, azok azok, akik tanulhattak volna , mégsem tették...szíriában irakban afganisztánban az átlag ember számára sokszor már az általános iskola elvégzése is nagy kihívás, mert egyszerűen nincs sok helyen...vagy nem mehet oda az ember gyermeke...csak a felsővezetésé...apropó épp ezt gründoljátok ti is össze a felsőoktatásban mostanában...jövőre a gimnáziumokből kell kirakni a munkásember gyermekét...ha jól tudom ezt is elkezdtétek...és már csak az általános iskolákat kell az észak koreai szintre amortizálni és boldogak lehettek...hajrá orbanisztán...a feleségemnek sok nigéria zimbabvei afgán, kurd tanítványa van...sokszor mondja honnan jöttek a gyerekek...mit tettek velük...ja...a másik aranyköpésed...
"Nem is lenne ekkora a létszám, ha a képzett munkaerőt engednénk be. Analfabéta, a nyelvet nem beszélő, asszimilálódni nem akaró massza zúdul ránk!"
akkor miért is tekertek az unió pénzére ha ennyire zavar a multikulti? kis megélhetési bevándorló félázsiai népség...ezek a vezéretek szavai...nem megsértődni...
stirliitz
@Freewolf: A korrekt az lenne, ha az USA-t lepnék el, de nekik földrajzilag hatalmas szerencséjük van.
Freewolf
@bundi: Ne vetítsd ki a gondolataidat a mondataimra! Én sehol nem írtam, hogy az EU pénzére ácsingózunk menekült ügyben. Tartsák meg a pénzüket, meg a bevándorlókat is!
Megsérteni te? :-)))))))))))))) Na ne nevettess! Mi magyarok vagyunk. Te mi vagy?
Knapp75
@Freewolf: Miért beszélsz mindig többesszámban?
Egyedül kevésnek érzed magad?

Az EU pont a toleranciát gyakoroltatja a polgáraival, alapvetően azért, hogy ne nyírjuk ki egymást a politikai vagy gazdasági érdekeink miatt.
Európa az EU nélkül haldokolna, mert a mostani tagállamok is harcolnának egymás ellen.
És szó szerint is, nem csak a tárgyalóasztalnál.

Persze vannak olyan mélymagyarok, akik képtelenek beilleszkedni ebbe a társadalomba, nekik először az előítéleteikkel kell megküzdeniük és ebben nem segítenek az orbán-félék a jobbikos dumájukkal.

Egyébként hogyan döntöd el a menekültről még az érkezése előtt, hogy ő akar-e asszimilálódni? He?
Freewolf
@stirliitz: Persze, ha a bevándorlók fókák lennének, lenne esélye a dolognak! :-)))))))
stirliitz
@Freewolf: Mondtam már ne állj szóba velük, ne süllyedj le a szellemi szintjükre. Én simán átugrom a hülyeségeiket, mivel csak elbeszélnénk egymás mellett.
Anna Mária
@Freewolf: Magyarország az EU adófizetőinek a pénzéből vegetál, ha nem vetted volna észre.
bundi
@Freewolf: öööö...anyai ágon erdélyi szász , és erdélyi magyar apai ágon meg szerbiai tót és valami csongrád megyei keverék...és te? magyar vagy? mikor irtottak ki, tatár járás, török megszállás, habsburg dinasztia, orosz vendégeskedés?...
bundi
@stirliitz: az usát is ellepték ne aggódj...hülye bevándorlók európából...és tönkrevágták sitty sutty... ott volt kb 2-300 000 magyar is köztük...
Knapp75
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
@stirliitz: Ezek hülyén halnak meg!:-))))))))
bundi
@Freewolf: egyébként tisztában vagy azzal, hogy a beruházások kb 85-90 százaléka uniós pénzből épült az elmúlt öt évben? de ha az önérzet győz...hát legyen postázzátok vissza...és koppintsatok viktorka orrára, amikor kikerekedett szemmel lihegve mantrázza, hogy minél több pénzt akar lehívni minél rövidebb idő alatt...ja a 2015 ös költségvetés alapmű a számodra...
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=k325&p_ckl=38
613. oldaltól böngészd...
egyébként másik cikknél megtehetted volna...ott a gyengébbek kedvéért ki is emeltem a dolgokat...
propeller.hu/itthon/3112203-chartergepekkel-kuldik-vissza-nyaron-menekulteket-magyarorszagra?all#c1347440
tegnap 12,06-tól...
bundi
@Freewolf: egyébként valahol egyetértek knappal...tudod amikor erdélyben vagy délvidéken játszottuk azt, hogy a nyári szabadságunk alatt kimentünk és a helyieknek építettünk ezt azt jórészt saját pénzből, az ottaniakkal sokszor beszélgettünk az olyan megélhetési magyarokról mint amilyenek ti vagytok...és például a szent anna tónál az ottaniak párszor mondták, hogy a nyári orbánmajálison néha le szerették volna pofozni azokat a nagyképű majmokat akik odamentek magyarkodni és csak a mellüket verték...de mondom a lehetőség nyitott most is ha akarsz jöhetsz te is a címek megvannak még, és most is vannak karitatív dolgok ahol lehet segíteni...ott megnézhetjük ember vagy-e vagy csak gatya...
bundi
@Freewolf: de nagy a csönd ... te milyen származék is vagy kisbarátom? ha már ily nagyon vered a melled?
Freewolf
@bundi: Nem vagyok gazdasági szakember, a számok nem a világom! Azt viszont ne felejtsük el, hogy komoly adó bevételtől és vámtól estünk el a belépéssel egyidőben. Azt nem vitatom, hogy többet kapunk így, mint ha nem lenneénk tagok. De, és itt a de a fontos. Milyen áron?
bundi
@Freewolf: tehát egy tőről fakadunk... de visszatérve...ha saját bevallásod szerint sem a te világod ez, akkor miért osztod az észt ebben a témában...másik, ne légy hülye mi az a vám amitől elestünk? mi is volt az unióba lépés előtt amit odahordott az ország...és mi is volt ami onnan jött? gondolj bele ha nem lett volna ez akkor az autóipari beruházások is a szomszédba mentek volna, mivel ott nem kell fizetni az uniós védővámot...és ugye ha utánanézel, akkor meg tudod mondani az autóipari konszernek milyen hányadban részesülnek a termelt gdp-ből...valamint mivel annak idején részben a fidesznek köszönhető az is hogy a bukott kgst piac után az oroszokkal is morciszünet volt egy ideig, tehát az ország egyetrlen felvevőpiaca csak az unió volt...de mondom ha nem tetszik lehet jurtázni nyilazni lovagolni az unión kívül is...
bundi
na mindegy mára vége @Freewolf: megyek tolni egyet az angol gdp-n
vonotok
Ezt at embert, javaslom, hogy komoly pszichologikusok vegyék mélyre ható elme vizsgálat alá.Sajnálom le írni ,de a szellemi szintje kérdéseket vett fel a normális emberben.
Clavigo
Ez tényleg idióta...A kitiltott korrupt politikusokról mikor pofázol ,Orbán elvtárs ? Érdekelne...
Knapp75
Orbán logikai bakugrásai után Freewolf logikai bakugrásait olvashatjuk...

Tehát @Freewolf: Hogyan döntöd el a menekültről még az érkezése előtt, hogy ő akar-e asszimilálódni? He?
Knapp75
@Freewolf: Tudom, hogy nem vagy a számok embere (ez lényegében a jobboldaliság alapköve nálunk), de azt ugye tudod, hogy a határnak két oldala van?
Nem csak mi szednénk vámokat, hanem az exportált magyar termékeket is vámokkal sújtanák.

És bizony a "külkereskedelmi mérleg aktívuma" azt jelenti, hogy mi többet exportálunk, mint amennyit importálunk.
Logikailag meg ha vámot szedsz, akkor az megdrágítja a terméket, amiből így kevesebbet tudsz eladni, ha egyáltalán ezek után megpróbálják azt nálunk megtenni.
Egy extra adó (a vám is ilyen lényegében) forgalomcsökkenéshez vezet, elég megnézni mondjuk az autók regisztrációs adóját.
Knapp75
@Freewolf: Azt meg sajnálom, hogy fenyegetésnek veszed, ha én beverném azok pofáját, akik magyarokat bántanak és megpróbálják őket kiközösíteni.
Pedig én csak megvédeném a magyarokat a magyarkodóktól. ;)
bakegya
A teknős acölöp tetejéről-Kossuth hullámhosszán-Parancsot hirdet
Vagyis ,szélsőséges nacionalizmusáról meggyőzni kíván minden magyart.NAGYON ELMENTEK ENNEK MÁR OTTHONRÓL.
ELEGEM VAN A TUDATMÓDOSÍTÓ PRAKTIKÁIBÓL AMELYEK MELLESLEG EMBERJOGI KÉRDÉSEKET VET FEL.
justhpeter
Görgeti tovább ezt a gumicsontot, közben tudja, hogy azt fog csinálni, amit az unió mond neki. Különben a haldoklók nem küldik a pénzt. Azt pedig még az idióták is szeretik.
Desischado
Ez az egész csak arról szól, hogy szavazókat akar szerezni, illetve visszaszerezni, és amíg ezen rágódunk, addig sem a mocsokságaikkal foglalkozunk! Ki van ez találva! orbánnak egy célja van, a hatalom megtartása. Hogy nyugodtan tovább rabolhasson ő és a bandája. Ez a cél, és semmi más!
kukac50
Orbán bakot lőtt azzal is ,hogy magyarul írták a plakátokat,hogy ne vegyétek el a magyarok munkáját.
Angolul vagy több nyelven kellett volna azt írni,hogy
Ne vegyétek el a magyaroktól a havi 47 ezer forintos közmunkát mert éhen döglik a félország!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.