Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a "baloldali agressziót".

Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére". Megvan annak a módja, hogy törvényes eszközökkel fejezzék ki a véleményüket – tette hozzá.

A kormánypárti politikus azt mondta, jól látható, hogy az emberek többsége a konzultációt választja, még akkor is, ha nem a kormány álláspontjával ért egyet. Eddig több mint 400 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, és 200 ezer feldolgozása után elmondható: az emberek 90 százaléka a kormány által képviselteket támogatja – közölte.

Németh Szilárd arra is felszólította Szigetvári Viktor, hogy számoljon el a Haza és Haladás Alapítvány pénzeivel. "Komoly külföldi pénzekről (...) van szó", és szeretnénk tudni, hogy kik támogatják őket és ezért mit kértek cserébe – mondta Németh Szilárd, aki szerint nyilvánvaló, hogy a külföldi támogatásért cserébe akár külföldi érdekek képviseletét is lehet kérni.

Azt mondta, a plakátrongálás "egy elterelő hadművelet" arról a sok százmillió forintról, amit azért kaptak, hogy "ezt a típusú politikát folytassák Magyarországon".

Az Együtt kedden közölte, hogy mozgalmat szervez a konzultációs óriásplakátok leszaggatására. Az MSZP szombaton közleményben azt írta, "a fröcsögő plakátkampány" üzenetét a polgári ellenállás eszközeivel mindenki úgy semlegesítse, ahogy csak tudja". A DK-nak – hangzott el egy szombati sajtótájékoztatón – nincs ellenére a plakátok megrongálását célzó állampolgári akció.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Adja már valaki orbán doktor kezébe a Büntető Törvénykönyvet!

BTK 332. § Közösség elleni uszítás:

Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet ellen,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy
c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra,
nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel gyűlöletre uszít,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lackó50
Az egyéb reklám plakátok mellé is állítanak egy rendőrt? Vagy azokat lehet rongálni? Ez már a hatalommal való visszaélés tipikus példája. A kérdőívekből is kinyomtak állítólag 8 000 000 db-ot ebből állítólag visszament 400 000. Ez mindösssze az 5%-a és azt állítják, hogy ennek a 90%-a egyetért a kormánnyal. Akkor már az egész ország az ő véleményüket osztja. Hogy a többség arra nem vette a fáradtságot, hogy a postáig elsétáljon és mindjárt a szemétbe dobta a papírt azt borítsa jótékony homály. De a számokkat se hiszem el, mert hazudtak már ők ennél nagyobbat is. Bár szerintük ez az 5% képviseli az ország véleményét. Így minden rendben van.
Desischado
Én ahogy megkaptam ezt a konzultációs sz@rt, összetéptem, és ment a kukába! Ennyit erről. És ők szítják a felesleges gyűlöletet, hogy eltereljék a saját mocskos, korrupt ügyeikről a figyelmet! Mennyi milliárd ment el megint feleslegesen?!
mariaberta
Amikor az ellenzék választási plakátjait sorra megrongálták, hol volt a rendőrség, hol volt ez a szilárd plakátőrző ember? Akkor is fel kellett volna jelentenie a plakátrongálókat, nemde?
A leveleket meg megérdemelt helyükre tettem.
mate03
@sentinel216: Látod?Itt jön képbe az ügyészség! Még a 30.szor módosított,köbe vésett,alaptörvényt,sem ismerik! Vagy nem akarják.
Lepényleső
Ez baloldali agresszió. Én meg a jobb oldal jeles képviselőitől azt láttam,hogy a parlament
köré vont ideiglenes kerítést,a huligánokat megszégyenítve dobálták széjjel. Emelt fővel,
harsányan biztattak hasonlóra mindenkit.Most hallották meg. Arról igazán nem tehetnek,
hogy fordult a kocka.
amaramaistanna
Vendég kommentár a Facebook-ról:
"Mécs Anna
Jaj , hát félreértitek ezt a plakátdolgot! Az igazság az, hogy most társadalmi szinten kaptunk idegengyűlölet ellen védőoltást. Kis dózisban be kellett juttatni a gyűlöletet,hogy kialakuljon az immunválaszunk. Igazán hálásak lehetnénk!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.