Elképesztő sikert ért el a magyar kormány: egy egész ember már haza is jött a Gyere haza, fiatal! program csábítására. Ezt az alkalmat meg is tisztelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és személyesen jelent meg Sie Gábor első munkanapján egy csapat sajtóssal. Varga elmondta: nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok haza is akarnak jönni – írta az Index.

Sie két évet dolgozott Londonban, mostantól pedig a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. csapatát fogja gyarapítani. 

Bár a kormány korábban azt állította, 40 ezren regisztráltak, de kiderült, hogy "félreértés" történt és csak a program Facebook-oldalát látták ennyien, valójában 800 regisztráló van.

A Gyere, haza fiatal! programra egyébként 100 milliót szán a kormány, amelyből összesen 126 fiatalt tudnának haza hozni. Eddig 51 céggel sikerült szerződniük a munkahelyek biztosításához , de csak 54 komoly érdeklődővel tudtak tárgyalni videókonferencián a Hír24 szerint.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Biztos nem jött be neki külföldön.
Vagy megrendezett színjáték. Ezeknek már akkor sem hiszek, ha kérdeznek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Senara
... és személyesen átadta a dinnyeföld gyomlálására a meghívott .
levarosbukta
Ha hiszitek ha nem én már azt is képes vagyok hinni hogy ez a Gabika az új rezsicsökkentéses Matyi bácsi! Mennyit fizethettek ezért???
adrenalink
Remélem, hogy 1 db(!) Túró rudit vitt neki ajándékba /1 csomag már megterhelő lett volna a kőcségvetésnek/...
bra048
Jönnének ők szívesen, csak előbb ennek a bagázsnak kellene kivándorolnia Vargástul együtt
Londonba. Mindjárt több lenne a levegő itthon...
Dr. Felipe
Ebben az ütemben 2000 év múlva az összes magyar itthon lesz.
verum
Biztos nem jött be neki külföldön.
Vagy megrendezett színjáték. Ezeknek már akkor sem hiszek, ha kérdeznek.
nyanya001
@adrenalink: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Anna Mária
Hááhááháá!
Találtak egy darab hülyegyereket, aki hajlandó volt velük szóba állni! :)))
prielle
Így csinálnak minden bolhából elefántot!
Egy fecske nem csinál nyarat! Drága kormány, ezek népi bölcsességek!
Valamikor Varga Mihály volt az egyik legnormálisabb fideszes, ma már belőle is bohócot csináltak! 2-3 éve még feszengett, ha hazudnia kellett, aztán beletanult!
m.macskosz
@bra048: Hol kujtorgott, kérem, hogy hónapokig nem láttunk?! Üdv, szia!
m.macskosz
@prielle: ... vagy Téged is megtévesztett:
tudod, alamuszi nyuszi...
Anna Mária
@prielle: Teljesen lement kutyába. Kezet, lábat, bármit nyalogat.
Jozefina
100 milla szép lassacskán becsordogál a maffia zsebébe!!! Oszt jónapot!!! Lásd roma felzárkózást!!!
Toby
@verum: A teljes hír úgy szólna, hogy csak pisilni szállt le a gépről, aztán folytatta útját Banghladesbe, az új munkahelyére !
lampa laz
Lehet, hogy egy közmunkås napi feadatként kapta, hogy eljåtsza a nagy hazatérő szerepet.
simmering73
Egyet sikerül mindösszesen befírölni? Gondolom ez is úgy jött haza, hogy garantálta az állam a munkahelyet, meg a magas fizetést. Szánalmasak.
adrenalink
@nyanya001: Örülök, hogy nevetsz ebben a nagy, nemzeti busongásban.
lajospapa
És a többit is ő fogadja? Aggódjak hogy sok dolga lesz?
Desischado
Megvallom, nevetésben törtem ki. Egyetlen emberke jött haza?! Ez aztán az eredmény! Ha nem színjáték az egész, mert tőlük ez is kitelik. Ki az a hülye, aki hazajön, mikor kint emberi élete lehet?
kamazuka
@Desischado:Ő majd elmondja,hogy hetente kapott 110 ezret forintra átszámítva,és akkor elgondolkodnak a hallgatók hogy mi itthon miért nem hetente kapjuk a fizut.,és miért csak ennyit?
Miért miért?Mert, mi, most, olimpiára gyűjtönk!
karma1
@verum: 17.35-re: Maradjunk a masodik feltetelezesnel: MEGRENDEZETT hazajovetel... Viszont ennek a kiscsavonak egy napja sem lesz mar nyugodt, mivel leirtak a munkahelye nevet, cimet... Ott fogjak szivatni, ahol tudjak...:o((
mate03
@Desischado: Megvolt a felhajtás! Ez a lényeg!Azt nem tudja Varga úr,hogy egy fecske,aki ráadásul még hülye is,nem csinál nyarat!?
papa.49
A széles művekben vajon mit fog csinálni mert ha elektronikai szakember lenne, biztos nem jön haza mert Londonban átlag 3-5 X többet keresnek mint itthon, vagy söprögetni vették fel!!!
karma1
@Desischado: Csillagom, ha szinjatek volt, akkor LEGALABB 10-nek haza kellett volna jonnie, azert az hitelesebb, mint EGY, nem gondolod?...:o)))

Ha en hazamegyek, akkor engem is fognak varni egy kis viragcsokorral, habospitevel?...:o))

(jovanna, egy picit oregecske vagyok hozza, de mondjuk hazajottem meghalni, mert az olyan nemzetiesen, hazafiasan hangzik ...)
silber13
Csak érdekelne. hogya nagy fogadáson volt -e veres szőnyeg, meg üdvözlő lövések ( 21 db! ) meg a maradék Gripenek díszelgő repülése!
Bercifiu
Misikém! Komolyabb embernek gondoltalak.
papa.49
@silber13: A svéd repülő koporsót ne emlegesd mert még majd meghal valaki benne, amúgy meg ,,nagyon komoly eredmény,, 100 millás befektetéssel, hiszen ha megfelelő körülmények lennének itthon ezek a fiatalok EL SE MENTEK VOLNA!!!
Ez a fütyisz ünneplik a semmit!!!
karma1
@papa.49: Maradjunk inkabb a tizszeres szorzonal, akkor sem tulzol... Valami nagyon nagy baromsagot csinalhatott a kiscsavo, es a munkaadoja kitessekelte ot, meg Angliabol is...Ez megtortenik, meg itt, Ujzelandon is megtortent, pedig a kislany nem csinalt semmi mast, csak elhagyta azt a munkaadojat, aki be volt jegyezve az utlevelebe, es nem jelentette ezt a hatosag fele... 72 oran belul haza kellett neki repulnie, pedig Angliabol jott, es nekunk kozos a kiralynenk...:o)))) Csak egy kis ballepest kell elkovetni, es nincs pardon!
papa.49
@Bercifiu: Azt kell hogy mondjam nem hogy komolynak nem komoly, de az embersége is igen csak kérdéses!!!
karma1
@kakaósbögre: En mindig mondom, hogy a fideSSnek egyaltalan nem erossege a matek, sot! De hogy ezt az egyszal hulyegyereket ilyen ajult sikerkent konyvelik el, hat az egeszen siralmas, szanalmas,...Mindenesetre el lehet konyvelni, hogy 2 millat mar erre kiadtak, es lam, nemhiaba! (Viszont a maradek 98 milla szetcsusszant a megfelelo zsebekbe, ugyhogy mindenki orul...Mint mikor Hofi az "Elelem bereben" egy kalyhacsovet fureszelt kette, egy kisebb es egy nagyobb darabra, es a kozonsegtol megkerdezte, hogy "Na, szerinted melyik a hulladek?" Persze, o elrakta MAGANAK a nagyobb darabot, es azt mondta: EN mondom meg, hogy melyik a hulladek, es melyik a hasznos darab!", ezt szerencsere szemelyesen lattam - fergeteges volt ez a musora is a Mikroszkopon...:o)))))
papa.49
@karma1: Az se biztos hogy ez a pali kint volt egyáltalán...
karma1
@papa.49: Haha! Akkor a kurmany "ocsobban" is meguszhatta, hihi,...:o))
papa.49
@karma1: Na de az nem CÉL...Itt a cél az hogy minél többet kisajtoljanak az emberekből, komolyan mondom a nácik a II. VH. kis ministráns gyerekek voltak a fütyiszekhez képest!!!
volvós
..."Varga elmondta: nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok haza is akarnak jönni – írta az Index..."

Igen ! az az EGY fiatal !!! 500 ezer meg kint marad ...
reseva
Tényleg, hogy micsoda nevetséges dolgokra is képesek! Ezek nem lustálkodnak, Orbán diktálja a tempót
bakegya
Jaj de szép is-ha nem jutott volna a tudomásunkra,hogy itthon ritkítják éppen a babtiknál a még szakértelemmel is kísérni képes bevándorlókat segítőket-mert éppen lejár a projekt-aztán a Menedék nevüeket már régen seggberúgták-feloszlatta az emberi erőforrás a segélyszerveződéseket-az is homály hova tüntették a nyírbátori menekülttábor lakóit-a debreceniek se tudják...100 millió ???-én azon ámulok,hogy van olyan aki erre benevez és így képes hazajönni...@reseva: igen ez tempós diszkrimináció.Azt mégse írhatom, hogy prostitúció-és van az, aki ebbe még részt is vállal-
bra048
Kedves m. macskosz kommentelő társam!
Néha el szoktam merülni a forgalomban és tudakozódom, hogy a "zemberek" mit is gondolnak a jelenlegi rezsimről. Nos a közvélemény kutatásom számomra elrettentő volt.
Annyi hívő emberrel találkozom naponta, akik szerint a jelenlegi kormány jót akar és jól is
csinálja, hogy elvesztettem a fonalat a blogon. Optimista vagyok egyébként és nagyon
bízom a jövőben...Szeretettel üdvözöllek !
reseva
@bra048: Annak idején a taxisblokádon az egész környezetem fel volt háborodva, hogy merik az állampolgárokat akadályozni.. Ma már egyre kevesebben vannak az ilyenek. Csak biztatóul. Persze, az 20 éve volt, és nekünk már annyi időnk nincs.
Grafix69
Hofi Géza szerint " az utolsó kapcsolja le a villanyt " A Magyar Állam saját maga öli meg a nemzetet , és nem kell ehhez semmilyen segítség sehonnan . Tragédia.
Grafix69
Azt elfelejtette elmondani a Miniszterelnökséget vezető miniszteri miniszter,hogy nekik a fizetésük már jelenleg is a 20 év múlva aktuális jövedelmek plafonját veri.
Grafix69
@Grafix69: rossz helyre írtam , már módosítottam de attól még igaz:))
m.macskosz
@bra048: Én is szeretettel üdvözöllek, de ha nem kattintasz a "válasz erre" nyilacskára, nem biztos, hogy találkozom a nekem szánt szavaiddal. Tudod, rengeteg cikk van, rengeteg hozzászólás, az én időm meg véges, ezért legtöbbször csak azokat a hozzászólásokat látom, amiket nekem szántak. :) További szép napot, kellemes hétvégét kívánok!
m.macskosz
@bra048: Ó, a lényeg:
lehet, hogy rossz körökben sertepertélek,
de nagyon sokan -finoman szólva- nem kedvelik a jelenlegi kormányzást.
Az is igaz azonban, hogy még mindig meglepően sokan, -szemellenzős módon-, igen.
Az ország lakossága egyértelműen megosztott, ezt már összeboronálni egy normális szintre szinte kizárt, bár én is optimista vagyok...
glorianna
Valahol láttam egy videót: nem csak Sie jött haza, hanem másik 2-3 ember is, csak azoknak nem volt olyan jó a PR-értéke, ui. egyébként is hazafelé indultak, és éppen kapóra jött nekik egy kis zsebpénz. Amúgy szegény Sie elég elveszettnek tűnt a "megtiszteltetéstől".
kukac50
Aki rendesen végzi a munkáját és becsületes az nem jön vissza!mennyi bért kap aki vissza jön? Mit kell dolgozni annak aki vissza jön?
bra048
@m.macskosz: Most már tudom hová kellett volna kattintanom, hogy az üzenetemet direktben megkapjad. Sajnos egyébként tényleg nagyon megosztott az ország, de hála a politikai térnek lassan a Fidesz 51 %-a is véget fog. Ezt az állapotot egy nagy tortával meg fogom ünnepelni, ha végre bekövetkezik. Addig meg a plakátharc folytatódik...
m.macskosz
@bra048: :)
Az, hogy a fidesz érának vége lesz, sajnos semmit nem old meg.
Olyan szinten beültették az embereiket mindenhová,
hogy az már-már kezelhetetlen.
glorianna
@m.macskosz: Az embereket odább lehet tenni - hanem ami a fejekben van - nem csak a beültetettekében - nos, azzal kellene kezdeni valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.