Több száz határsértőt fogtak el a Tisza árterében, Szeged határában szerdán. Az elfogottak között sok a kisgyermek – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A szegedi rendőrök mellett a készenléti rendőrség is nagy erőkkel vonult a helyszínre. A határsértők egy részét már elfogták, és folyamatosan viszik el őket a buszok.

Készenléti rendőrökkel vonultak a Szegedet elárasztó menekülttömeg ellen

A rendőrség lezárta a város felé vezető utakat és a töltést is. A Délmagyar arról számolt be, a rend őrei csatárláncban figyelik a környéket. Közben állítólag elkezdett esni az eső és a migránsok hangosan skandálják, hogy el akarnak menni. Ugyanis jelenleg a rendőrök feltartóztatják őket és így áznak. A lap úgy becsüli, legalább 200-300 emberről van szó.

Frissítés: Az Index úgy tudja, a menekültek közül többen rosszul lettek, de a kiérkező mentők senkit nem vittek el a helyszínről. 

Frissítés 2: A rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatón beszélt a történtekről. Az MTI így írt erről:

Csongrád megyében szerdán délután 4 óráig 781 határsértőt fogtak el a rendőrök – közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs ismertetése szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Szeged területén és a vonzáskörzetében. A rendőrség a polgárőrséget is bevonta az ellenőrzésbe.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert reggel Szeged több pontjáról is lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy határsértőket látnak a városban – tudatta az őrnagy.

A rendőrség a határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett. Az elfogottakat egy Röszke melletti hangárba viszik, itt rögzítik adataikat, enni, inni kapnak, majd 24 órán belül tovább továbbszállítják őket az ország más részeire – közölte a szóvivő. Hozzátette: jelenleg az épület befogadóképessége elegendő az elfogottak fogadására. (...)

A rendőrök csatárláncban felállva a belváros irányából a határ felé haladva lépésről-lépésre vizsgálták át az erdőt, miközben a töltést és az azon keresztül vezető utakat is egyenruhások zárták le. Itt több száz határsértőt találtak, köztük sok gyereket és néhány hónapos csecsemőket is. Az elfogottak között akadtak sérültek, volt olyan férfi, aki két mankóval sántikált, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el.

Ezzel egy időben a városban is ellenőrizték a járőrök a járműveket, embercsempészeket és határsértőket szállító taxikat is megállítottak – derült ki a rendőrök rádiójából hallatszó beszélgetésekből.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Na most vagy kimegyünk vagy 500 ezren az utcára, és általános sztrájkba, polgári engedetlenségbe kezdünk, vagy két éven belül, éhen döglünk. Ha nem mutatunk erőt és elszántságot, ha nem határolódunk el a magyar kormánytól és annak miniszterelnökétől, akkor bennünket is azonosítanak velük. Ami kormányzás címszó alatt az országban történik, az szégyen és gyalázat! Ha ezt tűrjük, akkor a diktatúra totális lesz, és nem csak az EU-ból csapnak ki bennünket, mint a taknyot, de minden demokratikus nemzetközi szervezetből. Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, nem lehet tovább pöcsörészni. Választanunk kell vagy mi, a családunkkal és a jövőnkkel, vagy ők, a sötét, múltba forduló, vállalhatatlan eszméikkel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@nyanya001: 18:34, kósalala inkább a szögesdrótba gabalyodna bele.
bence
@Toby: ! Hát hová menne ?! Ahová eddig is ment ! A tolvajok kezébe ! Had legyenek még gazdagabbak ! Számít ez nekünk ? Majd megszokjuk a koplalást , és úgy járunk mint a cigány lova , aki mire megszokta , éhen is döglött !
Desischado
Az lesz a vége, hogy kihajítanak minket az unióból. akkor aztán tényleg cseszhetjük! De úgy kell nekünk, mert tűrjük ezt a rabló bandát! Nem normális, ami itt folyik, és a nép meg szépen ül a fenekén!
christike
Szegeden pedig vannak ! Lehet elmenni és megnézni , sőt sorolhatnám még hol. Aki arra lakik nyilván nem a farkát csóválja örömében ! Mégis mit kellene tenni? !!!
bence
@christike: ! Mondjuk jól p..n rúgni a bandát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.