Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az erdélyi Tusnádfürdőn, a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Táborban szombaton. 

A miniszterelnök a beszédét követő fórumon kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől.

A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott. Óriási feliratok és nyilak lesznek a kerítésen, amelyek mutatják majd "minden érdeklődőnek", merre kell menni – mondta a miniszterelnök.

Kitért arra is: észnél kell lenni, hogy a népvándorlás okozta valós problémát ne lehessen az európai unión belüli szabad mozgás és hasonló szabadságjogok ellenében felhasználni.

Augusztus 31-éig megépül a kerítés

A román-magyar kapcsolatokról Orbán Viktor azt mondta: nem sok boldogítót tud mondani. Értékelése szerint ez nem volt mindig így, 2012-ig bizalmi alapon álló, gyakorlatias és eredményes együttműködés volt a két ország akkori kormányai között. Ez 2012-től megváltozott.

A miniszterelnök azt mondta: nem emlékszik arra, hogy vezető román politikusok annyiszor rúgtak volna Magyarországba, mint azóta. Hozzátette: Magyarország nem változtatott eddigi álláspontján, "nekünk minden népnek és választott vezetőjének meg kell adnunk a tiszteletet". Orbán Viktor ugyanakkor lát lehetőséget egy új kezdetre.

Ha megnyílik a lehetőség, mi magyarok készek vagyunk felvenni a fonalat – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök a marosvásárhelyi orvosképzéssel összefüggésben azt mondta: a ciklus négy évét nemzetpolitikai építkezésre szánja. A kajak-kenu sportból származó hasonlattal élve azt mondta, van rajt, utazósebesség és hajrá.

Most az erőgyűjtés, az építkezés és az utazósebesség a feladatuk – mondta.

Orbán Viktor kifejtette: az ágazati politikákat Kárpát-medencei méretekben is meg kell valósítani, erre minden lehetőség megvan, azt az unió nem akadályozza, hanem segíti.

Semmi akadálya annak, hogy Kolozsvárott szakiskolát nyissanak, és ahogy ez erejükből telik, minél több szakmunkásképző intézetet indítsanak mindenütt a Kárpát-medencében, ahol magyarok élnek, és ehhez nemcsak joguk, hanem igény is van. Ez vonatkozik az orvosképzésre is – mondta a miniszterelnök.

Az a kérdés, hogy az egységes Kárpát-medencei magyar egészségügyi ellátás szempontjából mit kell megvalósítani a nemzetpolitikából levezetve – tette hozzá.

Marosvásárhely ebből a történetből nem maradhat ki – jelentette ki, hangsúlyozva: ennek feltételeit meg fogják teremteni, de ezt az érintetteknek is akarniuk kell.

A sportcsatorna erdélyi sugárzására vonatkozó felvetésre azt mondta: komoly kérdésnek tartja ezt az ügyet.

Semjén Zsolt azonnal intézkedjen! – fordult a beszédét a helyszínen hallgató nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyetteshez.

A magyarság jelképeinek használatára vonatkozó felvetésre kiemelte: a kitartás szó a kulcs.

Amíg a jelképeinket minden fenyegetés, tiltás, rosszallás ellenére minél többen használjuk, annál inkább a mi álláspontunk kerekedik felül – mondta. Hozzátette: reméli, a magyarországi és a külhoni magyarokban lesz annyi kitartás, hogy jelképeiket nem engedik leparancsolni a közélet színtereiről, különösen nem egy erősödő anyaországgal a hátuk mögött.

Van erő, amely megvéd – jelentette ki.

A miniszterelnök a határátkelők kérdéséről szólva kifejtette: a nemzetpolitika célja, hogy elérjék a nyugat-európai határátkelőhely-átlagot Magyarország határai körül is. Hozzátéve: szlovák relációban egészen nagyszerű eredményeket fognak elérni a következő esztendőkben, de Románia irányában is vannak figyelemre méltó események.

A kormányfő azt mondta: vannak országok, amelyek talán nem is bánnák, ha az új népvándorlást ürügyként felhasználhatnák egy bizonyos mértékű "határrendészeti rezsim" visszaállítására.

Az Európai Unión belüli schengeni határok visszaállítása ugyanakkor Magyarország legelemibb érdekeivel ellentétes – szögezte le.

A kormányfő azt mondta, hogy Lengyelország kirobbanó erőben van, és ez politikai elitjére, annak versenyképességére is igaz. Rámutatott: ha közép-európai együttműködést akarnak, márpedig a magyarok azt akarnak, akkor azt Lengyelországnak kell vezetnie.

Bár a lengyel-magyar "két jó barát", de ebből nem következik az, hogy minden világpolitikai kérdésben egybeesnek a gondolataik, meg az érdekeik. Magyarország nem fog lemondani a kárpátaljai magyarság törekvéseinek támogatásáról, ideértve nyelvi jogaikat és az autonómiát is – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: ezt úgy kell nyilvánvalóvá tenni, hogy közben a lengyel-magyar történelmi barátságot át- és megmentsék a jövőre nézve.

Ugyanakkor ha van ma nehezen megjósolható fejleménye a világpolitikának, az kétségkívül Oroszországgal és az amerikaiak szándékaival függ össze. Ennek megértése, feltérképezése, és az ehhez való alkalmazkodás ott ahol a nemzeti érdekek szempontjából fontos, az ettől való elkülönülés időpontjának, alkalmának és mértékének megtalálása az egyik legnagyobb intellektuális kihívás a magyar külpolitika számára – jelentette ki Orbán Viktor. Kitért arra is, hogy elemzést igényel annak a mélyülő lengyel-román kapcsolatrendszernek a természetrajza, amelyet nap mint nap tapasztalnak, és amely újszerű a közép-európai együttműködések rendszerében.

Lengyelország viszonya Oroszországhoz és Németországhoz más, mint számos egyéb közép-európai államé – tette hozzá.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
""Mi magyarok ""...Csak a magad nevében beszélj,,,nekem semmi közöm ahhoz,,amit képviselsz..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Clavigo
""Mi magyarok ""...Csak a magad nevében beszélj,,,nekem semmi közöm ahhoz,,amit képviselsz..
Clavigo
Az a román pap is,aki ott pöffeszkedik melletted,,Kegyes Urunk,, belesegit az építkezésbe ??
swordigo
Akkor legalább iskolakezdésnél kevésbé kell féltenünk a gyerekeinket...
verőce21
Az jó lenne, de kicsit neccesnek tűnik.

Egy eu-s vezető sincs, aki szolidáris lenne Magyarországgal és kezdeményezné a Dublin-3 rendelet olyan módosítását, hogy ne annak az országnak legyen a terhe a bevándorló, ahol belépett.
Mindegyik csak a saját érdekét védi, a mi gondunk hidegen hagyja.
Nincs más lehetőség, mint hogy mi magunk védjük meg a saját érdekeinket, ahogy ők is teszik.
Mézike
@swordigo: Nem hinném hogy azért jönnek hogy kicsiny városkádban a gyermekeidet vegzálják.
Mézike
@verőce21: Talán azért mert Orbán az euban már nagyon sok embernek lépett a tyúkszemére.
Mobil123
Tán odavonul a béamenet is kerítést építeni ?? szeptember 1-jén össze is fog dőlni :-DD
Mobil123
@Clavigo: Hát Ceausescu élhetett volna még kb 2 napot akkor ez a szarkeverő senkiházi pap nem ugatna a magyarok nevében.
wagabund
egyszer erre a faszira rányitotta az asszony az irodaajtót(Brüsszelben), miközben döngölte a titkárnőjét...azóta újra szent ember lett..
Anna Mária
@dr. prédikátor: Úgy látszik, a kerítés értelmét már nem szabad nyilvánosan kétségbe vonni. :)))
paolo006
Már a románok sem állnak vele szóba. Nagyon felemelő kis rendezvény. "szabad egyetem". Állat nagyon. A magyarországi és erdélyi söpredék, előadást tart. Nagyon érdekes. Természetesen ezt is mi fizetjük. Mert mi akartuk. Felhatalmaztuk rá a cigó pondrót. Mint minden aljasságra amit csinál.
Anna Mária
@paolo006: A képek nagyon bájosak! Ott főnek a napon! :D
volvós
Eddig az volt, hogy november végéig, 24 milliárdért...most aug.31...és 6 milliárd...
Hü de mutyiszag van...a Tököslacika föcsuhás meg szagolja...olyan értelmes
az arckifejezése, hogy szinte süt ! :-)))))
36
Augusztus 31-ig megépül a kerítés. Eddig, nagyon kényelmesen ment a munka. Tehát, nem november végéig. Ez aztán a huszárvágás. Ja. Hogy november végéig, a horvát szakasz is megépül. Gondolom azért, mert tegnap itt, zalában is elkaptak egy ember csempészt. Így már értem. Vagy, nem jól értem? És határőrséget is el kellene kezdeni felállítani. Az gondolom, augusztus 31-től indul. Vagy ezt sem gondolom jól?
Commneter
@Mobil123: 13.15

Ceaucescu, a világ esze :)

Egy repülőgépen utazik Bush, Gorbacsov, Ceaucescu és a Pápa. A gép egyszer csak kigyullad és zuhanni kezd lefelé. A pilóta így szól:
- Baj van uraim! Öten vagyunk, és csak négy ejtőernyőnk van.
Bush felcsatolja az elsőt, és így szól:
- Én vagyok a kapitalista világ vezetője, tehát megillet egy ernyő! - és kiugrik.
Gorbacsov is felkap egy ernyőt és így szól:
- Én vagyok a szocialista világ vezetője, így megillet egy ernyő! - és ő is kiugrik.
Ceaucescu is felpattan:
- Én vagyok a világ esze, ezért engem is megillet egy ernyő! - és ezzel kiugrik.
- Már csak egy maradt! - mondja a Pápa - ugorjon maga, hisz maga családos ember.
- Csak legyen nyugodt, Szentatyám, még két ejtőernyőnk van! Ugyanis a Világ Esze az előbb a hátizsákommal ugrott ki.
Mobil123
@Commneter: ez jó :-D ( hiába na !! a asszony is sokra vitte analfabétaként)
paolo006
@Anna Mária: csak főne meg mind. Sajnos nem fog.
papa.49
@Commneter: Ezen a viccen nagyon jót nevettem, csak nem véletlen repcsivel jön haza a hazugovics))))))))))
papa.49
Ez a pacák nagyon sötét a Negró világítana a szájában))))))))
Rózsika Hatházi
Augusztus 31-ig, kábé háromszor átadják a kerítést. Lesz nagy csinnadatra, tüzijáték, konfetti, rezesbanda, élén a kandúr(pandúr)majorral...stb. Ingyen virsli, ingyen sör, bambi. Aztán, szeptemberben jöhetnek a drótos tóték javítani.
De félre a tréfát. Mi lesz az állatokkal (nem a kétlábúval) , akik ide-oda vándoroltak eddig a határon? Erről készített valaki hatástanulmányt?
orogordog
@Anna Mária: Remélem lesz bent 2000 volt, hogy ne tudjanak ide jönni az illegális vándorcirkusz népsége. De arra is kíváncsi lehetnél ki pénzeli ezeket a bevándorlókat, több ezer euróval mászkálnak, nem furcsa. Jobbikos kapitány meg ezekkel paktál vicc nem. Gyurcsány meg lapit ez ügyben.
Anna Mária
@orogordog: Ne haragudj, nem vagyok kíváncsi arra, hogy miféle hazugságokat terjeszt a kurucinfo. Ott olvashattad, hogy a menekülteket pénzeli valaki és hogy több ezer euróval mászkálnak. Valaki mást kell keresned, hogy az ilyesmiről beszélgethess.
Anna Mária
@Rózsika Hatházi: Nem szoktak hatástanulmányt készíteni semmilyen témában.
Rózsika Hatházi
@Anna Mária: Dehogynem. Úgy tudom, hogy a vasárnapi zárva tartásról és Paksról is készítettek, csak csirió évre titkosították is. :)))
Anna Mária
@Rózsika Hatházi: Ja, hogy úgy?!
Én nem hiszem el, hogy létezik bármilyen hatástanulmány.
orogordog
@Anna Mária: Olvas már figyelmesen, kuruc infó kit érdekel. De az igazság az mindenkit. jobbik is kisgazdapárt nyomában, eltűnő félben.

Szép kis cirkusz kerekedett a hírből, hogy a rendőrség illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a Magyar Gárda volt „főkapitányát”, Kiss Róbertet.
lampa laz
A hirműsorban láttam az ürgėt és azt vettem észre rajta, hogy erősen beindult nála a leépülés. Már csak olvasva volt képes a szövegėt elmondani. Nem bánnåm, ha ez lett volna az utolsó fellépése.
swordigo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
swordigo
@Mézike: Egyre többen jönnek, és mivel a kerítés Battonyáig épül meg egyelőre, evidens, hogy Románia felől akarnak majd átjönni. Én nem szeretném, ha a gyerekeimnek közöttük kellene járkálniuk.
papa.49
Ismerve a magyar hadsereg gyorsaságát erősen kétlem hogy augusztus 31. re megépül a kerítés, talán kb. 20 km szakasz amit a roggyant hazugovics átadhat AZ ENYÉSZETNEK, mert másra NEM LESZ JÓ)))))))))))
volvós
@swordigo: 18:56

Akkor költözz el a környékröl...
Anna Mária
@papa.49: Ön már fogadtam is egy fidesznyikkel, hogy nem fog megépülni augusztus végéig. Tuti, hogy az enyém a láda sör! :)))
Lepényleső
Okos módon,nem elzárjuk a délvidéki Magyarokat is? Hány millió embert eltartunk 89-től
akik még az életben nem láttak munkahelyet.Unokáik száma igazolja,hogy nem haltak éhen.
Azzal inkább baj van,hogy akik bírnak és tudnak is dolgozni,más országokat gazdagítanak.
swordigo
@volvós: Hadd ne én költözzek már el...
Mézike
@swordigo: Van , vannak mások akiktől félteni kell a gyerekeket.
bakegya
@Clavigo: @Mirabilis: már csupán ezért is seggbe tudnám rúgni-a mohó komcsi ivadékot és az alféltisztogatóit.
Tökös jól mutat az oldalán-a románok is boldogok lehetnek ezektől a g...szeánszoktól.
swordigo
@Mézike: Lényegében az egész mai világtól, de tudom, kikre gondolsz konkrétan. Erre én megtanítottam egy igen egyszerű dolgot nekik, miszerint ha egy idegen azt mondja, hogy én vagy anya nem tudtunk elmenni értük, és őt kértük meg, hogy vigye haza őket,, akkor kérik tőlük a jelszót. Ha nem erőszakos p...ról van szó egy kihalt utcán, akkor itt vége is a történetnek.
justhpeter
Az általam nagyon tisztelt volt matektanárom nem volt elég óvatos és túl sokat tanított meg a matekból. Így elkapott a röhögés amikor meghallottam az aug. 31. határidőt.
Nézzük:
175 km kerítés = 175 000 m kerítés.
3 nap alatt megépült 175 m = 0,001%
175 000 : 175 = 1 000
1 nap 55 m
Vagyis a maradék 0,999% rész megépítésére marad 38 nap
Szükséges tehát naponta 4 600 m kerítés megépítése.

Emberi erőforrás szükséglet szerintem a tejles fideSS-kdnp-jobbik tagsággal sem biztosítható.
papa.49
@justhpeter: A ,,rejtett erőforrásra,, ne számíts, mert azoknak ,,tilos a munka, ugyanis ha dolgozni kezd belehal,,)))))))))))Ez már a cocilizmusban is így volt ahogy a vicc mondja, mikor a rejtett erőforrás az építkezésen vizet hordott, --ha van vödör, nincs víz, ha van víz akkor ellopták a vödröt, ha mind a kettő van a erőforrás éppen csúsztat--))))))))))))))
Anna Mária
@justhpeter: Na várj, azt nem mondta Orbán, hogy olyan kerítést építenek, mint az a pár méter! :)
volvós
@justhpeter: 20:23

Jó, jó... de nem mondták, hogy melyik ÉV aug.31-én lesz kész a kerítés !!!
volvós
A cikkben levö képen nem tudom eldönteni, hogy a vezérnek szorulása van,
vagy csak simán a szelek nem jönnek ütemesen ki belöle...nagyon nyög szegényke !
Mind a kettö " sz@r " érzés, tökéslaci már elöre sejt valamit :-))))
volvós
@swordigo: 19:41

Mi köt téged, meg a gyerekeidet a viharsarokhoz ???
swordigo
@volvós: Több minden. Például ide nem érnek el azok a hatalmas viharok általában:-) Egyébként meg itt születtem, a gyerekeimnek itt vannak a barátai, meg nem igazán tudnék másik helyet megszokni, nem vagyok az a költözős fajta. Amúgy meg bárhová is költözhet az ember, attól még nem menekülhet el a bajok elől.
papa.49
Jól fest így egymás mellett a két elmeroggyant))))))))))))
orogordog
Jobban agaszthatná az embereket a bevándorlás kérdése, mivel akkora számmal érkeznek hozzák, hogy az nem biztos hússzútávon a lakosság biztonsága, szó szerint értve. Ráadás kép még az állam tartja el őket, nem beszélve a betegségekről amit ide hurcolnak.
swordigo
@orogordog: Nem fogják megérteni úgysem, és ha előhozakodsz ilyesmivel, csak neked esnek. Majd amikor a saját bőrükön is megtapasztalják, talán elgondolkoznak egy cseppet, csak akkor már késő lesz. Egész Európa látja már a problémát, és remélhetőleg tesznek is valamit ellene.
mariaberta
@orogordog: Többnyire átutazók lennének, ha hagynák őket. Nyilván nem jókedvükben hagyják el szülőföldjüket, szegények azt képzelték, az után, amit átéltek, csak jobb következhet. Tévedtek. Sorsuk Magyarországot -mint útvonalat- határozták meg, vesztükre.
És "nagytiszteletű" Tőkés -volt püspök - méltó párja Orbánnak, mert elfelejtette a keresztényi könyörületet. Nem véletlen, hogy mindketten reformátusok? Csak a maguk hasznát nézik, nem is akárhogyan.
Anna Mária
@orogordog: Csak egyetlen betegséget említs, amit menekült hurcolt volna be.
De könnyítésül, hogy ne kelljen törnöd a fejedet: ilyen eset nem volt egész Európában.
swordigo
@mariaberta: Azért azt meg tudnád magyarázni, hogy az iszlám miért is akarja már Franciaországban is megszerezni a templomok egy részét? Tudod te, mi történik akkor, ha annyi ember elindul, mint ahányan Afrikában élnek? Hogyan képzeled, hogy más országok, amelyek még a saját lakóinak sem mindig tudnak munkát biztostani, ellássák a több millió bevándorlót? Na és hogyan tudod kiszűrni a tömegből, hogy ki terrorista, és ki nem?
swordigo
@orogordog: Kétségtelen, Anna Marinak abban igaza van, hogy konkrétan betegséget még nem hoztak be, de az igazi népvándorlás még csak most kezdődik, és jobb megelőzni, mint utána kétségbe esni.
mtsl
Mi MAGYAROK, találkozzunk augusztus 31.-én kerítésnél.
Mindenki hozzon magával egy drótvágót (és egy kiegyenesített kaszát).
Taxisblokád kettő !!!
Most... akkor elsöpörhetjük az egész kormányt
Akkora fricska lenne ez az egész kormánynak, és annyira megmutathatnánk az egész világnak, hogy mi MAGYAROK nem aZ eszmeileg mongol-idióta kormányunk vagyunk.

Augusztus 31 - MOST VAGY SOHA !!!

Mottó: Menekültekkel együtt a menekültekért, hogy ne meneküljünk el a saját hazánkból!

Che Guevara szelleme világokon, életeken át - Jeah !!!
Desischado
Főne meg mind a kettő, az lenne az igazi! Ez a tőkés az egyház szégyene! A hazugovicsról, meg felesleges bármit is mondani, ilyen féreg a földnek a terhe csak!
mariaberta
@swordigo: Ugyan már, én nem vetekszem a Te nagy tudásoddal, a véleményed pedig egyáltalán nem érdekel. Oktasd csak párttársaidat azokra bőven ráfér .
orogordog
Ez a kérdés nem párt kérdés, majd az idő megoldja, ha más nem.
nezelodo
Ostorozta a Románok viszonyulását Magyarországhoz (Orbánhoz?). Miért, van olyan szomszédunk akivel nem sikerült ilyen szintre eljutni az Orbáni diplomáciának?
papa.49
@mtsl: Csatlakozom hozzád legyünk ott minél többen és bontsuk le a kerítést, mivel az csak ,,kisfokú veszélyeztetése a közrendnek,, mondá ki a bíróság, mikor a hazugovics és népizenekara lebontotta a kordont))))))))))
bakegya
@swordigo: ha valaha is láttad volna SZÍRIÁT,ALEPPÓT SOSE SZÖVEGELNÉL ILYEN HÜLYESÉGEKET ITT ÖSSZE-békében oda minden szír hazahúzna..az olían gyönyörű és békés ország. Ezt őskeresztény tapasztalatból,de ismereteim alapján is állíthatom---a magyarságomat viszont már itt -ott lassan mindenhol kényelmi szempontok és önvédelmi célból előadódott már, hogy titkolni kényszerültem-
bakegya
@mtsl: viszek magammal még hat embert...
Anna Mária
@bakegya: Szíria még nem is olyan régen egy csodálatos ország volt.
Ami ott történt, egyszerűen borzalmas.
nepszava.hu/cikk/1064643-magyarorszag-egy-szir-ember-szemevel
Anna Mária
@bakegya: Annyira szánalmas és kiábrándító, hogy csak igen keveseknek van fogalmuk arról, mi történik Szíriában, mi történik Afganisztánban, mi történik az Afrikai Kontinens egyes tájain - és mindenféle ismeret nélkül csak nyomják, nyomják a gyűlölködő, ocsmány szövegeket a menekültek ellen.
DND
@Anna Mária: valóban borzasztó hogy mi törtenik ezekben az országokban, de az se megoldás, hogy a több tizmillio elnyomás alatt élő ember europába jöjjön.csak arra gondoljunk, hogy miből tudnak itt élni? mit tudnak itt csinalni? szerintem senkinek nem tetszene ha bevezetnének europaszerte "menekültadót" az ellátásukra.
Anna Mária
@DND: Nem jön "több tízmillió" ember, ez csak mese.
Európa összes országának közösen kell megoldást találnia a menekülthelyzetre és ezen minden ország - Magyarország kivételével - igyekszik is.
DND
@Anna Mária: az nem megoldás hogy minden ország befogad párszáz menekültet, a többivel mi törtenik? nem lehet az összeset befogadni, mindennek van határa. azzal sincs megoldva semmi hogy mindenki kritizál, azt a legegyszerübb. egyetlen párt se tudott eddig elfogadható, kivitelezhető javaslatot tenni.
swordigo
@mariaberta: Ilyen az, amikor valaki válaszolni nem tud, csak az van a fejében, hogy a Fidesz hozta, tehát akkor szar.
swordigo
@DND: Ne aggódj, Anna Marinak akkora háza van, ráadásul elraktározott legalább 10 évre hideg élelmet, hogy akár több millió menekültet is képes lesz elszállásolni. Ő egy ilyen csodalény:-)
swordigo
@DND: Ha nem tesznek semmit Európa szerte, csak Afrikából megindulhatnak annyian.
Anna Mária
@DND: De, azoknak az embereknek, akiket befogadnak különböző országok, bizony megoldás. Az életükről, a gyerekeikéről van ugyanis szó.
A menekültproblémára közös megoldást kell Európának találnia és a közös megoldás keresésében Magyarországnak kutyakötelessége lenne együttműködni.
Hogy a pártok tesznek-e javaslatot, vagy nem, lényegtelen.
Ez az ügy kormányszinten kezelendő, a magyar kormány pedig nemhogy kezelné a problémát, még ki is használja a helyzetet a saját belpolitikai játszmáira.

Egyébként Magyarország, mint kicsi, erőtlen ország akár az élére is állhatott volna az Európai Unióban a valóban hathatós, humánus megoldások kidolgozásának.
DND
@Anna Mária: hmm, szoval az ellenzéknek ne legyen javaslata, csak kritizáljon. ugy látom ez csak magyarországon van igy. Magyarország mint erőtlen kicsi állam ne probáljon meg befogadni pár százezer menekültet :-)
ha most nem allitja le europa a menekültáradatot, akár radikálisabb modszerekkel is (pl. határzárak) akkor egyre többen fognak utrakelni "mert ugyis befogadnak minket" .
Hellfire
Orbánc!Nevetséges kerítésvédelem.Várj még egy kicsit, még nem tesztelték a bevándorlók.Az eredményéről felrakhatsz egy fotót magadról.Impotens Európa.Nem tud kezelni egy fegyvertelen népvándorlást.Roszz belegondolni ha már nem fegyvertelenül jönnek.Mert ez nem fog megállni, arra mérget vehetsz.
wagabund
Déli rádióhír: a csalagút francia bejáratánál áttörték a vasutat védő kerítést a szigetországba tartó tömegek, és elindultak a síneken..
lampa laz
@wagabund: na, akkor ennyit a kerítésekről...
mariaberta
@swordigo: nem ellenkezem, a "szar"- te állítod, bizonyára helyesen látod.
mariaberta
@Clavigo: Nem, várja az "alamizsnát". Mellesleg, milyen EU képviselő az ilyen? Ha nem tetszik a rendszer, mit keres ott? Ja a guba. hát az jól jön ennek a friss atyának. Ezt a feleségét is elszámoltatja fillérre, vagy nem is ad neki gázsit?
bakegya
FideSS-és tökös tőkés bálványa-erre a gyűlöletbeszédre a választ a román kormánytól kapja-azt viszont nem tesszük zsebre-mert igazuk lesz.
barew7
Nektek tényleg az agyatokra ment a kényszeres Orbán ekézés! NAPI EZER VAGY MÉG ANNÁL IS TÖBB távoli országokból (Afganisztzán,Pakisztán stb) érkező megszállók szabadon jöhettek, minden egészségügyi, biztonságpolitikai ellenőrzés nélkül, valakik által pénzelve elfoglalni Magyarország , és egész Európa életterét! Aki ennek tapsol, az még az állatnál is ostobább, hisz tudvalevőleg elemi ösztöne a Föld minden élőlényének, hogy saját terratóriumát védje, a túlélés érdekében. Le kéne számolni azokkal az erőkkel, akik ezeknek az embereknek feldúlják,kifosztják, lebombázzák élőhelyüket, de azért az anyagi segitséget minden bizonnyal biztosítják számukra, hogy Európát megszállva, azt megroppantsák!
micfild
@justhpeter: hát-- orbán shülye matekból... ezt mindenki tudja. viszont a hallgatósága is az. Ha vityka azt kiabálná, hogy egy nap alatt körbekeriti az országot a hivei azt is elhinnék...gondolkodás nélkül mindent elhisznek neki
eugen4402
@barew7: Csak-csak kibújik a szeg a zsákból: Szóval jönnek "megszállók", mert szükségük van a mi Lebensraum-unkra, és már éppen kezdik körülvizelni a territóriumunkat. Valakiknek tényleg elmeorvosi segítségre lenne szükségük.Szombaton cca. 1500 "megszálló" érkezett, felépül a kerítés, és már csak napi 200 főre csökken az átmenő forgalom létszáma.(?) Különben senki sem tapsol neki, de a XXI. sz.-ban azért mégsem illik lőfegyverekkel fogadni a vendégeket, még ha hívatlanul jönnek, akkor sem...
bakegya
- hát most már nagyon elszégyeltem magam@barew7: @barew7: @barew7: -a dögcédula gyártást leveszem szívesen a válladról-a piszkosmunkát viszont tiltja a vallásom!!!
Jozefina
Csak ezt a két barmot kellene bekeríteni vele!!!
wagabund
A 21 órai híradóból: 90000 ( kilencvenezer ) ember építi jó tempósan az ideiglenes kerítést..

munkára fel lacikonyhások, örömlányok, lángossütők...itt a nagy lehetőség..(is)
nezelodo
Na arra befizetek, ha ez teljesül! Napi ötven- hatvan kilométer! Szekértáborral gyorsabban menne meg körkörös védelemmel, ahogy a Tompika ex apósa képzelte a honvédelmet. A szekértáborhoz meg vagytok elegen a bandában bár megjegyzem, ez Muhinál sem jött össze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.