Migránsok átvágták éjszaka Ásotthalom térségében a magyar-szerb határon épülő kerítést – számolt be róla az M1 aktuális csatorna déli híradója.

Az információk szerint tizennyolcan próbálták meg így átlépni a határt, a rendőrség mindannyiukat elfogta.

Eközben Kovács Zoltán kormányszóvivő arról beszélt az MTI kérdésére: a déli biztonsági határzár az új határidőnek és kijelölésnek megfelelően gőzerővel.

Kifejtette: az építési folyamatnak vannak technikai, technológiai értelemben vett különböző fázisai. A pengés drótkerítés építhető a leggyorsabban, és ennek megvalósulását lehet most látni. A biztonsági határzár többi eleme időben és technológiai értelemben ezzel párhuzamosan, az eredeti szándéknak megfelelően épül – tette hozzá.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az ország és az Európai Unió elemi érdeke, hogy az illegális migráció jelenlegi mértékénél a határ fizikai lezárása a lehető leghamarabb megtörténjen.

Jelezte: pénteken átlépte a 110 ezret az illegálisan Magyarországra érkezők száma.

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Ahogy csorognak kormányközeli zsebekbe az Uniótól kapott védekezésre utalt milliárdok, úgy csökken a kerítés magassága és minősége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@verőce21: ": A menekültetettek megállhattak volna az első biztonságos országban. Ha valaki menekül általában csak a szomszédos országokba megy, hogy haza tudjon majd menni."

A magyar 56"-k is csak a szomszédba mentek?
Csizmás Kond
@zöldszem: Mindenki oda menekül ahol helyet adnak neki. Az '56-osok is mielőtt amerikába jutottak egy másik országba, sokkal közelebbibe kellett eljussanak. Ezt feszegetni osszehasonlítani, jogilag ugyanarra szintre vinni pedig butaság.
Na de ha már ennyire szíveden viseled az '56-os menekülteket ott van pl Puskás akit mindenki ismer és menekült , na ő miért kellet elmenjen illetve kintmaradjon...az ő esetét hasonlítsd össze egy mai kertvágóval ...akkor lesz inkább kerek az egész.
zöldszem
@Csizmás Kond: Szia! Nem mondtam még soha, hogy olyan nagyon okos lennék.
Biztos van olyan amit nem jól látok. Van hibám, be is látom.
@verőce21: -nek csak azért írtam, mert a mi menekültjeink, kivándorlóink sem mind a szomszédba maradt/megy/ment. Vagy szerinted igen?
56"-k Puskással (utálom) nekem csak az a gondom, hogy betegen, gyógykezelni nem kellett volna haza egye a fene. Díszsírhely, Pancsó aréna...+ a ló...t Ugyan ez a véleményem, Vajna hörcsögről is, hogy most csak ezt a kettőt említsem.
Csizmás Kond
@zöldszem: Nem okosság kérdése, csupán próbáld meg átérezni, hogy ki mit miért mondhat állíthat vagy erőltethet. Legtöbben ha a menekültekről beszélsz mindig a szélsőségességet veszik számításba, hol nagyon leteremtik hol maguk fölé emelik de nincs saját megállapításuk csak a máséval hősködnek...és ezt onnan lehet észrevenni, hogy a cikk ahogy tálalja úgy viszonyulnak hozzá.
A mai menekültügy már nem egyénekről szól, hanem tömegekről és ennek ha tetszik ha nem mindenki csak károsa lehet úgy a menekült mint a befogadó...kivéve néhány csempészt.
zöldszem
@Csizmás Kond: Nem mondhatod, hogy nincs saját véleményem a menekültügyről. egy párszor leírtam már. Van ügy, megoldásra vár, és kérnünk kellene az EU segítségét is. Mivel túl ér hazánkon. Ha olvastál tudod, hogy ez a saját véleményem, Saját! Egy percig nem vitatom, hogy van úgy, hogy az olvasótársak véleményére válaszolok. Az, hogy ott is megpróbálom a saját véleményemet kifejteni, hááát van ilyen.
... "hogy a cikk ahogy tálalja".. basszus, itt ennél a cikknél, ha Bodi Sylviről vagy Gusztiról kezdenék írni nem azt irnád hogy "butáság", hanem, hogy hülye vagy @zöldszem: . És teljesen jogosan.:)))
verőce21
@zöldszem: (13:07) Igen a szomszédba, Ausztriába! Onnan menekültették őket tovább, keresztény országokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.