Migránsok átvágták éjszaka Ásotthalom térségében a magyar-szerb határon épülő kerítést – számolt be róla az M1 aktuális csatorna déli híradója.

Az információk szerint tizennyolcan próbálták meg így átlépni a határt, a rendőrség mindannyiukat elfogta.

Eközben Kovács Zoltán kormányszóvivő arról beszélt az MTI kérdésére: a déli biztonsági határzár az új határidőnek és kijelölésnek megfelelően gőzerővel.

Kifejtette: az építési folyamatnak vannak technikai, technológiai értelemben vett különböző fázisai. A pengés drótkerítés építhető a leggyorsabban, és ennek megvalósulását lehet most látni. A biztonsági határzár többi eleme időben és technológiai értelemben ezzel párhuzamosan, az eredeti szándéknak megfelelően épül – tette hozzá.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az ország és az Európai Unió elemi érdeke, hogy az illegális migráció jelenlegi mértékénél a határ fizikai lezárása a lehető leghamarabb megtörténjen.

Jelezte: pénteken átlépte a 110 ezret az illegálisan Magyarországra érkezők száma.

138 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Ahogy csorognak kormányközeli zsebekbe az Uniótól kapott védekezésre utalt milliárdok, úgy csökken a kerítés magassága és minősége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
-...mert azt hitték, hogy a börtön kényelmesebb a menekülttábornál...?
papa.49
A főpróba meg volt ettől kezdve mindenkinél lesz drótvágó, oszt. jónapot))))))))))))))))
zöldszem
Én szóltam... Kőműves Kelemen, amit felépítenek nappal, az reggelre leomlik...
pbalage
bevándorlók azok, nem menekültek.
Ma reggel mesélte az egyik ismerősöm (Szegeden lakik a határ mellett).
A műhelye melletti házba érkezett vagy 30 bevándorló.
Lakott ott egy család, a szomszédok, azokat kipakolták.
A család persze hívta a rendőröket, de azok meg csak másnap mentek ki, szóval nem is tudtak visszamenni a házba éjszakára, mert be se engedték őket a kokerók.
Gömblulus
Miért, mit vártak? Talán azt, hogy tétlenül fogják nézni? Kár volt a határőrséget leépíteni. A drótkerítésnél vannak hatékonyabb megoldások is.
janosdunai1
Aki valogat az nem ehes.Geci nem tudod mit csinalsz.hulye fonokre nincs szukseg.vagy ok mind kifele orokre vagy ti mind kifele orokre.mdf szindroma lesz.
eugen4402
Eltelik egy kis idő, és már nem lesz szükség drótvágóra, mert rohamosan csökken a kerítés magassága. Kezdetben vala 4 méter (kiíráskor), aztán hétfőn már csak 3 méteres magasságról szólt a fáma, ma délben pedig meglepő hírt hallottam: aug. végére másfél méter magas kerítés készül. közben kijelölik a MÁSIK kerítés nyomvonalát, ami majd nov. végére lesz kész...
bra048
Honnan lehet nekik drótvágójuk, csak nem a Gyurcsánytól ?
eszegfu
Nem hiszem, hogy biztonságpolitikai szakértőnek kell ahhoz lenni, hogy számitásba vegyék: bizony a drótkerités is átvágható, igy pontosan ott vagyunk, ahol kerités nélkül is lennénk.
köhögő bolha
A hulladék kormány vicc kerítése pár hét múlva a kokerók martaléka lesz.
eszegfu
@eugen4402: 12:45 Én valami olyasmit láttam-hallottam, hogy most helyenként "csak" olyan tessék-lássék keritést épitenek, hogy addig is gátolja a "bejövőket", amig nem épül meg az "igazi" kerités. Gondolom olyasmi lesz, mint amikor én mondjuk ideglenesen elkeritek egy kis részt a napos csibéknek. Ezt ugyan nem csirkehálóból, hanem én pengés drótból láttam.
Csizmás Kond
Ha a drótkerítést átvágva jutnak az országba az már büncselekmény tehát azért börtön jár...és ezért kár volt ennyit gyalogolni.
eszegfu
@janosdunai1: 12:45 Az nem baj, hogy nincs a billentyüzeteden ékezetes betü...de a hsz-det mégsem tudom megfejteni... mintha nem is ehhez a témához szóltál volna.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 13:02
Gyorsan, gyorsan építsünk börtönöket is !
Csizmás Kond
@Sziszifusz: Nem kell, ketten is elférnek egy ágyban.
sentinel216
Ahogy csorognak kormányközeli zsebekbe az Uniótól kapott védekezésre utalt milliárdok, úgy csökken a kerítés magassága és minősége.
eugen4402
@eszegfu: Soha nem tudjuk kinőni ezt az ősi (látszatra törő) mentalitást. Ahogy régen a reklámszlogen mondta: cipőt a Cipőboltból! Most az lesz, hogy Patyomkin-országnak Patyomkin-kerítést!
perfekt
Kíváncsi vagyok,hogy a nappal sem látó távcsö feltalálója,mikor jelenti be-hogy gyalogsági aknákat telepít-és óránként szőnyegbombázást hajt végre a Szerb-Magyar határ--magyarországra eső oldalán .Ezért Kefegyártó elindult Putyinhoz, néhány AN-2 es repülőért.A hadi anyagok megtérítését,átvállalja az EU.
verőce21
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@verőce21: Mi meg csak disznóhússal etetjük majd őket. :)
mtsl
1. Az M1 a legnézetlenebb hírcsatorna az egész földön.

2. Ásotthalomnál ásni, kötelező gyakorlat. Aki még nem ásott Ásotthalomnál legalább egy kis gödröt, az nem tud semmit sem a világról sem Magyarországról, ami már NEM a világ része.
orbán kiírt (ez kettős értelmű, aki hallja, érti) minket a világból!!!
verőce21
@Horizont: (13:54) Ez egy gyűjtőnév, mert a sötétben nehéz megkülönböztetni egy négert egy kreoltól. :)
Csizmás Kond
@Horizont: szerintem sem érdemes de annál inkább muszáj...én pl direkt buszokkal várnám és vinném a nyugati határra...sokkal olcsóbb lenne és még imádnának is érte.
Horovitz Ernő
@verőce21: előbb itt szépen ledolgozzák a visszautas repülőjegy árát, utána menekülhetnek vissza a bélbe :)
azt hiszik, hogy ez valami átjáróház, de csak addig, mig be nem vezetik az uborkavédelmi technológiát
Feraj49
@eugen4402: ma 13.11-re.Nekem már a Patyom is tele van ezzel a témával.Áramot kerítésbe.Vérebeket bevetni.Az embercsempészeket helyben agyonlőni.Lesz itt rend,még ha Pintér elvtárs nem is bír velük.
volvós
@köhögő bolha: 12:57

...és utána jön Lakatos Kft. a szinesfémgyüjtö tagjaival...:-))
ila51
nem megmondták már , hogy ez még nem a kerítés ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...ha ekkora megerőltetésedbe kerül inkább ne tedd...még sérvet kapsz...
amúgy itt nem a mi politikusainktól függ ez az egész, és szerintem ha rajtuk függene már rég meg is csinálták volna.
volvós
OV azt nyilatkozta, hogy ez a drótkerités átvághatatlan...
( Gondolom, nem abból a drága anyagból csinálta a csókos
drótos-kisiparosa...)
Horovitz Ernő
@Feraj49: normális esetben ezt úgy csinálják:
csempészhajóról "menekülteket" parti őrség hajójára át
csempészhajót elsüllyeszeti
migránsokat indulási part közelében vízbe (remélem tudnak úszni, hiszen nem hegyi emberek), sajnos afgánoknak pechjük van, de rend a lelke mindennek
36
"Bugázott réz a padláson.":)) Nevetség ez az ország, az EU-val együtt.
levi
Lehet, hogy a tástvírek voltak, kilónként elhordják a méhbe jópízért.
szaboria1
@bra048: Szerbektől így vágnak vissza, hogy nem veszélyes országnak nyilvánították őket Orbánék.
36
@Horovitz Ernő: Igen. Az ausztrálok visszafordítják, vagy egy szigetre viszik őket. Ők tanultak a történelmükből. Börtön szigetként kezdték, a Brit Birodalomban, de kikupálták magukat. Nem akarnak megint börtön sziget lenni. Megértem.
karma1
@eszegfu: Kedves, ne strapald Magad janosdunai1 hsz-evel, mert kb. annyi ertelme van, mint a drotkeritesnek.

Jo hir: orbannak mar nem is kell leutaznia atvagni a keritest felavataskent, megteszik helyette ezt a menekultek!...:o))
Peller Anikó
@feraj, a verebek nem lesz elég, százezres sereget szervez egy molla vagy miarosseb, úgy tűnik előbbutóbb a tankokat is be kell vetni.

Akinek a barátai jönnek, az legyenszíves vigye haza őket és etesse itassa kezeltesse is, az iskolaszereket is vegye meg nekik mert mindjárt itt a szeptember. Télire tüzelő is kell.
eszegfu
@eugen4402: 13:11 Persze hogy nem! Most nagyon sürget az idő, ugyanis november (ha jól emlékszem) helyett aug. 31-ig kell elkészülnie a keritésnek, mert O.V. igy határozta meg.
Ezért kell megépiteni az ideiglenes kerités végleges elkészülte előtt az "ideiglenesebb" keritést. Balfékség ez az egész!
eszegfu
@karma1: 14:56 Azért kiváncsi voltam mire is gondolt, azt hittem nekem ártott meg a meleg.
nezelodo
Fijjuk, ellenszerkent be kell tiltatni az EU-ban a csipofogot, a drotvagot, ha mar a burokrataknak nem jutott eszebe!
Strong
tehát akkor most nem a határt, hanem a kerítést kell őrizni...:-)

azt olvasom, hogy bűncselekménnyé akarják nyilvánítani a kerítés megrongálását...

...na igen- ők alig várják, hogy sittre kerüljenek: nincs üldözés, van kaja, nincs kitoloncolás...
eszegfu
@Horizont: Csak 4-5 hsz-t találtam meg, de a témától szinte függetlenül ezt "játsza" le. Tulajdonképpen nekem is viszkettek az ujjaim, hogy válaszoljak... de ugy láttam nála teljes a sötétség, ő az igazi "feka"! Ez utóbbi szót nagyon utálom, de itt csak idéztem!
eszegfu
@Mézike: Valamilyen fő-fő vezető a táliboknál... de vannak rugótipusok is ilyen megnevezéssel.
eszegfu
@Mézike Nekem is csak derengett valami, hogy valamelyik uj "birka" a felkelők azaz a terroristák egységét sürgette (nemrég halt meg a régi vezető).
karma1
@nezelodo: Eeeevenned a lorincbarat alapveto szerszamait??? Oszt mivel szabna az istenadta a gazcsovet meg a vizcsovet, he??? Tana'jja' ki valami mas ellenszert, hihi...:o))
lópicigáspár
Most úgy eljátszottam a gondolattal... Elkezdek menekülni a jobb élet reményében Szerbia felé és mit ad isten előttem egy drótkerítés! Sebaj, benyúlok a zsebembe és előveszek egy drótvágót, mert ugye az ember zsebében mindig van egy-kettő belőle! Olyan életszerű az egész... mint a Stahl konyhájában... természetes, hogy a hűtőben mindig van 2-3 szelet bélszín, vagy szarvasgomba, vagy sáfrány...! :-)
karma1
@eszegfu: @Horizont: @volvós: @pbalage: Kepzeljetek, nem is mondtam, hogy hogy kiszurt velem a vezir: nem atallotta biztonsagos orszagnak nyilvanitani Uj-Zelandot!!! Akkor en most hogy kerjek menedekjogot, letelepedest vagy mifenet? Jol visszatoloncolnanak ide, oszt mi lesz ve'lem???
Itt ugyanis automatikusan elvesz az eredeti allampolgarsaga a zembernek, vagy megtarthatja, ha lefizet egy kalap penzt a kettos allampolgarsagert, de en nem tettem ezt, atvettem az ujzelandi allampolgarsagot, oszt nincs meg a magyar!
Persze mar sejtem, hogy van megoldas: tokig csador! Annyit lattam belole az utolso 3 napban, hogy szinte apatiaba estem,... Jo volt latni a pufok ujzelandi vamosokat, akik mosolyogtak, es csak a kutyakat szabaditjak a csomagokra, de emberre nem! (Az izraeli hatar utan az ujzelandi a legmacerasabb...)
Csizmás Kond
@Horizont: Szerinted ha valaki eleve nyugatabbra akarna menni te még azért is karanténba tartanád egy két hónapot ?...szerintem ha nem félnének az uniós büntiktől esetleg még nyilvántartásba sem vennék.
Szeparepa
Az nem kerítés, hanem egy vicc... az orbánmaffia söpredék legújabb mutyija, csalása, átverése... a ráfordított milliárdok nagy részét, szokás szerint ellopta az orbáni falka, ennyi maradt rá, hogy egy mellig érő nevetséges semmit csináljanak... ha ezt is eltűri a magyar nép, akkor Magyarországnak tényleg vége... bár igaz, hogy már 5 éve vége...
wagabund
-erővágót tessék!
-akciós erővágó!
-éjjel-napal, vasárnap is nyitvavagyok!
-tessék, tessék!
-tessék effendi, jól választott...ez csak száz ejró... nem csomagolom be, gondolom mindjárt kipróbálja...
EGO
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
adrenalink
Az hogy lehet? A Propeller esze /lehánykori nevén entero/ Biztos forrásból tudta, hogy a kerítés közép-ember magasságban átvághatatlan anyagból készül. Lehet, hogy megint hazudott.:-)
verőce21
@Horizont: (14:13) Miért? Te olyan könnyen megkülönbözteted sötétben a négert a kreoltól?
verőce21
@Horizont: Azt hittem azt kérdezed: Évike vagyok?
vizinyuszi
@Horovitz Ernő: Öröm olvasni az írásaid! Tartsd meg a jó szokásod!
verőce21
@Horizont: Nyilván a költözködéssel jár az ilyesmi! :)
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
Nem kell csodálkozni, amihez eddig Orbán hozzányúlt, abból nem sok siker született.
A kerítés sem kivétel.
Január
Ez csak egy ideiglenes kerítés, olyan is.
Ahelyett, hogy visszaállítanák a határőrséget. Vagy nem tudják eldönteni, hogy védjék-e az ország és Európai Unió határát vagy sem.
justhpeter
Ahol kerítés van, ott drótvágó is van. Csak a zombi Orbán nem tudja.
KERKA
Aki Magyarországra jön, hozzon magával egy drótvágót.
Aki Magyarországra jön, gyakorolja előtte a magasugrást, bakugrást, rúdugrást, stb
nezelodo
@Peller Anikó: Hmmm. Ne fogadj szot, ha hazaviszel egyet is a dakotak kozul, meg a levegot is ellopjak eloled, aztan rafogjak a menekultekre a hordoszonokaik.
papa.49
@KERKA: Vagy hozzon magával ,,gyalásót,, abban a homokos poros földben percek alatt lehet ásni egy átbújót, oszt. jónapot, még a ideglenes kerítés még ideglenesebb kerítését se rongálja meg ergo nem lehet büntetni, pedig a szarházi tonyó már feni a lepcses pofáját rá)))))))))
papa.49
Azért én nem emlékszem hogy a hazugovics a ,,nagyívű agymenésekor,, közölte volna hogy csak a még ,,idétlenebb, ideglenes kerítés,, határideje az aug. 31. már látják hogy ez soha nem készül el se időre, se időn túl hát kezdik a maszatolást, 26-32 milliárdért)))))))))))
zöldszem
@F_Viktor: Csak az a szomorú, hogy az ország egyszer már leépítette a diktatúrát, és most @va drágán Orbán újra felépíti:)))
Lackó50
Biztos, hogy a migránsok voltak? Nem a vasgyüjtő kisiparosok kezdik begyüjteni a hasznos anyagot. Igaz, hogy valakire rá kell fogni. De ha ráteríti a kerítésre az imaszönyeget, akkor simán, sérülésmentesen át is sétálhat rajta. Még át se kell vágni.
Cicamama55
Én is inkább a "fémgyűjtő" bennszülöttekre voksolnék hogy megbontották, nem a bevándorlókra.
kamazuka
A kerítés tetején van az az ágasbogas ,nevezzük szöges drót.Ez nem szöges drót,de aki látott már ilyet ,az tudja ,hogy ezen átkelni nem veszélytelen,,ám nem lehetetlen.
Ez is olyan mint a mit főzzünk mára.
Hozzávalók:
Illegális emberke,
Elszántság
pokróc!
Látjátok ilyen egyszerű.
egy kibaszott pokróccal.Rádobod,és nem a ruhádba bőrödbe akad.Kipróbáltam.Nem mondom hogy sérülésnélkűl,de sikerűlt.
Mennyibe is kerűl nekünk adófizetőknek a kerítés?
A pokróc eladás a határ túloldalán jövedelmezőbb lehet,mint anno a konyak biznisz!
Zsoel
@kamazuka: Ez nem szöges-, hanem pengés drót.

www.szakaly2000.hu/termek/big/1289499632_579.jpg

Nem tudom, hogy ez is pokrócbiztos-e.
kkalman
Átvágták az ideiglenes kerítés ideiglenes kerítését! Mire számítottak? Magas labdára? Sokkal hatásosabb lett volna visszaállítani a határőrséget.
kamazuka
@Zsoel: Girekt nem írtam,a poén kedvéért.hogy pengés.
A pengéssel tettem a kísérletet.
Még az amcsik idelyéből maradt egy pár meterke!
EGO
@Horizont: Mi a gond? te fogod őket eltartani??? Idén már 65ezer bejött. Láttad a statisztikákat?
Peller Anikó
Ego, a statisztika 110 ezer feletti. Csak németországban 10 millióan vannak már. Ha pedig a németek besokallnak abból nem szokott semmi jó leszármazni. Féleszű menekült évike nemnagyon aggódik a megoldáson, hagyná jöjjenek csak bátran a barátai milliószámra, hisz nála még nem csöngetett senki.

Csak az ugasson aki jobb megoldást tud a kerítésnél, ami nyilván önmagában nem elegendő a magyar útvonal lezárására. Vicces a két vasúti átkelő kezelése is, de nem megoldhatatlan. A határőrzés kevés, a kerítés szükséges (amíg nincs jobb). Erőszakos EUs fellépés nélkül ellepnek minket és kidobálni őket már sokkal sokkal nehezebb dolog. Miféle határőrizet az, ahol buszokkal mennek az inváziós seregekért ?

Működőképes megoldásokat tegyetek, mert az ugatás itt édeskevés. A hazánk, az életünk a tét.
varrólány
Nem kellene leragadni ennél a rohadt kerítésnél mert nagyobb baj az hogy mi lesz ezzel a sok emberrel , hogyan lesz megoldva a helyi lakosság biztonsága ahol elszállásolják őket . Nem pár ezer emberről van szó , ébresztő!
A kormány az még most is csak néz ,mint egy csodálkozó óvodás.
vonotok
Hát ennyit erről. Ezért érdemes a világ előtt megszégyenülök.
mate03
@papa.49: Olyan lesz ez a kerítés,mint a Luca széke! Soha nem készül el! Mindig lesz aki újra bontja!Semmi értelme a kerítésnek!Tessék visszaállítani a hatát-őrséget!Olcsóbb is, meg néhány száz embernek lenne munkája!
EGO
@Peller Anikó: Ez a feszültség csak egyre nagyobb lesz. Egy kis statisztika a hazánkba érkezett menekültekről néhány évre visszamenőleg:

2010: ezer fő
2011: háromezer fő
2012: 10 ezer fő
2013: 24 ezer fő
2014: 48 ezer fő
2015: 65 ezer fő eddig!

Az adat menekültügynél dolgozó ismerősömtől van! Teljesen hihető, menj ki egy pályaudvarra a fővárosban és nézd meg milyen állapotok vannak: mosdatlan, büdös, éhes emberek...
sentinel216
Anno a tornatanárunk bevésett egy nagy karót, ha tigrisugrásban nem ugrottunk át egy ilyen magas tornaszekrényt, mint ez a védő kerítésnek nevezett orbáni csoda.
Csizmás Kond
@Horizont: ...minden bevándorlót táborokba kell elhelyezni addig amíg a továbbengedési vagy visszatoloncolási ügyét elintézik. Itt meg kötelező orvosi vizsgálaton és személyi adatok felvételen esik át minden bevándorló...röviditve karantén.
wagabund
@sentinel216: az ötlet nem is rossz.. rádobnak egy lkalmas pokrócot, vagy hasonló plédet, és már ugorhanak is a fiatalabb, jobb lábú versenyzők...aztán csak átemelik a gyerekeket, nőket, fáradtabbakat..

mondom én könnyedén, innen a fotelbő, ebéd után...
sentinel216
@wagabund: De lehet, hogy a mohamedánok is hallották a köpcös futballista világhírű beszédét: "Nix ugri - bugri!
karma1
@Peller Anikó: Aniko, kapd elo a Wikipediat, es nezd meg Nemetorszag "Bevandorlas" c. bekezdeset, es csak akkor hablatyolj 10 milliokrol, ha tudod, mit is fed ez a szam. Az osszes, mar regota betelepedett vendegmunkasok szama is csak a 7.3 milliot eri el, ezeknek a 20 %-a is mar ott, Nemetorszagban szulatett, vagyis 1.460 000 mar eleve nemet allampolgarsagu "bevandorolt" 2005-ben pedig CSOKKENT a bevandorlok szama, akkor is 50 ezer volt a 80 millios nepessegben. De persze ez a szam azota nott, tudom, csak nem 10 millara.
perfekt
Ria-Ria-Hungária!Amilyen-------- a kerítésed ország,-------------annyit is érsz!
coyote3
@EGO: Anélkül, hogy vitatkoznék Veled. Csak Szombathelyen a megszűnéséig mintegy 600 fő menekült volt elszállásolva. Úgyhogy az ismerősöd valamit félreolvashatott :)
nena
Mindig is 'ütköző' ország voltunk most megint sikerült... Brüsszel nem meri kimondani, hogy 'Hajrá !..' mert nekik nem szabad olyannak látszani...
DE SZÓ NÉLKÜL HAGYJÁK !!! És még fizetnek is érte !!!
nena
@wagabund: @sentinel216: majd 3m magasra emelik ezt is..És valszeg az ott dolgozó munkagépek, emberek tömege már elriasztotta őket úgy hogy saját életterükre is félve, és óvatosan térnek majd vissza. Nem nyársalódnak...bla..bla..
Peller Anikó
Kösz Karma a kiegészítést, valóban a szám azóta nőtt csaknem 10 millára. Az utóbbi fél évben ugrik az égbe a növekedés egész európában, afrikában ezer millió szerencsétlen (többnyire gyerek) áll ugrásra készen, az arab országok miilióival egyetemben.

Az únióban már legalább 50 millió bevándorló van, de az új hullám egy megállíthatatlan invázió. Erőszakos beavatkozás esetén sok gondot okozhat ez az 50 millió valójában idegen és ellenséges érzelmű honfoglaló.
verőce21
@Horizont: (16:54) Szép is az a 6. emelet. De ha elromlik majd a lift, annyi lépcsőt kell megmásznod, hogy a mennyországba felérnél...:)
verőce21
@Horizont: Hat évig árultátok a vidéki családiházat?
verőce21
@Horizont: De az nem Gy-n volt, hanem a környékén?
verőce21
@Horizont: Az szép csendes kis település.
verőce21
@Horizont: (20:34) Jártam ott régebben, vannak benne furcsa házak pl. a Kertész úton, mint az elvarázsolt kastélyok.
egyvandor
Hát nem irónikus, hogy a nemzethy színekkel szívesen operáló kormány a trianon által kijelölt határon kerítést épít?
JAJMÁR
@karma1: 12:39 Na végre, hogy újra vagy :)
Ami tekintve, hogy éppen már nem, elég érdekes megállapítás, Remélem feltöltődtél, és összességében szép emlékekkel értél vissza :)))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: tegnap., 13:02 Könnyen börtönbe küldenéd az embereket, de mondjuk, hogy a kerítés átvágásáért (is) börtön jár. Akkor bíz' be kell keríteni az egész országot, mert szükség lesz ekkorára... úgy értem ekkora börtönre.
karma1
@JAJMÁR: Koszi Dragam, jo itt lenni, de kozben nehany idiota is betoppant erre az oldalra, lasd dr. lopicigaspart... Priviben fenyeget, meg kozonsegeskedik... F@sik tole, hogy kitiltjak a Propirol, ha ide ontana a kloakaja tartalmat...:o))
verőce21
Teljesen felesleges még kerítésről beszélni! Azt még el sem kezdtük építeni. Ez jelenleg csak egy gyorslétesítésű határzár.
verőce21
@Horizont: (07:50) A vadak át tudnak menni a közúti és vasúti átkelőkön nyitva hagyott részeken.
A menekültetett bűnözök pedig dögöljenek meg, úgy ahogy fogalmaztál!
verőce21
@Horizont: A menekültetettek megállhattak volna az első biztonságos országban. Ha valaki menekül általában csak a szomszédos országokba megy, hogy haza tudjon majd menni.

De ezeknek a legjobb kell, ezért széttépik az okmányaikat is, bármelyik országban is kapták. Lásd be, hogy ezek nem menekültek, nem is migránsok, hanem közönséges bűnözők hada.
verőce21
@Horizont: (08:47) Az ember nem egy porszem!
Éppenhogy, a pénzemberek mozgatják ezt a menekültetést!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...dehogy én...ezt írja a törvény és azt illik betartani...vagy szerinted nem ?
JAJMÁR
@karma1: 00:52 Érdekes módon hirtelen sok idióta idetalált, de majd kipotyognak. A priviben fenyegetés nagyon aljas, szerintem töröld olvasatlanul a tőle érkezetteket leveleket. Nem ér annyit, hogy miatta izgasd magad. Van itt pár blogoló, akiket én is kerülök, mert nem érdekel az értelmetlen süketelése :)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:28 Ezek szerint Mo. börtönné válik. Törvényileg.
Ugyanis annyi embert, amennyien megszegik, csak így lehet bezárni.

A törvényhozó felelőssége, hogy jó törvényeket hozzon. Ez nem az.
JAJMÁR
Ideiglenes kerítés épül? Hát, nagyon vicces... épül 2-3 gyakorló, aztán egy ideiglenes, - de hát eddig ezt állították a 4m-es, pengésről is - a végleges, az majd gránitszilárdságú lesz, se ki, se be!
Csak a menekültek tudnak majd bejutni.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:31 ...nem értem, mire utalsz.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...megállapítottad (megkóstoltad), hogy ez nem jó...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: ...ennyi erővel te megállapítottad, hogy jó? Persze, minden jó valamire, ez pl. sok pénzt hoz valakiknek.

Csak a célnak nem felel meg, és ezt "megkóstolta" az, aki már át is vágta.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 12:05 Világosíts fel. MI a cél?
Mire jó a kerítés és a törvény, ami börtönnel büntetné aki átvágja?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A célt te emlegetted ..gondolom oka is van miért és ezért kérdeztem...
A kerités, minden kerítés egy határvonal amit illetéktelenül átlépni nem illik sőt büntetés jár érte...
...próbáld úgy felfogni, hogy mi lenne ha a te keritésed volna ...
eszegfu
@karma1: 12:39 Kivételesen én mondom Neked: felesleges küzdened!
karma1
@eszegfu: A', koszi, de befejeztem... ko"agyuakkal nem allok le vitazni, valoban nem erdemes! Legyen szep napod, me'g ha meleg is van,...:o))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 12:36 Értelek én téged, de ez a kerítés, se a törvény, nem akadályozza meg, hogy a menekültek bejöjjenek. Mert ez lenne a célja, ugye? - és körbeforog a beszélgetésünk most már.
Mindenesetre, ha téged megnyugtat ez a drótháló a határon, akkor valami értelme mégis van. :)
eszegfu
@varrólány: 8:59 Az, hogy én, vagy akár mi "leragadunk" a keritésnél még akár normális is lehet! De ahogy hallom a kormány tervezetét a menekültek sátortáboráról a "vadban"...(településtől messze) hát látod ez az idiótizmus! Eleve viz- és csatornahálózat nélküli (az áramról nem is beszélek) területen ugyan hogy akarja meggátolni az esetleges fertőzést, amit pont ezek biztosithatnák?! Latrina + mészhidrát?! Ha egy rohadt kerités nyomvonalat ilyen "viccesen" jelölnek ki, akkor mint várhatunk egy közegészségügyi kérdés biztonságos megoldásától?! Nem nálam a döntés, de Nálad sem...
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A keritésnek az a célja, hogy a kapura terelje, irányítsa esetleg kényszerítse a járókelőt...
eszegfu
@karma1: Tényleg az a szörnyü, hogy a válaszodból még mindig nem érti, hogy a 750 ezer, ami esetleg mára már 1 millió lélekszámban benne van már az ott született bevándorlók gyerekei, unokái, akik már német állampolgárok. És igy is csak a teljes lakosság 1,25 %-a.
Ennyit erről...Neked is jó pihenést!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 12:51 Köszi, ez egy értelmes válasz. Csak a "járókelőn" mosolyogtam egy picit. Hát, majd meglátjuk, hogy megfelel-e ennek :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: kódorgót akartam írni de nem tudtam megérted-e ...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 12:59 Nem szereted nevén nevezni a dolgokat? Persze, Csizmás, értelek én :)))
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...sokszor meg épp az a baj hogy azon nevezem...képtelenség itt eligazodni...
zöldszem
@verőce21: ": A menekültetettek megállhattak volna az első biztonságos országban. Ha valaki menekül általában csak a szomszédos országokba megy, hogy haza tudjon majd menni."

A magyar 56"-k is csak a szomszédba mentek?
Csizmás Kond
@zöldszem: Mindenki oda menekül ahol helyet adnak neki. Az '56-osok is mielőtt amerikába jutottak egy másik országba, sokkal közelebbibe kellett eljussanak. Ezt feszegetni osszehasonlítani, jogilag ugyanarra szintre vinni pedig butaság.
Na de ha már ennyire szíveden viseled az '56-os menekülteket ott van pl Puskás akit mindenki ismer és menekült , na ő miért kellet elmenjen illetve kintmaradjon...az ő esetét hasonlítsd össze egy mai kertvágóval ...akkor lesz inkább kerek az egész.
zöldszem
@Csizmás Kond: Szia! Nem mondtam még soha, hogy olyan nagyon okos lennék.
Biztos van olyan amit nem jól látok. Van hibám, be is látom.
@verőce21: -nek csak azért írtam, mert a mi menekültjeink, kivándorlóink sem mind a szomszédba maradt/megy/ment. Vagy szerinted igen?
56"-k Puskással (utálom) nekem csak az a gondom, hogy betegen, gyógykezelni nem kellett volna haza egye a fene. Díszsírhely, Pancsó aréna...+ a ló...t Ugyan ez a véleményem, Vajna hörcsögről is, hogy most csak ezt a kettőt említsem.
Csizmás Kond
@zöldszem: Nem okosság kérdése, csupán próbáld meg átérezni, hogy ki mit miért mondhat állíthat vagy erőltethet. Legtöbben ha a menekültekről beszélsz mindig a szélsőségességet veszik számításba, hol nagyon leteremtik hol maguk fölé emelik de nincs saját megállapításuk csak a máséval hősködnek...és ezt onnan lehet észrevenni, hogy a cikk ahogy tálalja úgy viszonyulnak hozzá.
A mai menekültügy már nem egyénekről szól, hanem tömegekről és ennek ha tetszik ha nem mindenki csak károsa lehet úgy a menekült mint a befogadó...kivéve néhány csempészt.
zöldszem
@Csizmás Kond: Nem mondhatod, hogy nincs saját véleményem a menekültügyről. egy párszor leírtam már. Van ügy, megoldásra vár, és kérnünk kellene az EU segítségét is. Mivel túl ér hazánkon. Ha olvastál tudod, hogy ez a saját véleményem, Saját! Egy percig nem vitatom, hogy van úgy, hogy az olvasótársak véleményére válaszolok. Az, hogy ott is megpróbálom a saját véleményemet kifejteni, hááát van ilyen.
... "hogy a cikk ahogy tálalja".. basszus, itt ennél a cikknél, ha Bodi Sylviről vagy Gusztiról kezdenék írni nem azt irnád hogy "butáság", hanem, hogy hülye vagy @zöldszem: . És teljesen jogosan.:)))
verőce21
@zöldszem: (13:07) Igen a szomszédba, Ausztriába! Onnan menekültették őket tovább, keresztény országokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.