Nettó közel egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a MÁV a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak – írja a Világgazdaság

A vasúttársaság kommunikációs igazgatósága arról tájékoztatta a lapot, hogy a közbeszerzési pályázatot a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma nyerte meg.

Szeptembertől új egyenruhát kapnak a vasutasok

A megbízás értelmében az első tételeket már az idén szeptembertől szállítják a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak.

Új formaruhát azok a MÁV- és MÁV-Start-dolgozók kapnak, akik erre a kollektív szerződés szerint jogosultak, és a szolgálatban kötelesek egyenruhát viselni. Ezek az alkalmazottak az anyavállalatnál jellemzően a forgalmi végrehajtó munkakörökben (forgalmi szolgálattevő, váltókezelő, térfőnök, ügyeletes tiszt) dolgoznak, a személyszállító társaságnál pedig az utasforgalommal közvetlenül összefüggő munkaköröket (mozdonyvezető, jegyvizsgáló, pénztáros) töltenek be.

A mozdonyvezetők formaruhája is teljes körűen megújult; farmerdzsekit, farmernadrágot és farmer térdnadrágot viselnek a jövőben.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vizinyuszi
Ugyanolyan műanyag sz@r, mint a mostani, amelyben nyáron megrohad, télen pedig belefagy a szerencsétlen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
A modelleken csinosak az uj egyenruhák... gondolom a "melósok" is örülnek, habár nem tudom, hogy miben térnek el az "uj" egyenruhák a régitől... én nem látom a különbséget. Az tény, hogy az egyenruhák gyártása egy folyamatos tevékenység, hiszen a "kihordási" idő letelte után uj ruhát kell adniuk, tehát akár lehet más fazonja, vagy anyaga is.
Zsoel
Valahogy az átlagos MÁV-kalauzok nem úgy néznek ki, ahogy ezek a bemutató "példányok". Habár azt azért el kell ismerni, hogy jelentősen javult az általános megjelenésük az elmúlt 15-20 év során.
glorianna
Semmi más megoldandót nem találtak a mávnál? nahát :O
vizinyuszi
Ugyanolyan műanyag sz@r, mint a mostani, amelyben nyáron megrohad, télen pedig belefagy a szerencsétlen.
darwin
@vizinyuszi: De a haverek jól jártak a közbeszerzésen.
lópicigáspár
@darwin: Azt hiszem az igazi okot Te találtad el! :-))
darwin
@lópicigáspár: De rühellem,hogy igazam van.
magyarbakancs
Kíváncsi lenék rá ,hogy mely Fideszes haver varrodája fogja készíteni az egyenruhát.
eszegfu
@vizinyuszi: Hát ha ez u.abból készül, vagyis müszálas anyagból, akkor tényleg nincs okuk örülni az uj egyenruhának! A mozdonyvezetők ruhája farmer lesz... és most rosszindulat nélkül: nálunk az elővárosi vonatokat már felszerelték légkondival, a vezetőfülkéje olyan, mint egy laboratorium... vagyis nem tudom akkor milyen elgondolás alapján választották a farmert?
Cicamama55
Ők még kapnak munkaruhát, örüljenek neki. A normál testalkatúakon biztosan csinos is lesz. Nálunk már több mint egy évtizede nincs munkaruha, pénzt rá meg soha nem is kaptunk. Ez a hirtelen adakozás a MÁV dolgozók szakszervezeti főnökének bűneinek palástolására szolgál netalán? Még mindig nyomoznak?
Január
Reméljük, hogy nem egyszer használatosak lesznek ezek a formaruhák, és a kihordási idejük végéig tartják a színűket és formájukat.
@eszegfu: a minőségtől függ minden
36
A hasított bőr ülés, olaj szag és a pottyantós wc, marad.:(
hetöndöe
Úgy vannak ,mint a honvédség.
Szegény sereg öltözködik a gazdag fegyverkezik.:-))
Lepényleső
Díszbemutató bemutató a bezárt vonalakon lesz,hogy mindenki láthassa,mire költenek közös-
ségi közlekedés helyett. Szépek lesznek vonatok helyett. Nagy öröm ez azoknak akiktől el-
vették a vasutat.
Feraj49
Én nem tudom,de engem "hidegen" hagy,hogy milyen ruhában van a vasutas,ha közben 30 percet késik a vonat,és nem érem el a másikhoz történő csatlakozást e miatt.
kamazuka
Philips divatház london?

Állítólag Arafat is ott vásárolt!
Hellcat
Na melyik haverokhoz tartozhat a két "nonprofit" cég...
gulyasgyula
@Lepényleső:Legalább ok lesz a jegyáremelésre ...
Tekla
Ezt a sálat előíró öltöztetés felelősök nem tudják, milyen egészségügyi hatása van nem csak az anyagnak de még a színnek is!
Megbetegítik a dolgozókat!
Nyakba kék szint kéne alkalmazni, legalább ennyi metafizikai tudást szedne magára ,aki ezzel dolgozik, ha már az iskolában semmit nem tanulunk ezzekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.