A Velencei Biennálén kiállított magyar pavilon köré drótkerítést húztak, hogy felhívják a figyelmet a magyar kormány menekültügyi politikájára – írta az Index.

Az akcióhoz a szervezők – többek közt a krétakörös Gulyás Márton -  ugyanazokat az elemeket használták, amit a magyar kormány is: NATO-pengés drótkerítést a körbekerítéshez, a kormányplakátok, illetve a nemzeti konzultációk angol nyelvű fordításait az emberek informálásához. Utóbbiból osztogattak is a járókelőknek.

Augusztus 30-án egy teljes napon át blokkoljuk a bejutást a magyar kiállítótérbe, ezzel is elősegítve országunk és a magyar állampolgárok szeparációjának minél szélesebb körű megvalósulását

- ironizáltak az akció résztvevői közleményükben.

Végül a drótkerítés csak figyelemfelhívó volt, a tényleges bejutást nem akadályozta meg a pavilonba. Ám az olasz rendőrség – miután sérülésveszélyes a pengés kerítés -a minihatárzárat elkobozta. Az Index úgy tudja: a Velencei Biennálé szervezői a plakátokat viszont nem szedik le vasárnap estig.

A #fenceforeurope hashtaggel promózott esemény sajtóközleményében a Krétakör azt írja: szerintük röhejes, hogy Európának, „egy közel fél milliárdos összlakossággal rendelkező államalakulatnak”, komoly fejtörést okoz „kettő-, de akár négymillió, életveszély elől menekülő ember lakhatásának, étkezésének és oktatásának a biztosítása”.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Hiába, terjed a "jóhírünk" a világban megállíthatatlanul. A magyar reformok működnek meg tiszteletet a magyaroknak.
Aha, azt.
Mézike
Hááát Viktor ez biza' égés. de valahogy csak megmagyarázzátok a híveknek a templomban.
Csizmás Kond
...az olaszországból továbbvándorolt menekülteket akkor miért engedik ide ?
varirmag
Ők miért nem az olaszországba érkező migránsokkal foglalkoznak ?:
Január
Érdekes ez, akik minket ekéznek a kerítés miatt szintén kerítéselnek, vagy egyéb módon állják útját az áradatnak. Valamint tőlünk kérik számon és kérnek meg, hogy ne engedjünk menekülteket. Hogy is van ez?
Úgy szerintem, hogy még Európában sincs egységes álláspont a menekült kérdéssel kapcsolatban. Az Eu. vezetése " a lovak közé dobta a gyeplőt", oldják meg a gondot a nemzetállamok ahogy akarják. Akkor pedig a partvonalról ne kiabáljon be senki!
Toby
Nagyon okos, nagyon ügyes...a legkisebbik ügrifüles ! Így kell ezt csinálni, ott kell b***ogatni ezt a kondát, ahol lehet és amilyen formában lehet !
Sziszifusz
@Január: 15:31
Szerintem itt már nemcsak a kerítésről van szó. Európa szerte ellenszenvesség vált magyarországi kül és belpolitika. Majdnem minden családban akad egy-egy "fekete bárány".
Az uniós országok családjában Magyarország az.
A fideszes vezetés mintha szándékosan menne szembe azokkal az elvekkel amelyeket a csatlakozáskor minden magyar párt elfogadott. Az elmúlt öt évnek köszönhetően értetlenség, szánalom és megvetés lett a Magyarország imidzse.
Nagyon elrontották a megítélésünket. Úgy gondolom, hogy ennek komoly gazdasági következményei vannak és lesznek is
Grafix69
Nem pont a témához tartozik de talán még is. Véleményem szerint a Magyar Kormány célja a magyarországi magyarok emigrációjának teljes el lehetetlenítése vagy ha úgy tetszik végleges megszüntetése. A kint szétszórva élő magyar dolgozókat valamilyen szint megadóztatni a kinti keresetük után ( hozzá járulási adó stb amin már tekernek a jogászok rendesen ), az emigrációban élő magyar dolgozók haza toloncolása az UNIO elhagyása 2020 ra. és az ország teljes bezárását mint Észak Korea minta mutatja . Az anya országban élők maximális kiszolgáltatottságban tartása , az iskolák politikai irányítása a média teljes uralma . Megfogják csinálni ,mert banditák uralkodnak az emberek felett. A mostani helyzet kiválóan alkalmas a Hős Magyar Kormány képének mutatására , mi aztán mindenkinek bemutatunk és mindent sokkal jobban tudunk csinálni mint más. A szisztematikus lopások életben tartása ( NAV minisztérium) . A jó Isten mentse meg a Magyar embereket a saját rabló vezetőiktől . Nem voltam Jobbikos de ha eltüntetnék az egész parlamenti csürhét nagyon boldog lennék. Annyian menekültek el már az országból ,hogy az igazi számot nyilvánosságra hoznák már lógnának a lámpa vasakon és a parlament is égne.
justhpeter
@Sziszifusz: A probléma tökéletes körülírása.
picike
Uszitás az egész nem kell bedőlni blöff
ilos
Ez a szemét kis buzi Gulyás Márton bevallottan norvég pénzből járatja le az országot nap, mint nap. A kerítés amúgy nem magyar találmány, sajnos ilyen EU-s jogszabályok mellett (nem lehet feltartóztatni a menekülteket) tényleg nem sokat ér. Aki meg örül a migránsoknak, az vegyen magához néhány családot, meg fogják hálálni, :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.