Csak a nyugati támogatással elsöpört tekintélyuralmi rendszerek visszaállításával lehetne stabil viszonyokat, működőképes államokat teremteni Afrikában és a Közel-Keleten – olvasható abban az interjúban, melyet Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa adott a hirado.hu-nak.

A biztonságpolitikai szakértő szerint így vehetnénk elejét az onnan induló népvándorlásnak.

Diktátorokkal lehet csak béke a közel-keleten – véli a szakértő

"A közel-keleti és afrikai országok demokratizálásával nemhogy békét nem teremtettünk, de véres háborúkat robbantottunk ki. Ezek az államok gyakran íróasztaloknál születtek, és a valóságban nem is működtek, működnek európai értelemben vett államként. Ha megkérdeznénk egy ottani átlagembert, elmondaná, hogy a diktatúra idején jobb volt az élet, mint most, mert működött az ország. Talán egyetlen európai politikus sincs, aki ezt nyíltan kimondhatná, de a diktátoroknak még vissza kell térniük, ha tényleg békét szeretnénk."

Kaiser szerint kétségtelen, hogy a zűrzavart kihasználva iszlám harcosok jutottak most akadálytalanul Európába. Úgy véli, ők később lépnek majd akcióba, egyelőre nem érdekük kiváltani a népharagot és bezárni a kapukat saját maguk előtt.

"A kiábrándult, kiugrott terroristákkal is lesz még gondunk, akik most szintén menekülnek, egykori bajtársaik elől. A szakirodalom szerint az olyan ember, aki kegyetlen harcokban, gyilkosságokban vett részt, nemigen tud szabadulni a múltjától, és idővel újra kitör belőle az agresszió."

- mondja a szakértő.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A diktatúrákat szerintem is csak fokozatosan lehet a demokrácia felé terelni, hogy ne alakuljon ki káosz. A demokráciákat is szép fokozatosan lehet a diktatúra fele terelni, hogy minél kevesebb ellenállás legyen. Lásd Magyarország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
A világ már csak ilyen. És dicsérni a diktátorokat, hát én valamiféle áthallást sejtek. Mintha egy utat épitenének valakinek az egyeduralomhoz. Diktatúra nem lehet a cél. Mert a demokráciában, igy pld. a szocializmusban megadatott, hogy a kisember is tanulhasson, pihenhessen mert volt munkája. Igaz ezt is demokráciának nevezik egyesek de de abbol van vagy 70 féle. Igy ez is lehet az. Én azt nézem mi a tartalma. Nálunk a közmunka, a robot, a lenyúlt állami vagyonok és buta emberek hozzá nem értő hatalma. Megjegyzem némelyiket a kocsmából is kizavarnák. A diktatúra nem old meg semmit. De ugye tanultuk, a változást meg kell előznie annak a helyzetnek amit megért a változtatni akaró. Ez az Orbáni rtendszer a legrosszabb amit el tudok képzelni. 1./ saját böröm érzem 2/ elvesz mindent ami jobbá teszi az életet. Csak annyit hagy a fiataloknál, hogy dolgozni tudjanak, robotolni. Ez feudalizmus. 3/ Az, hogy a közvagyont kicsepegtetik a magán zsebekbe az meg egy maffia kormány aki szarik ránk. De ha nem lesz összefogás nem lesz változás és reggelente Orbán müezinként fog megjelenni a Vár fokán és neked köszöntened kell, hajbokolva. Egyeduralomra tör..
Vizual
Ja igen. Ez a manusz meg nincs észnél. Ő is sport körökből lett kinevezve ? Nép vándorlás, migráció mindig is volt és lesz is.
Lepényleső
Igaz,ha ez lenne,Magyarországon lenne béke.
nemjoezigy
@agnes200: "Na jól van, és akkor meddig fog még Európa vezetősége csak nézni ki a fejéből, hogy most akkor mit is csináljanak, és főleg úgy, hogy ne mondjanak ellent annak sem, amit tegnap mondtak? Mert per pillanat semmi nem történik, csak özönlenek a menekültek és ál-menekültek. És remekül élnek az embercsempészek."
és ne felejtsd ki a felsorolásból: remekül élnek az eu vezetői, a mi vezetőin és a gazdagok. Csak azt felejti el ez a rövidlátó, másokon élősködő csürhe, hogy a muszlinok a mi demokráciánkat az anarchia előszobájának tekintik, szerintük, -a neveltetésüknél fogva- csak a diktatúra, -allahhal- az elfogadható.
Rabszolgaság vár Európára!
kopeba
A diktátorok már sosem térnek vissza , káosz és évtizedekig tartó belháborúk várnak a világra , hamarosan Európára is. Mindez a baromarcu amcsik miatt akik azt hitték terjeszthetik a demokráciát ész nélkül. de most kussolnak mert elkúrták mint a Feri
Toby
és ez a kiemelkedően idióta a NKE adjunktusa ?

Nem diktatúra kell a Közel-Keletre, hanem valóban szabad választások és amint döntenek, úgy fognak élni, nem kell rájuk mkénszeríteni a nyugati típusú demokráciát, ha nehezn fogadják be, de viszont szemmel kell trtani bezeket azb országokat !
A Szaddam féle rezsimek az olajpénz döntő többségét fegyverkezésre költötték el, még egymással sem tudtak békében élni a diktátorok, lásd Irak és Irán háborúját !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.