Figyelemre méltó kijelentést tett Mellár Tamás, a Századvég volt vezetõje az ATV stúdiójában, . Mellár Tamás hosszú évekig volt a hazai konzervatív oldal meghatározó közgazdásza, ennek ellenére az ATV honlapja szerint a csatorna hétfő este sugárzásra kerülő Húzós című műsorában nagyon keményen szembefordul jelenlegi kormány irányvonalával, mivel elmondása szerint Orbán Viktor nagyon sokat változott első kormányzati ciklusa óta.

Forrás: sztarklikk.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennél még az ősközösség is jobb volt. Igazolásul elmondom, hogy most elképzelhetetlen lenne, hogy nekem Kósa Lajossal közös mamutom lehetne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ennél még az ősközösség is jobb volt. Igazolásul elmondom, hogy most elképzelhetetlen lenne, hogy nekem Kósa Lajossal közös mamutom lehetne.
soljanka
@justhpeter: Bearanyoztad az estémet! :) Ez 1000 like-os volt.
sentinel216
Kibújt a szög a zsákból. Nem az első, remélhetőleg nem az utolsó!
spu00
Miből gondolják Önök, hogy a hitelből élő Kádár, és Gyurcsány jobb volt, mivel még abból sem tudtak jó életet biztosítani, csak a meglevőből való elvétellel, a gazdaság tönkretételével. Vagy Önök mazochisták, mert akkor tudok egy karakán országot ajánlani. Be még lehet menni, de ki..?
human
@spu00: Érdekes, az államadósság mégsem csökkent. Pedig Orbánék bevezettek több tucat új adót, a világ legmagasabb áfája nálunk van, jó pénzért árulják a magyar állampolgárságot offshore cégeken keresztül. Gyurcsányék alatt azok kaptak gázártámogatást, akik rászorultak és nem azok akik a medencéjüket fűtik, hogy télen is lubickolhassanak.
soljanka
@spu00: Inkább vagyok mazohista, mint hülye. :)
Ezért is élek most nyugaton nyugodtan.
Kádár alatt nem disszidáltam,
Gyurcsány alatt nem léptem le.
Első Orbán alatt megpattabtan, majd - én baromállat- visszajöttem, hogy második Orbán alatt rájöjjek, hogy nem akarom a NER-Maffiát táplálni.
És felemelő érzés, hogy ez a hazardőr nem az én adómból csinál hülyét a zemberekből.
És fantasztikus f
mariaberta
@spu00: És áruld el, hogy most miből élünk? Nem a felvett kölcsönökből? A visszafizetés nagy részét, nem a magánnyugdíjakból törlesztették? Elvették az emberek pénzét, hogy egy megalomániás ember kielégíthesse a stadionok utáni szerelmét. Akkor nem voltak milliárdosok, de nem volt ennyi szegény sem. Akkor az OTP -ben tartott pénzünkért csupán 2-3 % kamatot adtak, de nem volt kamat adó, és nem kellett 5 millió hitel után 15 milliót visszafizetni, nem volt állami uzsora kamat. És lehet sorolni még sok mindent, de felesleges, mert az olyan fafejű mint Te úgy sem ért semmit.
simmering73
Ilyen agyhalottak mint spuduplanulla "aranyozzák be" az életünket. Ez olyan sötét, hogy hozzá képest a fekete lyuk egy szupernova.
Aki Én
@spu00: Ezért kár időről időre megjelenni. A cikk egy egyszerű összehasonlítást tett, nem pedig a múlton rugózik. Talán érdemes lenne megérteni amit ez az ember mond, ha már segítség nélkül nem elég világos a kép.
De ha más szóba került, most nem kölcsönből, hanem az EU-s pénzekből élünk, ami nélkül már nem léteznénk. Ami itt pozitív és látványos, az ezeknek a pénzeknek köszönhető, ami még látványosabb javulást hozna, ha nem hazahordanák.
zöldszem
@Aki Én: @spu00: nak hiába mondunk bármit is.
Neki egy összetettebb mondat meghaladja az értelmezési képességét.
Egy idő után nem mond mást "orbánfóbia"!
Igy ezt is hiába írnám neki: Dollármilliárdokat vettek fel évente 7-8 %-os kamatra!! Ugyanis az évente piacra dobott dollár és euroalapú magyar államkötvény is HITEL, méghozzá a javából, ráadásul egyszerre kell majd az egy időben kibocsátott, eladott hitelt visszafizetni (5-10-15-30 éve futamidejűek a kötvények általában)! Bezzeg az IMF hitel a maga 2-3 %-os kamatával, az csak nyilván a képzetlen közgazdászok szerint kedvezőbb.
Államadósság Kezelő Központ tájékoztatói szerint:
2012. novemberében 2 milliárd dollár értékben 10 éves lejáratú dollárkötvényt,
2013. februárjában 3,25 milliárd dollár névértékű 5 és 10 éves kötvényt adtak el.
2014-re 4,6 milliárd dollár értékben tervezett devizakötvény-kibocsátást az ÁKK (nem tudom végül összesen mennyit adtak el).
2015. március 6-án a központi költségvetés adóssága 24 444 milliárd forint volt, ami 562,9 milliárd forintos növekedés 2014 utolsó napjához mérve - olvasható az Államadósság Kezelő központ (ÁKK) Zrt. eheti közleményéből.
Persze az IMF hitel nem költhető akármire, hiszen a futamidő alatt, félévente ellenőrzik a felhasználást, plusz azért szokás kérni, hogy reformok idején az átmeneti forráshiányt átvészelje egy-egy ország, vagyis semmiképpen sem olyan kiadásokra kell fordítani, ami csak tovább növeli az államháztartási hiányt.
Toby
Ami a lényeg számomra:

"... azt mondta, hogy az Orbán-kormány gazdasági teljesítményénél még a Kádár-korszaké is jobb volt," Pont !

Mert a "reformok működnek" - csak nem mindenkinek ! A lopás és osztogatás legújabb elnevezése a "reform" !
Hellcat
Ehhez ennyi idő kellett, hogy rájöjjenek? A fidesz Magyarország hóhéra.
spu00
@human: Jelenleg 76,9 a 2010-s 80,9%-al szemben, s ha ért is ahhoz amiről nem vagyok meggyőződve, ezt az évi 3% alatti költségvetési hiánnyal érték el. Ha tud számolni, ez 4 év alatt kb.12 %-t hozott volna emelkedés szintjén.Nézzen utána az éves GDP-nek.Az áfa témát rosszul hozza elő, 2010-ben a kormány váltásnál 25%-volt. O,V csak 2%-t emelt a drasztikus államadósság polgárokra való terheléssel. Ha megnézné az IMF feltételeit, s elgondolkodna annak bevezetésével járó terhekre / az emberekre vetitve / talán behúzná a farkát és sarokba ücsörögve gondolkodna.A medence fűtését normális helyen villannyal oldják meg. Különben Ön szerint hány medencét fűtenek az országban?
spu00
@soljanka: Tudja én 2000-ben repatriáltam, s nem bántam meg.
spu00
@mariaberta: Látja, ezért jó, ha valaki odafigyel a történésekre. Az Alaptörvény nem teszi lehetővé az államadósság növelését, tehát nem abból él a nemzet.Az államadósság lecserélésével, a kormány állampapírokat bocsájtott ki az általa meghatározott kamat szinttel különböző lejárati határidőkkel, figyelembe véve az ország várható teljesítő képességét.Lehet, hogy Ön vissza tud fizetni 2.700 milliárddal 15.000 milliárdot, O.V még ezt nem tudja. Tájékoztassa őt.Ha nem tudja mi a különbség a Horn Gyulai magánnyugdíj és az önkéntes nyugdíj kassza között, akkor az mszp körül kellene sertepetélnie.
Toby
@spu00: És szerinted hányat fűtenek - vazze !
Nyomod a süket nyalogány dumát, olvad el inkáb a HVG gazdaságelemzését, amely szerint hazugság a működő reform !
Csak úgy, indulásként !
Amúgy hova lett a manyup-pénz ? Az IMF mellőzéséhez kellett, mert ha van IMF hitel, akkor diktálhattak volna a felcsúti csökevénynek ! Mi a lószarért nem él jobban a dolgozó átlagmagyar, ha annyira fasza itt Gecisztánban minden rezsimtrükk ?

A csürhe naggyűlésen szónokolj - Gázsi !
mariaberta
@Toby: köszönöm, hogy helyettem is leírtad a válaszomat ennek a stupid spunullanullának./Te biztosan tudod, mit jelölünk kettő darab nullával!/ Ő meg majd most tudja meg./
spu00
@Aki Én: Ha egy ember sértetti állapotban nyílvánit véleményt, s egyéni sérelmeit vetíti ki országos szintre az soha sem az igazságot mondja ki, hanem bántani akar. S itt a bántás mellett félre tájékoztat, ami nem elfogadható, Én Mellárt mint szakembert nagyra tartom, tudása sokat jelentet az országnak, s jelent is, de egy megkeseredett, s egyesek által még fokozott állapot csak káros .
2002 előtt nem voltak EU-s pénzek, s az ország mégis fejlődött.Pl. minimálnyugdíj és a minimálbér kétszeresére emelkedett.
A 2007-14-s EU-s pénz, mely Gyurcsányék által lett tervezve 16%-s gazdasági fejlesztésre szánt pénzt, szemben az O.V által 2014-20 közöttire 60%-t.Ha tudja, hogy mi a kettő közötti különbség, írja már meg nekem.
spu00
@zöldszem: Tudja , Önre is vonatkozik, hogy ismerni kellene a történéseket. Az IMF hitel időszakra vonatkozóan változó kamatozású volt. Ne az első kamat számot kell nézni, volt ott több is.Az állampapírnál a kiadó diktál, s ha megnézi , nagyon veszik a magyar papírokat.Talán megírhatná, hogy 2010 előtt miért nem vették. Na, jó, 2008 előtt?
spu00
@Toby: Látom még mindig nem mosta ki a száját, de hát ez van, szeretni nem kell, csak el kell viselni. Ennél már volt rosszabb is, mégis itt vagyunk.
Ha már a HVG-re hivatkozik, miért élünk így, ahogy? Ausztria egy főre jutó GDP-e 38.500 euró, a mienk meg 10.600.Tudja, hogy ez mit jelent, mert a differenciával ellentétben nem olyan a magyar fizetés.
Önre is vonatkozik amit már korábban írtam, hogy elsőként ismerni kellene az IMF feltételeit. Mit gondol miért hozta Bajnai törvénybe a 10%-s nyugdíj csökkentési törvényt, melyet O.V első ténykedésével semmisitette meg.
Ha ennyire nagyra van magával , sorolja fel Ön, hogy mit követelt az IMF. S ezután írja meg véleményét, ha van mersze.
Ettől függetlenül a HVG táblázatai a valóságot tükrözik, csak a hozzá írt szöveg sikerült félre. Úgy látszik Ön csak olvasni tud, de egy táblázatot már nem tud értelmezni. Önnek is csak azt tudom írni, hogy tanulja meg értelmezni a Horn Gyulai manyupot, az Önkéntes nyugdíj pénztárral szemben. De nem ártana tanulmányozni a korábbi nyugdíj törvényt.
zöldszem
@spu00: kepkezelo.com/images/nh5f2z4hrsgbaaruaeci.jpg

Pillantsál rá, hogy mennyi volt és most mennyi az államadósság.(+rájön még a paksi) ..megvan?, akkor jó..és most nyugodtan köpj egyet felfelé és fuss alá...
human
@spu00: Mikor is volt 80,9% az államadósság? A gazdasági válságban? 2009 előtt pedig végig alacsonyabb volt, mint a jelenlegi 79,6% (2015.10.01.). Tehát a válsághoz képest most 1.3 százalékponttal alacsonyabb. És ehhez a hihetetlen eredményhez még az előző kormány által megtakarított 3000 milliárdot is felhasználta Orbán. Elég gyenge teljesítmény ezek alapján.
Csak 2%-al emelte az áfát, amit minden után fizetünk? Ha tud számolni, ez még mindig adóemelés.
Az IMF-nek milyen feltételei voltak? Hivatkozás van?
Aki gazda az nem szorul támogatásra. Ez elég egyértelmű.
Aki Én
@spu00: Tele féligazságokkal. Már ott el van rontva az érvelés, hogy gyurcsánnyal hasonlítjuk össze. Felejtsük már el, ahhoz képest is tudott rosszabb és hazugabb lenni a politika. Ha meg nem , akkor miért emlegetjük folyton? Egyébként összehasonlíthatunk dolgokat, de elkeserítő lesz a csalódás. De összehasonlíthatjuk a fidesz híreszteléseit a tényekkel, talán ez célravezetőbb lenne. Olyan szintű a már leplezetlen korrupció, hogy az példátlan. Ezt semmilyen esetleges jó intézkedés nem kompenzálhatja. Ezt nem látni vagy nem elismerni BŰN!
Yoda69
Nocsak nocsak. Vegre kezd kinyilni a jobbosok csipaja.
Aki Én
@spu00: @Aki Én: ...még valami. Meg kell nézni és hallgatni a fideszből távozókat, akik belülről látták, és nem leszólni, leárulózni minden alkalommal. Könnyű azzal elintézni, hogy sértett emberek. Simicska, Ángyán...és a többiek. Már belülről is egyre több a kritika, a félelmek ellenére.
Toby
@spu00: Ne hasonlíts magadhoz - stupid, nem én vagyok "nagyra " magammal, hanem te az ostobaságoddal, melyet tupírozott KSH adatokkal prtóbálsz elfedni !
Mitől van az, hogy a "magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemeberek" jobban éltek 5-8 éve, mint az eltelt 5 év alatt ?
Létbiztonságban, ami a jelenlegi rezsim alatt nem mondható el ! Jelenleg csak a narancsos párttagkönyv ad létbiztonsgot, semmi más !

Mert mi lett volna, ha a szocik megadóztatják a nyugdíjat, ergó "bruttósítanak" ahogy az megtörtént 23-24 éve ?
Semmi ! Ugyanis a bruttósított növekményből vontk vlna az adót, amint azt a fizetéseknél korábban.

Tele van szarral a szátok, manipulált KSH adatok, hasmese, hantagolyó, no és "működő semmi" !
A HVG-s adatok melletti szöveg, pontosan azt tartalmazta, ami látható volt a grafikonokon !

Amúgy meg, ne testáld másra az alapvető jellemhiábidat - kiskalács !
spu00
@zöldszem: Az erre az évre vonatkozó államadósság / hivatalos/ 76,9%.Az évközi soha sem mérvadó, mert sok esetben a kifizetésre váró összeg is szerepelhet, mely a kifizetés pillanatában már csökkenti is.Ha jobban megnézte volna a Paksi szerződést, az nem államadósság keretében valósul meg, s törlesztése a megtermelt áram árából finanszírozható, s abból is történik.
Ha valaki valamit nem tud, az még nem baj, de , hogy dicsekedjen is vele, ehhez már sajnos primitívség is kevés.
spu00
@human: 80,9% 2010-s kormányváltásnál volt. A jelenlegi 76.9%. lásd."zöldszemnek" írtakat.
A 3.000 milliárd megtakarítás 2011-ben már 3.250 milliárdba került az országnak. Tudnilik a megtakarítást hitelből kellett fedezni. Ideje lenne már, hogy mit jelentett a Horn Gyulai manyup és az Önkéntes nyugdíj pénztár létezése.
Ha nem ismeri az IMF feltételeit, akkor miért hivatkozik rá Ettől függetlenül érdemes lenne elolvasnia, mert akkor rájönne, hogy miért tette azt a kormány amit, s Ön is okosabb lesz tőle..
Különben nem vagyok gazda.
spu00
@Toby: Ön tényleg nem tud olvasni, vagy nem akarja érteni amit olvas.Ön hivatkozott a HVG-re , most tupírozott KSH adat lett? Különben tényleg el kellene olvasni az IMF feltételeit, mert akkor nem írna olyan butaságot, mint amit.
Most már a szájmosás mellé a Listerine-t is ajánlom.
human
@spu00: Szerettem volna látni, hogy ön milyen IMF feltételekről beszél. Ön mi alapján hivatkozik rá?
spu00
@Aki Én: Én a két EU- s pénz tervezését hasonlítottam össze, s abból is csak a gazdaság fejlesztési részét, mely elég jó képet mutat a két kormányzat gazdaság politikájáról. Csupán ennyi.
Már jó volna látni egy-két korrupciós feljelentést, már mint konkrétat. Mert ez a liberális- kommunista szövegelés már unalmas, s már lassan még azok sem hisznek benne, akik szeretnék, hogy létezne.Van bőven korrupció, de nem úgy ahogy Önök képzelik.
4 éven keresztül Simicska volt a korrupció pápája, kapott elég sok ellenőrzést, főleg EU-at, s mikor O.V nem engedett a média témában, onnantól kezdve Önöknél már a szegény Lajos kategóriájába került. S ugyan így véleményezhető a Fideszből kiválók zöme.Van baj elég a párt háza táján, de nem az amit Önök mondanak, s remélnek. Ha olvasnák a külföldi lapokat, akkor látnák, hogy miként fordult meg az O.V ellenes tábor úgy a migráns, mint a gazdasági teljesítmények esetében.
Toby
@spu00: 1/ Mamikádnak ajánlgass - kis zokni !
2/ Hülyéktől soha nem kértem tanácsot !
3/ Nyilvánvaló nyalogányoktól sem !
4/ A gazdasági helyzetértékelő önmagáért beszélt, nem rogán-göbbelsz állította össze !
5/ Nem a "működő reform" meséjéből kell PR konzekvenciákat levonni !
6/ Ne a szádat, az agyadat mosasd meg, mert erősen elkoszosodott a rezsim iránt !
7/ Úgy tűnik, nem ugyanarról az értékelőről beszélünk, az enyémet nem a Lendvayban ragasztották össze !
8/ Bármekkora nyalogány vagy, hazudozni akkor sem illik egy vén, nyikorgó csatalónak !
Még egyéb más ?
zöldszem
@spu00: Primitív, az aki fogta a kezedet az első lépésednél!
Ühmmm, év végére lecsökken az államadósság a 2005, esetleg a 2010 évire?
Paks! Az unokáink is el vannak adósítva 30 évre! Nem beszélve arról, ha egy üzlet tiszta, azt nem kell 80 évre titkosítani!
Úgy döntöttem felhagyok a káros szenvedélyeimmel :Veled kezdem!!
spu00
@human: 2015. jan.1, s ez a hivatalos, a következő 2016. jan1-i lesz.. Ha az okt.1-i helyzetre hivatkozik, akkor írja hozzá, hogy ebben az értékben mennyi az ez évben kifizetésre kerülő összeg, s mindjárt korrekt számot kap,s ha lehet, akkor arra hivatkozzon, s ezen számok alapján elismerem az Ön számát. Egyszerű, nem?
spu00
@human: én 2010-ben olvastam az IMF által kért megszorítások összegzését mely alapján az Orbán kormány elkezdte tevékenységét a hitel mielőbbi visszafizetésének feltételeit megteremteni.
spu00
@Toby: Igaza van, az Ön szösszeneteit nem a Lendvay utcában csinálták, hanem a Lendvaitól és társaitól származik.
Gratulálok dedós szöveg szerkesztéséhez és annak tartalmához. Elemi első osztályában megbukna vele
Toby
@spu00: Magadnak jósolt szagosbogár, vagy annak, aki először tejet nyomott a szádba, mosogatórongy helyett ! Nyomod az ócska, nyalogány propagandát, amikor a neten bőven találsz olyan gazdasági elemzéseket, melyek szerint dübörög a parasztvakítás - de a reform az nem !
Nekem játszd el a jól neveltet, melyből csöpög a mesterkéltség, neked ez sem megy !
Miért csak a nyalogányok élnek jobban, az adózók többsége miért nem ?
Ismered ! Az még elmegy, ha az okos hülyéskedik, fordítva már nem !
spu00
@zöldszem: Tudja, ne a 2005-re hivatkozzon, hanem 2002-re, amikor is 53,6% volt az államadósság. S ha még jobban akarná érezni magát, akkor tegye még hozzá, hogy Horn Gyula 58,4%-al adta át kormánypálcát. Ezek a számok , hogy tetszenek a 2010-s 80,9%-al szemben? Ez a 27% különbség 15.000 milliárdot ért, mit gondol mennyi érték teremtő beruházás valósult meg belőle? Ez 5 komplett Paksi beruházás lenne. Na erről meséljenek kollégáikkal együtt.
spu00
@zöldszem: Ja, most már nem fizetnek tovább az én írásaimra írandó válaszokért? Igaza van ,, ingyen ne mutogassák tudatlanságukat.
nevemnick
@spu00: dakota, ugyan má nézzé utána, hogy '94-ben Horn mennyi adóssággal vette át a kormányzást,(elárulom: 77%!) aztán az átkos Bokros-csomag, ami ,,kismiska" volt a főnököd mostani ámokfutásához mérten, és mennyit hozott viktorovicsnak? Java részét szétosztotta a bandájának, de szerencsétlenségére kispadra ültették. Nos, annak a maradékból csökkentette az államadósságot.
human
@spu00: De ha csődhelyzetben volt az ország 2010-ben és ki volt ürítve az államkassza, akkor hogy lehet, hogy Orbán vissza tudta fizetni az IMF hitelt??? Talán arról lehet szó, hogy Bajnai a gazdasági válságot a lehető legjobban kezelte és így még maradt is Orbánnak és Matolcsynak mit elkölteni az MNB valutatartalékából?
human
@Mirabilis: Ez szerintem pszichológia. Orbán tud a legjobban ellenségképet felmutatni. Gyurcsány, Brüsszel, Soros György, ismeretlen nagyhatalmak. Ezt lehet kommunikálni a legegyszerűbb gondolkodású emberek felé is (ez diplomák számától független). Például mikor a KSH adatok szerint is nőtt a szegénység a jól öltözött fidesz kongresszusról távozó értelmiségi kinézetű, hazugságnak nevezte ezt. Pedig ugye a KSH-t elég nehéz lenne nem kormányzati szervnek nevezni. Azaz a bonyolult tényeket egyszerű szimbólumokkal, jelszavakkal, ellenségképpel felül lehet írni, mint a régi, sokat szidott időkben.
human
@Mirabilis: A magyarok többsége pedig a fent leírtakra a legfogékonyabbak. Orbán erre gondolhatott, mikor félázsiai származékoknak nevezete a magyarokat, akiknek úgy kell megmondani ki a barát, ki az ellenség, kit kell követni.
spu00
@nevemnick: Legalább azt is odaírhatta volna, hogy az ország teljes stratégiai iparát eladta külföldnek, s annak egy részét adósság törlesztésre használta az akkori privatizációs miniszter követelésére.Nem tudom miként tudja össze hasonlítani a Bokros 28%-s inflációját, az Orbán 1%-val. Önöknek ezek szerint minden egyszerű, ha rombolni kell.
spu00
@human: Tudja, hogy egy szöveg úgy kezdődik, hogy " valószinű", ott már nem igazi hivatkozás.
spu00
@human: Érdekes felvetés, de az előzmények figyelembe vételével nem hihető.
2008 szept.-ben ismertét vált, hogy az ország dec.-re fizetésképtelen lesz, s ekkor rohantak az IMF-hez, s fogadták el a feltételeket.Ha olyan jól tudja, akkor mesélje el milyen moratóriumot kértek, s fogadtak el , milyen lépcsőzetes kamatozást adott az IMF. A feltételeket nem kell felsorolni, elég ránézni Romániára, Görögországra, Dél-Amerikai országokra, s mi ezeknél rosszabb feltételeket kaptunk.
Különben, ha Bajnai olyan jól csinálta, akkor miért vették fel, vagy miért nem fizette vissza még regnálása alatt. De ha megnézi pl, adott évek államháztartási hiányait, GDP alakulását, mert az országot közvetlen hatás nem érte, csak közvetett a válság miatt.
Bajnaiék hatása még 2011-ben is éreztette hatását, 5,49% -s államháztartási hiány, s 2012-től 3% alatt lett.Nézze egy kicsit összefüggéseiben. Pl. 2010-ben az adósság deviza tartalma 80% felett volt, most 36%. Tudja annak mi a különbsége? 2010-ben a CDS felár 700 felett volt, most 150. Micsoda különbségek. De ha Önöknek az kell, lelkük rajta.
Clavigo
@spu00: Érdekes...""ha Bajnai olyan jól csinálta..""...A Kiskondás böffentette..:::.A Bajnai-kormány világbajnok volt a gazdasági válság kezelésében...
karma1
@human: Ha meg egyszer elkezdesz "on"-ozni, en a rohogestol bepipilek!...:o)))
Nekem ugy tunik, hogy spuduplanullat rendszeres idokozokben hazaengedik az apoldabol, es akkor jut gephez...Olyankor viszont dol a hulyeseg belole, a kulon irritalo magazasaval-onozesevel...
Repatrialt- aha, attelepult Erdelybol... Hmmmm...
human
@spu00: Maga (@karma1: nem röhög) hivatkozik folyton az IMF-re és annak valamiféle követeléseire (amit a kormány szépen meghamisított), tehát magának kellene előállni hiteles hivatkozással.
karma1
@human: De nagyon rohogok...:o)))) Papanal akar lenni meg a papanal is, mert meg orban is elmondta, hogy rendben, jo allapotban vette at a gazdasagot Bajnaitol - aki ugy igazan nem sokat tett erte, mert csak egy evig volt Gyurcsany utan - es az IMF kolcsonnek a nagyobb resze meg a bankban volt, nem is hivtak le, mert nem volt konkretan mire kolteni...Aztan persze orban gyorsan kivette, a seggere vert a penznek, aztan elkezdett fujni az IMF-re, hogy gyarmatositani akarja Ma.o.-t, de majd o megvedi a magyar gazdasagot, es ekkor vett fel egy sokkal nagyobb kolcsont, rosszabb feltetelekkel, hogy kifizethesse az IMF-et. Persze a rosszabb kondiciokat elhallgatta a nep elott: nem kell annak mindent tudni..

Nem tudom, miert veri spuWC a nyalat, de engem elegge bosszant, es nem a mas velemenye miatt, hanem a loszemuvege miatt, amitol csak az orra elott levo dolgokat veszi eszre, azokat meg a fidesz logatja be neki, mint csacsinak a repat...:o))
spu00
@Clavigo: Ha azt vesszük, hogy még el sem kezdődött a válság, s mi már fizetésképtelenek lettünk, akkor tényleg világbajnoki eredmény. Hiába, ha valaki egyedül indul, az csak győztes lehet, s ebben a komcsi-liberális szakik verhetetlenek.Talán egy két kezelést elmesélhetne, érdekessé tenné ezt az egyoldalú párbeszédet.
spu00
@karma1: Nagyon jó pelenkákat lehet kapni nagy méretben is, nagyon ajánlom, még meg sem kell állnia, menet közben is megy.
Lehet, hogy azt hiszi, hogy kintről néz engem, pedig bentről ír.
spu00
@human: Tényleg csak az IMF-re hivatkoztam, pedig az IMF és az EU együttesen adta a hitelt.
Egy kicsit gyerekes, hogy csak hivatkozik, de egyetlen adatot nem tud a feltételekről. Pedig, ha csak az újságokat nézné, már abból is tudhatná, hogy a Román, Görög. Dél-Amerikai országok milyen megszorításokat kaptak. Románia: nyugdíj csökkentés, közszolgálati elbocsájtások, állami vagyon privatizálása, szociális kiadások csökkentése stb.
De ha nem néz utána,akkor soha sem tudja meg.
Tudja egyáltalán, hogy mi a különbség egy IMF hitel és az állampapír értékesítése között, főleg magyar vonatkozásban?
human
@spu00: Maga kezdte emlegetni az IMF feltételeket. Várom a hivatkozást a dokumentumra.
Aki Én
@spu00: Jesszus atya úr isten. Döbbenetes demagógia és ferdítések!!!
spu00
@human: Ha eddig nem tudta, csak hivatkozni rá, akkor most már felesleges ismernie. Ettől függetlenül a konkrét témákra sem tud válaszolni. Pl. CDS téma, deviza tartalmi változás stb. Valószínű, hogy a Jókai tér nem ad megfelelő támogatást Önöknek. Nem probléma,nagyon sok buta ember él a földön, s nem fáj nekik.
human
@spu00: Hivatkozás továbbra sincs? Ez így kevés.
spu00
@Mirabilis: Ekkora hülyeséget lehetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.