Akkora volt a sár, hogy a mentőautó nem tudott eljutni a beteghez – írja a Délmagyar.

Zseblámpával a szájában, egy talicskán tolta el 95 éves anyósát Szunyi István, mert olyan rossz állapotú utcában laknak, hogy esőzések után képtelenség feléjük autóval eljutni.

Talicskán, zseblámpával a szájában tolta anyósát a mentőig egy csanyteleki férfi

Fotó: delmagyar.hu

Amikor rosszul lett az anyósom, szóltunk a mentőnek, de nem lehetett bejönni ide. Ismertek engem, mert párszor előfordult, hogy a traktorral én húztam ki őket, ha elakadtak a környéken. Meg is beszéltük már, hogy ha majd értem kell jönni, visszasegítik... De akkor nem tudtunk hirtelen mit kitalálni, beültettem a mamát a talicskába, azzal toltam ki az útig.

A csanyteleki önkormányzat évek óta gyűjtögeti a bontásból származó betont. Ami eddig összejött, azt most ledarálták, és viszonylag szilárd utat építettek belőle a község mellett lévő tanyasorig.

Ez az a hely, ahol a legmesszebb kell kézben vinni a beteget, ha érte jön a mentő. Az út azonban még nem készült el teljesen, több anyag kell hozzá.

A mentőszolgálatnál már ismerik a helyzetet, így mindig két embert kérnek a katasztrófavédelemtől kézi betegszállításra, ha sáros utcából hívják őket.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mert nem utakat kell építeni hanem stadionokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Mert nem utakat kell építeni hanem stadionokat.
nyanya001
Minden tiszteletet megérdemel Szunyi István !
magyarbakancs
Szeretném megtudni bölcs jelenlegi vezetőink laknak-e ilyen körülmények között?
Ahova a luxus Audival nem lehet behajtani.
Talán a Társasági adó fel ajánlásokból juthatna egy utca le aszfaltozására nem csak stadionra
karma1
Szegyellje magat a "jobban teljesito" kurmany a XXI. szazadban!... Meg szerencse, hogy ez a ferfi feltalalta magat, na meg volt ereje is megtenni azt, amit tett...

Hol van most lexus-szandi, spu00, wolfika, meg az egyeb fidesz-trollok: erre mit tudnak mondani?

Es mi lesz azokkal az eloregedo lakossagu kis eldugott zsakfalvakkal, ahol egyre tobb az egyedul elo, ahol nem lesz, aki talicskan kitolja a szeretteit a mentoautohoz...

Ott szegyelljek magukat, ahol vannak...
eszegfu
Fel sem fogom: egyáltalán hogy birta ki a 95 éves néni ezt a talicskán való szállitást, sőt azt sem, hogy egy 60 éven tul járó ember hogy tud ekkora távolságot megtenni "terhével" a sárban?! Le a kalappal!!
zöldszem
"Rogán: Csak a magyar megoldás működik"
"Beszédében hangsúlyozta azt is, hogy ma már a saját lábunkon állunk, legyűrtük a gazdasági válságot, és újra van önbecsülésünk és képesek vagyunk az összefogásra, és megvédjük az országokat, az embereket, ahogy megvédtük a spekulánsoktól, az IMF-diktátumaitól, az árvizektől, és a napokban az illegális bevándorlók erőszakos tömegeitől."
Csak egy pár mondat a tegnapi hazugságaiból!
Saját lábunkon?!Ha nem tudunk azon, akkor a vejkó taligáján megyünk a kórházba.
karma1
@zöldszem: Na, most jojjenek elo a trollok, akiknek termeszetes, hogy egy MAGYAR GYEREKET, ujszulottet bevasarlokocsiban tologatnak, mert az milyen praktikus... (Asszem, szandi, wolfi meg csizmas voltak a nagyon egyetertok a korhaz talalekony dolgozoival. Az meg se fordult abban a narancsgozos agyukban, hogy a korhazban specialis KORHAZI agyakat es tolokocsikat kene uzemeltetni, nem otletes, (kenyszeru) sufni-tuningot...
wagabund
karma 1-nek: nehezen állom meg, hogy ne hívjam fel a figyelmed... ez magyar nyelvű fórum..

egyre többet gyűlölködsz, igencsak átestél a ló másik oldalára..
karma1
@wagabund: Amennyiben? (Ja, ha magyarnyelvu, akkor miert w-vel irod a nickedet? Es tenyleg, mi bajod lett egyszerre velem? Mert azt kivanom, hogy a gyerekeket tisztesseges korhazi agyon hordozzak, ne pedig sufnituningolt bevasarlokosarban? Ez Neked gyulolet? Es miert is hangsulyozod a "magyar " nyelvuseget a forumnak? Lehet, hogy ma mar nem talalsz a gepnel, mert nagyon keso van, faradt vagyok, de azt hiszem, hogy meg mindig magyar - ezt ugyanis nem lehet levetni, int egy ruhadarabot - es nem hulye.)
Neked szep napot, nekem puha meleg agyikot...:o))))
36
Sajnos a Magyar Államnak az a lényeg és a legtisztább, hogy Szunyi István bácsi és felesége, mihamarabb meghalnak. Sajnos.:(

Nagyapámmal, jártunk oda vásárra. Inkább tanyasi életet élnek/tek. Az adott szó akkor és abban a közegben, még szent volt. Nincs is a falusi/tanyasi élettel semmi baj, csak onnan is elköltözik a fiatalság. Nem frekventált hely(ami nagyon buta felfogás), így nem adnak lehetőséget az infrastruktúra fejlesztésre. Pedig a vidék termeli a kiválló élelmiszert.
karma1
@36: Minden tiszteletem Szanyi ure, es azoke a nevtelen embereke, akik meg vallaljak ezt a nagyon nehez, videki eletet... Meg modern eszkozokkel, kocsival felszerelve sem egyszeru, de betegen, szegenyen, idosen elni arrafele,... hat az valoban oriasi kihivas...

De nyugodjunk le mindannyian: rogantonyo megkapta az V. keruleti polgisaga idejen a tanyatamogatast az Uniotol...Es nem rohadt le a bor a keperol...:o(((
eszegfu
@36: 12:43 És Sunyi István az az ember, aki a mentőknek megadta az elérhetőségét: ha a sár miatt nem tudnak a betegért menni, beragadnak, akkor nyugodtan hivják: majd ő segit traktorral!
36
A hitvesi hűségről meg nem is beszélve. Ha talicskával, akkor talicskával, de mindenáron a párjáért. Nem kell a kifogás és a nyafogás!

A problémám ezzel a cikkel az, hogy ki lett emelve. Persze jó erről is tájékozódni. Csak ez a bácsi, más esetben akkor lenne média hír, ha "brutális kegyetlenséggel megölték" volna. Sajnos.:( Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megyékben ősszel télen, esős időben, tanyáról vagy Lada Niva, vagy traktor, végső esetben ölben a szállító jármű és alkalmatosság. De nálunk a dombos Zalában is, ha 5-10 cm hó leesik, vége az autókázásnak, még bitumen úton is. A busz el sem indul. A honvédség a lánctalpasokkal ilyenkor nagyon hiányzik. Pedig, voltak katonák a közelben Keszthelyen, Tapolcán is. De már rég nincs az sem.:(
eszegfu
@eszegfu: Bocsánat!!! Nem Sunyi, hanem SZUNYI... most vettem észre!
36
@eszegfu: Nem. A traktoros segítség a gáz.
joopapa
Bezzeg a 47 ezerből meglehet élni dumával elhíresült zsiga marcinak leaszfaltozták az utcáját ahol lakik, és csak a házáig tovább nem!
eszegfu
@36: 13:54 De azért kérlek Benneteket, ha látjátok, hogy valami félreérhető lett az irományomból, mert látszik, hogy félreütöttem, akkor szóljatok! Mert itt is mit tettem pont ezzel a bácsival!? :((
36
@joopapa: Nem csak a magyar elitnek "jár" az. Itt Keszthelyen is megépítették az elkerülőt, ami nagyon praktikus, csak épp különös módon, az elkerülő körforgalmából a falum felé csak annyi új terítés jutott, amennyi az épülő orosz lakóparkig elég. (Közben annyi orosz meg már egyáltalán nem jön, mint korábban, csak az igazán jómódúak)
justhpeter
A vidékfejlesztés összeütközött az egészégüggyel és megint a stadionépítés nyert. Az a vidéki is hülye, aki a fideSSre szavaz, hiszen maximum csak ezt kapja.
Feraj49
Nincs beton meg aszfalt,mert kellet OV. lányának esküvője utcájára ,hogy a "vendégek"ne legyen sáros a lába,meg a cipője ! Pedig a vőnek nagy traktorja is van.
Feraj49
Nincs beton meg aszfalt,mert kellet OV. lányának esküvője utcájára ,hogy a "vendégek"ne legyen sáros a lába,meg a cipője ! Pedig a vőnek nagy traktorja is van.
solidedge
Az ügyön felbuzdulva az önkormányzat azonnal beszerzett tíz talicskát a jobb betegellátás érdekében.
Desischado
@wagabund: A jogos felháborodás mióta gyűlölködés? Az emberben tombolnak az indulatok és joggal!
Ez az este is bicskanyitogató! Ide kellene pénzt tenni, hogy út készülhessen! De erre nincs pénz, mert kell a stadionokra meg a mutyikra!
Szunyi Istvánnak minden elismerésem, az anyósának pedig jobbulást kívánok!
bakegya
---ÉS AHOL TRAKTOR SINCS???- OTT AZ VAN ,HOGY MI IS A TALICSKÁBA TESSZÜK A MÁSGYEREKÉT,DE A TÖRÖTT KARU ,BOKÁJÚ TURISTÁT IS,MERT MAGYARORSZÁG KELLŐS KÖZEPÉN SINCSEN PÉNZ ÉVTIZEDEK ÓTA A KÜLTERÜLETI UTAK KIMÉRETÉSÉRE SEM-AMIT SZÉTPRIVATIZÁLTAK AZ ORBÁNÉK MAGÁNTERÜLET ÉS ŰGY EL VAN HANYAGOLVA HOGY A VADDISZNÓKON KÍVÜL SENKI SEM JÁR ABBA.
a BALATONFELVIDÉKEN,SOKAN KAKNAK KÜLTERÜLETEN-IGAZÁN NEM LUXUSBÓL-ÉS BIZONY A LEGTÖBBEN VÍZMOSÁSOKON KÖZLEKEDNEK,MERT A HELYI ÖNKORMÁNYZÓK CSAKK A SAJÁT LÁBIKÁJUK ALATT TÉRKÖVELNEK,RÓZSAKERTET KAPIRGÁLTATNAK DE KÖZUTÉPÍTÉSRE NEM IS GONDOLNAK!!!
SEMMIVEL SEM JÁRUNK JOBBAN MINT A MENEKÜLTEK NYAKIG A SÁRTENGERBEN!
bakegya
@justhpeter: s ha tudnád hány ilyen szerencsétlen hülye jön velem szembe naponta többször elégedetlenkedve,AKIKRŐL TUDOM, a TEKNŐSRE SZAVAZOTT!
Lepényleső
Stadionban kellett volna rosszul lennie,ott nyilván van legalább "makadám".
Mobil123
Majd lesz itt is út az összegyűjtött gomba, gyógynövény stb. eladásából befolyt adóból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.