Magyarország egyedüliként tartja be a schengeni és a dublini szabályokat a bevándorlási válságban, a magyar modell működik, az Európai Uniónak ezt kellene alapul vennie a konfliktus megoldásának keresésekor – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton Békéscsabán.

Szijjártó Péter – aki magánemberként érkezett Békéscsabára, a kolbásztöltő versenyre – hangsúlyozta: az Európai Uniónak villámgyorsan megoldást kellene találnia a bevándorlási válságra, mert egyre mélyebb lesz a káosz és a konfliktus, "egyre mélyebb sebek jöhetnek létre szomszédos országokban". Azt mondta, szomszédok, partnerországok ugranak egymásnak a bevándorlási nyomás keltette válsághelyzetben, pedig ha egy idő múlva a válság véget ért, ugyanúgy egymás szomszédai lesznek, és ugyanúgy rá lesznek utalva az együttműködésre.

Szerbiából többen akarnak átmenni Horvátországba, mint ahányan onnan átmehetnek Szlovéniába, és ahányan aztán átmehetnek Ausztriába – magyarázta, hozzátéve: a probléma csak fel fog torlódni. A magyar modell láthatóan működik. Magyarország – egyedüliként -minden schengeni és dublini szabályt betart, "csak mi felelünk meg hiánytalanul az Európai Tanácsi követelménynek, hogy minden közös európai szabályhoz tartani kell magunkat" – fogalmazott.

Közölte: így nyilatkoznak most már az osztrákok is, akik a kerítésépítést, a schengeni és dublini szabályoknak megfelelést dicsérik és elismerik. "Milyen hosszú utat tettünk meg azóta, hogy az osztrák kancellár a legsötétebb európai diktatúrákhoz hasonlított minket" – jegyezte meg. Hozzátette: a románok is egyre békülékenyebb hangot ütnek meg, és a szlovénok is elismerően beszélnek a magyar modellről.

A külügyminiszter szerint ezért ha Európa egy működő modellt akar életre hívni, a magyart kellene alapul vennie. Megjegyezte: vasárnap, az uniós vezetők értekezletén a valódi cselekedetek irányába kellene elmenni, és nem kellene hagyni, hogy az európai integráción mély sebek keletkezzenek a válság miatt.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: figyelik a migrációs útvonalak alakulását, és ha szükségessé válik, a magyar-román határon is megépítik az ideiglenes határzárat. Hozzátette: előkészítő lépéseket, bizonyos alapvető földmunkákat egy szakaszon már elvégeztek. Ha Románia irányába térnek el a bevándorlási útvonalak, akkor megteszik azokat a lépéseket, amelyekkel az szágot és a magyar embereket meg tudják védeni, és a közös európai szabályokat be tudják tartani – húzta alá.

Megjegyezte ugyanakkor: jelenleg nincsen szó arról, hogy Románia felől érkeznének a bevándorlók tömegei.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@1magyar: Valamikor a nyár elején kezdtük duruzsolni, hogy a kontinensre lépését kellene megakadályozni azoknak, akik nem tudják igazolni magukat. Tudatosítani kellett volna bennük, hogy saját érdekük az igazolványok megőrzése. Akármilyen szívtelenül hangzik, itt már hónapok óta visszaélnek Európa humánumával, és a szolidaritásra hivatkozva szinte megoldhatatlan feladatot rónak a vén balek Európa nyakába. Aki nem háborús övezetből érkezik, (vagy nincsenek papírjai) fájó szívvel vissza kellene fordítani...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ja,... Aha,... Tarajosfeju petya megint megmondta a tutit,... Szoval az a megoldas, hogy meg egy meregdraga kerites, egy masik unios orszagga; hataros szakaszon... Akkor a romanok mit csinaljanak? Ok is epitsenek egy ilyen eszement, meregdraga, semmit sem ero drotakadalyt, es ezzel minden megvan oldva?
Ez a pali nemcsak gusztustalanul kinezo valaki, de raadasul hulye is...:o(((
demokrata60
Az utóbbi időben (a határzártól kezdve) Magyarország egyáltalán nem is akarta betartani az egyezményeket, úgyhogy Péterkém ne hazudj!
papa.49
Na akkor most már az összes Uniós tagállam tudja mit kell csinálni, hogyan kell kezelni a menekült válságot, UGYE XARGYÁRTÓ MÉG TE SE HISZED, HOGY TÉGED A TARAJOS GŐTE FEJEDDEL EGYÁLTALÁN KOMOLYAN VESZNEK BÁRHOL A VILÁGON!!!
Xargyártó menthetetlenül hülye vagy, gondolom nem fested magad ez a valóság))))))))))))
eugen4402
Elismerem, hogy sem a genfi egyezmény, sem a dublini megállapodás(ok) aláírói nem számítottak ilyen véget nem érő irreális tömegre, ami most Európára zúdul. A "magyar modell" nem más, mint a feladatok elhárítása: --Hagyjanak minket békén, a problémát oldják meg mások! - Már csak egy javaslat hiányzik, és Európa térdre borul előttünk. Talán a németeket kellene rábeszélni, hogy a hozzájuk beözönlő százezreket szállítsák Kiel és Rostock környékére, onnan aztán ússzanak tovább ahova akarnak...
Miért nem lehet lezárni a görög és török határokat, nem értem...
papa.49
@eugen4402: Tovább megyek ott az afrikai partoknál kellene mindjárt megakadályozni, hogy egyáltalán eltudjanak indulni, a törököknél meg határzár oszt. jónapot...
Azt azért gondolom, hogy valakiknek kurva nagy üzlet hogy ezt a tömeget Európára zúdítja, azt nem hiszem hogy kb. 20 millió ember egyszerre gondolta azt magától, hogy most akkor kivándorol Európába!!!
1magyar
@eugen4402: Görögország nem tartozik a schengeni övezethez? Na oda már be se lehetett volna engedni őket.
A 3 világháború így zajlana? Elfoglalják Európát és Merkel még mosolyog hozzá?
1magyar
VAgy valakinek az Eu szétverése volt a célja, mert sikerülni fog. Ki akar a normális tagországok közül balhés terroristajelölteket? Ki fogunk lépni az unióból - szerintem.
eugen4402
@1magyar: Valamikor a nyár elején kezdtük duruzsolni, hogy a kontinensre lépését kellene megakadályozni azoknak, akik nem tudják igazolni magukat. Tudatosítani kellett volna bennük, hogy saját érdekük az igazolványok megőrzése. Akármilyen szívtelenül hangzik, itt már hónapok óta visszaélnek Európa humánumával, és a szolidaritásra hivatkozva szinte megoldhatatlan feladatot rónak a vén balek Európa nyakába. Aki nem háborús övezetből érkezik, (vagy nincsenek papírjai) fájó szívvel vissza kellene fordítani...
1magyar
@eugen4402: Baleknak és gonosznak én Merkelt látom mert elherdálja a saját népe és az uniós pénzeket, ráadásul rá akarja erőltetni mindenkire a hülyeségét, hogy fogadjuk be az arabokat.
Nem kellenek nekünk nincstelenek,nyúl módra szaporodók, hiszen van itt is, de ráadásul rengeteg szegény ember, én is havi 22 ezerből élek amit ezeknek 5 nap alatt rákölt az állam és nem tettek és nem is fognak soha semmit az asztalra tenni, integrálódni.
joopapa
Mi is a magyar modell lényege? Az a lényege ami a fityesz kurmányzásnak 2010 óta lényege, mindenből a legtöbbet ellopni! Mert ebből a migráns válságból keletkező kiadásból is amit lehetett azt ellopták! Kezdődött ugye a plakát kampány 300 millió, utána az inzultációs levél 1 milliárd, utána a kerítés húszon pár milliárd hol ugye tudjuk micsoda túlárazások voltak! Ja és nem is beszéltünk az EU által adott milliárdokról, annak se tudjuk a sorsát! Szóval az a magyar modell! Nem szargyártó petya nem ezt kellett volna csinálni! Tudtátok hogy jönnek a migránsok, gondolom a NBH tudta hogy jönnek, ha nem tudta hogy jönnek az baj! Nem plakátolni kellett volna idióta szövegekkel magyarul, meg inzultációs levelekkel riogatni, és semmit nem érő kerítés építeni méreg drágán!! Fel kellett volna készülni a fogadásukra, regisztrálni őket és menjenek tovább! De nektek ez pont jól jött lett egy kis extra zsé a zsebekbe, meg eltereltétek a figyelmet például a Questor botrányról! Szóval kakadu fejű szájtáti peti, nem ez a magyar példa a jó példa az EU számára, nekünk kis embereknek románi a jó példa ahol egyre többen kerülnek kormánypárti politikusok a bíróságra korrupciós vádakkal!
eugen4402
@1magyar: A múlt héten kijelentette a kancellár-asszony, hogy nem érdekli a személyes karrierje, ő kitart az eredeti irányvonala mellett. Attól félek, Ő sokkal nagyobb ember annál, hogy felvállaljon egy ekkora súlyú tévedést, és 180 fokkal ellentétes irányba induljon el...
1magyar
@eugen4402: A vezetőket nem azért tartjuk, hogy a nép érdekeivel ellentétben kormányozzanak, vezessék az országokat, adott esetben az uniót.
Szeparepa-
SzíjjÁRTÓ szerint? hahaha... talán orbángazdija szerint amit agyatlan petike betanult és szajkózgat szokás szerint...
kutyahűség
Ha már annyi esze és tehetsége nincsen, hogy egy igazán kiváló modellt alkosson, azaz az ún. originális keativitásával éljen, sem annyi, hogy olyan tanácsadókat alkalmazzon maga körül, akinek van, akkor legalább annyi esze volna, hogy tudja, melyik működő modellt kéne nekünk magyaroknak lemásolni.

Nem pedig osztani nagy pofával az észt olyanoknak, akik a demokráciát hosszú évtizedekkel előttük már javában gyakrolták - és nem is rosszul.

Alkalmazkodni kéne, Szíjjártó. A jó foci csapatjáték, tudhatnád te is - Magyarország irgalmatlanul pocsék csapatjátékos az EU-ban. Beilleszkedni nem tud és nem akar, de annyi ereje, esze, tehetsége nincsen, hogy bármi önállót kitaláljon, hovatovább bármiféle működő modellt tegyen mások elé.
karma1
@papa.49: 15.11-re: Nalad a pont!...o)))) Es kulonben az amugy atlagos, vagy szegeny csaladok hogy tudnak megfizetni embercsempeszeket, fejenkent 2-3000 euroval? Meg persze kozben azert esznek, koltenek kajara az uton is... VALAKI(K) tenyleg nagyon megszedik magukat ezen a bo'ton...:O(((
libellle
@eugen4402: Nagyon igaz amit irtál. Sajnos Görögország és Magyarország csak átintette ezeket. Vagyis ellentétben a miniszterrel ( akinek semmiröl sincs fogalma) sajnos a görög kormány semmilyen szerzödéshez nem tartotta magát. A magyar kormány pedig csupán orbán erdekében kihasználta, felhasználta az emigránsokat. Ugyanugy tovább küldte és küldi öket mind a mai napig. Hiányában regisztrácionak,éllenörzésnek. Természetesen a fegyver forditva sülhet el, mert tegnap óta visszaküldjük az emigránsokat.
libellle
@1magyar: Merkel akkor herdálta és herdálja el az adópénzeinket amikor kormányokat tart életben akik elrabolnak mindent. A nemzetüket sanyargatják és egyre több adót vettnek ki rájuk. Ellenben Merkelnek rá kell jönnie arra, hogy Németország nem tudja és ne akarja az egész Europán finansierozni és ne fizessen hatalmas összegeket az EU-nak. Az EU-s pénzeket a te kormányod herdálta, vagyis lopta és lopja el.
libellle
@papa.49: A ku...a nagy üzlet gondolatával én is egyet értek. A francia vöröskereszt páar tagja akik Törökországban segitenek, azt észlelték hogy a KGB és a gazprom emberei pénzeket osztogatnak az emigránsoknak, hogy induljanak Europába ott a Kanaàn vár rájuk. Igy már érthetö, hogy honnét a pénz a sok emigránsnak, mert egyébként miböl tudná a 650 € kifizetni a Taxinak aki Austriábol Németországba viszi öket. Ja és bizonyára orbánka is kötött valamilyen titkos szerzödést a putin barátjával.
libellle
@joopapa: igen a magyar kormány már februar ota tudja, hogy megindult az emigráns sereg.
libellle
@eugen4402: A kanzlerin természetesen ilyet nem mondott. Ellenben nem tehet mást mint az emigránsokat befogadni. A mi alkotmánytörvényünk nem enged más cselekvést. Az alkotmányunk pedig nem egy hét elatt készült és nem egy alak személyes kényelmét szolgálja ki. Merkel csak a kanzlerin nem a nemzet.
eugen4402
@libellle: Nem esküszöm rá, hogy pontosan idéztem, de valamelyik portál közölt egy Vele készült interjút, amit én tartalmilag említettem. Egyébként érthető az ő következetessége, egyszerűen furcsa lenne, ha bejelentené, hogy mától kezdve egy árva lélek sem léphet a Bundesrepublik földjére.
Azért azzal a visszaszállítással attól tartok, komoly gondok lesznek...
libellle
@eugen4402: Tja, valójában én is. Ellenben a Rendörség a Vám és még a Bundeswehr- nek is kell segiteni. Ellenben ez már nem tartható tovább igy. Az 1,2 millióból legalább 8-900- ezer gazdasági bewándorlo. Az egész Albánia, Marokkó itt van. Na és még kb. 90 másik nacio.
solidedge
Európa összeomlása a tankönyvekben a következőkkel fog kezdődni. "Miután elkezdték követni a magyar modellt..."
tökéletlen és csodátlan
Egészségügy, oktatás tönkretéve, a lakosság elszegényítve, elbutítva, kiszolgáltatottá téve Arányaiban nézve: nálunk 8 millió választó van, de 2 millió agyhalott mondja meg a frankót.
Szíjártó,nincs az a fodrász a földön, aki embert faraghatna belőled... bár ha egy sűrű... nagyon-nagyon sűrű fekete hajzuhatag eltakarná az arcodat, és betömné a szádat, talán... de csak "talán", az segítene.)
Szíjártó, volt már egész Európa olyan amilyennek te és a gazdád szeretné látni.
Tudod hogy hívták, Szíjártó?
SÖTÉT KÖZÉPKOR

Ti okosaknak képzelitek magatokat, pedig buták vagytok mint a tök!
Sok pénzt, hatalmat szerezni, ahhoz ész kell?
Nem, ahhoz gonoszság kell, csalni-, lopni-, hazudni való képesség.
Romlottak vagytok, nagyurak. A velőtökig. Csak!!!
cs.n.
Tököm kivan már ezzel, több mint egy napja óránként mondják minden egyes hírösszefoglalóban a kosútrádión. Szegény Petikét még kóbásztöltés közben is zaklatja a lakájmédia, hogy legyen "hírük". Nyilván tök véletlenül bukkantak a magánember úrra, ő meg tök véletlenül nagyon szívesen volt nem magánember.
Lepényleső
Ilyet sem hallottam még,hadban állunk az EU.val,és csak mi tarjuk be az EU. szabályait.
Hogy van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.