A Tubesnél szóltak a turisták a rendőröknek, akik azonnal riasztották az állatkert illetékeseit. A farkas fenyegetően lépett fel. Ezért – és a sötétedés miatt – Szatyor Miklós, a pécsi állatkerttől éles lőszerrel lőtte ki az állatot, írja a Bama.hu.

Szatyor Miklós elmondta, hogy gyorsan kellett dönteni, hogy éles lőszerrel, vagy altatólövedékkel lőjenek. Az állat 60-70 méterre volt tőlük. Természetesen altatólövedék is volt náluk, de annak a hatótávolsága nem éri el ezt a hosszt. Nem kockáztattak, hogy egy sikertelen lövéstől megijedve szem elől tévesszék az állatot.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"A farkas fenyegetően lépett fel."
Gondolom, kicsit "ideges" volt. Talán nem akart újra fogságban lenni. Az hiszem kábító lövés is elég lett volna! Nem hiszem, hogy ne szerzett volna magának élelmet! Vadállat az ösztöne vitte!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
"A farkas fenyegetően lépett fel."
Gondolom, kicsit "ideges" volt. Talán nem akart újra fogságban lenni. Az hiszem kábító lövés is elég lett volna! Nem hiszem, hogy ne szerzett volna magának élelmet! Vadállat az ösztöne vitte!
Mobil123
@zöldszem: Azért megnéztem volna én is ezt a fenyegető fellépést :-D

Még is mit vártak ?? hogy odamegy és kezet nyalizik???
verum
És méghozzá az állatkert embere lőtte ki!
Miféle alakok vannak ott az állatok vigyázására?
Szerencsétlen állat, az emberi irgalmatlanság, tudatlanság áldozata, akit büntetlenül lehet gyilkolni. :-(
nemkati
@verum: Hát ez az! Valaki mulasztott, hogy a farkas ki tudott szökni: erre lelövik.

:(((
simmering73
Mi lett volna akkor, ha az éles lőszerrel töltött fegyverrel sem találják el a farkast? Akkor is elmenekült volna. Igaz Szatyor? Mást sem sulykolnak belénk, hogy a vadállatoktól nem kell félni, mert azok félnek az embertől. Csak ez az emberhez szokott farkas, ez volt életveszélyes.
GeoCravker
Barmok. Altatólövedék miért nem lett volna jó?
Azt aki ezt elrendelte, azt kellene levadászni. De előtte egy évig farkasketrecben tartani.

Idegbeteg paranoid idióták.
Toby
...és a korrupt, mocskos és aljas bűnöző politikusokkal mi lesz ? Töltény nincs ?
zöldszem
@Mobil123: Én sem értem. Egy állatkerti gondozó így viszonyul egy szökött állathoz?!
A szökése is emberi mulasztás miatt történt! Fenyegetőn? Gyanúm az, hogy már eleve éles lövedék használata volt az alternatíva. Talán kábító lövedék nem is volt náluk!!
Mobil123
@zöldszem: Hát ilyen kérlek egy felújított állatkert vezetése páva módra.
KERKA
Az állatkert 3 db farkast kapott ajándékba, abból egy megszökött. Valószínű, hogy ez az állat már állatkertben született, tehát hozzászokott az emberekhez. Még a vadonban élő állat is elrejtőzik, ha ember közeledik, tehát nem támad. Ez a farkas, biztos, hogy nem támadott volna.
Kár volt kilőni szegénykémet. Farkas párti vagyok.
bencemacska
@verum: Mit az állatkert embere, IGAZGATÓJA!!! Szar alak!
bencemacska
És az ilyen ember megfelel igazgatónak? Pávának úgy látszik igen.
Szerintem a farkas érezte a szagáról, hogy gonoszok kezébe került, azért szökött meg.
dömdödöm
Minek örül a farkas ? Két füle van még sem szatyor .
Nem lehetett volna szakszerűen befogni ? :-(((((((((((((((((((((((((((
bencemacska
@dömdödöm: De mit várhatunk, ha az nyírja ki a szerencsétlen állatot akire rábízták, hogy vigyázzon rá? Ajándékba kapta őket! Hol vannak ilyenkor az állatvédők???
Gyönyörű egy állat volt!
Csak nem gallér kellett a nagys'asszony bundájára?-:((((
Butautáló
Azért van olyan farkas is, amelyiket kifejezetten rühellek...
mariaberta
Nem írom le, mi a véleményem erről az állatkerti dolgozóról, mert nem tűri a nyomdafestéket, De a farkas befogását szakemberre is bízhatták volna, nem egy ilyen balf...ra.
aremy
@Butautáló: hát nem azt lőtték ki?
Desischado
Mocsok szemét féreg!!! Nem csoda, hogy a farkasok okkal tartanak az emberektől! Állatkerti dolgozó?! Ez?! Az állatvédők hol vannak?! Jó kifogás, hogy ideges volt az állat, ki tudja hogy bántak vele a ketrecben is. Érthető, hogy szabad akart lenni. De ehhez nem volt joga! A férgek szerint. Nem hiszem, hogy nem lehetett volna szakszerűen befogni! Szerintem szándékosan gyilkolták meg! Mert az én szememben ez értelmetlen gyilkosság! Remélem, ezt a férget is kilövik egyszer! Addig is rohadjon meg, amiért megölte a testvéremet!!!
alte trottel
Nagyon hiányzott a "hős vadász" faláról egy farkasbőr!
verum
@Desischado: - az állatvédőknek sajnos semmi joguk nincs, tenni mást nem tudnak, mint esetleg utólag reklamálni. A törvényeink ennyit engednek meg.
kutyahűség
Azt kellett volna éles lőszerrel kilőni, aki egy farkast képtelen volt egy síma altatólövedékkel eltalálni. Most megmaradt volna egy jószággal több és lenne egy gyáva patkánnyal kevesebb. Ez a véleményem, mert rohadt dühös vagyok. Akinek nem tetszik, majd lemoderálja.

Úgy látszik, ebben a telelökött szemét világban tényleg Nárcisszos, a Butaság és a Gonosz az úr.
justhpeter
Itt a legjobb alkalom, hogy az elkövetőt felmentsék az állatokkal kapcsolatos bármely munka alól. És egyben eltitltsák a fegyver bármely használatától. Örökre.
rugacs
Hogy itt mennyi hülye, agyatlan van? A különleges képességekkel ellátott egyedeket kilövik!!!
Hálóról, bekerítésről, befogásról még a büdös életben nem hallottál???
B+ szatyor, téged meg a füleidnél fogva hurcolnálak városról városra, hogy közszemlére tegyem a megtestesített ostobaságot!!!
Zsuzscsino70
Mélységesen megvetem ezt az ún. állatkerti dolgozót. Ezt az állatot igenis be lehetett volna fogni vagy altató lövedékkel elaltatni, de ennek a patkánynak egyszerűbb volt meggyilkolni. Hogy még mit gondolok azt inkább nem írom le, mert nyomdafestéket nem tűr.
Rózsika Hatházi
Majd, ha lelőnek minden állatot, kifogják az összes halat, kivágnak minden fát, akkor jönnek rá, hogy a pénzt nem lehet megenni. Ennyike.
verum
Azonyga az állatkert igazgatója:
"az állatot harminc méternél jobban nem tudták megközelíteni, esetenként fenyegetően viselkedett, ha közelebb mentek hozzá, mindig odébb állt" !!!
"Csak éles lövedék volt nálam" - no comment.
Talán annyi, a mélységes sajnálatával elmehet a...
www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/a-pecsi-allatkert-igazgatoja-szatyor-miklos-lotte-ki-a-megszokott-farkast
bencemacska
@kutyahűség: ma, 08:00
Szóról szóra osztom véleményedet.
bencemacska
"Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az állat elpusztult."

Tegnap még azt mondta a sajtónak, hogy azért nem altatólövedéket lőtt rá, mert nem tudta volna eltalálni! Most kiderül, hogy nem is volt nála, tehát fennáll az előre megfontolt ölés szándéka. Nem véletlenül nem lőttek a rendőrök sem, meg a vadászok sem.
Ez az ember nem hülye, hanem fideszes!!!
bencemacska
Helyesen így hangzik a fenti idézetem:

"Csak éles lövedék volt nálam, de ilyen távolságból az altatólövedékkel felesleges is lett volna próbálkozni. Döntöttem. Két lövést adtam le, az állat elpusztult."

(Sajnos haldoklik a gépem, már a szöveget sem viszi rendesen!)
Butautáló
@aremy: Nem láttam mostanában, talán igen! :)))
kamazuka
Ha bár egy vadállatról van,volt szó, az talán mégis megilleti a jószágot,hogy rendkívüli inteligenciával áldotta meg a sors.
A farkas egy roppant érdekes lénye a természetnek.Beszámolók szerint ha közúton közlekedünk,gyalogszerrel,és a közelben van farkas,az lehet,hogy éppen követ minket,az is ,hogy ha sétánk közben megállunk,a sűrű takarásában ő is megáll.Szemmel tart.Falkában ha éhes veszélyes lehet de csak végső esetben támad emberre.Akkor megszorítva kell hogy érezze magát,vagy termeténél kisebb a "préda,,.Gondolom a pavlovi reflexek ennél a teremtménynél is működtek, s mivel tudja,hogy hol kapott éveken keresztűl élelmet,az ösztöne súgta neki,hogy hol keresse azt.
Bár nem vagyok farkas,de a Ceasar Milan biztosan megmondta volna,hogy zavart vagy lekileg összetört volt e a jószág.Ha ,és ebben az esetben ugye kikerűlt mesterséges környezetéből,ez szokás a háznál tartott elkóborolt ebekre is azonnal gondolható,hogy belehempergett minden féle mocsokba,dögbe trágyába,hogy a falkaszaghoz hozzájusson,ez minden kutyaféle alapvető szocializálódó magatartása.a hierarchia,és a falkában elfoglalt hely meghatározása szempontjából.

Szóval lehet farkasra vadászni a Mecsekben így is,de rábízom,és bízom a szakemberben,hogy helyes döntést hozott,és aszerint cselekedett.
bencemacska
@kamazuka: Nekem meg az a véleményem, ha életveszély lett volna, lőttek volna a rendőrök is, meg a vadászok is. Nem várták volna meg a szakembert, akinél nem is volt altatólövedék!
Ő gyilkolni ment oda.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.