Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint minél több gyermek születik egy családban, az annál hasznosabb társadalmi szempontból.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornának nyilatkozva szombaton azt mondta, hogy a fiatalok általánosságban több gyermeket szeretnének, mint amennyit végül vállalnak. Szerinte ugyanis sokan legalább két gyermeket terveznek, azonban egyre nő azon családok aránya, amelyekben csak egy gyermeket nevelnek.

Fűrész Tünde "rémisztő" adatnak nevezte, hogy a harmincéves nők hatvan százalékának és a negyvenéves nők negyven százalékának nincs gyermeke.

A helyettes államtitkár kiemelte, a kormány több intézkedéssel próbál javítani ezen a helyzeten. A családi adókedvezmény mellett példaként említette az első házasok adókedvezményét és a családok otthonteremtési kedvezményét.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Nem értem mi baja?
A nemzeti erőforrásaink osztódással szaporodnak, a magyar gyerekek pedig odakinn a nagyvilágban . Ott fognak családot alapítani ahol fel is tudják nevelni a gyerekeiket. De ők már nem lesznek magyar állampolgárok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mi 4 gyermeket neveltünk fel, és mit kap a nejem érte SEMMIT)))))))))))
A fűrész meg csak fűrészeljen egymagában))))))))))
Mire szüljenek az asszonyok a bizonytalan semmire???
Clavigo
1-1,2 mil. ft fizu+ költségtérítés mellett ,államtitkári semmittevés közben, Neked semmi rémüldözni valód nincs Tündike...A többiek meg eldöntik ,,hogy akarnak e Orbánnak zselléreket szülni,,vagy nem.
Mézike
Nem értem mi baja?
A nemzeti erőforrásaink osztódással szaporodnak, a magyar gyerekek pedig odakinn a nagyvilágban . Ott fognak családot alapítani ahol fel is tudják nevelni a gyerekeiket. De ők már nem lesznek magyar állampolgárok.
joopapa
Te Tündike csak 3 gyereked van? Miért nem szültél még kettőt mint a főnököd felesége? Nézz már körül a fejlett nyugaton, ott is csökken a gyermekszülések száma pedig ott jobban élnek! Akkor ebbe a közép kelet európai szétrabolt országba ahonnan száz ezrével menekülnek nyugatra a fiatalok, mi a fenének szülnének! Ide ahol a kurmány tagok azért nem szavazzák meg a gyermek éhezés elleni programot mert az ellenzék és a civilek adták be a törvény javaslatot! Ide ahol már a közrabszolga munkához is protekció kell! Ide ahol a kormány azzal van elfoglalva hogy miből mennyit tud ellopni!
1magyar
Igen, normális nőben és férfiben megvan a gyermek utáni vágy, ezért lesz egy, de kettő három már a mai megélhetési szinten nem vállalható.Aki meg anyagi és létbiztonság nélkül vállalja - bolond.
kutyahűség
Tündike, drága: először a gyermekáldás megszaporodásához az kell, hogy legyen miből felnevelni a csemetét. Ugyanis ez már nem a 200 évvel ezelőtti világ, amikor egy ingben-pöndölben, vadon, füvön is felnőttek a csimoták.

Másodszor: ne mondjuk már megy egyetlen embernek sem, hogy ki mikor, mitől, mennyire és miért hasznos. Azt az adott ember dönti el és az utókor igazolja vagy cáfolja.

Harmadszor: nem kellett volna kifosztani az országot, és most lenne hol és miből felnevelni a kölköt. Ha már annyira szapodorni akarsz. Jelzem: 7 milliárdnál is több ember él ma a Földön és mind jól akar élni. Pedig ez nem fog menni. Lassan elfogy az alma a hangyák lába alatt.
kutyahűség
@1magyar: Nem a normálisban, hanem az átlagosban. Mennyivel kevesebb és ugyan miért egy Nemes Nagy Ágnes egy mezei Tóth Julikánál, mert ő a zsenijének élt, és halhatatlan műveket hagyott hátra "gyermekként", mint Julcsa, aki buta, mint a tök, még meg sem hal, de már elfelejtik - de ötöt szült?
Lackó50
Nem tudom, hogy min van Tündike elcsodálkozva. Mikor olyan kormány van hatalmon, akik nem szavazzák meg a gyermek éhezés elleni programot, hagyják tönkre menni az egészségügyet, szétbombázzák az oktatást, A menzán ehetetlen ételeket főznek a gyerekeknek, ... soroljam még? Attól, hogy minden kis faluban méregdrága stadionok épülnek és már azon gondolkoznak, hogy az iskolákban kötelezővé teszik a foci oktatását, attól még nem fog szaporodni senki. Ha most születik egy gyermek, akkor milyen alternatíva fog előtte kibontakozni??? Nincs elég közmunkás ebben a hazában, akik rabszolgaként éhbérért dolgoznak???
papa.49
@Mirabilis:,, A leírt szöveg felolvasandó,, emlékszel az LGT. nótára ,,Szól a rádió,, pont ráillik minden fütyiszes ,,politikusra,, felolvasóra)))))))))
kutyahűség
Egyébként Tündike - nő létére - ugyan miért csak a magyar nőket vegzálja? Tudtommal, nem árt férfi sem a gyerekcsináláshoz, de a felneveléshez - lásd: család - pláne jó ha van. A mai magyar társadalomban rengeteg agglegyény van, aki vagy buzi, vagy látens buzi, aszexuális vagy erősen nőgyűlölő, és soha a megveszekedett büdös életben nem lesz gyereke.

Ők hány gyerekkel lógnak a nagy társadalmi összkasszába?

És még nem is beszéltem az ember szabad akaratáról: arról, hogy hogyan akar élni. Amihez felnőtt ember esetében senkinek semmi köze.
Cucika
Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint minél több gyermek születik egy családban, az annál hasznosabb társadalmi szempontból. Miért, mert több lesz a munkanélküli? Ahol egy gyermek születik lehet ott az egy hasznosabb lesz a társadalom számára, mint máshol a négy. Tele vannak a médiák olyan családokkal ahol sok gyerek van és nincs lakás, ha van akkor nem tudják megfizetni a rezsit, a lakbért, a gyerekeknek nem tudnak enni adni. Magyarország kétkeresős modellre épült, de a tömeg minimálbért keres. Négy gyereket még és egy lakást két minimálbérből sem lehet fenntartani sőt még kettőt sem. A rezsicsökkentés sem a kisfogyasztóknak kedvez. Egy politikus könnyen beszél. Ingyen lakás, ingyen kocsi, ingyen utazás még sorolhatnám...
lampa laz
A jelenben élő gyerekek helyzetét kellene stbilan megoldani, hogy a jövő gyermekei megszülethessenek!
Ajánlom, húzd fel a redőnyt a csipád előtt, hogy lásd meg az igazi valóságot, mert ti vak politikusok a tőlünk lopott jólétetekből indultok ki.
1magyar
Fűrész Tünde "rémisztő" adatnak nevezte, hogy a harmincéves nők hatvan százalékának és a negyvenéves nők negyven százalékának nincs gyermeke.

De van munkahelye és nem akarja elveszíteni. Akinek meg nincs - miből nevelje?
Amíg kicsi volt a gyerekem minden munkahelyre való jelentkezéskor megkérdezték van-e gyerek.Miért? Kitalálja az okos törvényhozó?
magyarbakancs
A gyermekvállaláshoz biztonság,kiszámithatótság ,és két ember kell hozzá.
Nálunk sajnos a férfiak nem igen vesznek részt a gyermeknevelésben.
Részben azért mert ez kulturális beidegződés, részben meg megélhetési gondok miatt nem tudnak részt venni a gyereknevelésben.
Sok, hölgy ez miatt nem is igen akar gyermeket.
eszegfu
@1magyar: 10:01 Igazad van! Egyrészt "rémisztő", hogy kevés gyerek születik... ugyanakkor Lázár azt meri mondani, hogy a gyermekek éhezéséért elsősorban a szülők a felelősek. Nahát igy döntenek a "felelős" szülők!
KERKA
Ez a látens szőke vajon honnan vette, hogy a a 30-as nők 60 %-ának és a 40 es -nők 40-es nők 405-ának nincs gyereke???
Ezek szerint szülnek a 20 éves és az 50 éves nők?? Valami nem kerek ebben a statisztikában,
Egyébként pedig ne csak beszéljenek a gyerek vállalásról, hanem tegyék azt kedvezőbbé.
Hiába pofázzák a családbarát politikát, de nem az, amit ez a kormány csinál
egyvandor
Kellenek a gyerekek csak ha éheznek akkor hallani sem akarnak róluk.
Egyébként minek? Hogy legyen elég szolga, napszámos, közmunkás?
Az "államtitkárelvtársnő" gondolom nem a napi megélhetéséért küzd.
Mit kap kézbe egy politikai semmit tevő ma Magyarországon? Rengeteget!
Mit kell neki azért produkálnia? Semmit!
Mi a felelőssége? Semmi!
Neki biztos meg van kiegyensúlyozott háttere meg a napi "betevő".
egyvandor
Az államtitkárok száma az utóbbi öt évben megsokszorozódott nem értem mi a szaporodással a probléma.
Desischado
Ez a rihe hol él?! Szüljön egy nő, de mire?! Mikor nincs biztos megélhetés? Mi van, kellenek a rabszolgák, te rohadt dög?!
kukac50
Mire szüljenek a Nők? Közmunkásnak rabszolgáknak kellene a gyerekeik?
Nincs biztos munkahely biztos megélhetés elegendő fizetés a számlák kifizetéséhez elfogadható élelem megvásárlásához, ahol a lakhatást akik megpróbálták megoldani svájci hitelből azoktól uzsora kamatot követelnek a kormány együttműködésével kilakoltatják földönfutóvá teszik Őket még akkor is ha már többet fizettek vissza mint amit felvettek.
A mi rokonságunkból már a fiatalok többsége külföldön dolgozik, már 4 kisgyerek született
Külföldön a rokonságból Ők már nem is élnek Magyarországon,csak egy két hetet egy évben,mert nincs élhető fizetés és elfogadható munkahely ami biztonságot adna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.