Teljes kártalanítást, a károsultak kárpótlásáról szóló törvény végrehajtását, illetve új törvény megalkotását követelték Questor-károsultak kedden Budapesten, az Alkotmánybíróság (AB) épülete előtt.

A csoport eredetileg azért hirdetett demonstrációt keddre az AB épülete elé, mert a bíróság korábbi közlése szerint ekkor hozott volna döntést a testület a Quaestor-törvény ellen benyújtott alkotmányossági kifogásokról.

"Az Alkotmánybíróság erkölcsileg megsemmisült" – tüntetnek a Quaestor-károsultakForrás: MTI

Ugyanakkor a sajtóban időközben már napvilágot látott, hogy az AB már megsemmisítette a jogszabályt. A demonstráción ezt Himmer Éva aktivista úgy értékelte: az Alkotmánybíróság erkölcsileg megsemmisült.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
A qaestorosok szerint az AB erkölcsileg megsemmisült. Annyi kiegészítéssel, hogy nem most, már régen, Orbánnal egy időben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Na emberek! Az alapkamat 2 % míg ezek a barmok 6,5 5 - ot ígértek. Ha valakinek van némi pénzügyi vénája, vagy érzéke, rögtön rájöhetett, hogy itt valami kibaszott nagy sumák van.
A Pénzügyi felügyeleti szervek asszisztáltak a pénz beszedéshez, majd kihátráltak a következmények alól.
Na ez jellemző a fityire.
Hiába várják a pénzüket, azt már Peti kivette, a többi meg hőböröghet kedvére, suskát úgysem lát.
Bercifiu
@kkalman: A csókosok időben kivették a lóvét, a többi meg le van sza@va.
coni
Túlságosan egyszerű lenne ha az MNB és a kormány hibájából bedől egy pilótajáték, akkor rögtön "farkast" (gaz bankok!) kiálltanának és már fizetnek is a vétlenek.
Valójában meglepő döntés az AB részéről, hogy "rendetlenkednek" mert félnek Strasbourg-tól.
kutyahűség
Ez így van, csak nem most történt. Nem egészen a saját hibájából, de az is benne van: a gyávaság, a gyengeség, a hatalomnak való földig behajlás.
hetöndöe
@kkalman: Ebben az országban minden hithű fitymaszos idióta addig tapsol nekik,míg nem a saját zsebében kezdenek el turkálni az imádott férgek.Amíg másokéban turkálnak,az nem baj de egyszer mindenki sorra kerül,ahogy fogy az ellopandó állami lé.
Lepényleső
A nagyobb baj az,hogy maga az alkotmányos rend semmisült meg a kezük alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.